Bagaimanakah anda secara beransur-ansur dapat merawat bayi dengan ADHD daripada menyusu?

Selamat siang, Natalia! Anak perempuan saya (2 tahun) tidak lama dahulu, seorang ahli saraf yang mempersoalkan menaikkan ADHD. Gadis itu dilahirkan secara beransur-ansur, sejak lahir ada masalah dengan tidur (dia tidur kurang dari norma, dia tertidur di rumah sangat teruk pada siang hari), hipertonisme, VOS. Kami berada di HB, kini memohon tidur siang dan malam, dalam proses tidur diterapkan ke dada beberapa kali. Saya cuba membersihkan makan untuk tidur siang dengan menerangkan dan meyakinkan - sebagai hasilnya, pendengaran jangka panjang, keengganan untuk tidur pada siang hari pada umumnya, masalah bermula dengan tidur malam. Mereka menetapkan dadah untuk memperbaiki keadaan (Phenibut, MagneB6), tetapi masalahnya tidak dapat diselesaikan. Dia tidur dengan baik pada sebelah petang hanya di kereta dorong di luar atau di dalam kereta ... atau di rumah dengan payudara. Bagaimanakah saya dapat menghapuskan GW dengan lancar? Pada musim luruh saya mahu mula memandu ke tadika untuk setengah hari, kerana gadis itu tidak boleh bergaul, tidak mahu bermain bersama anak-anak lain bersama-sama, hanya menonton mereka, hanya bermain dengan saya dan memerlukan perhatian sepanjang masa (kerana ini, kerja rumah atau kanak-kanak menderita jika saya menolak perhatiannya kerana memasak, misalnya). Dalam hal ini, terdapat persoalan menyapu, atau sekurang-kurangnya dari makan untuk tidur siang. Mungkin dari pengalaman anda, anda boleh memberitahu cara terbaik untuk bertindak? Saya akan sangat berterima kasih atas nasihat anda!

Pertama, tempoh ketika anda ingin menyusu menyusu harus tenang untuk anda dan bayi. Terutama, jika kanak-kanak mempunyai hipertonia dan masalah tidur, anda boleh terus menggunakan ubat-ubatan yang ditetapkan oleh ahli saraf. Adalah lebih baik untuk mengelakkan situasi yang teruk, kerana ini hanya menimbulkan anak kepada HB, kerana ia bukan hanya sumber makanan untuk anak, tetapi juga cara penenang.

Kedua memilih masa tahun, kekal lebih baik pada bulan-bulan sejuk, seperti dalam cuaca panas, kanak-kanak akan sentiasa meminta untuk minum (tetapi ini adalah pilihan).

Pastikan untuk melihat bayi dan kesihatannya. Semasa sakit atau selesema biasa, tiada penyusuan boleh disiapkan. Adalah lebih baik untuk menyiapkan GW dalam pengurangan bertahap pemakanan hari dan kemudian makan malam, tetapi ini adalah individu.

Ramai yang mengalami masalah dengan makan malam. Untuk merawat kanak-kanak dari penyusuan malam, satu hingga dua minggu sebelum berhenti makan. berfikir beberapa upacara yang anda akan habiskan pada waktu tidur: anda boleh minum bayi dengan susu hangat atau kefir atau memberitahunya cerita waktu tidur. Pada masa meletakkan anak menarik suami atau nenek.

Mengurangkan anak dari payudara, cuba seringkali untuk mempromosikan kebebasan kanak-kanak itu, Beri dia sudu, contoh anak-anak yang lebih tua dalam keluarga atau kawan-kawan.

Banyak bergantung pada sikap psikologi ibu, kerana sangat sukar untuk merobek bayi itu dari dirinya sendiri, banyak yang menganggapnya pada tahap emosi.

Cobalah untuk menyesuaikan diri dengan fakta bahawa tahap pemakanan ini selesai, tetapi anda masih akan memberikan kehangatan dan kasih sayang kepada anak-anak dengan cara lain. Dan kebiasaan menarik di dada selepas penamatan HB akan berlalu dengan masa, perkara utama adalah untuk tidak tiba-tiba berhenti pada mulanya, tetapi jika mungkin mengurangkan detik-detik ini dengan beralih perhatian. Tidak perlu memakai t-shirt tertutup.

Anda boleh cuba menggantikan detik-detik ketika anak meminta dada, di usus dan tentu saja sentiasa memperhatikan, bermain. Kaedah-kaedah ini lebih kurang spared. Tetapi jika semua yang sama tidak membantu, gunakan kaedah rakyat: terurai dengan dada hijau atau wormwood yang cemerlang dan cuba, tentu saja, akan ada tantrums, tetapi tanpa mereka dengan apa-apa cara.

Letakkan bayi di kereta dorong, anda boleh buat sebotol air, Pengalaman telah membuktikan: 3 hari histeria - dan kanak-kanak dengan tenang enggan memberi makan.

Saya fikir anda akan dapat memilih cara yang paling jinak untuk melengkapkan HB untuk bayi anda.

Cuba selesaikan GW sebelum adaptasi ke taman. Tidur siang boleh dilakukan pada musim panas di jalanan dalam suasana yang luar biasa untuk kanak-kanak, kerana di sana ia tidak memerlukan payudara. Kemudian beransur-ansur beralih ke tidur di rumah, mungkin menggunakan kereta dorong.

Gadis itu mempunyai sistem saraf yang sangat sensitif. Di samping itu, menyusu sangat mengikat anak kepada ibu. Biasanya, selepas selesai, kanak-kanak menjadi lebih bebas, tidur dan selera makan mereka bertambah baik.

Semua yang terbaik!

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Isu-isu lain dalam bahagian "Psikologi dan Psikiatri"
Tidak konsisten perasaan pada seorang kanak-kanak
Anak cucu saya adalah satu setengah tahun. Dia sering membingungkan emosi. Sebagai contoh, ketika menunggu saya, berdiri di pintu, tersenyum dengan gembira. Dan apabila dia melihat saya, dia akan menangis, berjalan ke bilik, mungkin terletak di atas lantai. Tetapi selepas pasangan ...
Pemisahan daripada anak sulung kerana kelahiran anak bungsu
Natalia, hello! Dengan kelahiran anak perempuan saya yang kedua, dengan perbezaan 6.5 tahun, saya mula menyedari bahawa anak sulung cemburu, selalunya menggosok di sekeliling saya, ingin memeluk, terutama pada saat-saat ketika saya melakukan yang lebih muda ...
Adakah ia bernilai untuk menyelesaikan konflik kanak-kanak selama 10 tahun?
Selamat siang Aneh, pada pendapat saya, reaksi orang lain kepada fakta bahawa saya mahu melindungi anak lelaki saya yang berusia 10 tahun dari pencerobohan di sekolah, sentiasa cuba untuk mencari segala-galanya, tetapi sokongan dari ...
Suasana tetap dan kesunyian pada anak berusia 5 tahun
Selamat siang Saya tidak tahu di mana hendak bermula, kerana saya menghadapi masalah ketika membesarkan anak saya yang kedua. Girl 5 tahun, cukup emosi: sangat aktif dengan rakan sebaya yang menuruti ...
Menantang dan menangis dalam anak berusia 7 tahun
Kanak-kanak berusia 7 tahun, kelas pertama. Dia membuat tantrums setiap hari dan menangis dan tanpa berkata, semua orang dihina. Beritahu saya, sila, apa yang perlu dilakukan.
Seorang kanak-kanak berumur 10 tahun sedang berjuang - adakah ia bernilai tidak termasuk dari seksyen tinju?
Selamat petang. Beritahu saya bagaimana untuk menjadi: Saya mempunyai anak lelaki berusia 10 tahun di sekolah yang sentiasa mengalahkan kedua-dua lelaki dan perempuan. Dia mengatakan bahawa dia sentiasa dipanggil, ada masalah dengan ibu bapanya. Kanak-kanak sangat ...
Kanak-kanak takut doktor selepas jahitan
Hello Pada 2 tahun dan 2 bulan. anak perempuan mengalami kecederaan muka, akibatnya kanak-kanak itu dijahit ke bibir dan gusi di bawah penghambatan setempat. Sekarang dia 2g. 8 bulan Saya ingin mengatakan bahawa dia telah sebelum ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan