Chameleon Felt Pens: Features and Specifications

Kandungannya

Pen tip-tip, seperti alat lukisan lain, dalam dunia moden biasanya dikelaskan sebagai profesional dan amatur. Untuk penanda jangka panjang dianggap hiburan terutamanya untuk kanak-kanak, kerana mungkin satu-satunya kelebihan mereka adalah kecemerlangan warna yang menarik.

Penanda jenama Chameleon jadi berpaling penglihatan yang timbul pertanyaan sama ada mereka boleh dianggap penanda dalam pengertian istilah klasik.

Apa yang luar biasa?

Rupa-rupanya, syarikat itu, membangunkan produknya, yang bertujuan untuk membuat penanda akhirnya juga dilihat oleh artis-artis yang serius sebagai alat ekspresi diri.

Ringkasnya, produk tersebut, berbeza dengan penanda "biasa", memberikan kemungkinan berikut:

  • mendapatkan nuansa baru, yang mempelbagaikan palet dengan ketara;
  • untuk melembutkan peralihan, memberikan penggambaran bayangan dan kabur;
  • lukis dengan satu penanda dengan kehadiran beberapa tips yang berbeza sekaligus, yang boleh meniru berus pelbagai bentuk;
  • Tanpa henti mengisi semula penanda yang dibeli dengan dakwat baru, memanjangkan hayat perkhidmatannya.

Semua ini membolehkan anda menggunakan alat ini bukan sahaja untuk latihan amatur, tetapi juga untuk kerja yang serius. Penanda "bunglon" berjaya digunakan oleh para profesional dari bidang reka bentuk dan ilustrasi.

Secara semulajadi, mereka juga meniru bekerja dengan cat, kerana satu hujung, yang dikenali sebagai Bullet, adalah tip tip tipis pena, manakala yang lain, Soft, betul-betul berus. Seperti petua ini, mereka juga boleh dibeli dan diubah.

Mungkin satu-satunya kelemahan produk tersebut adalah harganya. Terlepas dari konfigurasi yang ditetapkan, harga satu penanda adalah beberapa ratus rubel, dan untuk menggambar penuh satu set dengan beberapa warna diperlukan.

Sebaliknya, reka bentuk penanda melibatkan melabur sejumlah besar wang ke dalam pengambilalihan hanya sekali, sementara Pada masa akan datang, penggantian keseluruhan penanda tidak akan diperlukan sama sekali - hanya bahagian individu sahaja yang perlu diubah, yang tidak begitu mahal.

Apakah warna nada chameleon?

Pengilang ini mempunyai satu rekaan bahawa dia benar-benar berbangga, kerana ia membantu untuk menjadikan pendapat umum memihak kepada penanda. Makna teknologi terletak pada hakikat bahawa ruang pencampuran khusus dilampirkan pada setiap salinan.

Malangnya, ia tidak direka untuk bercampur antara dua warna untuk mendapatkan yang ketiga, tetapi ia membolehkan anda untuk mendapatkan hampir apa-apa warna warna yang mana penanda tertentu diisi.

Kamera ini dipenuhi dengan ejen berwarna khas yang mencerahkan warna pewarna itu. Ia diletakkan di antara tangki pewarna dan hujung yang dipilih oleh pemiliknya.

Tahap klarifikasi nada hanya bergantung kepada berapa banyak pelarut warna yang dicampur dengan cat - lebih banyak lagi, lebih ringan teduh yang dihasilkan. Pelarut diberi kepada hujung dengan ketat, jadi tahap klarifikasi hanya bergantung pada masa yang telah berlalu sejak ruang pencampuran dilampirkan.

Pengilang termasuk arahan terperinci tentang cara kerja ini dan cara membuat nada sama setiap saat. Anda tidak perlu risau tentang cara menjadikan warna penanda lebih gelap lagi - ini berlaku dengan sendirinya selepas ruang pencampuran telah terputus, kerana Pelarut cenderung untuk menguap di udara terbuka.

Syarikat yang menghasilkan "bunglon" mendakwa bahawa tidak ada yang berbahaya di asap tersebut - mereka benar-benar selamat untuk kesihatan manusia. Teknologi ini tidak membenarkan untuk menggambar segala-galanya dengan satu penanda, tetapi ia memberi artis pelbagai jenis warna yang luar biasa sehingga tidak ada set alat lukisan yang akan diberikan kepadanya.

Ia sudah cukup untuk membeli 10-12 warna pen meresap dan jumlah pelarut yang baik untuk mencapai penampilan warna yang agak realistik bagi mana-mana objek.

Penanda jenis khas

Sebagai tambahan kepada penanda warna tipikal, dalam garis Chameleon pen penanda, terdapat dua alat berasingan yang dibezakan dengan tumpuan sempit dan memberi tumpuan kepada tugas tertentu.

Sebagai contoh, penanda "Pen Detail" dicipta secara khusus untuk lebih menarik corak kecil. Beliau secara tradisi mengisi semula dakwat hitam, tetapi tip berbeza dari semua kawannya. Mereka mempunyai bentuk yang sama: ini adalah dua bulu nipis dengan diameter 0.4 dan 0.6 mm.

Hadiah sedemikian akan menjadi sangat diperlukan bagi artis yang suka penanda syarikat ini, tetapi melihatnya tidak sesuai untuk menarik butiran yang paling halus.

Konsep luar biasa mewakili penanda "Blender Berwarna"yang tidak mempunyai warna sama sekali. Ini tidak menghairankan, kerana ia tidak diisi ulang dengan dakwat, dan oleh itu pelarut yang digunakan untuk meringankan warna.

Kehadirannya dalam set artis itu agak memudahkan pemilihan warna, kerana apabila bercampur di dalam ruang, dia tidak dapat mengatakan terlebih dahulu bagaimana warna akan berubah. Penanda berwarna yang dibuat khusus untuk mencerahkan gambar yang sudah disediakan, tetapi terlalu gelap.

Walau bagaimanapun, dengan dia, juga perlu bekerja dengan berhati-hati, jika tidak, anda boleh melampaui dan membuat karya itu pudar.

Pelbagai

Syarikat Chameleon Pens menyampaikan pendekatan yang luar biasa kepada pembentukan set berwarna penanda. Rupa-rupanya, pengeluar mencadangkan bahawa setiap artis mempunyai beberapa adegan kegemaran, yang mana anda tidak perlu satu set warna penuh, tetapi hanya satu palet yang luas dari warna satu jenis atau yang lain.

Atas sebab ini, dalam segmen harga sehingga 2 ribu rubel, anda boleh menemui set 5 penanda, bersatu dengan tema yang sama. Jadi, ada set warna hangat dan sejuk, palet bunga dan pastel, warna bumi dan alam semula jadi, warna kulit, bumi atau kelabu.

Antara set 5 penanda ada yang melibatkan lukisan secara harfiah semuanya - ia termasuk warna hitam, kuning, merah, biru dan hijau.

Set yang diterangkan di atas sangat sesuai bukan sahaja bagi mereka yang sentiasa menarik gambar perkara yang sama, tetapi juga untuk pemula yang hanya mencuba penanda jenis ini dan belum bersedia untuk membayar banyak untuk satu set besar.

Secara beransur-ansur membeli lebih banyak set 5 marker, anda akhirnya boleh membuat pelbagai warna tanpa kos utama.

Walau bagaimanapun, syarikat juga telah melihat situasi apabila pembeli memahami pentingnya pemilihan warna yang besar, tahu cara menggunakannya dengan betul, dan sanggup membayar untuk mendapatkan semuanya sekaligus. Menetapkan dengan sejumlah besar penanda tergolong dalam siri Deluxe dan mampu memenuhi sifat seni yang paling halus. Mereka boleh didapati dalam tiga versi:

  • 22 warna - kira-kira 7 ribu Rubel;
  • 30 bunga - 10-11 ribu rubel;
  • 52 warna - 15-16000 rubel.

Pengilang juga memahami bahawa produk yang ditawarkannya mendedahkan sifat terbaiknya hanya jika dia menggunakan teknik lukisan yang sangat istimewa yang masih perlu diperbaiki pada sesuatu.

Khususnya untuk keperluan tersebut, dia mengeluarkan halaman pewarna yang mengeksploitasi tema tertentu (taman, tato atau Zen) dan membolehkannya menguasai pembiakan warna kompleks secepat mungkin. Harga purata seperti pewarna berkisar dari seribu rubel.

Ulasan

Sukar untuk mengatakan sama ada Chameleon felt-tip pen boleh dianggap sebagai ciptaan terbaik manusia dalam bidang seni halus, tetapi banyak pencinta seni pasti akan setuju dengan penanda bahawa tempat di lima teratas tepat untuk produk ini. Kebanyakan artis telah menghargai ciri baru yang disediakan oleh penanda jenis ini sahaja, dan secara aktif menggunakan kit yang dibentangkan dalam pelbagai syarikat.

Kebanggaan khas pengeluar boleh dianggap sebagai lukisan warna, ditarik dengan penanda tunggal - mereka dengan jelas menunjukkan bagaimana kemungkinan mencipta warna kecerunan menjejaskan pengembangan cakap kreatif.

Sudah tentu, landskap sepenuhnya tidak boleh dicat dengan cara ini, tetapi walaupun bunga atau buah tunggal, yang digambarkan dengan bayangannya sendiri dan bermain cahaya pada sisinya, dapat menggembirakan artis yang sebenar. Semua ini - semata-mata kerana untuk mencipta satu karya anda hanya perlu satu pen terasa kecil yang sesuai dengan mudah di dalam poket anda.

Pengkritik dana sedemikian juga boleh didapati banyak, tetapi dalam keadilannya harus dikatakan bahawa ini disebabkan oleh ketidakmampuan untuk menggunakan semua kemampuan alat tersebut. Setiap orang, walaupun orang yang boleh menarik, akan memerlukan masa yang tertentu untuk mengetahui bagaimana untuk mengira masa untuk mendapatkan naungan yang dikehendaki.

Di samping itu, penggunaan pelbagai jenis kertas boleh memesongkan keputusan berbanding menunggu, kerana pengeluar menasihatkan untuk terlebih dahulu mencuba nada pada sekeping kanvas yang sama.

Semak Bunglon yang ditetapkan dalam video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan