Pembina logam untuk pelajaran buruh

Kandungannya

Selama bertahun-tahun, pengeluaran mainan berkembang dan mengambil bentuk baru. Khususnya, pembina logam, yang dianggap sebagai klasik mutlak di zaman Soviet, telah lama digulingkan dari kehidupan seharian oleh Lego plastik yang lebih berwarna. Walau bagaimanapun, pengeluaran pengeluar logam pada tahun-tahun kebelakangan ini mengalami gelombang kedua populariti.

Hakikatnya, pengeluar mula menghasilkannya dalam jarak yang lebih luas, dan para guru datang dengan cara menggunakan penyelesaian semacam itu untuk pelajaran buruh. Lebih-lebih lagi, keputusan mereka dalam banyak hal kelihatan wajar.

Ciri khas

Ia kelihatan bahawa plastik berkualiti tinggi dari mana-mana arah adalah lebih baik - ia lebih cerah, lebih mudah, dan mudah, dan tidak toksik, dan jauh lebih selamat daripada bahagian logam dalam kecederaan. Walau bagaimanapun, dari sudut pandangan pedagogi, satu set logam membangunkan seorang anak yang lebih baik, dan terdapat beberapa sebab untuk ini.

 • Semua jenis pembina jenis biasanya dihasilkan dalam tumpuan sempit - mereka idealnya meniru apa yang mereka harus meniru dalam perhimpunan tertentu, tetapi kerana ini mereka sukar untuk digunakan dalam mana-mana set lain. Pereka logam biasanya terdiri daripada bahagian-bahagian yang agak serba boleh, dan walaupun instruksi itu tentu menyarankan memasang model permainan tertentu, dengan sejumlah besar bahagian dan imaginasi yang baik, anda secara literal dapat membuat apa saja.
 • Pembina logam melalui skema yang lebih rumit: tiada slot yang hanya dimasukkan ke dalam satu sama lain. Setiap bahagian perlu disikat kepada yang lain dengan skru, kacang dan sepana - semua yang anda perlukan, tentu saja, masuk dalam kit. Pada masa yang sama, prestasi tugas yang lebih rumit membangkitkan kanak-kanak itu lebih aktif, kerana selepas ini dia akan bersedia untuk menyelesaikan tugas-tugas dewasa walaupun banyak.
 • Bertentangan dengan kepercayaan popular, pembina logam bukan hak prerogatif lelaki sahaja - Kanak-kanak perempuan boleh menggunakannya dengan kejayaan. Rahsia terletak tepat di dalam kesejagatan bahagian, yang membolehkan anda untuk mengumpul produk walaupun minat minat gadis itu.
 • Pengeluar moden menghasilkan pelbagai set pembina logam, jadi anda boleh mencari model yang sepadan dengan kanak-kanak dari sebarang umur - dari kanak-kanak 5 tahun kepada seorang remaja.

Faedahnya

Sebagai orang dewasa, mana-mana pembina dianggap terutamanya sebagai mainan, tetapi lebih tepat untuk menyebutnya tugas yang logik, dan agak rumit, memandangkan umur purata kanak-kanak yang menggunakannya.

Kit boleh didapati untuk kumpulan usia yang berbeza, tetapi masih salah untuk mendapatkan hadiah sedemikian untuk kanak-kanak berumur 3 tahun - dia tidak dapat mengatasi perhimpunan tersebut.

Sebagai peraturan, usia purata di mana para pembina logam mula digunakan ialah 5-7 tahun. Kit sedemikian amat biasa pada usia sekolah.

Walaupun sifat-sifat yang disenaraikan di bawah ini dianggap berkembang pesat dalam kanak-kanak kecil, walaupun semasa bersekolah, logam pereka ini dapat membangunkannya dengan kuat dalam kanak-kanak, kerana ia mempunyai kerumitan tinggi.

 • Tangan gerak hati berkembang dengan cara yang berbeza daripada sebelum ini. Sekiranya sebelum kejayaan ini dianggap kebolehan untuk memegang objek dengan yakin, letakkannya dengan teliti atau lemparkannya dengan lurus, maka sekarang anda perlu melakukan operasi yang kompleks dengan bolt dan kacang.
 • Fokus dan perhatian juga mencapai tahap yang baru.Mana-mana mainan pendidikan lain untuk kanak-kanak kecil dijangka selesai dalam masa 1-2 minit, tetapi pembinaan logam dengan bolt tidak boleh dipasang begitu cepat. Selain itu, sebelum perhimpunan bermula, anda perlu memikirkan bagaimana proses itu akan berlaku dan butiran apa yang diperlukan untuk ini, dan ini adalah tugas logik yang serius.
 • Kecenderungan kreatif dan pemikiran sistematik untuk kali pertama dalam kehidupan mereka, mereka mengalami beban tahap ini, dan cabaran baru muncul - keperluan untuk berfikir secara teknikal. Sebelum ini, mana-mana permainan perkembangan hanya meniru aktiviti dewasa dalam beberapa manifestasi terkecilnya, sambil memasang struktur logam sudah menjadi pekerjaan dewasa yang sebenar, kerana mungkin anak dewasa akan melakukannya secara profesional.
 • Di samping itu, prestasi mana-mana pasukan tugas yang rumit mengalihkan perhatian daripada masalah dan melegakan tekanan, apatah lagi fakta bahawa pencapaian matlamat ini dapat meningkatkan harga diri.

Ciri-ciri pilihan kit untuk pelajaran buruh sekolah

Pelbagai jenis model di pasaran boleh mengelirukan pembeli yang tidak berpengalaman. Tugas utama pereka sekolah biasa adalah perkembangan langkah demi langkah seorang kanak-kanak, kerana kit yang mempunyai arahan untuk memasang banyak model (biasanya dari 4 hingga 9), yang disusun mengikut tahap kerumitan, yang membolehkan kanak-kanak melakukan tugas mudah mencabar.

Di samping itu, ia patut memberi perhatian kepada butir-butir penting yang menyumbang kepada ketepatan pilihan.

 • Dalam keadaan penggunaan sekolah, pembina akan sentiasa digunakan apabila melepasi banyak tangan, jadi penting untuk memberi perhatian kepada kaedah perlindungan kakisan: bahagian-bahagian logam bercampur menjadi lebih baik dan bukannya tergalvani tradisional.
 • Banyak pengeluar pereka yang serius untuk pelajaran membangunkan laman web mereka sendiri, di mana lebih banyak skema model dipasang dibentangkan berbanding dengan arahan yang dipasang untuk pemasangan.

Satu set bahagian yang berorientasikan sempit dengan semua keindahannya tidak sesuai untuk pembelajaran: ia tidak menjamin perkembangan penuh kanak-kanak itu.

    Dalam sesetengah kes, anda hanya perlu mempercayai pengilang, yang telah membuktikan dirinya terima kasih kepada produk berkualiti. Di antara jenama Rusia, "Kerajaan Kesepuluh", yang mempunyai siri pereka yang dipanggil "Sekolah", amat penting, dan kit import juga patut dihormati. Dalam produk Cina, kualiti sering serendah harga, walaupun sebaliknya mungkin.

    Sudah tentu, anda juga harus dibimbing oleh cadangan guru, kerana mereka pasti akan mencadangkan beberapa set khusus yang sesuai dengan kebutuhan kurikulum sekolah.

    Anda boleh melihat peninjau logam pembina dalam video seterusnya.

    Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

    Kehamilan

    Pembangunan

    Kesihatan