Mana yang lebih baik memilih pemanggil dan berapa umur untuk diberikan?

Kandungannya

Apabila bayi mula diberi makanan pelengkap, banyak ibu akan mengetahui tentang kewujudan alat yang menarik itu, yang dipanggil nibler. Nama lain untuk item ini adalah "feeder", "makanan makanan pelengkap" (sebagai produk diletakkan di dalam mesh), "frutetailer" (kerana mereka sering menghasilkan buah).

Pengikat silikon
Nibblers membantu memudahkan kebiasaan dengan tarikan

Tujuan

Kebanyakannya menawarkan anak-anak untuk meneroka godaan buah.

Bubuk mengunyah sekeping buah yang diletakkan di dalam mesh. Akibat mengunyah, kentang tumbuk diperoleh dari produk, yang bayi menghisap melalui lubang jejaring. Oleh itu, bayi belajar untuk mengunyah makanan pelengkap makanan padat.

Perhatikan bahawa peranti sedemikian mudah untuk dibawa bersiar-siar dengan berjalan kaki, menawarkan serbuk buah-buahan yang lazat sambil menunggang kerusi roda.

Penggunaan frutteyker juga membantu dalam tempoh gigi. Bayi perlahan-lahan mengurut gusi sambil mengunyah mesh penggigit, yang mengurangkan ketidakselesaan mereka daripada memotong gigi. Di samping itu, anda boleh meletakkan produk yang disejukkan di dalam grid, yang akan memberi sedikit kesan beku dan memudahkan keadaan gusi yang kecil.

Beberapa perkataan mengenai keselamatan

Salah satu kelebihan penggila ialah pengenalan makanan pepejal yang selamat pada kanak-kanak. Setelah memberikan produk di internet, ibu bapa dapat yakin bahawa bayi tidak akan menggigit buah yang terlalu besar. Di samping itu, penggunaan feeder menghalang tulang dan benih daripada memasuki mulut kanak-kanak.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa lekapan lekapan cukup kuat, dan unsur-unsur plastik adalah tahan kejutan. Oleh itu, anda tidak boleh risau bahawa anak perempuan yang jatuh di atas lantai akan retak atau kanak-kanak akan merobek jala dengan giginya.

Jenis tikar untuk makan

Semua niblers dibahagikan kepada dua jenis:

Nilon

Silikon

Kebaikan

 • Lebih biasa.
 • Tahan lama.
 • Mudah untuk digunakan.
 • Fleksibel.
 • Cantik.
 • Ringan
 • Tak berbau dan tawar.
 • Lebih mudah dibasuh.
 • Anda boleh mendidih.
 • Lebih cepat kering.

Kelemahan

 • Cukup cepat kehilangan penampilan mereka.
 • Boleh menyebabkan kerengsaan pada mulut bayi.
 • Tidak terlalu kuat (kanak-kanak akhirnya akan menghancurkan mereka).
 • Tidak ada grid ganti, jadi jika anda perlu menggantikannya, anda perlu membeli penyokong baru.

Kenapa silikon silikon begitu popular?

Permintaan yang tinggi untuk peranti yang dibuat daripada silikon pada ibu muda dikaitkan dengan sejumlah besar kelebihan niber tersebut berbanding yang terjaring:

 • Mereka lebih baik mengekalkan bentuknya.
 • Mereka tidak berubah warna di bawah pengaruh jus buah.
 • Potongan makanan tidak tersumbat di lubang mereka.
 • Bayi suka menghisap mereka.
 • Silikon boleh dirawat dengan air mendidih.

Ulasan pengeluar dan model

Kini dijual anda boleh mencari beberapa jenis nibers, kerana setiap pengeluar menawarkan variasi sendiri feeder.

Nuby

Ini adalah pengeluar Amerika yang terkenal yang menawarkan tukang nipis dalam bentuk keributan. Pengumpan plastik getah plastik cerah ini, yang agak mudah untuk memegang pemegang kanak-kanak. Dalam beg produk nilon dibentangkan dalam jumlah yang berbeza.

Ia adalah orang yang tidak dikenali dari Nubi yang muncul pertama di pasaran Rusia dan sangat biasa di farmasi dan kedai. Kelebihan pemakan tersebut termasuk reka bentuk comel mereka, dan kehadiran model dalam warna merah jambu dan biru membolehkan anda memilih peminjam yang betul dengan mengambil kira jenis kelamin bayi.

Adapun kelebihan nibers jenama ini, maka mereka termasuk harga yang agak tinggi dari kedua-dua penggandaan dan penggantian lampiran kepadanya, yang perlu diganti secara tetap. Di samping itu, banyak kanak-kanak yang mudah dan cerah mengendalikan apa-apa perkara boleh menarik lebih banyak daripada produk di dalam mesh.

Mamasense

Adaptasi dari pengilang bahasa Inggeris ini disebut kruk. Ciri utama mereka adalah bahan pembuatan, kerana bekas itu terbuat dari silikon. Ia mengekalkan bentuknya dengan baik, dan melalui sejumlah besar lubang kecil dari penyu seperti itu sangat mudah bagi anak untuk mendapatkan makanan pelengkap.

Pemegang adalah mudah untuk meraih pegangan bayi, dan untuk menetapkan ke kerusi tinggi. Ia sangat mudah untuk membasuh perkara silikon seperti itu, dan perlawanan itu kering dengan cepat. Oleh kerana jumlah kecil mesh itu, ia hampir memasuki mulut bayi, dan kandungannya tidak sembuh semasa menghancurkan.

Walau bagaimanapun, pengumpan itu mempunyai kelemahannya - ini adalah harga yang agak tinggi, ketiadaan muncung yang boleh diganti (jika bekas dipakai, anda perlu membeli yang baru), serta jumlah kecil (anda perlu memberikan laktasi dalam bahagian kecil).

"Dunia zaman kanak-kanak"

The nibblers pengeluar domestik ini dibuat dengan analogi dengan produk Nuby, tetapi berbeza dalam beberapa ciri reka bentuk. Pemegang pengumpan itu adalah bulat dan mempunyai lubang, jadi anda boleh memberikannya kepada bayi di dalam pemegang atau mengikatnya ke kerusi. Kos jaring makan pelengkap seperti itu agak berpatutan, dan reka bentuknya mudah untuk kanak-kanak itu dan menarik perhatiannya pada bekas dengan makanan.

Walau bagaimanapun, sejak pengilang-pengilang pengeluar ini tidak begitu biasa dengan Amerika Syarikat, lebih sukar untuk membeli sesuatu sedemikian. Di samping itu, dalam proses mengunyah produk yang diletakkan di dalam beg itu, kandungannya tidak hanya masuk ke dalam mulut bayi, tetapi juga berserakan ke sisi.

"Dunia Kanak-kanak" juga menghasilkan nikel silikon, yang lebih mudah digunakan.

Dari berapa umur untuk diberikan?

Selalunya, penggunaan resort pengantara dengan pengenalan pengenalan makanan buah-buahan. Adalah agak berbahaya untuk memberi bayi yang baru saja mempunyai gigi pertamanya, sekeping epal atau produk lain. Walaupun bayi yang berusia lebih dari 6 bulan sudah tahu bagaimana untuk menelan makanan tanpa makanan, risiko tersedut pada gigitan yang besar dan digigit agak tinggi.

Kadang-kadang walaupun bayi berusia satu tahun masih tidak tahu bagaimana untuk mengunyah sekeping produk yang besar, maka usia yang paling biasa untuk menggunakan nibler adalah 6-18 bulan.

Arahan untuk digunakan

Menggunakan nibbler agak mudah - keluarkan cincin tegang, letakkan sekeping produk di dalam jaring, tutup rapat dan beri peranti kepada bayi. Ingat bahawa mesh baru harus dibasuh dengan baik dengan menggunakan cara yang dibasuh oleh kanak-kanak. Penggunaan detergen lain tidak dapat diterima. Nibler yang dibasuh dengan sempurna dibasuh dalam air rebus.

Selepas setiap permohonan, feeder juga perlu dibasuh dengan baik, supaya tiada kepingan makanan tetap dalam grid. Untuk melakukan ini, sering digunakan berus gigi. Setelah membilas, peranti dibongkar dibiarkan kering sepenuhnya, dan jika jaringan telah gelap dengan masa, ia digantikan dengan yang baru.

Bagaimana hendak membasuh penyihir
Siram pemalas selepas setiap penggunaan.

Apa produk yang dimasukkan ke dalam feeder?

Selalunya, buah-buahan dan buah beri, seperti pisang, pir atau epal, diletakkan di dalam feeder. Di samping itu, ia sering dengan bantuan alat seperti sayuran kecil yang ditawarkan sayuran mentah, serta sayur-sayuran yang dimasak. Untuk menghilangkan risiko tercekik pada kepingan kecil dan serbuk dari keropok, kue atau roti, produk tersebut boleh diletakkan di dalam penyokong.

Niebler dengan epal
Selalunya, niber digunakan untuk pemakanan buah

Petua untuk memilih

 • Berhati-hati memeriksa peranti dari semua pihak. Perhatikan sama ada pengikat pembelinya yang dibeli adalah selamat, supaya remah-remah itu tidak dapat membuka peranti itu sendiri. Pastikan tiada kecacatan dalam mesh.
 • Angkat mesh mengikut umur bayi, dan juga nyatakan sama ada ia mungkin untuk menggantikan muncung dengan memasang muncung dengan saiz yang berlainan pada nibler. Untuk nozel niebler silikon mungkin berbeza lebar dan panjang.
 • Sekiranya terdapat topi pada penyokong, ini akan memberi kemudahan penggunaan tambahan (anda boleh mengambil perkara itu dengan berjalan-jalan dan di jalan raya).
 • Beri perhatian kepada penggila pengilang yang terkenal dan minta penjual menunjukkan sijil yang berkualiti untuk penjual terpilih semasa membeli. Rakan kongsi yang lebih murah dari firma yang tidak diketahui mungkin lebih cepat luntur atau diperbuat daripada bahan berkualiti rendah, jadi tidak sepatutnya merosakkan kesihatan bayi.
Niebler dalam kanak-kanak
Sesetengah niber boleh digunakan sebagai pemasak gigi.

Niebler silikon atau mesh lebih baik?

Untuk membuat pilihan, anda perlu mempertimbangkan nuansa berikut:

 • Niebler dengan bersih menyimpan bentuknya lebih buruk daripada silikon.
 • Di dalam lubang siebler bersih tetap menjadi kepingan produk, yang diberikan kepada anak itu.
 • Sekiranya anda memberi anak itu dari buah jus buah, jus mereka akan menyebabkan jaring mata menjadi gelap (ia akan menjadi kelabu-coklat).
 • Mesh kurang bersih, kerana ia dibuat dari nilon, yang tidak boleh direbus.
 • Lebih mudah untuk mencuci muncung silikon, dan jika perlu, ia boleh direbus.
 • Ramai bayi seperti hujung silikon nibler lebih, kerana ia lebih serupa dengan puting, dan ia lebih menyenangkan untuk menghisap daripada membazirkan jaring.
Pengikat silikon
Nibler silikon tahan lama dan lebih seperti kanak-kanak

Ulasan

Anda boleh mendengar pendapat yang sangat berbeza tentang wanita tentang makanan. Seseorang tidak tahu tentang kewujudan perkara seperti ini, tetapi seseorang yakin bahawa ini adalah alat yang tidak berguna. Sungguh banyak orang yang mempunyai sikap positif terhadap jaring penangkap ikan untuk makanan pelengkap, tetapi tidak menarafkannya di antara perkara-perkara yang tidak dapat didispensikan semasa pengenalan makanan padat ke dalam diet anak-anak. Pada masa yang sama, ibu-ibu yang membeli nibbler untuk bayi mereka, paling kerap berpuas hati dengan alat bantu seperti itu.

Bagaimana untuk membuat penyokong dengan tangan anda sendiri?

Sekiranya peluang untuk membeli mesh buatan khas hilang, ada kemungkinan untuk menggunakan penyihir buatan sendiri untuk memberi makan.

Untuk pembuatan niblera perlu diambil:

 • Sebuah balang dengan penutup besar yang mempunyai benang. Sempurna untuk botol lama vitamin kanak-kanak atau bahan tambahan lain.
 • Mesh nilon. Pilihan yang baik akan menjadi beg dobi yang bersih. Anda juga boleh mengambil bahagian dalam jaring ikan.
 • Jarum tebal.
 • Sekeping kertas dan pita pengukur.
 • Tebal tebal.

Untuk dasar penggiring masa depan, potong sekeping dari balang supaya anda mempunyai tudung kiri, dan di bawahnya beberapa sentimeter lagi balang. Sudut tajam harus dirawat dengan teliti untuk menghapuskan risiko pemotongan.

Untuk membuat mesh, pertama anda perlu membuat corak, mengukur lilitan jar, memecahkannya dengan separuh dan menambah 1 cm stok ke jahitan. Sebagai contoh, jika lilitan balang adalah 10 cm, lebar mesh anda harus 6 cm (10 dibahagikan dengan 2 dan kami menambah 1). Kami memilih panjang grid secara bebas dari 7 hingga 10 cm.

Setelah membuat corak pada selembar kertas untuk bahagian grid, potong dua helai kain mesh dan menjahitnya dengan benang yang kuat. Ia tidak boleh digunakan untuk menyediakan beberapa grid semacam itu sekali gus Kemudian anda boleh mula membuat pegangan. Panaskan jarum besar dan buat dua lubang di tutup bekas bekas. Thread benang di dalamnya supaya anda mendapat gelung yang selesa untuk ditahan.

Selepas memasukkan jaring ke dalam gelang balang dengan pemegang reben, putar tudung dan anda mempunyai feeder, dibuat dengan tangan anda sendiri, yang dalam praktiknya tidak akan menghasilkan perlawanan yang dibeli.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan