Kerusi untuk pelajar sekolah Ikea: ciri pilihan

Kandungannya

Semua ibu bapa mahu anak-anak mereka belajar dengan baik di sekolah, tetapi tidak semua orang berpendapat bahawa pelbagai faktor boleh mengganggu kejayaan akademik. Kerusi biasa untuk seorang pelajar sekolah sangat penting kerana sukar untuk mendapatkan seorang anak untuk mengajar jika dia tidak selesa duduk. Akibatnya, masalah peralatan tempat kerja harus ditangani dengan penuh perhatian.

Kerusi sekolah "berkembang" Ikea boleh menjadi pilihan yang sempurna untuk pelajar sekolah rendah.

Mengenai jenama

Ikea adalah salah satu jenama yang paling dikenali di dunia. Sekurang-kurangnya, dalam bidang pengeluaran perabot, dia tidak mungkin mempunyai pesaing yang begitu terkenal. Syarikat ini diasaskan semula pada tahun 1943 di Sweden oleh seorang lelaki berusia 17 tahun yang memikirkan menjual perabot melalui pos, menghantar katalog model kepada bakal pelanggan.

Pengasas Ikea
Direktori sampel

Pada tahun 2015, penulis idea cemerlang ini memasuki sepuluh orang terkaya di dunia, kerana kekayaannya melebihi $ 40 bilion. Menjelang awal tahun 2018, syarikat itu membuka lebih daripada empat kedai jenama. Pada masa yang sama, saiz setiap pasar raya besar adalah puluhan ribu meter persegi. Produk syarikat secara rasminya diwakili di lima puluh negara di dunia, dan produknya tidak hanya tersedia untuk penduduk bandar terdekat. Hari ini, perabot jenama boleh dipesan dari jauh (sekarang melalui Internet).

Permodalan itu sendiri menunjukkan populariti tinggi produk syarikat ini. Bukan peranan terakhir dalam kejayaan jenama yang dimainkan dan luasnya. Kerusi tinggi terutamanya dalam permintaan.

Ciri-ciri dan Faedah

Walaupun pilihan produk yang paling berlainan, Ikea hanya menawarkan satu model kerusi kanak-kanak, ketinggian laras. Perkembangan ini dipanggil "Eules". Harga di laman web rasmi pengeluar adalah 3 ribu rubel.

Perlu diingatkan bahawa Model ini tidak direka untuk semua masa persekolahan, kerana ia bertujuan untuk kanak-kanak umur sekolah rendah. Pengilang mendakwa bahawa dia menguji produk pada "penumpang" dengan berat sehingga 50 kg, jadi hadiah ini berguna untuk pelajar kelas pertama, tetapi untuk pelajar sekolah tinggi mungkin tidak berguna.

Bertentangan dengan hakikat bahawa Ikea terkenal dengan kesederhanaan maksimum produknya (untuk mana syarikat-syarikat secara berkala membuat keseronokan perabot, memanggilnya primitif), "Yules" hanyalah model yang sangat bijak. Ulasan pemilik perabot ini menandakan beberapa kelebihannya.

 • Ketinggian kerusi boleh diselaraskan. Ini bukan sahaja mudah, tetapi juga asasnya penting, kerana kedudukan badan yang tidak normal dalam jangka masa yang panjang boleh menyebabkan skoliosis dan gangguan postur yang lain.

Ketinggian tempat duduk boleh berada dalam jarak 37-48 cm (penunjuk ini sepadan dengan ketinggian lutut anak).

 • Penjagaan produk sangat mudah. Perlindungan apa-apa tidak disediakan. Permukaan kerusi, diperbuat daripada kayu lapis dan ditutup dengan cat akrilik, tidak menyerap pencemaran. Ia cukup untuk membersihkan produk secara berkala dengan kain yang kering atau lembap (kadang-kadang menggunakan detergen ringan) untuk memastikan tempat duduk bersih.
 • Saiz tempat duduk adalah optimum untuk kanak-kanak kecil.. Parameternya adalah 35x32 centimeter, jadi bayi di kerusi tidak akan sempit.
 • Model ini dilengkapi dengan roda., sangat memudahkan pergerakan perabot di dalam bilik. Pada masa kini, kanak-kanak sering memasang TV dan komputer.Pada masa yang sama, ahli psikologi mengatakan bahawa tidak ada jenis teknologi ini tidak boleh di meja. Dalam keadaan sedemikian, kanak-kanak perlu memindahkan kerusi di sekitar bilik setiap hari, dan roda akan melakukannya dengan mudah.
 • Pencipta menjaga keselamatan kanak dan tidak lupa untuk menyelamatkan lantai. Pertama sekali, roda dilengkapi dengan sistem brek khas yang menghalang pergerakan kerusi apabila berdiri atau mendarat. Oleh itu, kerusi itu tidak kembali apabila tekanan berubah, dengan demikian mengurangkan kemungkinan kecederaan. Roda sendiri direka untuk menggunakan perabot, walaupun di atas lantai yang lembut.
 • Produk ini mempunyai keupayaan untuk membuka dan memasang. Apabila disassembled, ia mengambil lebih sedikit ruang. Penyelesaian ini meningkatkan kemudahan menghantar pembelian melalui pos dan pengangkutan dengan kereta. Dalam kes ini, pengguna boleh memasang perabot tanpa bantuan.
 • Dalam proses pembuatan "Eules" tiada bahan berbahaya yang digunakan. Hakikatnya asal-usul produk Eropah sudah diarahkan untuk memenuhi standard yang tinggi. Tiada apa-apa tetapi salutan papan lapis, keluli, propilena, poliester dan epoksi atau akrilik tidak digunakan untuk menghasilkan produk.
 • Kerusi ini mempunyai reka bentuk yang ringkas tetapi sangat bergaya. Di satu pihak, kanak-kanak akan menyukainya dalam bentuk yang agak luar biasa. Sebaliknya, tiada aksen yang terang atau corak mengganggu dalam reka bentuknya. Perabot sedemikian sangat sesuai untuk mengatur aliran kerja, mewujudkan suasana kepekatan.
 • Ia harus diperhatikan dan model kos rendah. Sudah tentu, sesetengah syarikat Rusia menawarkan produk yang agak serupa pada harga yang lebih berpatutan, namun berbanding dengan rakan-rakan yang diimport, Yules dapat dianggap sebagai pilihan yang sangat ekonomis.

Kritikan yang membina

Walaupun produk Ikea berada dalam permintaan yang besar, pendapat pengguna mengenai mereka tidak semestinya. Walaupun kebanyakan pengguna menyukai produk, tidak semua tinjauan adalah positif. Oleh itu, adalah patut menyebut kekurangan kerusi, kerana mereka dapat memainkan peranan utama dalam membuat keputusan akhir pembelian.

Selalunya, "Eulès" dikritik kerana terlalu berorientasikan ke arah seorang kanak-kanak. Produk ini benar-benar murah, tetapi kerana beberapa parameter terhad "penumpang", penggunaannya adalah terhad kepada 5-7 tahun. Pengilang membentangkan pelbagai besar kerusi laras dewasa, tetapi pembelian itu melibatkan perbelanjaan tambahan. Syarikat dengan akar Sweden tidak menawarkan pilihan perantaraan atau sekurang-kurangnya alternatif untuk kanak-kanak yang lebih tua.

Ketiadaan penutup memudahkan penjagaan produk, tetapi boleh memberi kesan negatif kepada salah satu faktor asas - persepsi kerusi anda sebagai pemilik muda. Produk jenis ini boleh menjadi selesa untuk sesi pendek, tetapi tidak fakta bahawa ia akan menjadi selesa untuk kanak-kanak itu untuk duduk di atasnya selama berjam-jam, melakukan kerja rumah yang besar.

Kritikan dan kemungkinan menyesuaikan kedudukan. Syarikat itu menjaga kemungkinan menukar ketinggian tempat duduk, tetapi para ahli berpendapat bahawa untuk pencegahan penuh pelanggaran postur tidak cukup. Penyesuaian kedudukan backrest juga diperlukan. "Eulès" dilucutkan fungsi sedemikian.

  Sesetengah pengguna mempunyai masalah dengan pemasangan pembelian, tiba di alamat dalam bentuk yang disassembled. Pada masa yang sama, ramai orang tidak menyukai minimalism yang ketat bahawa jenama telah mengadopsi sebagai prinsip utamanya. Pengkritik percaya bahawa masa kanak-kanak kanak-kanak harus lebih jelas dan ceria. Dengan latar belakang semua komen ini, peratusan tertentu ibu bapa tertanya-tanya sama ada ia layak membeli model ini sama sekali pada harga sedemikian.

  Tinjauan video ringkas mengenai kerusi "Eules", lihat video berikut.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan