Apa yang perlu diberikan kepada budak lelaki selama 4 tahun?

Kandungannya

Bayi berusia empat tahun sudah menjadi lelaki yang sebenar, masih kecil sekali. Dia agak munasabah, dan kadang-kadang, dalam suasana hati, agak hooligan.

Hari lahir keempat sangat penting baginya, kanak-kanak itu sudah tahu apa cuti ini, dan menantikannya. Dalam artikel ini kita akan cuba menjawab soalan tentang apa yang boleh diberikan kepada budak lelaki untuk bercuti.

Ciri zaman

Krisis tiga tahun, sebagai peraturan, berakhir, dan pada ulang tahun ke-4, bayi itu lebih tenang dan ketara matang. Dia tidak lagi memerlukan penjagaan yang berterusan dari ibunya dan ayahnya, dia tahu bagaimana membuat keputusan sendiri. Sekarang dia secara aktif membentuk bahagian sensual jiwa itu, yang membolehkan orang ramai untuk menunjukkan empati, untuk memahami emosi orang lain, untuk mencari pendekatan untuk komunikasi.

Keseronokan yang paling besar kepada kanak-kanak berusia empat tahun disediakan oleh permainan peranan dan permainan, di mana mereka sendiri mencipta keadaan, menyerahkan diri kepada peranan utama dan "heroik" diri mereka dari hati. Ini harus dipertimbangkan ketika memilih hadiah untuk bayi anda.

Kanak-kanak lelaki pada zaman ini biasanya sangat ingin tahu. Ibu sepanjang hari mendengar puluhan kali soalan "Mengapa?", Dan ini juga harus digunakan. Keupayaan untuk belajar adalah pada puncak zaman kegemilangannya di zaman prasekolah, dan karenanya hadiah harus menyediakan makanan untuk otak yang berkembang pesat.

Mainan dan permainan apa yang akan menggembirakan kanak-kanak itu?

  • Model kawalan radio. Pada usia 4 tahun, kanak-kanak lelaki sudah aktif mencuba peranan pemandu, anggota polis, ahli bomba, dan oleh itu mesin atau peralatan khas di panel kawalan boleh menjadi hadiah yang indah. Dengan mengawal enjin kebakaran dengan lampu kilat dan kesan bunyi, kanak-kanak itu akan dapat mempersembahkan dirinya sebagai wira api yang tergesa-gesa untuk mencabar, sambil mengetuai pesawat yang dikendalikan oleh radio - juruterbang yang berani.
  • Senjata "sejuk". Pistol dengan cawan sedutan atau senapang laser dengan sasaran interaktif akan menjadi hadiah hebat untuk seorang kanak-kanak yang suka berperang dan polis. Sebagai pilihan, anda boleh membeli lightsaber, satu set peralatan ketenteraan, pedang atau pedang samurai (tentu saja, mainan). Hadiah yang hebat adalah busur dan anak panah atau busak silang.
  • Robot Sekiranya rumah itu mempunyai pembantu dewasa dengan kebolehan kejuruteraan, anda boleh mengambil robot bayi, yang perlu anda kumpulkan sendiri, dan kemudian anda boleh mengubahnya. Kanak-kanak berusia empat tahun suka robot interaktif dari siri Poly Robokar, serta robot yang boleh melakukan algoritma tindakan mudah - berjalan, menembak, berlari, terbang. Mana-mana gedung kanak-kanak yang besar akan membentangkan pilihan kepada anda beberapa lusin model yang paling berlainan dalam saiz, harga dan fungsi.
  • Pembina. Pelbagai besar mereka - dari siri Lego ke labirin dan pembina magnet. Berhati-hati dengan Lego - kit mengandungi banyak butiran kecil. Secara umum, siri Lego akan memberikan keseronokan kepada lelaki. PLAYMOBIL adalah pembuat pereka magnet terkenal, ia pasti perlu membeli kotak plastik yang mudah untuk bahagian-bahagian.

Kit Kreativiti

Selain melukis album, penanda pens dan pensil, hari ini anda boleh memilih pilihan hadiah yang agak menarik untuk artis muda, artis dan pemahat:

  1. Kilang Plasticine Play-Doh. Ini adalah pengeluaran sebenar di mana kanak-kanak boleh membuat pelbagai "ais krim" dengan hiasan yang luar biasa. Plasticine diletakkan di dalam peranti, dan bayi menekan apabila anda perlu memerah aiskrim ke dalam gelas pada penghantar. Irisan oren, cawan wafel dan bayi yang bersuara menggunakan borang khas.
  2. Rumah - pewarna. Rumah kardus besar atau istana abad pertengahan, yang boleh dicat dalam semua warna pelangi. Bayi boleh melakukannya sendiri dan di dalam syarikat kawan. Keseronokan sedemikian tidak murah (sesetengah model berharga 7-8 ribu Rubles), tetapi keseronokan itu dijamin! Pelbagai jenis gedung dan struktur kardus gergasi yang berlainan untuk mana-mana bajet ditawarkan oleh pembuat Cartonhouse.
  3. Pasir kinetik. Set dengan pasir khas akan membolehkan anda membuat ukiran pasir di rumah. Pada masa yang sama, kanak-kanak tidak namusorit, kerana pasir kinetik tidak sama dengan normal: ia tidak runtuh, tidak memecah zarah kecil, tidak mengotorkan tangan. Pelbagai jenis kit tersebut adalah pengeluar Arhisend.
  4. Kit untuk kraf. Terdapat banyak daripada mereka. Boleh beli kanak-kanak satu set yang akan dia masak dan membentuk sabun hadiah cantik dengan tangannya sendiri. Anda boleh memberikan satu set dengan plaster dan acuan, yang menjadikannya mudah untuk membuat magnet peti sejuk yang paling nyata. Anak lelaki memang suka kit kaca berwarna.

Hadiah berguna

Sekiranya anda mahukan hadiah itu, sebagai tambahan kepada keseronokan, untuk menyampaikan kepada kanak-kanak juga faedah praktikal, pilih komputer interaktif kanak-kanak pendidikan. Mereka akan membantu kanak-kanak dalam masa yang sesingkat mungkin untuk menguasai huruf dan nombor, belajar membaca. Dan jika dia sudah tahu bagaimana, maka anda boleh memilih komputer yang akan membantu budak itu mula belajar bahasa Inggeris.

Permainan papan boleh menjadi alternatif yang hebat untuk permainan komputer. Beli kanak-kanak bola sepak meja atau hoki, bola sepak meja, hoki udara atau bola keranjang. Permainan ini membangun kemahiran motor, penyelarasan pergerakan dan kelajuan tindak balas, dan, untuk semua ahli keluarga, sebagai permainan papan dikenali untuk bersatu.

Seorang budak lelaki yang suka menyanyi boleh membeli karaoke - satu set atau synthesizer kanak-kanak, di mana dia boleh memainkan pelbagai bunyi, dan secara beransur-ansur mempelajari notasi muzik dan mula bermain lagu pertamanya.

Pochemuchka yang ingin tahu yang muda akan gembira dengan tablet perkembangan kanak-kanak dengan program pra-pemasangan dan aplikasi untuk pembelajaran, pembangunan logik, pemikiran, ketulusan, dan kecerdasan. Pengilang yang paling popular adalah TurboKids dan MonsterPad.

Membangun minda dan badan

Seorang lelaki berusia empat tahun akan gembira jika dia diberikan basikal, basikal berlari atau kasut roller. Jangan lupa untuk hadiah itu pasti mengambil kit perlindungan untuk kanak-kanak itu, kerana pada mulanya akan ada banyak jatuh dan lebam. Hadiah yang sangat baik untuk budak lelaki yang aktif yang ingin bergerak dan menerima kesenangan yang ikhlas daripadanya akan menjadi trampolin rumah. Benar, adalah penting untuk tidak salah perhitungan dengan saiz, sehingga sekarang terletak di apartmen, di negara atau di rumah, tidak terlalu memalukan isi rumah yang lain.

Sudut sukan permainan sepatutnya mendapat perhatian khusus. Mereka datang dalam pelbagai saiz, dengan bilangan peluru yang berbeza, ada pilihan sepenuhnya tali, dan memanjat di bandar seperti itu bukan sahaja menyenangkan, tetapi juga baik untuk kesihatan.

Hadiah yang tidak masuk akal dan luar biasa

Jam penggera - pistol. Setiap pagi, kanak-kanak itu sampai ke tadika. Dan dalam 90% kes, kebangkitan anak itu diberikan kepada ibu agak sukar. Untuk memudahkan tugas ibu bapa, anda boleh memberi jam penggera dengan mana bayi akan bangun dengan cepat dan dengan keseronokan. Ia terdiri daripada sasaran dan pistol laser. Pistol itu diletakkan di bawah bantal atau di atas meja di tepi katil. Sasaran digantung di dinding bertentangan.

Pada masa yang ditetapkan, isyarat didengar, yang hilang hanya selepas kanak-kanak itu tepat menembak di pusat sasarannya.Dari pertama kali ia biasanya tidak berfungsi, dan ketika serbuk itu bertujuan dan menembak, ia akhirnya bangun dan sudah siap untuk mencuci dan bersiap sedia untuk tadika.

Cahaya malam interaktif. Semua cerita seram kanak-kanak, mimpi buruk akan surut jika anak itu tertidur tidak di dalam gelap kegelapan, tetapi dengan cahaya malam yang mengagumkan dalam bentuk rumah, penyu, ulat yang memperlihatkan peta langit berbintang ke langit-langit. Dalam sesetengah model lampu sedemikian, bintang dan planet bergerak dalam bulatan. Hampir semua lampu malam mempunyai slot untuk kad flash, dan kanak-kanak boleh mendengar cerita dongeng audio kegemaran atau muzik menenangkan yang tenang.

Mainan lembut - botol air panas. Bears, hares, hippopotamus dan yu-hu bermata besar bukan hanya menjadi kawan kepada kanak-kanak itu. Mereka akan memanaskan malam musim sejuk dengan rasa kata yang benar. Di dalam mainan adalah biji ceri atau biji lavender, serta litar terma khas. Sekiranya mainan dihantar ke microwave selama 3 minit, ia akan memberikan kehangatan kanak-kanak selama beberapa jam. Apabila pemanasan, minyak yang terkandung dalam benih lavender akan mula mengeluarkan aroma yang menenangkan. Mainan sedemikian akan menjadi sangat diperlukan untuk kanak-kanak yang tertidur cemas, serta untuk kanak-kanak lelaki semasa tempoh penyakit.

Idea untuk orang yang tersayang

Tiada siapa yang tahu kepentingan anak seperti ibu bapanya. Oleh itu, hadiah yang paling penting selalu - untuk ibu, ayah, kadang-kadang - untuk datuk dan nenek. Pada usia 4 tahun, kanak-kanak itu mempunyai keistimewaan tertentu, dari mana orang dekat harus bermula dari memilih hadiah.

Sekiranya budak lelaki itu malu, dia boleh diberi sebuah khemah di mana dia dapat merasa selamat semasa perlawanan. Jika kanak-kanak itu terlalu aktif dan mudah alih, ibu bapa boleh memberinya ATV sebenar atau kereta elektrik (harga terbitan dari 6000 Rubles).

Kanak-kanak yang ingin tahu boleh dibentangkan dengan teka-teki 3D, ensiklopedia kanak-kanak besar dengan gambar-gambar yang besar. Subjek buku bergantung pada kepentingan anak lelaki. Anda boleh mengambil buku mengenai dinosaur, ruang, peralatan ketenteraan, senjata, pengangkutan, lanun dan sejarah maritim, dan sebagainya.

Sekiranya seorang budak suka membaca cerita dongeng, maka anda boleh memesan buku untuknya di mana semua cerita tentang dia. Koleksi dongeng yang ditulis mengenai anak anda akan digambarkan dengan foto sendiri yang ibu dan ayah akan menghantar kepada penerbit terlebih dahulu. Kisah dongeng peribadi boleh dipesan di portal yang berlainan di Internet

Pilihan hadiah DIY

Anak lelaki itu akan senang jika ayah membuatnya menjadi layang-layang yang sebenar, dan kemudian dengannya dia menghantarnya ke perjalanan surgawi.

Ibu boleh menjahit anaknya ransel yang selesa dan indah di mana dia boleh membawa barang-barang dan mainannya di tadika atau berjalan-jalan.

Dan, tentu saja, tambahan yang luar biasa untuk hadiah akan menjadi buatan sendiri buatan sendiri kek, yang ibu dapat menghiasi dengan bantuan mastic dengan watak-watak anak-anak kegemarannya dari kartun dan permainan, cerita dongeng dan filem.

Cara membuat layang dengan tangan anda sendiri - lihat video di bawah.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri.Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan