Bolehkah jangkitan semula selepas cacar air dalam 6 bulan?

Hello! Anak perempuan saya sakit dengan cacar air pada 6 bulan, semuanya berjalan dalam bentuk yang ringan, ruam tidak menyebar ke seluruh badan. Pada amnya, seperti yang ditetapkan, pakar pediatrik minum fenistil, dan dalam beberapa hari segala-galanya telah hilang. Tetapi saya mempunyai soalan, bolehkah dia sakit dari saya untuk kali kedua? Ramai doktor dan ibu mengatakan bahawa jika dia sakit sehingga setahun dan dalam bentuk yang ringan, dia pasti akan mengambil masa yang kedua. Beritahu saya, adakah benar? Anak perempuan saya sering bermain dengan kanak-kanak kincir angin, dan di tadika dia memindahkan semua kuarantin dengan jayanya. Terima kasih atas perhatian anda!)

Hello! Cacar air boleh ditelan dua kali dan juga tiga kali dalam kehidupan seseorang, tanpa mengira bentuk di mana penyakit itu telah berkembang.

Ia semua bergantung pada tahap imuniti - menguatkannya, minum vitamin, menjalani gaya hidup yang aktif dan sihat, dan anda tidak akan takut akan cacar ayam berulang. Terdapat juga vaksin terhadap cacar ayam, anda boleh berjumpa dengan pakar pediatrik daerah.

Komen editorial

Anda boleh membaca lebih lanjut dalam artikel lain.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan