Mempunyai penanda profesional untuk lukisan

Kandungannya

Pena tip-tip telah lama dianggap sebagai keseronokan atau alat tulis eksklusif kanak-kanak bukan untuk kreativiti, namun, dalam beberapa tahun kebelakangan, terdapat kecenderungan mengenali alat ini sebagai alat lukisan. Ini sangat disumbangkan oleh pena lukisan profesional yang dihasilkan oleh beberapa syarikat di seluruh dunia dan sangat berbeza dengan yang biasa dari set kanak-kanak.

Pengisi

Penanda tradisional dihasilkan berdasarkan alkohol dan juga antara yang profesional. Satu lagi perkara ialah beberapa penanda dipenuhi dengan komposisi yang lain yang agak luar biasa, yang membolehkan anda mendapat kesan yang tidak dijangka.

Satu contoh menarik ialah apa yang dipanggil penanda cat air. Nama itu tidak menipu - mereka benar-benar dipenuhi dengan cat air, dibawa ke negeri yang sesuai untuk lukisan. Gambarnya, tentu saja, juga konsisten sepenuhnya, khususnya, ia boleh dibayangi, supaya kesan mengaburkan imej dicapai.

Penyelesaian ini membolehkan anda untuk menghapuskan banyak masalah yang timbul dalam proses bekerja dengan cat di udara terbuka. Penanda tidak menduduki lebih banyak ruang daripada kotak cat air, tetapi mereka kurang mendapat peluang untuk masalah dengan cat - produk tersebut jarang mengalir. Di samping itu, topi mudah membolehkan anda untuk menutup hujungnya dengan ketat, supaya anda tidak perlu takut untuk keselamatan kandungan sketsa.

Muncung boleh tanggal

Penanda untuk masa yang lama tidak dianggap sebagai alat yang serius untuk menggambarkan sebab bahawa titik mereka adalah bentuk standard yang tidak dapat diubah. Untuk cat, terdapat berus dengan timbunan bentuk yang berbeza, pensil atau pastel boleh diasah sehingga lebih mudah untuk melukis bentuk yang dikehendaki, tetapi penanda tidak meninggalkan peluang sedemikian. Keadaan berubah apabila penanda dengan petua yang boleh ditukar ganti muncul.

Mungkin, petua seperti itu masih tidak menyediakan pelbagai yang akan memberikan satu set penuh berus, tetapi tetap menjadi lebih mudah untuk melukis plot rumit. Sebagai peraturan, pensain merasakan profesional menyediakan dua atau tiga petua berbeza dalam set: satu pen dan satu atau dua berus sentiasa dimasukkan. Bentuk hujungnya biasanya dibuat supaya apabila anda menukar tekanan, anda dapat menarik butiran bentuk dan ketebalan yang berlainan.

Semua tip penanda profesional boleh dikeluarkan, mereka dijual secara berasingan, kerana anda boleh pada bila-bila masa untuk menggantikan berus lebam.

Sesetengah penanda profesional membayangkan lebih banyak teknik yang tidak biasa. Contohnya, dalam produk jenama Chameleon, anda boleh mencari contoh dengan kamera terbina dalam yang menyimpan penjelasan warna. Terima kasih kepada penyelesaian ini, penanda satu warna sebenarnya membolehkan anda untuk mendapatkan semua warna yang mungkin nada ini. Terdapat juga penanda yang tidak mempunyai warna, tetapi hanya satu penjelasan.

Keupayaan untuk menggantikan mana-mana bahagian

Membeli walaupun satu penanda profesional biasanya menelan beratus-ratus rubel, jadi apa yang boleh kita katakan mengenai satu set lengkap, kosnya yang boleh ditunjukkan oleh nombor lima angka. Sudah jelas bahawa pada harga seperti kebanyakan orang yang benar-benar berbakat tidak dapat menarik untuk terus-menerus, jadi pengeluar mendapati jalan keluar dengan membina penanda, di mana anda benar-benar boleh menggantikan segala-galanya.

Pertama sekali, kita bercakap tentang pengisi warna, tetapi mengikut skema yang sama, anda boleh menukar muncung. Dengan kata lain, seperti itu Pengambilalihan berfungsi seperti tubuhnya, yang bermaksud bahawa walaupun seorang pencinta seni avid pernah membeli penanda akan bertahan lebih dari satu tahun. Sudah tentu, bahan habis-habisan perlu dibeli semula sepanjang masa, tetapi ia masih kos kurang daripada membeli satu set penuh baru.

Pelbagai jenis

Malah, setiap pengeluar cuba menghasilkan produk yang unik, menawarkan pengguna inovasi teknikal yang luar biasa yang memudahkan lagi lukisan. Penanda profesional harus dibandingkan dengan penanda biasa, tetapi dengan alat yang mereka ikut, khususnya, dengan cat air yang sama.

Atas sebab ini, adalah mustahil untuk mengenal pasti mana-mana penanda yang ideal, setiap artis mempunyai keperluan sendiri, dan dia memilih apa yang paling sesuai dengannya.

Perlu diingatkan bahawa disebabkan bilangan syarikat yang agak kecil yang terlibat dalam pengeluaran produk tersebut, tidak ada pengulangan dan analogi eksplisit dalam siri model.

Kajian Pengilang

Produk Cina biasanya tidak dinasihatkan, walau bagaimanapun, untuk pemula yang hanya cuba membuat dengan pena terasa profesional, Perlu diberi perhatian terhadap produk dari Kerajaan Tengah, yang dibuat di bawah jenama Touch and Finecolour. Harus diingat bahawa mereka tidak diisi semula, dan bahagian mereka biasanya tidak diganti, tetapi sebaliknya, kos yang ditetapkan secara purata 3-4 kali lebih murah berbanding analogi dari negara lain.

Penanda profesional pengeluaran Eropah, Amerika atau Jepun - adalah bertentangan sepenuhnya di atas. Keputusan sedemikian jatuh cinta dengan artis apa pun, tetapi kerana kos pengeluaran yang tinggi, ramai yang masih tidak dapat mencuba sekurang-kurangnya sekali.

Orang yang mengesyorkan bermula dengan kit Cina yang murah biasanya memberi nasihat secara beransur-ansur untuk melarutkan gamut berkualiti rendah produk berjenama mahal dengan kepingan tunggal untuk mendapatkan gambaran mengenai perbezaannya.

Daripada jenama yang diiktiraf bernilai menyerlahkan Chameleon dan Letraset.

Dalam video seterusnya anda akan menemui penanda penanda Finecolour dengan AliExpress.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan