Pastel "Sonnet": kelebihan dan kekurangan produk

Kandungannya

Pastel adalah salah satu bahan yang paling popular untuk kreativiti kanak-kanak. Sebagai peraturan, ia adalah benar-benar selamat untuk manusia, lebih-lebih lagi, ia biasanya mempunyai bentuk mudah untuk kanak-kanak dalam bentuk sekeping kapur atau pensil tanpa cangkang, yang membolehkan anda menarik mana-mana pihak. Ini sangat mudah, memandangkan kemahiran motor halus yang berkembang pada tangan kanak-kanak, bagaimanapun, dalam beberapa dekad kebelakangan, seniman dewasa tidak menolak menggunakan pastel walaupun dalam proses membuat kerja yang serius.

Barisan bahan seni "Sonnet" dari kilang terkenal "Neva Palette", yang termasuk pastel minyak, merupakan salah satu penyelesaian terbaik.

Kenapa beli?

Pertama sekali, untuk mana-mana orang yang biasa dengan lukisan dan bekalan lukisan profesional, ungkapan "palet Neva" sangat mirip dengan muzik, kerana pada zaman Soviet jenama ini dianggap pemimpin yang jelas dalam cat domestik dan industri varnis di bahagian yang berkenaan artis profesional . Masa-masa kini berbeza sekali, dan pasaran melimpah dengan pelbagai produk yang diimport berkualiti tinggi, yang mana ia hanya mustahil untuk dicapai sebelum ini, tetapi ulasan menunjukkan bahawa jenama ini masih dalam fesyen - produknya adalah permintaan bukan sahaja di Rusia, tetapi di banyak negara di sekitar dunia.

Perlu diingatkan bahawa siri Sonnet tidak bertujuan untuk lukisan profesional, seperti latihan lukisan profesional. Pengilang tidak menyembunyikan bahawa cat juga mempunyai kualiti yang lebih tinggi, termasuk - dalam julat modelnya sendiri. Atas sebab ini, semua kelebihan pastel seperti itu harus dipertimbangkan dengan tepat berdasarkan fakta bahawa ia bukanlah ideal yang mutlak, tetapi hanya alat lukisan yang sangat baik, sangat ketara dalam kualiti kepada kebanyakan analog yang terdapat di mana-mana jabatan perkeranian.

Di samping itu, perlu difahami bahawa siri Sonnet bukan sahaja meliputi pastel, tetapi juga jenis cat lain, jadi anda perlu lebih berhati-hati dalam memilih kotak di kedai khusus.

Kebaikan

Jika kita bercakap tentang manfaat khusus, biasanya perkara berikut.

  • Pengilang memberi perhatian yang besar pengeluaran pigmen sendiri dan pengenalan berterusan teknologi baruOleh itu, pastel, yang merupakan ciptaan yang agak lama, kini merupakan inovasi teknologi yang benar. Oleh kerana hampir semua komponen dihasilkan oleh syarikat yang sama, risiko produk berkualiti rendah berkurangan disebabkan oleh fakta bahawa salah satu pembekal mengeluarkan perkahwinan. Pengalaman berpuluh-puluh tahun yang diperolehi dalam pelbagai keadaan ekonomi, membolehkan kita bercakap mengenai pengeluar sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai.
  • Pastel "Sonnet" tidak dapat dipanggil murah. Bagi kanak-kanak biasa yang tidak menghadiri sekolah seni, adalah bernilai memilih sesuatu yang lebih murah. Pada masa yang sama, mengikut gabungan harga dan kualiti, satu set dengan nama ini akan menjadi penyelesaian terbaik, kerana ciri-cirinya dalam banyak aspek dekat dengan profesional, tetapi harga masih berpatutan. Pembeli sedar bahawa krayon seperti itu tidak praktikal, walaupun masih tidak ada kadmium mahal dan pigmen kobalt di dalamnya.
  • Suatu jenis "cip" siri adalah kemudahan maksimum operasi Lagipun, kualiti ini adalah yang paling popular di kalangan mereka yang baru belajar untuk menarik. Pastel juga "berpaut" ke pangkalan yang agak berbeza, dan walaupun untuk digunakan, tentu saja, kertas beralun khas adalah lebih baik, tidak terhad kepada pelbagai asas yang ada sahaja.
  • Syarikat itu menawarkan Pelbagai pilihan pastel pendidikan berkualiti tinggi. Pengeluar enggan mengejar banyak warna halus - mereka tidak diperlukan oleh pemula, tetapi dia menumpukan pada pelepasan nada asas, yang setiap artis pasti akan perlu. Set 12 dan 24 warna sempurna untuk anak pemula yang hanya mempelajari asas-asas seni halus, tetapi 36 atau 48 warna sudah menjadi hadiah yang layak untuk seorang tuan muda.

Kritikan

Perlu diingat bahawa orang yang cerdas biasanya tidak mengkritik pastel Sonnet, memahami tujuan sebenar. Satu lagi perkara ialah ibu bapa, memilih produk sedemikian untuk anak-anak mereka yang belajar di sekolah-sekolah seni, sering mengkritik produk-produk Neva Palette.

Selalunya pergi ke pengilang, tentu saja, untuk harga yang agak tinggi. Walaupun set ini tidak dianggap mahal, ia masih memerlukan beratus-ratus rubel, bergantung kepada lebar palet warna. Kebanyakan ibu bapa bersedia untuk membeli satu set sekali, tetapi selepas semua, kanak-kanak memerlukan banyak pastel untuk lukisan, yang sangat buruk untuk belanjawan keluarga. Walau bagaimanapun, kualiti benar-benar perlu dibayar.

Kualiti, dengan cara itu, juga dikritik. Tidak ada ulasan di internet yang artis serius menggunakan Sonnet pastel, tetapi anda perlu memahami bahawa bahan ini adalah pendidikan.

Profesional yang, pada dasarnya, agak jarang berorientasikan kepada pastel, lebih memilih untuk memilih, walaupun lebih baik, tetapi set lebih mahal yang orang biasa tidak dapat menarik.

Dalam video seterusnya, lihat gambaran mengenai set pastel kering "Assorted" daripada "Sonnet".

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan