Kanak-kanak yang kejam: pemilik tadika swasta ditahan di Astrakhan, di mana kanak-kanak terikat dengan lampin

Pemeriksaan awal cerita yang mengejutkan di Astrakhan menunjukkan bahawa ibu bapa adalah betul, membuat keributan tentang kaedah pendidikan pelik.

Beberapa hari lalu, gambar dan video taman peribadi di Astrakhan, di mana kanak-kanak dalam masa yang tenang diikat dengan lampin dan diletakkan di atas katil untuk dua "Valet".

Kebisingan menimbulkan salah satu daripada ibu-ibu, yang memberi anak itu ke taman baru-baru ini. Anak perempuannya bermula enggan pergi ke tadika, menangis dan memohon untuk meninggalkannya di rumah.

Seorang pengasuh di tadika mengesahkan bahawa dalam institusi "tidak semuanya bersih" dan mengambil gambar, yang ditunjukkannya kepada ibu bapanya. Jururawat sendiri pergi bekerja beberapa hari lalu dan tidak dapat mendamaikan dengan apa yang mereka lihat.

Semua kanak-kanak baru dikunci di bilik yang berasingan "untuk menyesuaikan diri", kakitangannya, atas kesakitan dipecat, dilarang menghampiri anak-anak jika mereka menangis.

Pengasuh baru memutuskan untuk bergabung dengan ibu bapanya dan membantu mendapatkan kader, yang menjadi sebab penyiasatan pejabat pendakwa tempatan.

Beberapa hari kemudian diputuskan menahan pasangan suami isteri, yang merupakan pengasas dan pemilik taman ini. Kini persoalan mengubah hukuman pencegahannya untuk ditangkap.

Dengan membuat keputusan pejabat pendakwa, tadika swasta ditutup. Audit menunjukkan bahawa mereka tidak hanya memandang rendah terhadap kanak-kanak, tetapi juga bekerja tanpa lesen, melanggar peraturan kebersihan dan kebakaran, iaitu, mendedahkan kehidupan murid-murid muda kepada bahaya manusia.

Di tadika terdapat kira-kira 30 murid, ibu bapa setiap perkhidmatan bulanan dibayar dalam jumlah 3,500 rubel.

Kes jenayah telah dimulakan, pasangan itu dituduh menyediakan perkhidmatan yang tidak memenuhi keperluan keselamatan.

Ia dijangka bahawa mahkamah akan melakukan dan tindakan undang-undang persendirian dari ibu bapakerana mereka telah mengikat semua kanak-kanak di tadika supaya mereka tidak cuba bangkit dan tidak mematahkan peraturan jam yang tenang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan