Sudut sekolah lelaki

Kandungannya

Bagi mana-mana kanak-kanak, adalah penting untuk mempunyai ruang peribadi anda, tempat di mana dia boleh melakukan apa yang dia suka. Tempat ini mungkin menjadi sudut sekolah, dilengkapi dengan segala-galanya yang diperlukan untuk hobi yang hebat.

Varieti

Sudut pelajar boleh dibentangkan dalam beberapa versi:

 • Model bersepadu - Pilihan ideal untuk mengatur bilik kanak-kanak. Di sini anda boleh mencari modul seperti tempat tidur dengan laci terbina dalam untuk pakaian, rak untuk mainan, tempat untuk pakaian, rak buku dan bahan pengajaran, ruang belajar dengan semua aksesori yang berikutnya.
 • Tetapi tidak selalu mungkin untuk menyediakan kanak-kanak dengan bilik yang berasingan. Dalam kes ini, ibu bapa dapat membantu modular dinding. Ukuran padatnya akan mengejutkan pembeli. Kerana ini, ruang kerja pelajar menjadi hampir tidak dapat dilihat, dan jika perlu, dinding dapat berubah menjadi sudut sekolah yang nyaman, di mana tidak ada keperluan.
 • Demi menjimatkan ruang di dalam bilik, pengeluar bersedia untuk melakukan pelbagai cara. Sebagai contoh, pelanggan sangat popular dengan pelanggan.katil bertingkat dengan sudut sekolah terbina dalam. Lagipun, untuk dua kanak-kanak yang tinggal di bilik yang sama, perlu ada ruang peribadi yang cukup untuk semua orang. Dan bagaimana untuk melakukan ini jika tidak ada ruang yang cukup di dalam bilik? Melalui pendekatan ini, setiap kanak-kanak mendapat sudut peribadi untuk belajar dan bermain.
 • Untuk pangsapuri satu bilik tidur terdapat juga alternatif. Walaupun ruang kecil, untuk melengkapkan ruang kerja untuk kanak-kanak itu akan membantu kebijaksanaan. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan balkoni, tetapi ia mesti dilindungi. Jika dana tidak membenarkan ini, maka latihan itu meja akan mudah dimuat di bawah katil loteng.
 • Satu lagi pilihan mudah untuk mengatur sudut sekolah adalah untuk membeli pilihan meja sudut. Biasanya jadual seperti itu diletakkan berhampiran tingkap, supaya kanak-kanak itu boleh melakukan kerja rumah di siang hari, tanpa merosakkan matanya, dan dia sudah boleh menggunakan ruang yang disimpan mengikut budi bicara sendiri.

Bagaimana untuk melengkapkan ruang kerja?

Kanak-kanak mesti berpuas hati dengan tempat kerjanya, kerana, jika tidak, dia akan keberatan untuk belajar dan menghabiskan masa dalam permainan. Kami mengesyorkan untuk mendengar nasihat mudah kami. Untuk anak anda menjadi selesa di belakang tempat kerja, ruang belajar sepatutnya atribut berikut:

 • Jadual penulisan yang memenuhi semua piawai dan peraturan atau dinding dengan setiausaha.
 • Kerusi yang membolehkan anda mengekalkan sikap anak anda dalam keadaan yang sangat baik.
 • Ruang simpanan untuk bekalan sekolah. Ia harus selesa dan padat. Adalah diharapkan bahawa reka bentuk rak atau rak bertepatan dengan reka bentuk meja.
 • Aksesori untuk bekalan pejabat.
 • Pendaftaran reka bentuk ruang kerja. Ini perlu untuk membuat kanak-kanak berasa selesa di atas meja.
 • Sekiranya ruang bilik membenarkan, anda boleh membeli sofa kecil untuk rakan-rakan pelajar. Ini akan membolehkan orang ramai menghabiskan lebih banyak masa bersama-sama.

Atribut positif sudut kanak-kanak juga mempunyai kesan positif terhadap prestasi akademik generasi muda yang semakin muda. Ia termasuk hiasan dalam bentuk foto keluarga yang bahagia, cenderamata dari perjalanan atau anugerah yang diterima (pingat, lencana, dll.).

Jangan lupa tentang pilihan lokasi sudut untuk kanak-kanak.Ia harus dinyalakan dengan baik dan ia adalah wajar bahawa meja berada di tingkap - siang hari mempunyai kesan positif pada mata kanak-kanak.

Bersama dengan lampu siang hari dan lampu siling, perlu juga melengkapkan tempat kerja pelajar dengan cahaya. Di sini lampu meja atau lampu dengan cahaya yang terang dipasang di tepi atau di dinding boleh membantu. Pilihan yang baik untuk perlindungan dari bunyi luaran adalah partition atau skrin palsu. Pagar ini akan membantu pelajar menumpukan perhatian kepada kerja rumahnya. Walau bagaimanapun, menurut ahli psikologi, pagar penuh tidak disyorkan untuk digunakan kerana penurunan dalam aktiviti mental disebabkan pembentukan ruang tertutup.

Penyelesaian warna

Untuk hasil positif aktiviti sekolah kanak-kanak, perlu melihat palet warna yang betul bukan sahaja dari perabot kanak-kanak, tetapi juga dari bilik itu sendiri. Dia sepatutnya mempunyai anak untuk kerja yang tenang dan pekat. Perlu diberi perhatian kepada dua warna warna yang membantu kanak-kanak bekerja dengan betul pada kerja rumah. Ia berwarna kuning dan hijau. Palet kuning membantu memperbaiki aktiviti otak, sementara palet hijau menenangkan dan mewujudkan suasana kerja. Walau bagaimanapun, bersemangat dengan reka bentuk dalam warna hijau tidak berbaloi - banyak warna hijau membantu untuk berehat.

Kombinasi warna-warna cerah seperti biru dan merah, oren dan merah jambu membawa kepada keterlaluan kanak-kanak, yang akan menjejaskan proses sekolah.

Petua untuk memilih

Berikut adalah beberapa petua untuk membantu ibu bapa dengan betul melengkapkan kawasan kerja untuk anak-anak mereka:

 • Apabila membeli meja dan kerusi, anda mesti memilih pertumbuhan anak itu.
 • Bahan sudut murid mesti benar-benar selamat.
 • Warna warna - tenang, menyumbang kepada perkembangan kanak-kanak.

Bagaimana cara memilih meja yang betul, lihat di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan