Adakah ia bernilai untuk menyelesaikan konflik kanak-kanak selama 10 tahun?

Selamat siang Sebenarnya, pada pandangan saya, reaksi orang lain kepada hakikat bahawa saya mahu melindungi anak lelaki saya yang berusia 10 tahun dari pencerobohan di sekolah, sentiasa mencuba segala-galanya, tetapi saya tidak melihat sokongan daripada ibu bapa dan guru. Lebih-lebih lagi, mereka juga melihat saya seolah-olah mereka bodoh, kerana saya mempunyai anak laki-laki, dia sepatutnya dapat berdiri sendiri. Tetapi saya percaya bahawa dalam masa 10 tahun saya tidak sepatutnya membiarkan semuanya berjalan. Bantu saya memikirkan apa yang saya buat salah? Terima kasih terlebih dahulu.

Hello Di sini adalah perlu untuk memahami mengapa ia adalah sikap orang lain yang telah membangun sikap sedemikian terhadap anda. Mungkin anda peduli terlalu banyak untuk anak anda dan itulah yang dikatakan guru kepada anda. Lagipun, kanak-kanak, dan terutama sekali kanak-kanak lelaki dalam tempoh 10 tahun sudah mempunyai watak, personaliti, pendapat dan minat mereka sendiri.

Menganalisis gaya pendidikan anda dan semua situasi yang anda mempunyai ketakutan dan kebimbangan untuk kanak-kanak. Lihat bagaimana lelaki anda bertindak balas terhadap tindakan anda, sama ada dia suka kebimbangan semacam itu kepadanya.

Ikuti garis panduan ini:

1. Jangan menjaga anak itu, cuba berikan dia peluang untuk membuat keputusan, pertimbangkan pendapatnya.

2. Mematuhi penanaman toleransi.

3. Cuba ambil bagian aktif dalam kehidupan anak anda, tetapi tidak bersama-sama, tetapi berdekatan!

4. Melibatkan bapanya dalam membesarkan anak.

5. Tidak perlu untuk menunjukkan kasih sayang dan menjaga anak anda, lakukanlah di rumah, kerana anak laki-laki pada usia berapa pun memerlukan cinta.

6. Mengajar anda untuk menyelesaikan situasi yang berbeza dalam situasi bebas konflik, memberitahu kami di mana kes-kes adalah berfaedah untuk menggunakan pencerobohan, dan apabila tidak. Bercakap dengan anak anda seberapa kerap mungkin.

7. Biarkan kanak-kanak belajar bagaimana membuat keputusan dan memahami situasi konflik di sekolah dan di jalanan, jangan segera ke sekolah, panggil guru dengan lebih baik dan tanyakan apa yang berlaku.

8. Sukan bukan sahaja disiplin, tetapi juga mengasuh kanak-kanak, menimbulkan watak lelaki di dalamnya.

Nah, jika sukar untuk anda memahami perkembangan anak anda sendiri, hubungi psikolog di pusat, dia akan menjalankan pemeriksaan diagnostik dan membantu anda mencari penyelesaian yang tepat untuk keluarga anda. Semua yang terbaik!

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Isu-isu lain dalam bahagian "Psikologi dan Psikiatri"
Tidak konsisten perasaan pada seorang kanak-kanak
Anak cucu saya adalah satu setengah tahun. Dia sering membingungkan emosi. Sebagai contoh, ketika menunggu saya, berdiri di pintu, tersenyum dengan gembira. Dan apabila dia melihat saya, dia akan menangis, berjalan ke bilik, mungkin terletak di atas lantai. Tetapi selepas pasangan ...
Pemisahan daripada anak sulung kerana kelahiran anak bungsu
Natalia, hello! Dengan kelahiran anak perempuan saya yang kedua, dengan perbezaan 6.5 tahun, saya mula menyedari bahawa anak sulung cemburu, selalunya menggosok di sekeliling saya, ingin memeluk, terutama pada saat-saat ketika saya melakukan yang lebih muda ...
Bagaimanakah anda secara beransur-ansur dapat merawat bayi dengan ADHD daripada menyusu?
Selamat siang, Natalia! Anak perempuan saya (2 tahun) tidak lama dahulu, seorang ahli saraf yang mempersoalkan menaikkan ADHD. Gadis itu lahir lebih awal, sejak lahir ada masalah tidur (dia tidur kurang dari biasa, dia sangat buruk di rumah pada siang hari ...
Suasana tetap dan kesunyian pada anak berusia 5 tahun
Selamat siang Saya tidak tahu di mana hendak bermula, kerana saya menghadapi masalah ketika membesarkan anak saya yang kedua.Girl 5 tahun, cukup emosi: sangat aktif dengan rakan sebaya yang menuruti ...
Tantangan dan kesunyian dalam anak berusia 7 tahun
Kanak-kanak berusia 7 tahun, kelas pertama. Dia membuat tantrums setiap hari dan menangis dan tanpa berkata, semua orang dihina. Beritahu saya, sila, apa yang perlu dilakukan.
Seorang kanak-kanak berumur 10 tahun sedang berjuang - adakah ia bernilai tidak termasuk dari seksyen tinju?
Selamat petang. Beritahu saya bagaimana untuk menjadi: Saya mempunyai anak lelaki berusia 10 tahun di sekolah yang sentiasa mengalahkan kedua-dua lelaki dan perempuan. Dia mengatakan bahawa dia sentiasa dipanggil, ada masalah dengan ibu bapanya. Kanak-kanak sangat ...
Kanak-kanak takut doktor selepas jahitan
Hello Pada 2 tahun dan 2 bulan. anak perempuan mengalami kecederaan muka, akibatnya kanak-kanak itu dijahit ke bibir dan gusi di bawah penghambatan setempat. Sekarang dia 2g. 8 bulan Saya ingin mengatakan bahawa dia telah sebelum ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan