Bayi tidak makan umpan

Halo, anak saya ialah 7.5 bulan (16 Mac 2016). Sejak lahir, hanya susu ibu yang diterima - saya tidak memberikan puting atau sebotol air - saya selalu memberikan air dari sudu. Dari 4-5 bulan dia menunjukkan minat aktif dalam makanan dewasa, tetapi pakar pediatrik kami berkata untuk memperkenalkan suplemen tidak lebih awal daripada 6 bulan, dan apabila dia bertukar 6 bulan pada bulan September dia tidak mengambil apa-apa suplemen - jus buah-buahan dan sayur-sayuran, bijirin (Nestle, Umnitsa , Bayi, Bebi) - tidak makan apa-apa. Apa yang perlu dilakukan Bagaimana untuk memperkenalkan makanan pelengkap jika semuanya enggan?

Hello Terdapat banyak sebab mengapa kanak-kanak tidak boleh atau tidak mahu mengambil makanan pelengkap. Ia boleh menjadi penyakit keradangan dalam rongga mulut, gigi. Mungkin juga terdapat sebab-sebab psikologi: kanak-kanak itu takut pada pemakanan pertama sesuatu, atau diberi makan terhadap kehendaknya. Pada akhirnya, kanak-kanak mungkin tidak lapar.

Anda harus mengikuti status pemakanan kanak-kanak dengan baik. Cuba untuk menambah makanan pelengkap pada waktu pagi, bermula dengan 0.5 sudu teh buah atau sayur haluskan dan biarkan dua kali setiap hari, tambah susu ibu jika perlu. Jika kentang tumbuk akan menjadi tebal, maka sesetengah pakar mencadangkan mencairkannya dengan susu ibu untuk penyerapan yang lebih baik.

Juga, semasa pengenalan makanan pelengkap, pengukuhan positif diperlukan, tunjukkan bayi apa yang harus dimakan dengan sudu - ini hebat, tunjukkan dengan teliti, minat anak.

Sekiranya dalam tempoh dua minggu tidak ada kesan - hubungi doktor anak anda di tempat kediaman.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu adalah 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan