Apa yang perlu diberikan kepada seorang gadis selama 4 tahun?

Kandungannya

Memilih hadiah kecil kanak-kanak - satu tugas yang tidak pernah mudah. Ramai kanak-kanak dari zaman ini agak keterlaluan dan akan segera menunjukkan kekecewaan mereka jika orang dewasa tidak meneka dengan hadiah. Untuk menggembirakan bayi berusia empat tahun itu tidaklah begitu mudah, tetapi masih mungkin - jika penderma bertindak balas terhadap tugas itu dengan usaha wajar. Setelah membaca artikel ini, anda akan mempelajari apa yang akan diberikan seorang gadis selama 4 tahun.

Apa yang perlu dipertimbangkan: ciri usia

Kesukaran memilih hadiah untuk empat tahun terletak pada hakikat bahawa gadis hari jadi sudah menjadi orang, tetapi pada masa yang sama sangat berbeza daripada orang dewasa. Ramai orang dewasa tidak mengingati apa yang mereka mahu pada usia itu. Di samping itu, dunia dan keperluan kanak-kanak di dalamnya sentiasa berubah, yang juga patut dipertimbangkan.

Kini, seorang gadis berusia empat tahun mungkin sudah mempunyai beberapa hobi, dia mempunyai beberapa mimpi dan keinginan. Idealnya, hanya laksanakannya. Pada tahap hidupnya, dia sudah memahami perbezaannya daripada lelaki, walaupun dia masih kanak-kanak, tetapi masih minat wanita, dia ingin menjadi seperti ibu, ibu saudara dewasa dan puteri dari kartun - semua ini boleh mendorong idea hadiah.

Kanak-kanak sudah cukup sosial - bayi mempunyai teman wanita, oleh itu, sudah menjadi penting sekarang untuk memberikan mainan atau permainan yang memerlukan penyertaan mandatori beberapa orang.

Mainan dan buku yang terbaik

Pada usia muda, mainan sangat relevan. Pilihan yang paling umum adalah anak patung. Cuba untuk tidak biasa - sebagai contoh, Barbieyang dianggap sebagai stereotaip ideal anak patung, yang sebahagian besarnya kehilangan populariti kepada saingan Bratz. Di samping itu, berikan gedung rumah besar dengan perkakas - ini akan membuat permainan lebih realistik dan menarik.

Pilihan hadiah yang baik akan menjadi alat tematik yang membolehkan anda mencuba peranan seorang wakil profesion dewasa. Untuk gadis-gadis, kit doktor sangat relevan, yang membantu untuk merasa berguna dengan "merawat" ahli keluarga dan anak patung. Hadiah itu mengajar kanak-kanak supaya tidak takut kepada doktor sebenar. Daripada set bayi juga akan menyukai hidangan kanak-kanak.

Jika kita bercakap tentang buku, yang paling menarik akan menjadi cerita dongeng. Tidak kira kandungannya - merangsang minat gadis itu untuk mengambil buku itu. Untuk melakukan ini, pilih penerbitan dengan ilustrasi yang cerah.

Aksesori dan hiasan untuk seorang wanita kecil

Mana-mana wanita mahu menjadi cantik dan meniru cita-cita kecantikan yang diterima secara universal, tetapi dalam tahun-tahun prasekolah, ini dinyatakan dengan jelas. Kanak-kanak berumur empat tahun bersemangat bermain dengan make-up dan perhiasan ibunya, dan anda boleh bermain bersama dengannya.

Hadiah utama semacam ini - satu set kosmetik kanak-kanak, di mana semua resipi dipilih sedemikian rupa untuk menjadi selamat untuk kanak-kanak. Gadis itu juga akan sangat gembira dengan dompet kanak-kanak yang diberikan kepadanya, di mana anda boleh meletakkan kosmetik yang sama. Jika kewangan membenarkan, pilihan lain adalah mungkin. Pakaian yang baik pada gadis hari jadi akan menghasilkan pakaian yang cantik atau (sebagai pilihan bajet) sesi foto dalam bentuk puteri. Anda boleh melengkapkan imej dengan barang kemas kanak-kanak - contohnya, anting-anting.

Selalunya, pada zaman ini, perhiasan sebenar sudah dibentangkan. Hadiah seperti itu dibenarkan - wira acara itu sudah memahami nilainya, tetapi ini lebih "untuk pertumbuhan".

Hadiah berguna

Terima kasih kepada permainan dan hiburan, kanak-kanak bukan sahaja membunuh masa, tetapi juga berkembang - ini bermakna arahan pembangunan tertentu boleh digalakkan dengan memilih hadiah dengan betul. Dalam empat tahun, apa-apa hadiah untuk kreativiti adalah berguna, kerana set lukisan biasa membangunkan imaginasi dan pemikiran spatial, dan plastik sederhana juga meningkatkan kemahiran motor halus. Teka-teki dan mozek - juga di sini.

Pada usia empat tahun, ketekunan dan ketenangan adalah ciri khas kecuali kanak-kanak individu, jadi hadiah untuk sukan tidak mungkin terbiar. Di samping itu, senaman menguatkan sistem muskuloskeletal, jadi fikirkan bagaimana untuk menambah bayi pada tindakan tersebut. Bola sangat berguna untuk kesihatan dan komunikasi fizikal, kerana bermain lebih baik tidak dalam satu, tetapi dalam sebuah perusahaan. Trampolin adalah sempurna untuk kegunaan rumah, kerana tanpa pengecualian semua kanak-kanak suka melompat - dan supaya sofa dan katil akan selamat, seperti anak itu sendiri.

Pengangkutan

Bentuk pengangkutan yang paling popular untuk seorang gadis berusia empat tahun adalah tricycle biasa. Kanak-kanak, pada prinsipnya, suka bergerak, dan cara pengangkutan yang luar biasa pasti akan menarik perhatian anak.

Dengan mengambil kira keunikan iklim kita, sledges yang memberikan rasa kelajuan, dipuja oleh anak-anak, juga akan relevan, tetapi mereka harus diberikan hanya jika cuaca di luar tingkap memihak kepada ujian segera hadiah. Di antara hadiah biasa jenis ini ialah skuter, kasut dan penggelek, tetapi untuk dua yang terakhir, mungkin masih agak awal - jika hanya ibu dan ayah bukan pencinta seperti percutian itu sendiri.

Satu alternatif adalah kenderaan sendiri yang digerakkan - sebuah kereta elektrik. Benar, mereka diuruskan oleh ibu bapa mereka, tetapi gadis itu masih akan gembira. Tetapi terlalu awal untuk mendermakan gim yang popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Sekiranya saya memberi wang?

Apabila para tetamu tidak tahu apa yang harus diberikan kepada lelaki hari jadi, mereka sering keluar dari situasi itu, memberi dia wang - biarkan dia membeli untuk mereka semua yang dia suka. Ingat: dalam hal anak berusia empat tahun, pilihan ini tidak berfungsi sama sekali.

Sudah tentu, ibu bapa, setelah menerima dana yang disumbangkan, benar-benar dapat membelanjakannya untuk merealisasikan hasrat bayi itu, tetapi ada satu "tetapi": kanak-kanak zaman ini mempunyai ingatan yang sangat singkat, mereka tidak akan ingat bahawa hadiah ini adalah dari dirimu, dan akan berterima kasih atasnya, yang menyerahkannya.

Anda akan mendapati diri anda dalam situasi yang tidak menyenangkan, kerana kanak-kanak akan menganggap bahawa anda tidak memberikan apa-apa kepadanya. Untuk seorang gadis kecil hari lahirnya adalah keajaiban, dia mengharapkan realisasi keinginan dan kejutan yang menyenangkan, tetapi hanya supaya semua ini dapat disentuh dengan segera.

Ia mungkin bahawa kanak-kanak yang tertekan itu menangis di bahagian atas suaranya. Sudah tentu, dia akan segera melupakan kesalahan itu, tetapi apabila anda datang tanpa hadiah, anda akan merasa tidak selesa.

Idea asal

Seseorang hanya mahu melihat asal dan memberi gadis itu sesuatu yang luar biasa, tetapi seseorang mendapat seorang gadis hari lahir yang "sukar" yang sudah memilikinya. Dari empat tahun yang tidak biasa, anda boleh memberikan yang berikut:

  • Sendiri kolam kembung - Cerah, menyeronokkan dan membolehkan anda bertahan panas.
  • Cahaya dalam bantal gelap - cantik dan sangat mirip dengan kisah dongeng.
  • Kotak muzik - menghiburkan dan agak comel.
  • Anak patung interaktif - membolehkan anda membawa permainan secara nyata ke realiti.
  • Karaoke kanak-kanak - untuk kanak-kanak perempuan yang suka menyanyi dan bermimpi tentang kerjaya yang sesuai. Awas: hanya untuk ibu bapa yang sangat sabar!
  • Haiwan - pastinya akan menyebabkan kegembiraan tulen terhadap anak, tetapi mungkin tidak menerima kelulusan ibu bapa, ditambah pula dengan risiko pelanggaran norma saniter dan alergi dari salah satu anggota keluarga.

Hakikat bahawa anda masih boleh memberi seorang gadis pada usia itu, lihat dalam video ini:

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan