Pembersih vakum bayi: ciri dan petua untuk memilih

Kandungannya

Mana-mana kanak-kanak mahu mainan seberapa banyak yang mungkin, dan lebih banyak lagi, lebih baik. Adalah penting bagi kanak-kanak perempuan untuk belajar menjadi suri rumah yang baik dari usia dini, dan oleh itu set dapur dan produk penjagaan bilik akan menjadi mainan yang terbaik. Untuk memilih pembersih vakum bayi yang tepat, anda perlu tahu apa yang harus diperhatikan, apa kelebihan dan kekurangan mainan sedemikian.

Ciri-ciri dan Tujuan

Pembersih vakum kanak-kanak muncul di kedai mainan tidak lama dahulu, tetapi dengan serta-merta mendapat populariti. Produk ini mempunyai dimensi kecil dan diperbuat daripada plastik supaya bayi dapat dengan selesa bermain dengannya. Pembersih vakum mainan perlu diperbuat daripada bahan berkualiti yang tidak membahayakan kesihatan kanak-kanak. Apabila membeli produk sedemikian, anda perlu meminta sijil kualiti - jika ada, maka anda boleh membeli mainan dengan selamat untuk rumah dan taman.

Mainan jenis ini secara luaran menyalin perkakas, yang suri rumah menghadapi serpihan dan debu di dalam bilik, kerana nyonya rumah muda akan lebih mudah menyesuaikan diri dengan tanggungjawab mereka untuk menjaga bilik ketika dia bertambah tua. Tidak seperti peranti ini, Mainan tidak berfungsi pada rangkaian, tetapi pada bateri, yang menjadikannya lebih selamat.

Kanak-kanak yang sangat kecil tidak harus memberikan hadiah jenis ini, kerana kit sering datang dengan satu set bola buih yang harus dibuang oleh penyedut debu, dan mereka boleh menyebabkan situasi berbahaya jika mereka bernafas atau menelan mereka.

Tempoh yang paling optimum apabila bermanfaat untuk membantu kanak-kanak dengan pembersih vakum mainan adalah umur melebihi tiga tahun, yang sering ditunjukkan pada pembungkusan produk. Kanak-kanak sudah memahami kesesuaian dan tujuan peranti dan menikmati bermain dengannya. Tugas mainan bukan untuk mengumpul habuk, tetapi untuk meniru keadaan di mana pelayan wanita membersihkan bilik, seperti yang dilakukan ibunya.

Untuk membuat permainan dengan pembersih vakum lebih menarik, untuk kanak-kanak kami telah menyediakan sejumlah fungsi tambahan:

 • lampu penunjuk, yang menunjukkan bahawa peranti dihidupkan dan berfungsi;
 • kesan bunyi yang meniru bunyi pembersih vakum;
 • keupayaan untuk membuka pengumpul habuk dan goncangkan habuk yang dikumpulkan.

Untuk simpanan yang mudah, pembersih vakum bayi agak mudah untuk membongkar bahagian-bahagian yang cukup besar untuk menjadi selamat untuk kanak-kanak. Kanak-kanak yang lebih tua dapat dengan mudah membongkar dan memasang produk tersebut. Berbagai rupa, bentuk dan warna, membolehkan anda memilih mainan ini untuk anak tertentu, menjadikannya hadiah yang sempurna.

Model dan ciri-ciri mereka

Oleh kerana populariti pembersih vakum kanak-kanak, pelbagai jenis mainan seperti itu muncul di rak kedai. Untuk mencari hadiah yang baik, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa model yang kini menjadi yang paling popular.

Penyedut penyedut vakum

Ia kelihatan seperti yang sebenar dan dalam banyak cara menyerupainya dalam kerja. Peranti ini dilengkapi dengan dua roda yang membantu dengan mudah dan cepat memindahkan peranti di sekitar bilik. Kit termasuk: tiub yang boleh disassembled dengan mudah, tong sampah yang boleh ditanggalkan, dua butang untuk menghidupkan dan mematikan pembersih vakum, pemegang untuk pengangkutan yang mudah, penunjuk cahaya dan kipas yang bertukar dan mensimulasikan bunyi alat isi rumah yang sebenar.

Kit juga menyediakan beg dengan tiruan sampah, diwakili oleh bola buih, yang mainan mudah menyebalkan. Kerja mungkin terima kasih kepada tiga bateri. Berbagai warna produk boleh berbeza, kerana mainan sering disukai oleh budak lelaki. Oleh itu, pembersih vakum boleh menjadi merah jambu, untuk kanak-kanak perempuan, dan merah, kuning dan kelabu, untuk lelaki.

Pembersih vakum dari syarikat Jerman Klein

Ini adalah pilihan terbaik untuk tuan rumah yang lebih tua yang benar-benar ingin menjadi seperti ibu dalam segala-galanya. Secara luar, mainan itu adalah salinan lengkap pembersih vakum sebenar; ia juga menyeramkan seperti alat yang nyata. Pembersih vakum diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi, terdapat bola buih yang tersedia, yang perlu disedut. Petak habuk dikeluarkan dan kandungannya dibuang dengan mudah. Untuk kemudahan, pemegang yang menonjol disediakan yang memegang pembersih vakum dengan baik di tangan seorang kanak-kanak. Untuk memastikan prestasi mainan, anda mesti mempunyai 4 bateri jari.

Pembersihan kit Zanussi

Kit termasuk: pendirian, pembersih vakum, baldi, kain, penyapu, debu, berus, botol, meniru agen pembersih. Pembersih vakum mempunyai kesan cahaya dan bunyi, yang menjadikan proses pembersihan lebih menarik dan menarik. Set boleh didapati dalam pelbagai warna: turquoise, pilihan cahaya kuning dan biru. Strukturnya mempunyai logam dan plastik. Pembersih vakum berfungsi dari dua bateri jenis jari.

Robot Cleaner Vacuum

Memandangkan fakta bahawa keajaiban di bawah nama ini muncul di pasaran peralatan rumah tangga, diharapkan bahawa tidak lama lagi akan ada tiruan peranti ini di rak kedai-kedai kanak-kanak. Perbezaannya daripada pilihan biasa ialah ia bercakap dan mempunyai beberapa fungsi berbanding dengan mainan biasa. Dari segi fungsinya, ia tidak jauh berbeza dengan yang serupa, kerana ia hanya boleh mengeluarkan plastic busa ringan, yang mudah dan selamat untuk kanak-kanak. Pelbagai kesan bunyi dan cahaya menarik perhatian kanak-kanak, menjadikan mainan itu salah satu yang paling disukai.

Secara luaran, peranti sedemikian akan berbeza daripada pembersih vakum mainan biasa, kerana ia mempunyai bentuk bulat, tidak ada tiub pengumpulan habuk, dan proses pembersihan adalah automatik, iaitu pembersih vakum bergerak di sekitar bilik itu sendiri, tanpa bantuan seorang anak.

Pembersih Vakum Upright

Ia adalah tiub dengan muncung untuk mengumpul habuk dan tong sampah, yang terletak sama ada pada pemegang atau pada paip itu sendiri. Kemudahan mainan sedemikian terletak pada saiz dan ringan yang kecil, yang bermaksud bahawa seorang kanak-kanak dapat mengendalikannya sebelum usia tiga tahun. Di dasar pembersih vakum itu ada dua roda kecil, dengan mudah bergerak ke lantai. Kecekapan dalam kes ini juga disediakan melalui bateri, yang bergantung kepada model pembersih vakum.

Kajian semula pembersih vakum bayi memberikan anda peluang untuk memilih model yang paling sesuai yang akan menarik minat anak anda. Oleh kerana dimensi, warna dan fungsi yang berbeza, anda boleh mencari model yang akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk bayi, akan mengajarnya membersihkan rumah dan membantu para penatua.

Petua untuk memilih

Agar tidak tersilap dengan pilihan mainan dan membeli pembersih vakum kanak-kanak berkualiti tinggi, Ia perlu mengikuti peraturan tertentu.

 1. Kit pembersihan, yang termasuk pembersih vakum, direka untuk kumpulan umur tertentu kanak-kanak. Adalah wajar untuk mendengar cadangan umur, jika tidak ada risiko merosakkan bayi yang belum bersedia bermain dengan mainan baru. Banyak juga bergantung kepada reka bentuk dan fungsi: bayi perlu berminat dengan warna dan bunyi, manakala kanak-kanak yang lebih tua akan menghargai banyak ciri yang ada pada peranti tersebut.
 2. Untuk kanak-kanak berminat bermain dengan pembersih vakum bayi, mainan mesti mempunyai dimensi yang sesuai. Di antara pelbagai model, anda boleh memilih mainan yang lebih kecil untuk kanak-kanak berusia sehingga 3 tahun, dan yang lebih besar untuk kategori 3+.Jika tidak, permainan akan terjejas oleh masalah mengangkut peranti itu, yang akan memecah keselesaan dan prosesnya akan menjadi kursus halangan, dan tidak menjadi masa lapang dan menyenangkan.
 3. Untuk memilih mainan yang menarik untuk kanak-kanak, patut mengambil salinan yang mempunyai kesan cahaya dan bunyi. Ia adalah lebih menarik untuk dimainkan apabila vakum berdengung seperti yang sebenar. Satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan dalam kes ini adalah jumlah kesan bunyi sedemikian - ia tidak sepatutnya melebihi 65 decibel.
 4. Apabila membeli pembersih vakum bayi, anda perlu memeriksa dengan teliti, semak benjolan, sudut tajam, bahagian rapuh dan rapuh. Masa ini amat penting bagi anak-anak yang boleh membuang mainan atau memukulnya dengan kemarahan. Oleh itu, anda perlu menjaga terlebih dahulu bahawa peranti itu selamat dan tidak menyebabkan sebarang bahaya kepada kanak-kanak itu.
 5. Pembersih vakum kanak-kanak moden dibuat dengan fungsi sedutan, yang menarik minat kanak-kanak, tetapi mungkin membawa bahaya. Kekuatan pencungkil harus minimum supaya selain busa, yang berfungsi sebagai serpihan, tiada apa pun di dalam mainan akan jatuh.
 6. Untuk melindungi diri anda dan bayi anda, anda harus memeriksa ketersediaan sijil kualiti dan lesen untuk pengeluaran mainan jenis ini. Sekiranya semuanya ada dalam stok, maka hadiah itu mestilah berkualiti tinggi dan seperti bayi.

Memilih mainan untuk kanak-kanak sentiasa sukar, kerana anda perlu mengambil kira banyak faktor. Tetapi ia berbaloi, kerana kita bercakap tentang kesejahteraan dan kesihatan serbuk, serta pembangunan yang betul dan menyeluruh.

Bagaimana untuk menggunakannya?

Sebelum anda membeli anak mainan, anda harus memikirkan apa yang dia perlukan untuk, matlamat apa yang dia akan membantu untuk mencapai, apa yang akan menyumbang kepada perkembangan bayi. Jadi, membeli pembersih vakum bayi, anda boleh membantu remah-remah membina imajinasi dan imaginasi mereka, terutama bagi kanak-kanak yang suka menyalin orang dewasa dan gembira untuk mengulang prosedur pembersihan. Semasa permainan ini, anda boleh meningkatkan kemahiran motor halus, mengembangkan koordinasi dan ketangkasan.

Mana-mana ibu bapa mahu mendidik diri mereka yang baik dalam menghadapi anak-anak mereka, dan anak-anak yang lebih cepat perlu menanam minat dalam kerja, lebih mudah proses ini akan berjalan selepas itu. Membeli kit pembersih boleh menjadi langkah pertama ke arah memastikan anak gembira dapat menyertai semua kerja rumah, mengembangkan skop kerja dari masa ke masa, membantu ibu bapa dengan kerja rumah. Kanak-kanak perempuan boleh membeli lebih banyak apron untuk membuat bayi berasa seperti pelayan wanita yang sebenar.

Dengan bantuan mainan pendidikan seperti dapur untuk kanak-kanak perempuan, kit pembina untuk kanak-kanak lelaki, serta kit pembersihan, anda boleh membuat permainan peranan yang akan membiasakan kanak-kanak dengan gaya hidup orang dewasa, dengan apa yang mereka harapkan ketika mereka membesar.

Mainan dan permainan yang dipilih dengan betul membolehkan kanak-kanak mengambil sesuatu yang biasa dan berguna, yang sangat penting dalam keluarga di mana terdapat lebih daripada satu bayi.

Pembersih vakum bayi mudah digunakan, tetapi kanak-kanak itu masih perlu dijelaskan nama itu, apa bahagiannya diperlukan dan apa yang sebenarnya dilakukan dengan peranti itu. Hanya dengan cara ini bayi akan merawat mainan dengan pemahaman, tidak akan membongkarnya menjadi bahagian dalam detik yang pertama, untuk memikirkannya sendiri.

 • Untuk memastikan kecekapan pembersih vakum tersebut memerlukan bateri, dan lebih kerap bayi akan bermain, semakin cepat mereka akan haus. Sekiranya kanak-kanak cukup tua dan boleh melakukan tanpa bunyi dan kesan cahaya, anda hanya dapat mengeluarkan bateri.
 • Apabila pembersih vakum dibeli untuk kanak-kanak kecil, adalah bernilai memastikan bahawa petak bateri diskru dengan skru sendiri mengetuk, yang menghalang kanak-kanak daripada menembusi di dalam dan mengeluarkan kandungan yang boleh digunakan untuk tujuan lain.
 • Untuk membangkitkan minat kanak-kanak dalam mainan, ia bernilai beberapa kali untuk meminta bantuannya untuk dibersihkan, supaya dia disumbat dengan orang tuanya, pengalaman ini akan menyenangkan dan berguna baginya.

Apa-apa kerja bersama yang disertai dengan komunikasi dan diberi ganjaran pada akhirnya akan memberi kesan positif kepada kanak-kanak itu.

Kajian video mengenai pembersih vakum bayi, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan