Saya tidak boleh melepaskan diri dari dada, pergantungan yang besar terhadap GV

Hello Natalia! Nama saya Anna, saya mempunyai dua anak, dua anak lelaki 6 tahun dan 1.5 tahun. Penatua pergi ke tadika, dan dengan yang lebih muda saya berada di rumah sekitar jam. Suami bekerja, dan anak-anaknya melihat beberapa jam sehari, iaitu, yang lebih muda hanya dengan saya sepanjang masa, dia disusuinya. Kami mempunyai pergantungan yang besar di dada, ia memerlukannya sangat kerap, kadang-kadang setiap 20 minit, ia akan menyedut sedikit dan kemudian pergi tentang perniagaannya, bermain dengannya. Percubaan saya untuk tidak berteriak bereaksi, walaupun kadang-kadang ternyata menjadi gangguan. Dua bulan yang lalu, dia cuba merobohkan dada, tetapi tanpa berjaya, ketika dia mula menolak makanan biasa, suhu meningkat. Tolong ceritakan apa yang boleh dikaitkan dengan ketagihan dan cara mengatasinya tanpa merosakkan bayi. Terima kasih atas balasannya!

Hello Penyusuan susu ibu sehingga setahun adalah sangat penting - mana-mana ibu tahu ini. Lagipun, menyusu adalah untuk bayi sumber utama semua elemen jejak yang diperlukan, tetapi juga memberikan rasa selesa, rasa aman dan komunikasi emosi dengan ibu.

Semua orang tahu bahawa anak-anak yang telah disusui hingga umur 1.5-2 tahun, pertama sekali, kurang sakit, sejak menyusui adalah imunitas utama selama masa penyakit, dan kedua, mereka memiliki kepercayaan dan kasih sayang yang tinggi untuk ibu . Tetapi apabila seorang ibu cuba memaksa bayi jauh dari payudaranya dengan paksa, maka secara psikologi ia melukai dia. Kemudian hubungan emosi di antara mereka patah, dan hubungan itu boleh dibentuk mengikut senario lain. Di samping itu, dengan pengurangan awal dalam pemakanan, kanak-kanak itu mungkin menjadi sakit, tetapi kadang-kadang kenaikan suhu mungkin dikaitkan hanya dengan pertumbuhan gigi.

Saya akan mengesyorkan anda supaya terus menyusui, tetapi jika anda telah memutuskan untuk berhenti, lakukan secara beransur-ansur. Mulailah terlebih dahulu dengan mengambil makanan siang hari, kemudian sebelum tidur siang, maka waktu petang, kemudian sebelum petang waktu tidur, yang biasanya mengambil makan malam.

Proses menyapih lancar dan tidak menyakitkan untuk ibu dan bayi biasanya mengambil masa 2-3 bulan. Betapa traumatik untuk anak anda, tiada siapa yang tahu lebih baik daripada anda sendiri.

Dan dengan kanak-kanak pada zaman ini, anda boleh kehilangan situasi dengan mainan, contohnya, kelinci telah berkembang dan tidak lagi menghisap payudara, susu sudah habis. Dan kami akan menamatkan anda. Atau buat sesuatu seperti itu.

Anda boleh bersetuju, untuk tawar-menawar, sebagai contoh, saya mahu anak patung ini - tetapi ia adalah untuk perempuan dewasa, dan orang dewasa tidak menghisap payudara mereka. Ingat, bayi selepas setahun dapat mengikuti aturan yang anda buat untuknya, tidak memerlukan payudara di jalanan, di rumah, ketika ibu sibuk dengan sesuatu. Lagipun, apabila dia bermain, dia tidak memerlukan dada.

Tetapi jika dia tidak mempunyai cukup komunikasi dengan anda, dia akan sentiasa menggantung di dada anda. Oleh itu, bermain lebih, berkomunikasi dan mengalihkan perhatian bayi anda pada saat-saat ketika dia berseru meminta payudara.

Tetapi, jika atas sebab tertentu anda tidak dapat melengkapkan HB, maka lebih baik untuk menghubungi seorang perunding menyusu, dia akan membantu anda membuat pelan penyembuhan tanpa had. Ini akan meminimumkan kesan negatif menyapu pada ibu dan bayi. Semua yang terbaik!

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Isu-isu lain dalam bahagian "Psikologi dan Psikiatri"
Tidak konsisten perasaan pada seorang kanak-kanak
Anak cucu saya adalah satu setengah tahun. Dia sering membingungkan emosi. Sebagai contoh, ketika menunggu saya, berdiri di pintu, tersenyum dengan gembira.Dan apabila dia melihat saya, dia akan menangis, berjalan ke bilik, mungkin terletak di atas lantai. Tetapi selepas pasangan ...
Pemisahan daripada anak sulung kerana kelahiran anak bungsu
Natalia, hello! Dengan kelahiran anak perempuan saya yang kedua, dengan perbezaan 6.5 tahun, saya mula menyedari bahawa anak sulung cemburu, selalunya menggosok di sekeliling saya, ingin memeluk, terutama pada saat-saat ketika saya melakukan yang lebih muda ...
Adakah ia bernilai untuk menyelesaikan konflik kanak-kanak selama 10 tahun?
Selamat siang Aneh, pada pendapat saya, reaksi orang lain kepada fakta bahawa saya mahu melindungi anak lelaki saya yang berusia 10 tahun dari pencerobohan di sekolah, sentiasa cuba untuk mencari segala-galanya, tetapi sokongan dari ...
Bagaimanakah anda secara beransur-ansur dapat merawat bayi dengan ADHD daripada menyusu?
Selamat siang, Natalia! Anak perempuan saya (2 tahun) tidak lama dahulu, seorang ahli saraf yang mempersoalkan menaikkan ADHD. Gadis itu lahir lebih awal, sejak lahir ada masalah tidur (dia tidur kurang dari biasa, dia sangat buruk di rumah pada siang hari ...
Keseronokan berterusan dan kesunyian dalam kanak-kanak 5 tahun
Selamat siang Saya tidak tahu di mana hendak bermula, kerana saya menghadapi masalah ketika membesarkan anak saya yang kedua. Girl 5 tahun, cukup emosi: sangat aktif dengan rakan sebaya yang menuruti ...
Tantangan dan kesunyian dalam anak berusia 7 tahun
Kanak-kanak berusia 7 tahun, kelas pertama. Dia membuat tantrums setiap hari dan menangis dan tanpa berkata, semua orang dihina. Beritahu saya, sila, apa yang perlu dilakukan.
Seorang kanak-kanak berumur 10 tahun sedang berjuang - adakah ia bernilai tidak termasuk dari seksyen tinju?
Selamat petang. Beritahu saya bagaimana untuk menjadi: Saya mempunyai anak lelaki berusia 10 tahun di sekolah yang sentiasa mengalahkan kedua-dua lelaki dan perempuan. Dia mengatakan bahawa dia sentiasa dipanggil, ada masalah dengan ibu bapanya. Kanak-kanak sangat ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan