Di Rusia, senarai penyakit telah diperluaskan untuk mewujudkan ketidakupayaan yang berterusan

Kepala kabinet menteri Federasi Rusia, Dmitry Medvedev, menandatangani dokumen yang berubah peraturan kecacatan.

Senarai patologi, keadaan dan penyakit yang mana ketidakupayaan boleh diberikan tanpa had dan tidak hadir dengan ketara meningkat.

Difahamkan bahawa ibu bapa kanak-kanak dengan penyakit-penyakit tersebut tidak perlu berjalan untuk jangka masa panjang di bilik darjah dan pengesahan tahunan diagnosis. Sudah berada di cacat peperiksaan pertama boleh diberikan untuk hidup.

Banyak aduan datang dari ibu bapa kanak-kanak kurang upaya, ibu dan bapa mengadu tentang ketidaksempurnaan sistem yang ada.

Ia telah memutuskan untuk memasukkan semua patologi dan anomali dari kromosom asal, sirosis, buta, pekak dan palsy cerebral (Cerebral palsy).

Menyederhana prosedur pemeriksaan untuk kanak-kanak dengan skoliosis, kecacatan struktur kawasan maxillofacial, untuk kanak-kanak yang mempunyai autisme dan diabetes.

Menurut Timbalan Perdana Menteri Olga Golodets, hari ini dokumen yang direvisi dan diubah mempengaruhi kepentingan sekurang-kurangnya 12 juta orang Rusia, 651 ribu daripadanya adalah kanak-kanak dan remaja.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan