Cat air cat "Sonnet": keutamaan pilihan

Kandungannya

Untuk cat cat air yang lama tidak dilihat oleh artis-artis yang serius sebagai alat lukisan profesional, tetapi hari ini cat air telah mengambil tempat yang layak di arsenal orang kreatif. Terima kasih kepada cat air, anda boleh menyampaikan cahaya dan bayangan yang paling subtistem, yang anda tidak dapat mencipta dengan cara lain. Walau bagaimanapun, untuk mencapai keputusan yang baik, anda bukan sahaja perlu mempunyai bakat, tetapi juga untuk memilih warna yang baik.

Pilihan pengeluar pada masa kita agak besar, tetapi sebilangan besar kajian menunjukkan bahawa anda harus memberi perhatian kepada cat "Sonnet" daripada tanaman "Neva palette".

Sedikit mengenai pengilang

Ungkapan "Neva Palette" seolah-olah menjadi muzik yang indah untuk semua orang yang di negara kita bukan sahaja suka menarik, tetapi juga berminat dalam sejarah dan kesederhanaan seni visual di Rusia. Jenama ini untuk pengeluaran cat menggunakan wilayah di mana syarikat cat wujud pada tahun 1900. Inilah yang berlaku apabila cinta pengguna dimenangi bukan sahaja kerana sejarah yang kaya, tetapi juga keinginan untuk menjadi yang terbaik dari jenisnya.

Mana-mana ahli akan mengesahkan bahawa pada zaman Soviet, apabila ada praktikal tiada import dari luar negara, ia adalah produk dari Neva Palette yang merupakan impian utama mana-mana artis dalam negeri.

Satu ciri tumbuhan itu boleh dipertimbangkan bahawa ia mengkhususkan semata-mata dalam cat. Tidak menghairankan bahawa di kalangan syarikat terdapat tempat bukan sahaja untuk cat air, tetapi juga untuk minyak, gouache, akrilik, dan tempera. Perlu diperhatikan produk berkualiti tinggi. Pengilang tidak cuba memberi tumpuan kepada orang ramai, lebih suka menghasilkan produk untuk kreativiti yang indah. Ini agak meningkatkan harga produk, tetapi ia berbaloi, kerana cat syarikat itu digunakan untuk pemulihan lukisan-lukisan lama di muzium dan katedral.

"Neva Palette" mungkin satu-satunya jenama cat dan varnis, yang terkenal di luar Rusia.

Mengenai barisan

Kilang Neva Palette membahagikan semua produknya menjadi penguasa, dan sebagai kriteria untuk klasifikasi, bukan jenis warna yang digunakan untuk klasifikasi, tetapi anggaran khalayak sasaran. Oleh itu, "Sonnet" dari "Neva Palette" tidak semestinya hanya cat air, jadi apabila memilih satu set, anda harus berhati-hati sebaik mungkin.

Pengilang mendakwa bahawa warna artistik siri ini, tanpa mengira jenisnya, direka terutamanya untuk orang-orang yang hanya belajar seni lukisan. Pada masa yang sama, mereka tidak boleh dipertimbangkan sebagai amat amatur, kerana ia adalah pengambilalihan pendidikan vokasional dalam bidang seni, sehingga cat seperti itu dapat menyampaikan kepada pelajar tujuan niat yang tepat dari guru. Pada masa yang sama, tiada siapa yang cuba memanggil produk profesional seperti itu dalam erti kata penuh.

Apakah "Sonnet" yang tidak mempunyai status profesional sepenuhnya adalah pigmen anorganik yang mahal. Mereka digantikan oleh analog cahaya asal-asalan organik, yang tidak dapat dibezakan dalam penampilan, tetapi mereka lebih murah. Oleh itu, dengan gabungan harga dan kualiti, penyelesaian semacam itu akan optimum.

Memandangkan sifat "amatur" kerja yang dilakukan oleh cat siri ini, pengeluar menetapkan untuk memastikan penggunaan maksimum komposisi. Palet dipilih sedemikian rupa untuk menyampaikan semua warna yang paling popular. Catnya kering sama rata, dan ia memerlukan sedikit masa.

Ciri dan pelbagai cat air

Watercolors "Sonnet" adalah wujud dalam semua kualiti positif produk "Nevsky Palette", Walau bagaimanapun, cat mempunyai ciri khusus mereka sendiri.

  • Cat berbeza dengan intensiti tinggi dan kesucian warna yang melampau.
  • Cat air diambil pada berus, mudah disebarkan dan kabur tanpa masalah.
  • Seorang artis boleh mendapatkan warna yang perlu dengan mencampurkan warna dua warna yang berbeza.
  • Asas tidak resin semulajadi, seperti analog profesional, tetapi pengikat sintetik, jadi cat air Sonnet lebih sesuai dalam proses pembelajaran daripada untuk kerja profesional.

Pada masa yang sama, pelbagai palet tidak begitu hebat: syarikat itu hanya menawarkan 24 warna yang berbeza, yang dilengkapi dengan 7 warna lain dengan kesan metalik. Yang terakhir dijual semata-mata oleh sekeping, tetapi julat klasik boleh dibeli dalam bentuk set 16 atau 24 warna.

16 warna
24 warna

Dalam kes ini, ciri ciri pembuat adalah bahawa ia meninggalkan setiap artis hak untuk secara bebas membentuk set mereka sendiri. Mana-mana bunga boleh dibeli secara berasingan, dalam 2.5 ml cuvettes, yang bermaksud bahawa ia tidak sukar untuk secara berasingan memasang satu set 12 atau apa-apa bilangan warna lain. Di samping itu, pendekatan ini membolehkan penjimatan yang ketara pada bahan habis, kerana jelas bahawa tidak semua warna cat dari set dimakan secara sama rata.

Oleh kerana kemungkinan perhimpunan diri, tidak ada lagi keperluan untuk membeli satu set baru yang istimewa apabila salah satu bunga yang dicari sudah selesai - anda hanya boleh membeli satu cuvette yang sepadan.

Ditch

Ulasan

Komen yang ditemui di Internet dan menerangkan garis air "Sonnet", hanya pada pandangan pertama bertentangan. Sesungguhnya, terdapat ulasan positif dan juga yang buruk, di mana produk di bawah nama itu tidak disyorkan untuk dibeli sama sekali. Di sini adalah perlu untuk membezakan siapa yang menulis komen tersebut, dan untuk tujuan apa ia bercadang untuk menggunakan cat.

Sebagai contoh, Sonet secara teorinya sesuai untuk kreativiti kanak-kanak, kerana ia masih direka untuk artis awal, yang bermaksud bahawa ia mudah digunakan dan secara semulajadi menyampaikan idea asal. Perkara lain ialah berbanding dengan warna air madu standard, yang banyak digunakan dalam pelajaran lukisan sekolah, ia sangat mahal, dan untuk ini, ibu bapa, tanpa memahami, boleh mengkritiknya.

Di samping itu, pengeluar dalam proses pembuatan memberi tumpuan kepada penggunaan orang dewasa yang mudah dengan prestasi yang baik dan kos yang agak rendah, dan dalam kes ini, keselamatan biasanya dilupakan.

Cat air "Sonnet" tidak dianggap toksik atau berbahaya, tetapi untuk digunakan di dalamnya, tidak seperti rakan kongsi madu, pastinya tidak sesuai.

Tinjauan negatif mengenai sifat-sifat asas cat air Sonnet biasanya ditulis oleh seniman yang menuntut kualiti tertinggi karya selesai. Cat dalam siri ini tidak dapat memberikannya, kerana ia tidak pada dasarnya bertujuan untuk menyelesaikan masalah tahap ini dan ini tidak bermakna bahawa cat adalah buruk. Pada masa yang sama, Sonnets murah dipanggil tepat berbanding dengan cat profesional, oleh itu harga beratus-ratus rubel untuk satu set tidak seharusnya mengejutkan pengguna yang tidak bersedia.

Secara umum cat cat air Sonnet adalah pilihan perantaraan berkualiti tinggi antara barangan untuk kelonggaran anak-anak dan seni dewasa yang serius. Mereka agak mudah menaipkan berus, sementara penggunaan campuran agak kecil. Produk sedemikian sesuai dengan kebanyakan jenis cat air dan kering dengan cepat, jadi mudah digunakan.

Cat air jenis ini praktikal tidak pudar di bawah sinar matahari, walaupun para ahli masih tidak menasihati menyimpan lukisan yang dibuat dengan baik dalam cahaya terang.Pada masa yang sama, produk garis Sonnet lebih sesuai untuk kerja studio, dan untuk kegunaan luar, kelembapan mereka boleh dipengaruhi oleh kelembapan yang tinggi dan faktor lain.

Sekiranya anda membandingkan cat air "Sonnet" dengan jenis cat air yang lain untuk latihan artistik, maka ia boleh dipanggil salah satu daripada pilihan terbaik yang boleh anda pilih.

Gambaran keseluruhan Cat cat air "Sonnet", lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan