Permaidani kanak-kanak IKEA

Kandungannya

Syarikat IKEA sepatutnya menjadi pemimpin dalam pengeluaran barangan isi rumah. Produk-produknya sesuai dengan sempurna ke dalam mana-mana belanjawan, dan pengguna berbangga dengan barangan berkualiti yang mereka beli. Bukan pengecualian dan kanak-kanak permaidani untuk umur yang berbeza, yang mewakili syarikat - tentang mereka, dan akan dibincangkan dalam artikel ini.

Ciri khas

Permaidani IKEA diwujudkan untuk mewujudkan suasana selesa dan selesa di dalam rumah.

Dalam bukti ini, di bawah terdapat beberapa kelebihan menggunakan permaidani IKEA:

 • Bergaya Terima kasih kepada pelbagai komposisi berwarna, corak dan aneka warna, pemilihan permaidani untuk bilik kanak-kanak nampaknya tidak menjadi satu peristiwa yang sukar, dan gaya produk yang mesra akan sentiasa mencari tempatnya di dalam bilik bayi.
 • Suasana hangat dan selesa. Dengan bantuan permaidani berbulu, bayi akan disediakan dengan keselesaan maksimum.
 • Bahan mesra alam dan cukup selamat. Semua produk, termasuk permaidani kanak-kanak, mempunyai sijil keselamatan produk.
 • Ciri penebat bunyi yang sangat baik. Oleh kerana kehadiran permaidani di dalam bilik kanak-kanak, bunyi bising itu terhenti, dan gema hampir hilang. Jika anak anda sangat aktif, terus berlari dan membuat banyak bunyi, maka anda hanya memerlukan item rumah seperti itu.
 • Keselamatan Apabila berjalan di permaidani, beban dikurangkan bukan sahaja pada tulang belakang, tetapi juga pada sendi.
 • Pakai rintangan. Oleh kerana produk berkualiti tinggi, permaidani selama bertahun-tahun mempunyai penampilan asal, yang dapat dibaca dalam ulasan pengguna yang bersyukur.
 • Operasi mudah. Merawat permaidani tidak akan membawa banyak kesukaran. Tindakan yang mencukupi untuk penjagaan karpet yang betul adalah penyedutannya.

Jenis karpet

Dibuat dari gentian bulu

Permaidani seperti ini dibezakan oleh kekuatan yang dicemburui dan penampilan yang sangat baik. Tidak memerlukan penjagaan khas dan mempunyai warna terang yang kaya, yang akhirnya menjadi lebih cerah. Harga jenis lantai ini agak mahal.

Walau bagaimanapun, pengeluar telah bertemu dengan pengguna dan menawarkan mereka lapisan salutan percuma. Ia jauh lebih murah dan digunakan di tempat-tempat di mana orang lebih kerap.

Kapas

Boleh dibuat dengan tangan dan dengan bantuan mesin taip. Ciri-ciri lantai ini lembut dan mudah dibersihkan. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, permaidani sedemikian kehilangan kekuatannya, dan benang mulai terkoyak tanpa kendali.

Permaidani jenis ini takut kelembapan, bagaimanapun, dengan semua kelemahannya, ia dibuat daripada bahan semula jadi, yang memastikan kaitannya di kalangan pembeli.

Berdasarkan jute, buluh dan alga

Dalam produk tersebut tidak terdapat longgokan, dan strukturnya saling terhubung dengan bantuan serat tumbuhan. Pelapis ini dibezakan oleh kekuatan yang dicemburui, tetapi, seperti kebanyakan produk permaidani, mereka takut kelembapan.

Ciri khas permaidani ini adalah kemungkinan eksploitasi dua hala. Jika dalam masa tertentu salah satu pihak memakai, maka kedua boleh digunakan.

Jenis lantai ini lebih banyak di dalam permintaan di tempat-tempat dengan penumpang besar: hotel, restoran, kelab dan tempat-tempat lain yang sama.

Akrilik

Produk lantai jenis ini sama dengan pilihan bulu, namun harganya jauh lebih rendah. Di antara mata positif yang perlu diperhatikan dengan ciri-ciri penahan airnya. Kerana ini, ia telah mendapati penggunaannya dalam bilik mandi bilik, sebagai bahan yang sangat baik, bertentangan dengan peningkatan kelembapan.Walau bagaimanapun, pilihan permukaan ini tidak sesuai untuk penempatan di koridor dan bilik masuk.

Salutan ini bertahan dengan kotoran dan untuk tempoh masa yang penting mengekalkan penampilan asalnya, bagaimanapun, bukan bahan tahan lama.

Permaidani jenis ini adalah tiruan, tetapi tidak seperti bahan bersaing lain, akrilik praktikal tidak menghasilkan caj statik.

Olefin Based

 • Pilihan yang cantik dan benar-benar murah. permaidani untuk rumah. Akan sesuai untuk pembibitan, dan untuk ruang tamu.
 • Permukaan dicirikan oleh ketepuan nada dan ketahanan terhadap sinaran ultraviolet. Terima kasih kepada kualiti ini, permaidani boleh kering dibersihkan dan terletak di bawah cahaya matahari langsung. Satu lagi kelebihan lapisan ini adalah, walaupun dimensinya, produknya agak ringan dan tidak akan ada masalah dengannya semasa pengangkutan. Sesuai untuk pangsapuri di mana terdapat haiwan kesayangan.

Sesetengah pilihan permaidani direka khas untuk kanak-kanak, tetapi hanya sebagai pendidikan dan permainan bahan kerana mereka tidak membawa haba.

Contohnya, model itu Lillabu sesuai di tapak semaian bilik untuk lelaki. Ia kecil: 1x1.33m dengan longgokan nilon yang jarang berlaku. Asas adalah lateks.

Di kawasan permainan anak-anak terdapat jalan raya dengan tanda-tanda jalan dan litar perlumbaan. Kanak-kanak akan suka versi padang permainan ini, kerana di sini anda tidak boleh hanya memandu kereta, tetapi juga membina sebuah bandar dari perancang dan menempatkan penduduk di atasnya.

Pilih satu model karpet dari IKEA untuk seorang lelaki - "Lekplats". Ia lebih tepu dengan plot berbanding versi terdahulu. Lagipun, diterapkan bukan sahaja lebuh raya bandar, tetapi juga negara. Pada karpet ini, anda dapat melihat gunung, padang pasir, dan laut - dan ini hanya sebahagian daripada infrastruktur yang pelbagai.

Saiz karpet ini sedikit lebih besar daripada yang Lillabu, dan ialah 1.33 x1.4 m, dan longgokannya lebih tinggi sedikit.

Bagi kanak-kanak perempuan, IKEA menawarkan pilihan yang sama untuk permaidani. Oleh itu, ibu bapa boleh membeli permaidani dalam bentuk hati, bunga, stroberi dan linen lantai asli yang lain untuk puteri kecil mereka.

Terdapat penyelesaian sejagat untuk permaidani bermain kanak-kanak. Contohnya, model itu "Tostrup" atau permaidani dengan butang. Berbagai macam permainan yang boleh dimainkan walaupun dengan ibu bapa, akan membolehkan dengan penuh rasa ingin tahu untuk menikmati seluruh keluarga dengan hobi yang menarik.

Di sini dan melompat dari butang ke butang, melompat pada butang satu warna, bermain hopscotch dan banyak lagi keseronokan lain.

Ketiadaan pangkalan lateks tidak menghalang tikar daripada berada di tempat semasa permainan. Ia berpegang teguh pada laminat serta linoleum. Pada masa yang sama penutup muffle juga berbunyi.

Sebagai tambahan kepada semua karpet tambah terbesar adalah pemeliharaan haba dalam tempoh sejuk.

Petua untuk memilih

Di bawah ini kami telah menyediakan petua menarik untuk pembaca artikel, yang boleh membantu dalam memilih jenis permaidani tertentu:

 • Untuk kawasan kecil di dalam bilik - di hadapan perapian, katil atau kerusi - gunakan karpet kecil.
 • Adalah lebih baik menggunakan saiz permaidani yang sederhana dan besar untuk menekankan imej ruang dalaman yang berasingan atau kawasan tertentu di dalam bilik.
 • Setiap warna membawa makna tertentu. Sebagai contoh, gaya marin, skema warna coklat dan salad akan menyerlahkan bahagian dalam bilik tidur kanak-kanak, memandangkan palet ini mempunyai kesan yang santai, dan kelabu abu-abu dapat mengembangkan ruang secara visual, oleh itu lebih baik menggunakannya di bilik bersaiz kecil.

Ulasan

Kebanyakan ibu bapa mencatatkan perkara positif ini dengan menggunakan permaidani kanak-kanak IKEA:

 • Kanak-kanak dan ayahnya aktif menghabiskan masa bermain dengan karpet;
 • Salutan adalah ketat ke lantai.
 • Penutup tiub mudah dibersihkan.
 • Permaidani tiang agak lembut dan hangat.

Dari aspek negatif, salutan lateks boleh dikupas.Pada dasarnya, ini adalah satu-satunya pendapat negatif yang signifikan terhadap ibu bapa.

Terima kasih kepada maklum balas daripada ibu bapa, anda boleh dengan selamat menilai produk ini sebagai "sangat baik."

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan