Seorang kanak-kanak di 2 tahun 4 bulan hanya makan keju, tepung dan gula-gula

Halo, nenek kanak-kanak berusia 2 tahun dan 4 bulan. Makanan - yoghurt kanak-kanak Agusha 8-10 botol. 200 gram sehari. Tidak mahu menerima makanan lain. Boleh makan biskut atau sepotong roti dengan mentega, gula-gula. Ibu mengambil komen dalam permusuhan, saya sangat bimbang tentang keadaan kanak-kanak itu. Kanak-kanak mempunyai hemoglobin - 100, paras gula darah adalah 5.2.

Hello! Sudah tentu, pemakanan itu tidak rasional dan boleh menyebabkan kesan buruk.

Seorang kanak-kanak dalam 2 tahun harus makan 4 kali sehari, dan menu harus diubah:

  • Sarapan pagi: omelet atau bubur yang dimasak di dalam air.
  • Makan tengah hari: sup sayur-sayuran dengan sup daging yang dicairkan, ayam rebus atau daging kalkun, sup mashed sangat baik.
  • Makan tengah hari: buah, jeli, anda juga boleh memberi kefir atau ryazhenka.
  • Makan malam harus ringan: sayur rebus, ikan kukus atau ayam rebus, kaserol.

Pada usia 2 tahun, kanak-kanak mesti mengambil sekurang-kurangnya 1,400 kilocalories setiap hari. Dengan diet ini, seperti sekarang, anak anda tidak menerima jumlah protein, lemak, karbohidrat dan nutrien lain yang diperlukannya untuk pembangunan yang betul.

Hemoglobin berada pada batas bawah norma, terdapat risiko anemia akibat kekurangan zat makanan. Rujuk pakar pediatrik tempatan mengenai pemakanan.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.
Soalan-soalan lain dalam bahagian "Pediatrik"
Kanak-kanak tidak jurang, memerlukan lebih banyak
Saya mempunyai bayi berusia 9 bulan yang makan curd untuk makan malam, makan jumlah yang dibenarkan, memerlukan lebih banyak. Bolehkah saya memberikan lebih banyak keju kotej daripada yang anda boleh?
Olein sawit dan minyak kelapa sawit
Hello Adakah serbuk susu NAN yang selesa mengandungi olein sawit - adakah minyak kelapa sawit atau sesuatu yang berpecah dan daun? Terima kasih.
Mengenai vaksinasi pneumokokal, jika kanak-kanak mengalami pneumonia
Selamat petang! Saya ingin tahu sama ada ia layak melakukan suntikan pneumokokal (untuk kanak-kanak 4.6 tahun) jika dia mempunyai radang paru-paru. Terima kasih.
Kapan dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu?
Hello! Anak saya pada 1 Mei akan berusia setahun. Bila dan bagaimana untuk menyusu dari menyusu, supaya tidak membahayakan bayi?
Sekiranya saya memberikan kanak-kanak Actinol-memantine dalam 4.5 tahun?
Selamat siang Anak saya berusia 4.5 tahun. Kami pergi ke taman terapi pertuturan, kerana kita telah didiagnosis dengan perkembangan ucapan yang tertangguh dan hiperaktif. Bali di resepsi psikiatri, di mana kami ditugaskan ...
Ambang suhu untuk antipiretik yang teruk
Kanak-kanak berusia 3.5 tahun. Suhu 39.5 Adakah terdapat ambang suhu yang ditetapkan apabila perlu menggunakan antipiretik yang teruk?
Kanak-kanak itu jatuh sakit selepas berjalan kaki, serpihan urin
Halo, doktor. Kanak-kanak itu telah berada di jalan lama, dengan mengatakan bahawa dia tidak sejuk (gadis 2.6 tahun). Kira-kira 5 jam pada suhu udara 15-18 darjah. Pada waktu pagi suhu 38.9 - ditembak jatuh, dan ...

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan