Model pembina logam

Kandungannya

Setiap tahun industri mainan berkembang, menawarkan produk baru pengguna untuk menggantikan produk lama. Pereka logam, mimpi rahsia mantan setiap budak Soviet, nampaknya telah meletakkan kedudukannya untuk lebih banyak set plastik Lego yang berwarna-warni. Bagaimanapun, orang tidak boleh berfikir bahawa ciptaan Soviet lama telah dilupakan, masih dalam permintaan dan terus dihasilkan.

Pengeluar hari ini mula menghasilkannya dalam julat yang lebih luas, dan kini ia kelihatan lebih kompetitif daripada sebelumnya.

Faedah

Populariti pembina plastik kelihatannya jelas: bahan semacam itu lebih cerah, lebih mudah, dan lebih mudah, dan bukan toksik, dan lebih sukar untuk menggunakan kecederaan dengannya daripada dengan bahagian logam. Walau bagaimanapun, ia adalah satu set logam yang membangunkan seorang kanak-kanak jauh lebih baik, dan lebih-lebih lagi ia serba boleh.

 • Bahagian plastik pereka biasanya dicirikan oleh daya tarikan yang sangat tinggi untuk anak-anak, kerana mereka meniru apa yang mereka harus meniru dalam perhimpunan tertentu, tetapi kerana ini mereka tidak boleh digunakan dalam mana-mana versi lain.
 • Set seterika siap dari bahagian universal, memberikan peluang kepada fantasi kanak-kanak untuk bermain dan membuat sesuatu yang asli, termasuk melalui penyusunan bahagian dari dua set yang berbeza. Dalam kes ini, arahan yang membolehkan anda dengan cepat mengumpul sesuatu yang tertentu, juga hadir.
 • Bahagian-bahagian pembina besi hilang alur yang hanya dimasukkan ke dalam satu sama lain, jadi setiap bahagian harus diskrukan ke yang lain dengan skru, kacang dan sepana - semua yang anda perlukan, tentu saja, datang dalam kit. Ternyata proses perhimpunan menjadi lebih rumit, dan oleh itu kesan pembangunan lebih ekspresif.
 • Pembina besi tidak dibuat untuk lelaki sahaja, dan kanak-kanak perempuan boleh menggunakannya. Mungkin gadis itu agak sukar untuk menghasilkan idea yang luar biasa untuk perhimpunan yang menarik, tetapi masih mungkin.
 • Hari ini, syarikat-syarikat menghasilkan pelbagai jenis pereka besi, kerana mengambil sesuatu yang sesuai untuk kanak-kanak dari mana-mana umur (dari kanak-kanak prasekolah hingga remaja) tidak sukar.

Kelemahan

Malangnya, tidak ada barangan seperti itu, yang tidak akan ada kekurangan sama sekali, dan semua pereka logam yang dicintai, secara semula jadi, juga mempunyai ciri-ciri tertentu yang mungkin menimbulkan keraguan tentang sama ada memilih apa-apa hadiah sama sekali. Pereka besi kanak-kanak mempunyai beberapa kelemahan yang perlu anda ketahui sebelum anda membeli.

 • Hadiah jenis ini hanya sesuai untuk kanak-kanak prasekolah yang lebih tua, kerana untuk kanak-kanak di bawah umur 6 tahun pembelian mainan ini sebenarnya adalah kontraindikasi. Walaupun perincian pereka dibuat dalam saiz yang agak besar, masih ada kacang dan skru dan pencuci di set, yang sangat mudah ditelan. Oleh itu, satu set itu sering dilihat sebagai sebuah sekolah, manakala hubungan dengan sekolah dan tanggungjawabnya dapat mengurangkan kepentingan anak dalam reka bentuk.
 • Pembina besi membolehkan anda secara bebas membuat kraf yang paling tidak dijangka, tetapi pernyataan ini lebih tepat untuk orang dewasa, sedangkan untuk kanak-kanak tugas itu boleh menjadi sangat membosankan. Untuk memahami arahan rumit akan menjadi anak berusia 10 tahun ke atas, dan bahkan ketika itu - hanya jika ada minat yang dihasilkan sendiri, dan tentang merancang diri mainan baru pada usia dini tidak boleh dibicarakan. Oleh itu, kanak-kanak melihat kerja dengan pereka seperti di dinding sekolah, dan bukan sebagai tugas daripada sebagai permainan yang menarik dan menarik, kerana nilai asas set tersebut hilang.
 • Populariti gila untuk pengeluar plastik untuk kanak-kanak sebahagian besarnya disebabkan oleh kecerahan mereka, oleh penunjuk ini mereka jauh di hadapan mana-mana pesaing. Hari ini, pengeluar cuba untuk cat walaupun logam kit, bagaimanapun untuk bersaing dengan pesaing plastik kecerahan itu tidak realistik. Akibatnya, kanak-kanak itu merasakan reka bentuk sekolah sebagai tiruan permainan yang tidak begitu berjaya, dan bukannya belajar dengan mudah.
 • Oleh kerana kekuatannya, bahagian logam mempunyai kecederaan yang tinggi. Adalah jelas bahawa dalam kualiti yang ditetapkan tidak ada sebarang titik atau permukaan yang tidak diproses, tetapi sekurang-kurangnya seorang kanak-kanak boleh membuang sekeping besar pada yang lain, dan pukulan itu boleh menjadi sangat kuat. Kanak-kanak, malangnya, tidak memahami bahaya permainan dan pergaduhan itu, dan oleh itu, tanpa ragu-ragu, mereka boleh menyakiti rakan-rakan mereka dengan bantuan butir-butir permainan.

Pandangan

Terdapat beberapa jenis logam konstruktor - mereka boleh kecil atau besar, direka untuk kanak-kanak yang berumur berbeza, universal atau sempit memberi tumpuan, untuk memudahkan pemasangan model dari industri tertentu. Sekiranya pembelian dibuat bukan untuk kelas atau bulatan, tetapi untuk satu kanak-kanak, semua butiran ini mesti diambil kira.

Harus difahami bahawa cadangan umur ditunjukkan di atas kotak untuk alasan. Walaupun kanak-kanak itu mungkin mendahului rakan-rakannya dalam pembangunan atau lag sedikit di belakang mereka, secara amnya, arahan itu sangat berharga, membolehkan anda memahami sama ada kanak-kanak itu akan berminat dan sama ada dia akan dapat mengatasi tugas itu.

Pada masa yang sama, tugas itu masih perlu agak rumit jika ibu bapa ingin mendapatkan kesan yang jelas untuk membangunkan kemampuan mental anak.

Dan supaya dia tidak bosan, anda perlu memilih set dengan plot tertentu yang dekat dengan kanak-kanak itu. Perlu diakui bahawa produk sedemikian lebih tertumpu pada kanak-kanak lelaki, tidak kira bagaimana pengeluar cuba memperluaskan jangkauannya, set tetap berkecenderungan terutamanya pemasangan peralatan. Tetapi di sini ia tidak begitu mudah, jadi ia bernilai sekali lagi untuk bertanya tentang set yang ditawarkan pada masa kita.

 • Oleh itu, tema masa depan sentiasa popular di kalangan kanak-kanak yang ditetapkan oleh robot robot yang baik diperolehi akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk bayi. Sebagai peraturan, set itu tidak menyiratkan sebilangan besar model dipasang. Walau bagaimanapun, fakta pengubah menunjukkan kehadiran sekurang-kurangnya dua variasi model siap, tidak seperti satu sama lain.
 • Kanak-kanak juga sangat berminat dengan topik terbang, dan walaupun zaman populariti Gagarin telah lama berlalu, pesawat atau helikopter reka bentuknya sendiri masih dianggap sebagai mainan yang sangat masuk akal. Ramai budak lelaki bermimpi untuk dibawa ke udara, dan berhak untuk mengatakan bahawa anda secara bebas memasang pesawat, walaupun mainan - ini adalah hujah yang sangat berat untuk menghormati antara rakan-rakan.
 • Oleh itu, minat lelaki biasa ditunjukkan pada kanak-kanak lelaki seawal kanak-kanak mekanik muda pastinya akan gembira dengan peluang untuk memasang pelbagai kenderaan beroda. Satu set universal yang baik memberikan peluang yang baik untuk ini: anda boleh memasang traktor atau tangki, trak atau sepeda motor yang mudah.

Anda juga boleh memainkan model 3D seperti itu jika anda mahu, walaupun pada tahap yang lebih tinggi ia masih merupakan tanda kejujuran kejuruteraan budak lelaki dan sebab kebanggaannya yang tidak dapat diukur.

Jangan mengabaikan hakikat bahawa kini pengeluar telah berpindah dari kanon, mengikut mana pembina logam harus menjadi set kacang dan cuci. Sekarang, walaupun dalam set logam sering termasuk bahagian dari bahan lain, yang paling sering tersirat, tentu saja, plastik, dapat meniru tayar kenderaan, kaca telus, dan banyak lagi.

Satu lagi bahan popular untuk pembuatan bahagian-bahagian individu adalah getah, yang juga membolehkan kita untuk mencapai kemungkinan besar model yang dipasang daripada versi besi klasik pereka tidak biasanya bersalah. Walau bagaimanapun, pembangunan revolusioner adalah pembina skru klasik dengan motor elektrik.

Di satu pihak, tidak ada yang mustahil dalam keputusan sedemikian, sebaliknya, atas sebab tertentu, pemaju Soviet tidak meneka untuk menyediakan pilihan sedemikian. Hasil daripada menambah motor mekanikal mudah, sama seperti yang digunakan dalam mesin plastik mainan, model yang dipasang dapat bergerak sendiri!

Secara semulajadi, bahagian-bahagian diproses sedemikian rupa untuk bertepatan sebanyak mungkin dengan enjin dipasang, tetapi jurutera muda mempunyai penilaian sendiri selepas bekerja dengan apa-apa hadiah hanya gulung ke atas: selepas semua, dia benar-benar mengumpulkan mekanisme sendiri yang digerakkan! Selepas zaman kanak-kanak itu, pilihan yang memihak kepada mana-mana profesion teknikal atau rekabentuk tidak perlu lagi mengejutkan sesiapa pun, dan sebenarnya jalan sedemikian di negara kita masih dianggap terhormat dan menguntungkan.

Ciri pemilihan

Pelbagai jenis model di pasaran boleh mengelirukan pembeli yang tidak berpengalaman kerana Perlu diberi perhatian kepada butir-butir penting yang menyumbang kepada ketepatan pilihan:

 • pensijilan kualiti adalah tanda pertama bahawa produk itu layak dibeli, terutama sekali kerana anda dapat melihatnya tanpa membongkar produk;
 • Batasan usia pembungkusan bukan sekadar ini: anda tidak boleh membeli pereka berusia 4 tahun yang direka untuk kanak-kanak berusia 9 tahun, dan sebaliknya;
 • Bahagian logam yang tidak diproses boleh menjadi punca kecederaan, jadi mereka harus diperiksa untuk ketiadaan tepi tajam atau takik;
 • perhatian yang baik harus dibayar kepada kualiti pengikat, yang tidak sepatutnya mempunyai masalah dengan pemotongan dan benang, jika tidak, seluruh set akan menjadi sia-sia;
 • apabila membeli pereka untuk kanak-kanak di bawah umur 5 tahun, masalah menelan bahagian-bahagian kecil masih relevan, oleh itu tidak sepatutnya menjadi pecahan lebih kecil daripada 50 mm dalam kit;
 • walaupun pada umumnya logam lebih selamat daripada plastik yang sama dari segi keramahan alam sekitar, risiko mungkin karat atau menggunakan pewarna berkualiti rendah, oleh itu, jika terdapat bau aneh, lebih baik tidak mengambil barang;

Seorang pereka yang baik menganggap pemasangan pelbagai model yang berbeza dari satu set, tetapi dalam orientasi mereka, sekurang-kurangnya mereka menyentuh kepentingan kepentingan anak tertentu.

Pengilang

Dalam keadaan tertentu, anda hanya perlu mempercayai pengilang, yang telah membuktikan dirinya terima kasih kepada produk berkualiti. Majoriti pengguna memilih satu jenama atau yang lain untuk alasan: dalam era teknologi maklumat, apa-apa kelemahan yang serius akan dengan cepat menjadi umum, pengeluar begitu terkenal semata-mata tidak membenarkan mereka melakukan pekerjaan mereka dengan teruk.

Di antara tanda dagangan Rusia, Kerajaan Kesepuluh, yang memberi tumpuan terutamanya pada produk yang direka untuk pelajaran sekolah dalam bidang tenaga kerja, amat penting. Tidak mustahil untuk tidak memperhatikan produk jenama "Samodelkin", yang mengambil nama itu sebagai penghormatan terhadap watak kartun Soviet, yang dipasang dari bahagian pereka yang sama. Pereka Rusia mempunyai kualiti yang baik dan harga agak berpatutan.

"Kerajaan Kesepuluh"
"Kerajaan Kesepuluh"
"DIY"
"DIY"

Kit import juga patut dihormati.Walaupun mainan Barat secara tradisinya dianggap sebagai sesuatu yang cerah dan cantik, dan, secara jujur, lebih unggul daripada analogi domestik, bahkan orang Amerika mempunyai variasi tema pembina besi kami. Satu lagi perkara adalah bahawa produk yang sama kelihatan lebih cantik, sebagai contoh, penembusan yang dilakukan untuk mengetatkan bolt mungkin tidak dapat dilihat dari luar.

Sebaliknya, pereka seperti biasanya kurang serba boleh, kerana ia adalah sejenis Lego, hanya diperbuat daripada logam. Contoh yang baik dari produk sebegini boleh dipanggil kit yang dihasilkan oleh syarikat Amerika Meccano. Mainan sedemikian akan mengambil tempat yang sesuai di tapak semaian. Walau bagaimanapun, adalah adil untuk menganggap bahawa produk yang diimport akan menelan belanja ibu bapa lebih daripada yang Rusia.

    Tetapi dalam produk Cina, kualiti sering serendah harga. Tidak perlu menegaskan bahawa benar-benar semua pereka Cina dari logam adalah berbahaya, rapuh atau kurang diproses, tetapi aduan tersebut tidak begitu langka. Contoh-contoh yang baik dijumpai, tetapi masalah besar adalah bahawa pengguna Rusia tidak mengingati nama jenama Cina, sebab itu barangan dari China selalu menjadi abstraksi untuknya.

    Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pengeluar logam seperti itu telah menjadi semakin popular di Rusia, termasuk terima kasih kepada pelbagai perkhidmatan untuk penghantaran pembelian terus dari China pada harga yang harganya murah.

    Perlu diingatkan bahawa pemerolehan sedemikian sentiasa menjadi risiko untuk membelanjakan wang, walaupun kecil, untuk produk yang tidak sepatutnya mendapat perhatian pengguna sama sekali.

    Kajian semula pereka logam No. 7 (pengeluaran Persekutuan Rusia, Nizhny Novgorod) melihat video berikut.

    Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

    Kehamilan

    Pembangunan

    Kesihatan