Apa yang perlu diberikan kepada lelaki selama 5 tahun?

Kandungannya

Memilih hadiah ulang tahun tidak pernah menjadi tugas yang mudah. Sekiranya hari jadi juga kecil, maka tugas itu menjadi rumit - kekecewaan kanak-kanak, seperti kegembiraan, adalah dua kali lebih kuat. Jika wira majlis itu adalah seorang budak lelaki, dan dia sudah berumur lima tahun, maka keadaannya agak mudah, kerana dia sudah mempunyai keinginan sendiri dan dapat mengatakannya dengan kuat. Tetapi kadang-kadang dia mempunyai segala-galanya secara harfiah, dan kadang-kadang impiannya terlalu jauh dari realiti, jadi persoalan apa yang harus diberikan kepada budak selama 5 tahun masih terbuka.

Ciri pemilihan

Memilih hadiah kepada sesiapa sahaja, anda harus selalu bermula dari orang yang merupakan hari jadi. Seorang kanak-kanak berusia lima tahun sudah menjadi keperibadian, dia boleh berkongsi beberapa pilihan majoriti, tetapi pada masa yang sama ia berbeza dengan rakan-rakannya, jadi pilihan "semua orang suka" mungkin tidak berfungsi. Walaupun tanpa bertanya langsung, mengetahui bagaimana budak itu hidup - ini jelas dari tingkah lakunya, mendengar dari kata-katanya, dan sebagainya.

Sekiranya masih terdapat perbezaan yang jelas dari yang lain, maka semua yang tersisa adalah mengambil risiko dan mendermakan apa yang dianggap sebagai penyelesaian yang baik yang diterima umum.

Namun, mustahil untuk bergerak dari ciri pembangunan

Harus diingat bahawa pada usia lima tahun, ramai budak lelaki tidak hanya memahami perbezaannya dengan perempuan, tetapi sudah biasa dengan persamaan yang memalukan terhadap lawan jenis (apa pun), jadi elakkan hadiah dengan "jantina" yang meragukan. Di samping itu, kanak-kanak sekarang aktif secara fizikal dan mental, jadi mereka berminat dengan pelbagai perkara: dari buku dengan gambar-gambar yang jelas dan permainan pendidikan untuk set bertema dan barang-barang sukan.

Hadiah Klasik

Seperti yang anda ketahui, hadiah klasik untuk budak lelaki adalah mesin. Dalam tempoh lima tahun, kartun dan kereta kanak-kanak tidak lagi memberi nilai - memilih model yang lebih seperti kereta sebenar. Jika terdapat juga alat kawalan jauh di sana, ia biasanya sempurna. Jenis pengangkutan lain juga berjaya - sebarang pesawat dan kapal. Keretapi umumnya merupakan hadiah sejagat, tanpa mengira umur lelaki itu.

Anak-anak lelaki, yang tidak berminat dengan sukan dan permainan luar, praktikal tidak wujud.

Masa kereta elektrik kanak-kanak, yang anda boleh menunggang, sudah berlalu. Sekarang adalah masa untuk pengangkutan, yang anda menguruskan diri sendiri, tanpa bantuan ibu bapa, dan ini adalah basikal, skuter, atau juga kasut. Bola sepak sebenar tidak lagi berlebihan - terutamanya jika ayah berjaya mengajar anaknya menjadi nombor satu sukan.

Walau bagaimanapun, hadiah kanak-kanak yang paling klasik muncul jauh sebelum semua yang disebutkan di atas. Ia mungkin sedikit lebih mahal daripada hadiah lain, penyelenggaraannya memerlukan sedikit wang, dan hadiah sebegini akan menjadi kebimbangan tambahan kepada ibu bapa, tetapi banyak kanak-kanak bermimpi tentang hal itu hampir lebih daripada yang digabungkan. Ini, tentu saja, tentang anak anjing atau anak kucing.

Pilihan asal

Sudah tentu, setiap orang mempunyai idea mereka sendiri tentang keaslian, jadi senarai di bawah ini membentangkan, jika bukan hadiah yang paling unik, tetapi agak luar biasa yang mungkin disukai seorang lelaki berusia lima tahun. Jadi, jika bayi anda sudah mempunyai segala-galanya, beri dia:

 • Tablet kanak-kanak. Satu perkara yang menarik, direka khusus untuk kanak-kanak kecil - ada program pembangunan yang menarik, dan bahkan sistem dioptimumkan supaya ia tidak digantung.Pada masa yang sama, kanak-kanak belajar tentang teknologi moden, yang, secara kebetulan, pada masa yang sama mengandungi risiko.
 • Permainan papan tanpa cip. Pada zaman ketika semua orang bermain di alat, setiap anak lelaki dari abad yang lalu - contohnya, sepakbola meja atau hoki - dapat menimbulkan minat besar pada seorang anak. Hadiah adalah baik kerana ia berisiko - ia tidak begitu sedikit, tetapi ia boleh dengan mudahnya kalah kepada "rakan sekerja elektronik" yang lebih popular.
 • Khemah kotej. Impian pengembaraan dan bahaya - rutin harian kanak-kanak lelaki berusia lima tahun. Secara semulajadi, tiada sesiapa yang akan menghantarnya ke ekspedisi jauh, tetapi lebih menarik untuk bermimpi mengenai perkara seperti itu di dalam sebuah khemah, satu tidak boleh tetapi bersetuju dengan itu.

Membentangkan tera

Satu lagi hadiah cantik untuk seorang kanak-kanak, yang mempunyai semua bahan sudah, boleh menjadi emosi. Ramai orang sentiasa ingat beberapa hari yang cerah dari zaman kanak-kanak mereka - jadi jadilah percutian seperti itu dalam kehidupan anak anda. Sejujurnya, pilihan yang dibentangkan, majoriti terlalu cetek dan tidak terlalu menarik untuk banyak kanak-kanak, jadi menganjurkan percutian, bermula dari apa yang belum dilihat anak. Oleh itu, bawalah dia ke salah satu tempat ini:

 • taman hiburan;
 • sarkas;
 • dolphinarium;
 • taman air.

Terdapat satu lagi pilihan, kini jauh lebih asli.

Jemput artis dan menyusun hari jadi hari jadi yang menarik di rumah dengan kanak-kanak - mengikut skrip anda sendiri, satu cara atau yang lain sepadan dengan minat dan impian lelaki hari jadi.

Tetamu terbaik di pesta ulang tahun adalah seorang superhero kegemaran yang secara peribadi mengadu untuk mengucapkan tahniah kepada budak lelaki itu. Badut baik atau ahli silap mata juga perlu sangat berguna, dan di bandar-bandar terbesar, anda juga boleh mengundang teater boneka saiz hidup ke rumah anda. Akhirnya, walaupun persembahan gelembung yang dianjurkan adalah tontonan yang menarik.

Universal

Ada hadiah yang tidak merujuk kepada klasik yang kekal, namun mereka sangat baik sebagai penyelesaian untuk semua kesempatan.

Perkara pertama yang terfikir adalah buku. Ini boleh diberikan kepada sesiapa dan dalam apa jua keadaan, anda hanya perlu memahami siapa yang anda berikan dan mengapa. Seorang kanak-kanak lima masih berminat dengan dongeng, pada masa yang sama dia terbuka untuk mempelajari fakta-fakta yang sangat nyata tentang dunia di sekelilingnya. Pastikan buku itu mempunyai banyak gambar (tidak kira kandungannya) - maka anda juga menyumbang kepada pembelajaran yang lebih pantas untuk dibaca.

Kepentingan yang mendalam dalam kanak-kanak bergaul akan menyebabkan dan permainan papan, yang dianjurkan berdasarkan prinsip "walker" atau lotto.

Mereka membolehkan anda dengan mudah meluangkan masa, mungkin belajar sesuatu yang baru, melatih perhatian, dan yang paling penting - ini adalah alasan yang baik untuk menjemput kawan-kawan untuk melawat.

Akhirnya, lelaki itu tidak mungkin menyerah pereka yang baik. Ia boleh menjadi seperti LEGO klasik, dan dalam bentuk yang biasa-biasa saja - sebuah kapal, peralatan ketenteraan, kereta, istana, dan sebagainya, dan pilihan lain untuk mengembangkan mainan.

Apa yang tidak perlu diberikan kepada kanak-kanak itu?

Selalunya risiko bahawa anak lelaki hari lahir tiba-tiba mengkritik hadiah yang kelihatannya sempurna, tetapi ada juga hadiah yang tidak dapat dikalahkan. Berikut ialah senarai ringkasnya:

 • Pakaian dan kasut. Ingat diri anda - anda pada usia itu tidak dapat gembira dengan hadiah itu. Hari ini adalah hari cuti, kanak-kanak sedang menunggu keajaiban, dan anda memberinya sesuatu yang akan anda beli pada hari biasa. Dan jangan cuba untuk membuktikan bahawa ini adalah perkara yang mahal, bergaya dan praktikal.
 • Salinan mainan, apabila diminta untuk masa sekarang. Contoh yang paling menarik pada hari ini adalah telefon bimbit. Sekarang kanak-kanak dalam tempoh lima tahun sudah melihat perbezaan antara telefon sebenar dan mainan, dan dia bertanya, percayalah, yang sebenar. Dan dia tidak peduli dengan keselamatannya sendiri, jadi dia tidak akan menghargai pendail murah dengan butang. Kanak-kanak tidak mahu memanggil, tetapi bermain.
 • Bekalan sekolah. Hadiah yang sangat buruk, terutamanya pada ulang tahun kelima. Hujah-hujah adalah sama seperti pakaian dengan kasut.
 • Apa yang anda impikan dalam lima tahun anda. Puan-puan dan wanita, dunia telah banyak berubah, dan anak-anak lelaki tidak lagi bermimpi untuk menjadi angkasawan sendiri, dan Superman tidak lagi menjadi kuasa untuk mereka. Apabila memilih hadiah, ikuti realiti moden, dan jangan lihat pada masa lalu.

Anda akan melihat lebih banyak idea hadiah untuk seorang lelaki berusia 5 tahun dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan