Kajian semula pam susu payudara terbaik Canpol Babies

Kandungannya

Apabila seorang anak dilahirkan dalam keluarga, ibu bapa bersedia untuk memberikannya yang terbaik. Seperti yang anda ketahui, makanan terbaik untuk bayi adalah susu ibu. Tetapi selalunya terdapat keadaan apabila ibu perlu pergi untuk beberapa waktu. Agar tidak meninggalkan kanak-kanak yang lapar dan tidak menggunakan formula tiruan, susu ibu perlu dibuang. Pam payudara dicipta untuk membantu wanita. Pasaran membentangkan pemilihan besar jenis barangan ini.

Salah satu payudara payudara yang paling popular boleh didapati di bawah jenama Canpol Babies. Adalah layak memikirkan apa peranti ini, dan model yang menghasilkan pengeluar.

Ciri khas

Penyusuan susu ibu adalah proses yang agak rumit, yang penuh dengan ibu dengan lebihan susu lactostasis dan kemudian mastitis. Untuk memberi makan kepada bayi atau hanya mengeluarkan susu yang berlebihan, ibu kita terpaksa menyatakan tangan mereka pada masa lalu. Ia tidak sepenuhnya bersih, dan hanya tidak selesa. Kini wanita disyorkan menggunakan pam susu. Tanda dagang Kanpol Babies, yang dihasilkan di Poland, telah membangunkan satu alat yang bukan sahaja dapat memelihara kemandulan susu manusia, tetapi juga mempermudah proses meremas.

Pam payudara Canpol Babies mempunyai corong silikon yang selesa yang sempurna mengelilingi payudara dan tidak mencederakan puting. Dengan mencipta vakum, seluruh proses decanting berlaku, manakala wanita tidak merasa sakit, keseluruhan prosesnya mudah dan membolehkan anda hampir membebaskan payudara jika perlu.

Kelebihan dan kekurangan

Pam payudara Canpol Babies mempunyai kelebihan berikut:

 • menyediakan susu mudah;
 • diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi; peranti mematuhi standard kualiti produk Eropah dan Rusia yang dimaksudkan untuk kanak-kanak sejak lahir;
 • benar-benar mesra alam, tidak toksik, tidak menyebabkan alahan;
 • direka untuk jangka masa operasi;
 • peranti dibongkar dan dipasang, semua komponen mudah dibasuh dan disterilkan jika perlu; hampir semua bahagian, kecuali blok elektronik, boleh dicuci di mesin basuh pinggan mangkuk;
 • Semua pengubahsuaian botol Canpol Babies sesuai;
 • apabila pam tidak berlaku hubungan dengan tangan, yang bermaksud kemungkinan organisma patogen dalam susu berkurangan.

Kelemahan peranti ini termasuk kos yang agak tinggi, terutamanya untuk model elektrik, tetapi ia berada dalam julat yang sama dengan harga untuk peranti serupa jenama popular yang lain. Juga, pengguna boleh menemui ulasan bahawa muncung itu tidak sesuai dengan payudara yang terlalu besar atau sangat kecil, ia direka bentuk untuk saiz purata kelenjar susu.

Model

Bayi payudara Canpol Bayi di pasaran domestik diwakili oleh dua model.

Asas

Ini adalah jenis paling mudah peranti ini - omboh mekanikal. Ia adalah koleksi beberapa unsur mudah. Ia termasuk corong silikon, yang digunakan untuk dada, pemegang tuas yang mencipta vakum di dalam peranti dan botol. Peranti ini membolehkan anda menyampaikan sehingga 200 ml susu dalam masa 10 minit. Kerja model ini benar-benar senyap.

Muncung silikon sempurna bersebelahan dengan dada. Tekanan yang dihasilkan meniru proses pemakanan semulajadi. Tidak ada apa-apa untuk dipecahkan dalam peranti ini, ia akan berfungsi untuk masa yang lama. Kit termasuk botol dengan dummy, tudung dan cap, penyesuai yang direka untuk menyesuaikan peranti kepada sebarang jenis botol Canpol Babies, pendirian di atas meja dan beg penyimpanan.Kos model asas Manual ialah kira-kira 1500 Rubles.

Easystart

Ini adalah pam susu elektrik. Peranti ini membolehkan tempoh yang singkat untuk menentukan jumlah susu yang agak besar, ia tidak memerlukan sebarang usaha sama sekali. Sudut kecenderungan pad silikon dan bentuknya membolehkan corong sempurna ke corong ke puting puting. Terima kasih kepada reka bentuk ini, operasi peranti ini lebih produktif. Dalam kes ini, puting tidak cedera, peranti itu benar-benar selamat untuk kesihatan wanita.

Pam payudara dikonfigurasikan untuk berfungsi dalam mod fasa dua fasa, yang sepenuhnya bertepatan dengan irama penyusuan oleh bayi. Fasa pertama peranti lebih cepat, ia mengaktifkan pengeluaran susu. Yang kedua memberikan pam yang lebih mendalam, meniru penyedutan susu yang telah datang. Pada model ini terdapat juga pengawal selia manual kuasa dan kelajuan menghisap, yang membolehkan anda menyesuaikan operasi peranti dengan ciri-ciri penyusuannya.

Pam susu EasyStart boleh mengendalikan kedua-dua dari sesalur dan dari bateri, yang memungkinkan untuk melakukan pam walaupun semasa tidak ada bekalan kuasa. Model ini juga dilengkapi dengan tangki penyimpanan untuk susu yang dinyatakan. Kos peranti adalah sekitar 4000 rubel.

Bagaimana untuk memilih?

Pilihan bayi payudara Canpol Babi bergantung kepada beberapa aspek.

 • Untuk tujuan apa yang dibeli. Sekiranya ibu bekerja dan merancang ungkapan yang kerap supaya bayi mendapat susu ibu, lebih baik membeli model elektrik. Jika mengepam adalah jarang dan hanya dimaksudkan untuk mewujudkan laktasi pada awal tempoh bersalin, maka pam payudara mekanik biasa akan dilakukan.
 • Tahap kebisingan Sekiranya anda merancang untuk mengekspresikan susu di dalam bilik di mana kanak-kanak tidur berada, maka lebih baik menggunakan peranti mekanikal, kerana peranti elektrik agak bising dan boleh mengganggu bayi.
 • Dimensi. Model manual lengkap dengan botol dan aksesori lain lebih padat. Ia mudah dibawa dengan anda dalam perjalanan, sementara pengubahsuaian elektrik akan mengambil banyak ruang.
 • Kos peranti memainkan peranan penting dalam pemerolehan bayi Canpol pam susu. Oleh itu, model elektrik berharga dua kali lebih tinggi daripada yang mekanikal. Tidak semua orang boleh memperuntukkan jumlah 4000 rubel untuk pembelian pam susu. Tetapi jika ibu tidak terkurung dalam peluang kewangan, maka pasti lebih baik untuk membeli model elektrik.

Bagaimana untuk menggunakannya?

Menggunakan kanpol Bayi payudara agak mudah. Apa sahaja model yang digunakan, Sebelum digunakan, manipulasi berikut harus dilakukan yang akan meningkatkan pengeluaran susu:

 • mandi hangat, basuh payudara dengan sabun bayi;
 • urut kelenjar susu;
 • mengambil kedudukan yang selesa.

Di samping itu, pada hari pertama penyusuan, perlu meningkatkan ekspresi susu setiap tiga jam untuk memperbaikinya. Jangan mengabaikan penggunaan pam susu pada waktu malam, kerana hormon yang bertanggungjawab untuk kedatangan susu dihasilkan pada waktu malam.

Semua bahagian mesti disterilkan sebelum menggunakan pam susu. Ini boleh dilakukan dengan hanya mendidih atau menggunakan periuk perlahan pada program PAR. Selepas mengumpul pam susu, anda perlu membawanya ke dadanya. Anda perlu meletakkan puting di corong supaya ia berada di tengah. Bahagian belakang perlu rata, anda tidak boleh bersandar kuat di bahagian belakang atau bengkok.

Sekiranya model Asas digunakan, ia perlahan bermula dengan perlahan untuk menekan tuil, jika ia merupakan pengubahsuaian EasyStart, maka disarankan untuk menetapkan mod automatik terlebih dahulu dan kemudian laraskan menggunakan butang yang sepadan. Pertama, susu akan diagihkan drop demi drop, kemudian jalankan aliran kecil. Sekiranya anda berasa tidak selesa, anda harus cuba mengubah tekanan atau mengurangkan kelajuan mengepam. Pengosongan lengkap payudara akan mengambil maksimum 10 minit.

Untuk satu prosedur, anda harus menyatakan kedua-dua payudara. Tetapi pengosongan lengkap hanya perlu dilakukan untuk meningkatkan pengeluaran susu atau memberi makan kepada bayi.

Sekiranya anda hanya ingin mengurangkan kepenatan kelenjar susu, hapuskan ketebalan untuk mengelakkan lactostasis, maka anda tidak sepatutnya meluahkan susu. Anda perlu berhenti pada masa ini apabila ia melegakan. Ini disebabkan oleh fakta bahawa, seperti banyak susu dinyatakan, jumlah yang sama akan datang kepada makanan seterusnya. Dan prosedur itu perlu dilakukan sekali lagi. Selepas mengepam semua bahagian-bahagian yang boleh ditanggalkan dari pam dada itu hendaklah dibasuh dengan sempurna dalam larutan sabun, bilas dengan air yang mengalir dan kering pada tuala. Susu terlarut boleh disimpan di dalam peti sejuk. Hayat rak produk ini adalah sehingga 6 bulan.

Dalam video seterusnya, anda akan meninjau semula bayi Canpol pam susu.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan