Pereka magnetik untuk kanak-kanak dari 3 tahun: bagaimana untuk memilih pilihan yang selamat?

Kandungannya

Pereka magnetik untuk kanak-kanak dianggap sebagai sesuatu yang baru dalam pasaran. Dengan keyakinan yang tinggi, dapat dikatakan bahawa mereka belum mencapai puncak popularitas mereka. Seperti semua pereka jenis lain, set ini menyumbang kepada perkembangan jisim kemahiran yang berguna pada kanak-kanak, yang mempunyai spesifik mereka sendiri. Oleh kerana hadiah itu adalah produk yang agak baru, bagi kebanyakan ibu bapa, peraturan untuk memilihnya dan pelbagai yang ada masih menjadi misteri yang bernilai pemahaman.

Apa itu?

Prinsip pereka kanak-kanak biasa diketahui oleh semua orang. Diandaikan bahawa dari sebilangan besar bahagian individu anda boleh memasang reka bentuk holistik, yang akan mempunyai nilai permainan atau estetik. Bergantung kepada jenis kit, kaedah menyambungkan bahagian bersama, bilangannya mungkin berbeza-beza. Adakah ia penting sama ada bahagian itu dipasang dengan cara yang ditetapkan menjadi kraf tunggal yang ditawarkan oleh pemaju, atau pereka tidak membataskan pemilik dalam hantu fantasi kreatif.

Dengan pembina magnet, keadaannya sama. Ciri khususnya adalah kaedah menyambungkan bahagian bersama. Elemen berasingan tidak menyediakan alur atau lubang untuk skru dan kacang. Secara kebetulan, set seperti itu kelihatan lebih kurang sama dengan kiub bentuk yang berbeza. Dalam kes ini, kraf yang dikumpul lebih tahan lama.

Terdapat sambungan tertentu: setiap detail mempunyai magnet di dalamnya. Teknologi ini membolehkan anda melampirkan bahagian-bahagian antara satu sama lain dalam sebarang kedudukan tanpa sebarang sekatan. Ia menarik perhatian seorang kanak-kanak yang, dari umur 3 tahun, menjadi sangat berminat mengapa bahagian-bahagian dapat disambung dengan tegas tanpa pengikat yang jelas.

Faedahnya

Adalah sukar untuk menimbulkan sebarang bahaya yang mungkin dilakukan pembina magnet kepada kanak-kanak sekurang-kurangnya secara teorinya (kecuali ibu bapa memilih satu set yang tidak berjaya). Faedah bermain dengan hadiah sedemikian jelas.

Semasa permainan, bayi dengan cepat mengembangkan imaginasi abstrak ruang.. Pereka magnet tidak mempunyai slot atau sekatan lain mengenai betapa bahagiannya perlu dipasang di antara satu sama lain. Oleh itu, bayi boleh membina apa-apa dari set.

Malah abstraksi penuh, yang dihasilkan secara aktif oleh kanak-kanak prasekolah dari set itu, membolehkan kanak-kanak untuk meningkatkan imaginasi, yang pada masanya akan membantu untuk membina sesuatu yang masuk akal dan asli.

Pereka Magnetik menyumbang kepada pembangunan ketekunan. Kanak-kanak prasekolah biasanya agak sukar untuk menumpukan perhatian kepada satu perkara untuk masa yang lama. Seorang bayi boleh belajar untuk "tidak kehilangan keadaan" untuk masa yang lama hanya dengan bersenam. Proses ini lebih menarik kepadanya dalam bentuk permainan. Bonus yang bagus untuk hasil yang dijelaskan akan menjadi keupayaan untuk pemikiran yang konsisten, serta keinginan yang maju untuk membawa kerja ke hujungnya.

Seperti mana-mana pembina lain, Pelbagai magnetik membantu meningkatkan koordinasi pergerakan dan perkembangan kemahiran motor tangan halus. Pembinaan bebas sentiasa menyumbang kepada rangsangan tertentu dalam sains. Apabila mengumpul kereta mainan, kanak-kanak itu berfikir tentang bagaimana pemasangan mesin sebenar.

Sudah tentu, untuk membawa proses sedemikian kepada prasekolah secara terperinci tidak akan berfungsi. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk memberikan sekurang-kurangnya maklumat awal, contohnya, mengenai butiran yang paling asas dan tujuannya. Kanak-kanak, yang memorinya belum tersumbat, pastinya akan mengingati apa yang dikatakan.Di samping itu, hakikat bahawa tarikan magnetik perlu menarik perhatian bayi. Sebagai peraturan, pemilik kecil set magnet sangat penasaran tentang persoalan kenapa butiran pereka kayu itu bersama-sama.

Kriteria Pemilihan

Prinsip-prinsip untuk menentukan pereka yang ideal adalah kira-kira sama untuk semua jenis mainan pendidikan ini. Walau bagaimanapun, pilihan versi magnetik mempunyai spesifiknya sendiri. Beberapa petua mudah akan membantu anda memilih satu set supaya tidak menyesal membelinya. Pereka magnetik adalah sama antara satu sama lain terutamanya oleh prinsip tindakan. Walau bagaimanapun, dalam penampilan, bilangan bahagian dan model pemasangan yang dicadangkan, mereka mungkin berbeza.

Jika anda bercadang untuk membuat pilihan di tempat (di depan tetingkap kedai), kemungkinan anda akan menjadi keliru kenaikan. Pakar mengesyorkan untuk pergi ke kedai kanak-kanak selepas pembeli potensial dengan jelas membentangkan 1-2 pilihan set yang akan memuaskannya.

Nasib baik, teknologi maklumat moden membolehkan anda meneroka rangkaian tanpa meninggalkan rumah. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ibu bapa semakin dinasihatkan untuk memilih produk kanak-kanak dengan berhati-hati, menjaga bukan hanya tarikan visual mainan, tetapi juga keselamatan mereka untuk kanak-kanak.

Memandangkan tidak mungkin menghasilkan analisa kimia yang rumit, perlu menumpukan kepada sijil kualiti yang semestinya menemani produk tahap yang baik. Mana-mana kedai kanak-kanak besar sepatutnya mempunyai apa-apa jika ia menghargai reputasi sendiri. Di pasaran, membeli pereka adalah berisiko. Di sana, walaupun dengan sijil, kebarangkalian keadaan simpanan yang lemah agak tinggi.

Pilihan satu set bergantung pada pilihan peribadi anak atau ibu bapanya. Walau bagaimanapun, secara amnya diiktiraf bahawa set import yang mahal seperti Geomag atau Magnext adalah kualiti yang lebih tinggi. Kenyataan terakhir berlaku untuk hampir semua pereka asal Amerika atau Eropah. Tetapi ia tidak terpakai kepada barangan import dari China, yang jauh lebih murah dan biasanya tidak bersinar dalam kualiti.

Barang-barang Rusia biasanya menduduki kedudukan perantaraan antara rakan-rakan Cina dan Barat dalam harga dan kualiti. Jika anda tidak mempunyai dana yang cukup untuk membeli, dan anda ingin membuat hadiah, anda boleh membeli produk jenama domestik atau Cina yang kelihatan lebih baik daripada pereka dari negara yang sama. Ini termasuk, contohnya, Magnet ajaib atau Magneticus. Mana-mana pereka harus mudah untuk berhimpun dan memahami.

Pada masa yang sama, artikel buatan tangan yang dikumpulkan harus mempunyai kekuatan tertentu agar tidak terbelah semasa permainan dengannya.

Cabut magnet mestilah mudah. Malah kanak-kanak tidak boleh membuat usaha yang penting untuk ini. Berhubung dengan sambungan, ia biasanya cukup untuk menggegarkan pada berat 2-3 bahagian yang saling berkaitan. Jika mereka tidak jatuh dari satu sama lain, maka magnet itu cukup dipercayai. Sebagai peraturan, pereka magnet diperbuat daripada plastik, walaupun terdapat pengecualian dalam bentuk bahan lain.

Anggarkan keabsahan dan keselamatan komposisi kimia bahagian plastik tidak mungkin berjaya. Walau bagaimanapun, mereka juga boleh mencium bau. Bau yang tidak menyenangkan adalah petunjuk langsung dari pelepasan toksik daripada produk atau cat yang digunakan. Dalam kes ini, anda perlu menilai rupa bahagian. Tidak boleh diterima bahawa mereka mempunyai kerosakan mekanikal atau tajam dalam diri mereka.

Pereka magnetik secara tradisinya agak mahal. Walau bagaimanapun, kadang-kadang jumlah yang banyak dibayar untuk set kelihatan tidak adil kerana bilangan bahagian yang agak kecil. Pereka bentuk akan menjadi menarik untuk kanak-kanak hanya jika terdapat banyak unsur di dalamnya, mereka membolehkan anda untuk mengumpul pelbagai kraf. Jika syarat-syarat ini tidak dipenuhi, dan walaupun set itu agak mahal, masuk akal untuk memberi perhatian kepada pilihan yang lebih murah.

Pengilang

Kadang-kadang lebih mudah bagi pembeli untuk mempercayai nama pengilang, yang dikenal luas.Oleh itu, adalah bernilai mengingati jenama-jenama utama yang ada dalam pasaran domestik.

Magformers

Pengilang Amerika adalah pemimpin dunia dalam bidang ini. Jenama itu menghasilkan pengeluar plastik yang cerah dan tahan lama dalam bentuk segiempat dan segitiga, walaupun dalam set yang mahal terdapat pula tokoh watak tertentu. Kit dibuat untuk lelaki dan perempuan. Tetapi mereka tidak tersedia untuk semua orang: harga kit permulaan mencapai 2 ribu rubel. Lebih maju boleh menelan kos sebanyak 10,000 rubel.

Bangunan Mag

Bersamaan Cina siri sebelumnya, yang akan menelan belanja pengguna kira-kira 2.5 kali lebih murah.

Magnet ajaib

Satu lagi salinan China jenama sedunia, yang menawarkan harga yang rendah dan kualiti yang lebih rendah. Dikritik untuk kerapuhan bahagian yang agak tinggi, menawarkan satu set dengan unsur berkurangan.

Magneticus

Jenama Rusia menawarkan pereka magnet bersinar yang luar biasa dengan harga yang rendah - dari 500 Rubles. Walau bagaimanapun, plastik dikritik kerana sangat rapuh, dan biasanya ada butiran yang sangat sedikit dalam kit ini.

Geomag

Symbiosis kualiti Switzerland dan harga yang rendah. Set rata-rata akan menanggung ibu bapa sehingga 1000 rubel. Kit ditumpukan pada pemasangan kebanyakannya, tetapi kraf yang sangat cantik.

Di antara pengeluar lain yang juga patut diberi perhatian, adalah mustahil untuk tidak membezakan jenama Kribly Boo dan Bondibon. Dengan bantuan mereka, anak-anak akan dapat menguasai langkah pertama dalam mewujudkan pelbagai bentuk.

Mengkaji semula konstruktor magnet untuk kanak-kanak, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan