Kisah dongeng untuk kelas dengan kanak-kanak

Kandungannya

Untuk perkembangan kecerdasan, serta pemikiran logik dan kreatif serbuk, anda boleh menggunakan pelbagai latihan dan alat. Di antaranya, tempat yang istimewa diberikan kepada rebat. Penggunaan mereka di dalam bilik darjah dengan kanak-kanak membantu menghabiskan masa yang sangat menarik dan menarik. Dan berapa banyak kegembiraan dan kebanggaan yang akan dirasakan oleh bayi, setelah menyelesaikan rebus secara bebas.

(Bunga Scarlet)

Petua untuk ibu bapa

Rebus adalah salah satu jenis teka-teki menarik, misteri di mana jawapan disulitkan. Untuk kelas dengan lelaki, anda boleh menggunakan sama ada set siap dengan jawapan, atau mengarang tugas sendiri. Pertama sekali, anda perlu mengajar anak anda menyelesaikan masalah tersebut. Untuk ini, anda perlu menggunakan pilihan yang paling mudah.

(Mole)

Seperti kanak-kanak memahami bagaimana untuk mentafsirkan kata-kata yang tersembunyi, anda boleh merumitkan tugas. Tetapi dalam hal tidak boleh tidak tergesa-gesa perkara.

(Dua belas bulan)

Pastikan untuk memuji bayi apabila dia dapat menampung tugas yang diberikan kepadanya. Jika dia mempunyai kesukaran, bantu dia. Bantuan anda adalah untuk menggalakkan kanak-kanak untuk membongkar. Anda tidak sepatutnya memberinya jawapan yang sedia. A crumb mesti memahami intipati proses mencari jawaban yang tepat.

(Tiga lelaki gemuk)

Cerita Rebus

Dalam bahagian ini, anda boleh melihat teka-teki untuk kanak-kanak dalam cerita rakyat Rusia dengan jawapan.

  (Kisah)

  Nama-nama kisah rakyat Rusia. Jawapan terletak di bawah rebus.

  • (Gingerbread Man)
  • (Dua fros).
  • (Masha dan Bear)
  • (Angsa-angsa).
  • (Fox dan Crane).
  • (Hare - bouncer).
  • (Frost).
  • (Teremok).

  Anda boleh menawarkan anak anda untuk menceritakan kisah dongeng, meneka mana pahlawan utama watak akan bertemu dalam perjalanannya. Berikut adalah salah satu pilihan untuk menjalankan kelas dengan remah pada kisah dongeng "Gingerbread Man".

   Di sini anda ditawarkan teka-teki tentang watak-watak dongeng yang muncul dalam perjalanan plot.

   (hare)

   (serigala)

   (beruang)

   (fox)

   Dalam bahagian ini, anda dapat melihat penangguhan di mana nama-nama wira dongeng dienkripsi.

   (Pinocchio)

   (Little Red Riding Hood)

   (Cinderella)

   (Snow Queen)

   Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

   Kehamilan

   Pembangunan

   Kesihatan