Permaidani kanak-kanak dengan jalan raya

Kandungannya

Permaidani kanak-kanak dengan jalan raya adalah mainan yang ideal untuk bayi anda yang tercinta. Dia bukan sahaja mengajar kanak-kanak persepsi yang betul tentang dunia, tetapi juga membolehkan anda mengembangkan imaginasinya. Mengenai pelbagai variasi produk pendidikan tersebut dan akan dibincangkan dalam artikel kami.

Ciri khas

Terima kasih kepada perolehan seperti permaidani yang menarik, kanak-kanak akan menerima peluang hebat berikut:

 • Pembangunan dan bermain dalam satu keseluruhan.
 • Main walaupun di dalam bilik sejuk di dalam bilik.
 • Urut kaki (dalam kes mat dilengkapi dengan unsur urut);
 • Elemen membual kepada rakan sebaya.
 • Hiasan bilik.
 • Kajian peraturan jalan raya.

Kepada ciri-ciri kognitif kanak-kanak permaidani dengan jalan raya boleh dikaitkan dengan struktur sesetengah produk. Sebagai contoh, terdapat penutup lantai yang dijual, yang bergantung kepada pelepasan kawasan permainan yang ditunjukkan pada permaidani, meniru satu atau elemen lain.

Dengan cara ini, produk latihan ini dibuat daripada polipropilena. Bahan ini mempunyai beberapa ciri positif:

 • Ia tahan kerosakan mekanikal.
 • Mudah dijaga. Bahan semacam itu mudah dibersihkan dan tahan terhadap pencemaran.
 • Tahan api.
 • Tidak pudar.
 • Ia tahan terhadap lelasan.
 • Hypoallergenic.
 • Antistatic.
 • Tahan lama dan hangat.
 • Ia mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Terima kasih kepada ini, tikar latihan polipropilena semakin popular di kalangan pembeli Rusia.

Bagaimana bermain dengannya

Produk permainan luaran kanak-kanak, seperti buku-buku menarik, dipenuhi dengan pelbagai plot. Atas dasar cerita ini, pengarah kecil membina senario permainan asalnya. Dan ibu bapanya boleh membantu dia dengannya.

Sebagai contoh, terdapat penjualan seperti itu kanak-kanak bermain tikar dengan nama "Lalu Lintas". Ia mempunyai sebahagian dari bandar dengan infrastrukturnya: jalan raya, padang sukan, tempat letak kereta, bangunan dan benda-benda indah yang lain. Menggunakan set ini, anda boleh tampil dengan pelbagai pilihan untuk permainan. Sebagai contoh, bermain pemandu teksi atau lewat lewat.

Jika anak kecil anda lebih berminat, maka anda boleh membeli versi permaidani yang lain, di mana, selain pembangunan bandar, terdapat juga pinggiran bandar dengan kampung dan juga lapangan terbang. Kanak-kanak boleh memilih sendiri siapa dia: datuk bandar atau pemandu teksi biasa, memandu semua orang ke tempat yang betul di bandar.

Pilihan lain untuk permainan ini adalah penciptaan bangunan. Bagi sesetengah varian karpet, bukan sahaja infrastruktur jalan diambil, tetapi juga beberapa bangunan dalam bentuk rumah dengan plot tanah di mana kolam, air pancut dan beberapa tumbuh-tumbuhan dapat diletakkan. Anak anda perlu membuat rumah pinggir bandar sendiri dengan halaman kecil dan bangunan yang terletak di atasnya.

Pandangan

Pertimbangkan beberapa jenis karpet yang menarik kanak-kanak itu.

 • Teka-teki permaidani Seperti yang mungkin anda fikirkan, ia terdiri daripada beberapa bahagian kecil, permaidani, yang disatukan, membentuk permaidani yang padat. Teka-teki ini boleh dipasang dengan cara yang berbeza, supaya setiap kanak-kanak akan mendapat pilihan yang menarik untuk permainan. Ini variasi lapisan pembangunan dengan maruah boleh menjadi elemen hiasan bilik kanak-kanak.

Terutama idea asal adalah huruf dan nombor pada teka-teki, dengan mana kanak-kanak dapat belajar abjad dan aritmetik dalam bentuk suka bermain. Di samping itu, ia adalah mudah alih: dalam hal ini anda boleh membongkarnya dan merebutnya dengan anda pada sifat atau pondok.

Bagi kanak-kanak zaman sekolah, pemaju juga datang dengan variasi yang menarik dari karpet tersebut. Peta geografi dan peta ibukota negara-negara di dunia sangat popular, dan anak-anak akan suka teka-teki jigsaw dengan watak-watak kartun dan dongeng.

Satu kelebihan tambahan menggunakan tikar teka-teki sedemikian: pencegahan tapak kaki pada kanak-kanak. Hakikatnya, sesetengah pemaju menggunakan permukaan ortopedik sebagai asas untuk penutup lantai. Oleh itu, mereka tidak hanya menjaga perkembangan mental kanak-kanak, tetapi juga tentang kesihatannya.

 • Tiga dimensi atau Karpet 3D. Pengeluaran produk-produk hebat seperti ini diperoleh dengan menggabungkan lapisan longgokan dan bebas-lintasan. Di atas platform permainan, pulau-pulau mini dibentuk dalam bentuk tumpukan pelbagai warna yang berbeza-beza. Mereka menyerupai tumbuh-tumbuhan, rumah, perabot dan banyak elemen bahan permainan, dan permukaan bebas-lintasan - ini boleh menjadi jalan atau tempat letak kereta.
 • Kanak permaidani dengan tanda dan tanda jalan. Pilihan yang tidak kurang menarik bagi permaidani permainan kanak-kanak adalah lantai meliputi dengan jalan dan tanda jalan. Di sini, kanak-kanak itu ditinggalkan sepenuhnya untuk dirinya sendiri: dia boleh membawa pelbagai penduduk bandar kecil dan mengatur perlumbaan kereta.

Dengan cara ini, beberapa karpet pendidikan boleh didapati dalam satu set dengan pelbagai aksesori. Sebagai contoh, permainan membangunkan tikar dari syarikat Dickie Toys. Selain padang permainan yang menarik, ia juga mengandungi mesin taip dengan reka bentuk luar biasa yang pasti akan disukai oleh anak anda.

Model popular

Salah satu pengeluar permainan kanak-kanak yang paling terkenal dengan jalan raya adalah Syarikat IKEA. Di bawah ini kami membentangkan dua model lantai untuk kanak-kanak dari pengilang ini.

Model "Lillabu" dilengkapi dengan pangkalan lateks, jadi dalam proses bermain pad bayi masih ada.

Permukaan permainan ini dikurniakan banyak jalan dan persimpangan, terdapat juga trek perlumbaan. Dengan bantuan ibu bapa, bayi akan dapat membina sebuah bandar yang sebenar, meletakkan di padang permainan apa yang diperlukan untuk ini: penduduk, rumah, pokok dan banyak lagi. Semua ini boleh dilakukan dengan menggunakan pembina.

Versi lebih genting ruang permainan adalah model Lekplats. Terdapat landasan pinggir bandar dengan semua infrastruktur yang sedia ada. Landskap istimewa yang digambarkan di permaidani, akan membantu kanak-kanak bukan sahaja untuk berkenalan dengan dunia luar, tetapi juga untuk mengambil bahagian dalam kehidupan penduduk yang banyak di bandar ini.

Satu lagi model permainan yang saya ingin bincangkan - "Peta bandar" dari pengilang Cina Lee Chuyn. Lantai ini terdiri daripada sebanyak 81 bahagian! Terdapat semua bangunan yang paling penting: hospital, sekolah, kedai, taman, taman permainan. Dengan menambahkan kereta mainan dan penduduk, kanak-kanak akan dapat mengurus bandar sepenuhnya. Terima kasih kepada varian permainan yang menarik ini, kanak-kanak akan dapat secara bebas mencipta pelbagai plot untuk permainannya.

Daripada kualiti positif lapisan ini, perlu diperhatikan kelembutan luar biasa, ketahanan air dan ketahanan terhadap kotoran. Dia mudah alih - hanya bawa ke jalan atau ke negara.

Dengan cara ini, versi karpet ini boleh digabungkan dengan yang sama dan dengan itu meningkatkan ruang bermain, yang sangat dihargai oleh pembeli Rusia.

Petua untuk memilih

Di bawah ini kami telah menyediakan beberapa tip menarik yang boleh mendorong anda untuk membeli model tertentu permaidani permainan dengan jalan untuk anak anda:

 • Oleh kerana pelbagai pewarna produk, anda boleh memilih tepat versi permaidani untuk kanak-kanak, yang akan menjadi hiasan bilik dalaman.
 • Tanya anak anda apa versi matlamat pendidikan yang dia ingin terima sebagai hadiah. Pilihan terbaik adalah untuk bekerjasama dengannya untuk melihat pelbagai variasi lantai di Internet. Dari foto atau video anda boleh membuat keputusan mengenai pembelian.
 • Minta sijil untuk produk dari penjual. Bahan ini mestilah mesra alam.
 • Elakkan produk dengan asas gam.
 • Tertarik dengan komposisi bahan permaidani dan sifat mereka.
 • Baca ulasan di Internet mengenai setiap varian permukaan lantai yang anda minati.
 • Semakin lama kanak-kanak, semakin besar mat untuknya. Memang, untuk menarik minat pelajar, produk itu perlu cerah dan berskala besar.
 • Tikar ini hanya boleh digunakan oleh seorang kanak-kanak yang telah mencapai umur satu tahun.
 • Apabila membeli produk, beri perhatian kepada kemudahan penjagaan. Permaidani mesti tahan terhadap kelembapan dan mudah dibersihkan.
 • Pilihan terbaik untuk permaidani permainan untuk kanak-kanak lelaki ialah khemah lebuh raya, dan untuk perempuan taman permainan yang sempurna dengan tema reka bentuk perumahan atau landskap. Lagipun, kanak-kanak lelaki dari usia muda hingga teknik, dan kanak-kanak perempuan - kepada semua yang cantik dan bersahaja.
 • Perlu diingati bahawa kanak-kanak yang telah mencapai usia 4 tahun sudah mula membandingkan dunia di sekelilingnya dan dunia mainan dan mencari momen yang sama di dalamnya. Oleh itu, adalah penting bahawa permukaan bermain adalah realistik yang mungkin. Oleh itu, kanak-kanak akan melihat permainan sebagai sesuatu yang lebih dan serupa dengan dunia sebenar.

Contoh-contoh di pedalaman nurseri

Varian yang menarik meliputi lantai dalam bentuk permaidani dengan jalan raya, yang meliputi seluruh lantai bilik kanak-kanak.

Permaidani bermaklumat kecil dengan jalan raya, yang memberikan bukan sahaja permainan yang menarik kepada kanak-kanak, tetapi juga sudut hangat dan lembut bilik kanak-kanak.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan