Tubing: Jenis, Petua untuk Memilih dan Operasi

Kandungannya

Hobi besar-besaran baru-baru ini untuk tiub telah menerima kanak-kanak dan orang dewasa untuk berpuas hati. Ia amat popular di musim sejuk, tetapi berasal dari versi musim panas. Seseorang menganggapnya sebagai sukan, dan yang lain - keseronokan untuk menghabiskan masa di luar rumah. Walau bagaimanapun, peminatnya hanya meningkat setiap tahun.

Apa itu?

Nama mod pengangkutan musim sejuk ini untuk gunung salji berasal dari tabung bahasa Inggeris - "paip". Penduduk Dunia Lama dan Amerika begitu dikenali sebagai sled. Rekan kami datang dengan banyak nama julukan yang lucu untuk produk ini: cheesecake, tiub salji, donat, tiub, bagel dan lain-lain. Ini adalah beban sukan, dan hiburan untuk kanak-kanak, dan peluang untuk orang dewasa untuk terjun semula secara ringkas pada zaman kanak-kanak.

Tubing telah berjaya menyatukan beberapa generasi dalam cinta semangat sejagat untuk aktiviti yang menyeronokkan ini pada musim sejuk.

Mereka suka sleds kembung untuk banyak sebab. Berbanding dengan versi kayu klasik atau produk logam besar, tiub mempunyai beberapa kelebihan:

 • berat kecil;
 • keselamatan yang lebih tinggi semasa menunggang;
 • kelembutan pemogokan dalam mengatasi lebam dan halangan;
 • sifat penyerapan kejutan yang baik;
 • Reka bentuk yang menarik;
 • Simpanan padat apabila terpesong.

Sledges kembung adalah dalam permintaan itu bahawa mereka mula menganjurkan pertandingan di bukit dan jarak ketibaan. Dan ini boleh dilakukan bukan sahaja pada musim sejuk. Ada yang berjaya menurunkan cerun di musim panas dengan rumput lembap selepas hujan atau embun. Tidak menghairankan jika sukan ini (dan ia) akan dimasukkan ke dalam bilangan Sukan Olimpik Musim Sejuk.

Kebanyakan yang paling biasa dengan tabung musim sejuk. Walau bagaimanapun, terdapat juga versi musim panas. Menunggang di musim sejuk melibatkan keturunan dari pergunungan, yang mempunyai cerun tidak lebih daripada 25 darjah.

Pasangan musim panas dibahagikan kepada dua subspesies. Yang pertama - keturunan air, seperti rafting di atas bot atau kayak. Dalam kes ini, keturunan itu dijalankan ke atas takungan aliran halaju yang lebih rendah. Yang kedua melibatkan gerakan pada halangan atau tali, tali di belakang pengangkutan air bergerak. Ini selalunya bot. Pada masa yang sama dalam skating seperti itu ada penerbangan cepat yang berlangsung seketika apabila tiub keluar dari air.

Tiub secara struktural sangat mudah. Walau bagaimanapun, komposisi seperti ini bijak, seperti segala-galanya adalah jelas. Dasar getah seperti kamera mobil. Ia memberikan kualiti susut nilai yang tinggi. Di samping itu, kek keju tahan lama dan tahan lama kerana salutan luar bahan getah khas.

Di bawah ini diperkukuh untuk meningkatkan kekuatan. Lapisan atas terbuat dari bahan lain. Ia lebih kasar, yang memberikan penglibatan yang lebih baik dengan skater. Di sisi peranti terdapat pegangan. Bagi mereka, dan anda mesti terus semasa keturunan. Di hadapan donat terdapat gearan khusus untuk memasang kabel, yang mana tiub itu ditarik.

Untuk keselamatan yang lebih baik, terutamanya dalam model kanak-kanak, ada tali pinggang khas di dalamnya. Mereka diikat ke kek keju, supaya tidak jatuh dari semasa pergerakan.

Turun dari salji salji yang diliputi salji menjadi keseronokan yang menarik. Peredaran ruang dalam membuat skating lebih menyeronokkan dan selesa. Pada tiub anda boleh mencapai kelajuan kira-kira 90 kilometer sejam.. Dan semakin besar berat badan skater, semakin tinggi kecepatan dan semakin besar jarak sled kembung dapat terbang.Atas sebab ini, anda harus memilih cerun ski supaya terdapat ruang yang cukup di bawahnya untuk mengepam.

Tetapi semasa keturunan itu adalah mustahil untuk meremukkan kaki atau tangan anda. Kecederaan dan kecederaan serius mungkin berlaku. Terutama dengan teliti mesti mengarahkan ibu bapa dengan anak-anak mereka.

Tiub, tidak seperti sleds, tidak dikendalikan oleh penunggang. Di banyak negara, terdapat laluan selamat khas dalam bentuk longkang separuh tertutup. Angkat memimpin kepada mereka, kerana mereka mempunyai ketinggian yang agak mengesankan. Ia dibenarkan untuk menaiki lereng khas yang tidak dilengkapi. Lebih-lebih lagi, pokok-pokok dan semak tidak boleh tumbuh pada mereka..

Anda juga perlu meneliti rupa bumi kerana tiada batu dan halangan berbahaya yang serupa. Ini adalah satu bentuk rekreasi yang melampau, walaupun semuanya kelihatan tidak berbahaya.

Pandangan

Hiburan besar-besaran yang popular ini muncul tidak lama dahulu. Saluran salji untuk kanak-kanak dan orang dewasa kedua-dua jantina menjadi hobi besar-besaran. Pada masa yang sama, selama beberapa tahun, pengilang sled kembung berjaya melepaskan sejumlah besar pilihan mereka - dari yang paling mudah dan murah untuk diperkukuh, mesra keluarga, menahan 3 orang sekaligus.

Agar skating tidak berakhir dengan kecederaan, dan produk itu tidak pecah selepas beberapa orang pertama yang pertama, anda perlu membeli tiub berkualiti tinggi. Terutama kerana ia tidak begitu murah.

Anda boleh menggunakan nasihat kawan-kawan yang inventorinya telah berkhidmat selama lebih daripada satu musim. Dan anda boleh membaca ulasan berguna mengenai pengeluar pembeli sebenar yang berbeza.

Tubing boleh menjadi musim sejuk untuk digunakan pada salji dan musim panas untuk air. Model tipikal terdiri daripada silinder getah utama dalam bentuk ruang dan penutup dengan pemegang untuk memegangnya di kerusinya sambil meluncur ke bawah cerun atau di sepanjang permukaan air.

Di samping itu, produk ini mempunyai kabel penunda dengan pengancing khas. Pam untuk menampung kamera di dalamnya biasanya tidak disertakan.

Produk dalam bentuk yang tergelincir dan dilipat boleh disimpan secara ringkas dalam kes khas yang pengilang menawarkan dalam satu set dengan kek keju.

Cheesecake domestik untuk ski adalah yang paling berpatutan. Dalam kategori harga yang sama adalah sleds kembung Cina. Mereka dibezakan dengan bau yang agak ekspresif dari bahan kimia yang sukar untuk cuaca.. Dengan harga yang rendah, anda perlu memilih kualiti tertinggi.

Walau bagaimanapun, untuk musim sejuk, anda boleh mendapatkan pilihan yang boleh diterima dari segi nisbah kualiti harga. Kita hanya perlu melihat lebih dekat pada kain kes dan bahagian-bahagian inventori.

Sesetengah cuba menjimatkan wang dengan cara berikut: mereka mengambil kamera secara berasingan dan membeli atau menjahit kes murah. Terdapat satu kelebihan yang berbeza dalam hal ini. Kedua-dua bahagian inventori boleh diganti. Dalam produk berjenama tidak ada kemungkinan seperti itu, kerana kamera tidak dijual secara berasingan dari penutup.

Adalah lebih baik lagi untuk membeli tiub berkualiti daripada pengilang yang dipercayai. Jika kemalangan berlaku semasa keturunan, anda boleh mendapat kecederaan yang ketara.

Membezakan tiub salji dengan jenis liputan kamera. Yang terbaik dianggap sebagai bahan PVC bertetulang tebal. Ia menyediakan slip tiub salji yang sangat baik, adalah kain tahan lama.

Untuk kapal ais, tiub bawah plastik bersalut sering digunakan untuk slip maksimum. dan pelbagai keturunan.

Produk yang paling tahan lama untuk perjalanan kabel untuk kereta salji yang menunggang. Mereka mempunyai ciri-ciri kekuatan yang meningkat dan reka bentuk yang diperkuat. Luncuran permukaan mereka lebih baik, dan kabel dan pemegang kabel biasanya dilekatkan pada botol dalam.

Pilihan kanak-kanak mungkin berbeza dari orang dewasa. Pengeluar biasanya menulis tentang menyediakan dan mematuhi langkah-langkah perlindungan terbaik. Walau bagaimanapun, perlu memilih tiub musim sejuk untuk kanak-kanak yang tidak kurang daripada yang anda lakukan.

Tubing untuk kanak-kanak berbeza mengikut saiz (biasanya sehingga 90 sentimeter pada diameter). Serta kriteria kekuatan tambahan: mengukuhkan pegangan, menopang firmware, kabel menegak bertetulang dengan tali pinggang keselamatan.

Warna yang sangat terang juga menunjukkan kepunyaan anak-anak. Kain itu boleh digambarkan Emoji, watak-watak filem animasi dan dongeng. Gelincir sedemikian menggembirakan yang kecil.

Tiub dipilih lebih berhati-hati untuk mereka daripada untuk orang dewasa. Pertimbangkan juga berat dan ketinggian kanak-kanak.. Jadi, untuk kanak-kanak berusia empat tahun, sleds kembung dengan diameter 60 sentimeter akan mencukupi. Tiub remaja akan berbeza sedikit daripada orang dewasa. Dari umur 12-14, dia dipilih mengikut parameter yang sama seperti orang dewasa. Pengecualian adalah lelaki dengan badan yang kecil dan badan yang nipis.

Biasanya, para remaja dapat mengejar ibu bapa mereka pada usia ini. Oleh itu, apabila membeli, anda boleh bergantung pada data fizikal anda.

Sled kembung dewasa mungkin mempunyai ciri tambahan. Oleh itu, injap kembung dalam beberapa kes diikat dengan poket, yang sangat mudah.

Satu produk boleh dikira oleh pengeluar untuk dua orang menunggang. Ini ditunjukkan oleh empat pemegang di sisi.. Reka bentuk penutup peralatan sukan tersebut kurang mencolok, lebih bergaya dan santai. Kabel pengait biasanya terletak di dua sisi bertentangan.

Pilihan yang mahal boleh digunakan pada trek khusus untuk tiub. Mereka tidak mempunyai sekatan berat badan dan mempunyai bahagian bertetulang tambahan untuk kes itu.

Untuk menunda belakang kereta salji menggunakan pilihan yang paling tahan lama dengan kain keranjang tenda. Jahitan pada mereka dijahit dengan benang khas. Mereka tahan terhadap persekitaran yang berbeza dan membusukkan dalam keadaan lembap dan suhu yang melampau. Juga, kes itu sering dirawat dengan komposisi antibakteria.

Dua Skating Tubing - 2 tempat duduk. Mereka mempunyai dua bilik di dalam bilik. Tiub oval direka khas untuk skating pasangan dua orang dewasa atau dewasa dengan seorang anak kecil. Dua tempat duduk tetap di dalam selimut.

Reka bentuk dibuat agar anjakan bilik getah di dalam produk berganda tidak mungkin. Firmware mereka juga biasanya diperkuat, dan garis jahitan juga dilindungi daripada kerosakan dan lelasan.

Dalam musim kebelakangan ini, pengeluar telah mengemukakan pilihan tiga sled kembung.

Mereka sesuai untuk keluarga yang mesra musim sejuk yang aktif atau syarikat anak-anak yang tidak dapat dipisahkan.

Pilihan ini mudah untuk keseronokan musim panas di atas air. Ia tahan dengan beban maksimum dan diperbuat daripada kain yang paling tahan lama. Ia mempunyai keupayaan untuk berputar di sekelilingnya. Bahagian bawah paling kerap dibuat dari bahan glossy yang sangat lancar. Ia meningkatkan sifat gelongsor dan kelajuan turun.

Untuk kanak-kanak 4 tahun adalah lebih baik untuk memilih tiub untuk menunggang dengan ibu bapa. Anda boleh beli dua kali ganda.

Ia tahan lama dan boleh dipercayai. Dan apabila bayi itu tumbuh dan menjadi mandiri, dia akan dapat bergulung bersama-sama dengan dirinya sendiri tentang produk ganda kawan-kawannya. Reka bentuk yang terang akan menjadi sorotan bagus. Dia akan menggembirakan bayi itu, dan anda dapat menontonnya dari jauh, tanpa mengelirukan sesiapa.

Kanak-kanak sekolah sesuai model fesyen yang indah "Troika". Ini menimbulkan kegembiraan khusus pada kanak-kanak lelaki, kerana ia dibuat dalam bentuk sedan bergaya.

Di cerun curam, berhati-hati. Dan pada bot ais pilihan ini lebih baik untuk tidak digunakan sama sekali.

Oleh kerana salutan tahan lama yang lancar, ia bergerak dengan sangat kuat dan berkembang dengan pantas.

Adalah lebih baik untuk menunggang rakan riang rakan-rakan pada kek keju yang sangat tahan lama, yang terkenal dengan kapasiti muatan yang tidak terhad.

Adalah lebih baik untuk membelinya dengan penutup yang tidak mempunyai lacing di kawasan tempat duduk. Salji boleh jatuh di sana, sampah.

Model sedemikian sangat popular di negara-negara Scandinavia, serta di pusat peranginan belia.

Remaja dan orang dewasa adalah pilihan terbaik monophonik yang bergaya. Lebih baik mengambil tiub sejagat. Anda boleh membawanya ke sungai pada musim panas. Lapisan bawah licin dan sangat tahan lama akan menjadikannya kegemaran keturunan laju curam.

Adalah baik jika tiub yang diletup dan dilipat adalah seperti padat yang mungkin. Untuk melakukan ini, gunakan kes yang bersaiz sempurna pengeluar.

Untuk downhill di trek khas, pilih produk dengan tanda "pro". Ia mempunyai penutup kain yang sangat tahan lama, lampiran bertulang dari kabel menunda, bahan tebal dan permukaan bawah gelongsor yang baik. Tiub sedemikian juga sesuai untuk menunda di belakang kereta salji.

Walaupun dengan ciri-ciri seperti model-model seperti itu, adalah perlu untuk mengambil berat berat seseorang di bawah beban pada cheesecake.

Untuk menyewa adalah untuk memilih pilihan kategori harga purata. Opsyen ekonomi tidak akan menampung beban intensif yang berterusan, dan pro akan membayar untuk diri mereka sendiri untuk jangka masa yang panjang.

Apabila memilih perhatian khusus harus dibayar kepada rawatan jahitan dan kekuatan pengancing untuk kabel penarik. Dengan penggunaan kerap, bahagian-bahagian ini menderita paling banyak.

Dimensi

Apabila membeli tiub untuk memastikan keselamatan skaters, adalah penting untuk memilih saiz yang betul. Ciri-ciri utama sled kembung dan hayat perkhidmatan mereka akan bergantung padanya. Berat satu item itu bervariasi dari kira-kira 3 hingga 5 kilogram dalam bentuk bengkak.. Diameter pilihan kanak-kanak ialah 80 sentimeter. Tiub sedemikian dibuat untuk beban sehingga 75 kilogram.

Model dewasa datang dalam pelbagai saiz dan dapat membawa beban lebih dari 130 kilogram, menurut pengilang. Diameter utama tiub musim sejuk untuk orang dewasa ialah 100, 120 cm atau 110 sentimeter. Dari diameter bergantung kepada kekuatan salutan dan kos produk.

Tiub terbesar adalah sedikit lebih tinggi, tetapi, sebagai peraturan, mereka mempunyai penutup yang lebih dipercayai dan berkualiti tinggi untuk ruang getah dalaman.

Jika anda berjaya membuat keputusan mengenai pengilang syarikat itu dan memilih yang paling jelas atau, sebaliknya, tiub bergaya dalam penampilan, maka jangan tergesa-gesa untuk membeli. Adalah penting untuk memilih saiz yang betul dan menentukan jumlah tempat duduk.. Ia harus agak besar secara mendalam, dan anda patut bersesuaian dengannya.

Untuk menentukan saiz yang tepat, ketahui parameter nisbah ketinggian manusia berhubung dengan diameter sled kembung masa depan. Parameter-parameter ini dan harus menentukan apabila memilih tiub. Dimensi asas antara 60 hingga 140 sentimeter.. Walaupun mungkin terdapat pengecualian untuk model individu.

Adalah penting untuk diingat bahawa pengeluar menulis dimensi ini apabila kamera terkelupas. Selepas inflasi, tiub menjadi sedikit lebih kecil pada diameter.

Cadangan yang paling umum mengatakan bahawa dengan pertumbuhan sehingga 175 sentimeter diameter 110 cm cukup. Jika ketinggian skater mencapai dua meter, gunakan tiub dengan diameter 120 cm. Walau bagaimanapun, kriteria tersebut sangat relatif. Ia adalah perlu untuk meletakkan bukan hanya pada cadangan, tetapi juga pada perasaan umum keselesaan daripada menanam dalam kek keju.

Peminat pemacu pantas harus memilih saiz terkecil yang mungkin untuk pertumbuhan mereka, kerana dengan diameter yang lebih besar, kelajuan gelongsor berkurang dengan ketara disebabkan peningkatan permukaan sentuhan dengan salji dan daya geseran.

Khususnya berhati-hati adalah perlu untuk memilih tiub untuk menunggang bayi. Di sini, pada asasnya peraturan yang sama digunakan untuk orang dewasa, tetapi ada beberapa nuansa.

Jadi, untuk kanak-kanak yang sangat muda, mereka memilih saiz sedemikian supaya dia dapat dengan mudah mencapai pegangan di sisi.. Pada masa yang sama, kaki perlu menyentuh tanah sedikit semasa pendaratan. Jika mereka bebas dan tegas di atas tanah, anda harus mengambil tiub yang lebih kecil untuk menghapus kemungkinan kecederaan. Masa pertama dari slaid adalah lebih baik untuk bergerak dengan anak. Jadi dia belajar untuk bebas menguruskan sled kembung.

Kanak-kanak memilih inventori berdasarkan ketinggian dan umur. Yang terkecil di bawah 6 tahun akan sesuai diameter diameter hingga 80 sentimeter.. Bagi kanak-kanak yang mempunyai ketinggian kira-kira satu meter hingga 12 tahun, satu tiub dengan diameter 90 cm akan menjadi pilihan yang baik. Bagi remaja berusia 14 tahun, saiz 100 sentimeter akan dilakukan.

Satu fakta penting: jika anda berniat menunggang trek tanpa tumpangan khas, anda harus memikirkan berat tiub, kerana anda perlu memanjat puluhan gunung. Jika inventori terlalu berat, anda akan cepat letih. Apabila membeli tiub yang terlalu besar atau kecil, skating tidak akan membawa kegembiraan yang menarik.

Bagaimana untuk memilih?

Pada musim sejuk, sangat selesa untuk duduk di rumah dengan selimut kegemaran anda untuk filem yang menarik. Tetapi kehilangan setengah tahun masa yang berharga hanyalah jenayah. Tidak semua orang suka sukan musim sejuk. Dan tidak semua orang boleh menguasai, contohnya, kasut atau ski, terutama pada masa dewasa. Isu musim sejuk ditentukan oleh tiub yang terang dan bergaya. Hiburan musim sejuk ini datang kepada kami agak baru-baru ini, tetapi sudah berjaya memenangi kasih sayang semua umur dan jantina.

Tubing adalah mudah, demokratik dan mudah. Peraturan permainan mudah: duduk dan bergerak dari slaid di bawah tawa yang ceria kanak-kanak dan remaja. Tetapi skating akan membawa kegembiraan hanya apabila ia selamat. Pengeluar moden menawarkan bukan sahaja cantik, tetapi juga model cheesecake yang selesa untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Pakar menganggapnya sebagai pemerolehan yang betul, kerana ia lebih praktikal dan selamat daripada sleds tradisional.

Produk ini boleh dipanggil sejagat. Ia mempunyai banyak kualiti menunggang yang penting. Peranti ini boleh digunakan bukan sahaja pada musim sejuk, tetapi juga pada musim panas untuk menunggang air. Ia sesuai untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Dan model individu direka untuk pendaratan dua atau lebih orang.

Tiub berharga dan keserasian, pergerakannya. Apabila dilipat, ia adalah cahaya dan tidak mengambil banyak ruang. Anda boleh bawa dengan anda dalam perjalanan.

Jika anda telah mencari model tertentu, anda harus memberi perhatian kepada beberapa jenis pembelian. Adalah dinasihatkan untuk membeli inventori dalam bentuk yang dikumpul dan diisi dengan udara. Lebih mudah untuk menyemak barangan untuk kecacatan dan kerosakan yang kelihatan. Udara di dalam ruang hendaklah sama rata. Kes perlindungan produk yang berkualiti tinggi mempunyai firmware yang lebih banyak. Jahitan tambahan melindungi daripada kerosakan semasa rolling.

Di dalam tiub yang baik sepatutnya menjadi kamera kereta. Konfigurasi bentuk produk lain untuk menunggang tidak dibenarkan digunakan. Sesetengah cuba membeli kamera secara berasingan dari kes itu untuk menjimatkan kos pembelian.

Perlu diingat bahawa kamera berkualiti tinggi dibuat oleh pengeluar domestik. Mereka tahan lama dan direka khas untuk digunakan dalam keadaan cuaca kami.

Apabila membeli produk murah, anda tidak perlu terkejut jika ia meletup dengan cepat. Oleh itu, penjimatan peralatan sukan ini tidak berbaloi. Bahan ini dikenakan beban yang agak ketara semasa operasi. Sebuah tiub yang berkualiti akan bertahan lama.

Saiz kamera sepadan dengan sempurna dalam kes itu.. Apabila membeli produk berjenama, peraturan ini diperhatikan. Jika anda mengumpul tiub dari bahagian berasingan, maka kamera yang lebih kecil akan membantu anda untuk bergerak ke bawah cerun dengan lebih baik dan lebih cepat. Apabila menggunakan saiz yang lebih besar, tiub akan pada dasarnya lebih lembut. Dalam kes ini, daya gelongsor berkurangan. Tetapi untuk turun di atas medan kasar pilihan ini sangat ideal.

Adalah penting apabila membeli cheesecake untuk memeriksa kualiti semua pengikat dengan baik. Tali perkapalan dengan gelung disertakan dengan mana-mana tiub. Pilih untuk aktiviti luar memerlukan gunung yang paling tahan lasak. Periksa dengan teliti dengan teliti jika anda akan menunggang kek keju juga pada musim panas di ombak selepas bot.

Apabila membeli peralatan untuk kanak-kanak, perhatian khusus harus dibayar kepada pemegang untuk menjaga dan tidak jatuh semasa keturunan. Mereka paling kerap dibuat dari bahan yang kabelnya dibuat.Untuk kemudahan dan ergonomik yang lebih baik, mereka boleh dijahit dengan kain dan dipenuhi lapisan getah buih tambahan oleh pengeluar yang paling peduli. Sisipan pada pemegang getah memberikan yang lebih baik ke tangan dan tiada slip. Tetapi pen terbaik dari pengeluar yang membuatnya dari PVC. Mereka terpaku pada bahagian atas dengan sebatian khas dan dilancarkan dengan roller keluli.

Lampiran yang paling tidak jelas adalah apabila pemegang hanya dijahit ke lapisan atas kes ski. Mereka dengan cepat keluar dengan sebaik mungkin, dan paling teruk boleh menyebabkan kecederaan kepada pemain skat. Ideal jika ia dipasang pada kabel di dalam kotak khas.. Jadi beban pada tiub diedarkan dengan betul, dan kain itu dilindungi dengan baik dari kerosakan.

Anda boleh membeli barang baru: dua kek Cheesecake. Dalam kes ini, adalah perlu untuk mengira dengan betul skating berat beban. Jika anda percaya bahawa pengeluar bona fide telah membangunkan model dengan berkesan dengan mengambil kira semua keperluan keselamatan, maka anda tidak boleh terlalu bergantung pada ini. Terutama apabila membeli tiub untuk kanak-kanak, perlu memilih peralatan sukan dengan berhati-hati. Lagipun, kesihatan dan keselamatan anak anda akan bergantung kepadanya.

Pertimbangan harus diberikan kepada ketinggian skater. Dengan ketinggian sehingga satu meter, diameter tiubnya adalah kira-kira 85 sentimeter. Jika anda berhasrat menggunakannya dengan segera untuk menunggang dua kanak-kanak, ambil diameter 120 sentimeter. Dan lebih baik membeli model dwi khas dengan 4 pemegang. untuk sokongan semasa keturunan.

Kerusi itu hendaklah cukup luas dan mendalam. Keupayaannya dipilih dengan mengambil kira bahawa kanak-kanak tersebut akan menjadi pakaian musim sejuk yang berlapis-lapis.

Tube dengan zippers - penyelesaian yang sempurna untuk hiburan kanak-kanak. Ia menyediakan keselamatan, kerana tali boleh dibongkar, dan gelang melekit akan diisi dengan salji. Kamera mesti dipasang dengan selamat di dalam kes.

Bahan sarung tangan tahan lama memberikan kemudahan, keselamatan dan kelajuan menunggang yang lebih baik. Yang terbaik dianggap sebagai kain pada asas polivinil klorida. Kain PVC bertetulang memberikan ciri optimum untuk ski musim sejuk. Juga penting ialah parameter seperti kepadatan bahan. Ia bergantung kepada keamatan penggunaan tiub. Apabila menunggang 1-2 kali seminggu, anda boleh mengambil bahan ketumpatan yang lebih rendah. Ia boleh menjadi nilon atau polyoxword. Kanak-kanak seperti tiub ini kerana warna-warna cerah dan imej watak-watak kartun kegemaran mereka.

Dan di sini dengan penggunaan intensif harian pada kain tahan lama berkualiti tinggi adalah lebih baik untuk tidak menyimpan. Produk berkualiti tinggi boleh menahan jisim yang besar. Di samping itu, ciri-ciri yang lebih baik seperti kelajuan semasa keturunan dan ketahanan produk. Adalah lebih baik sekiranya ketumpatan bahagian atas kain hampir 650 gram per meter persegi. Untuk bahagian yang lebih rendah, yang paling bertanggungjawab dan dimuatkan, pilih kain dengan kepadatan sekurang-kurangnya 900 gram bagi setiap meter persegi. Di rumah ais, pilihan terbaik adalah cheesecake dengan bahagian bawah plastik.

Tunda kabel untuk menyeret keju ke atas gunung selepas setiap perjalanan tidak boleh melebihi satu setengah meter panjang. Nah, jika terdapat gunung khas dengan tali yang boleh ditukar ganti.

Syarat penggunaan

Hiburan yang baru untuk cuti musim sejuk - tiub, menjadikan pencinta hidup hobi aktif lebih menarik. Dan kanak-kanak bersukacita dengan mainan yang bergaya yang cerah, yang lebih ringan dan lebih menyenangkan daripada sledge biasa. Dewasa dan kanak-kanak dapat menaiki tabung dengan keseronokan yang sama. Pengeluar menawarkan pelbagai jenis model - dari yang paling mudah hingga multi-seat.

Tubing adalah aktiviti yang sangat baik di musim sejuk dan semasa musim panas di dekat sungai.

Item ini mempunyai kelebihan yang diiktiraf secara umum:

 • ruang getah dengan ketara mengurangkan daya pukulan semasa keturunan, walaupun di atas medan yang paling lasak;
 • pemegang yang kukuh dan tali pinggang memberikan slip yang selamat, ia menjadi sukar untuk terjatuh dari tiub;
 • Lightness memberi kelebihan yang besar kepada objek ini berbanding sleds biasa, kerana anda perlu memanjat lebih dari sedozen kali dengannya;
 • Semua bahagian dipasang dengan benang yang kuat, bukan gam.

Walaupun semua kelebihan ini kelihatan, menunggang kek keju mempunyai beberapa titik negatif yang tidak boleh diabaikan. Pencipta memastikan keselamatan mutlak model yang dikemas kini.

Tetapi ada masalah yang agak serius dengan penggunaannya:

 1. kelajuan tinggi ketika bermain ski, terutamanya dari cerun salji;
 2. kekurangan kawalan dan brek;
 3. ketidakcukupan bagi kebanyakan trek untuk menunggang peralatan sukan seperti ini.

Berkelajuan tinggi pada masa yang sama meningkatkan daya impak sekiranya berlaku pelanggaran dengan halangan lain atau halangan semula jadi. Ketinggian ketara yang ketara dan berat badan skater semakin meningkat nilai angka ini.

Pakar menasihati kanak-kanak untuk menggunakan jenis sahaja di cerun rendah dan tanpa halangan. Langkah yang betul akan menjadi taklimat dengan kanak-kanak, di mana dia belajar jatuh dengan selamat. Kemahiran sedemikian diajarkan dalam mana-mana bahagian sukan.

Mengurangkan risiko jatuh dari tiub dan kemungkinan kecederaan berikutnya akan membantu mematuhi peraturan mudah.

 • Tubing perlu diluncurkan hanya pada trek yang direka khas.
 • Cheesecake untuk satu penumpang hanya boleh digunakan oleh seorang sahaja.
 • Untuk menunggang memilih slaid tidak curam: sudut optimum adalah cerun kira-kira dua puluh darjah.
 • Tidak sekali-kali tidak mengikat tiub ke kenderaan berkelajuan tinggi (kereta) untuk bermain ski.
 • Dilarang menggunakan tiub untuk keturunan semasa mabuk.
 • Sebagai persediaan untuk keturunan itu tidak boleh berdiri dengan belakang anda ke lereng. Pastikan anda melihat garis dan jarak yang mencukupi semasa keturunan dan perjalanan.
 • Di kawasan yang tidak mempunyai salji, tiub tidak boleh digunakan.
 • Operasi tiub dibenarkan pada suhu sekitar tidak lebih rendah daripada -35 darjah, kecuali dinyatakan sebaliknya oleh pengilang. Pada masa yang sama ruangan itu dipam dengan tekanan sehingga 2 atmosfera.

Menunggang gear popular boleh menjadi agak selamat dengan teknik turun padang yang betul. Produk ini adalah perlindungan menyerap kejutan yang sangat baik terhadap serangan di permukaan keturunan. Tetapi pada masa yang sama sekiranya berlaku pertembungan untuk melindungi skater dia tidak boleh.

Pastikan untuk menjelaskan kepada kanak-kanak apa yang perlu dilakukan semasa menunggang dalam apa jua keadaan tidak boleh:

 • menunggang dari slaid pada tiub di tempat di mana mereka turun dengan bantuan sleds besi klasik;
 • turun cerun di bawah beberapa tiub;
 • melepaskan gelung sokongan khas dari tangan semasa keturunan;
 • menaiki kedudukan berdiri atau berbaring;
 • duduk di dalam tiub untuk beberapa orang jika ia hanya bertujuan untuk satu orang;
 • untuk melakukan gerakan brek dengan kaki semasa keturunan;
 • turun di atas tiub dari bukit atau melompat ditutupi dengan ais.

Perlu diingat bahawa keselamatan semasa menunggang sebahagian besarnya ditentukan dan tiub melambung dengan betul. Sehingga tidak meletup pada saat yang paling penting, itu harus dilakukan sesuai dengan peraturan. Biasanya dilampirkan pada arahan produk. Jika tidak, Anda boleh menggunakan cadangan yang paling umum.

 • Pertama, penutupnya tersebar di permukaan rata. Kosongkan tempat benda berbohong mungkin.
 • Kamera diletakkan supaya injap untuk inflasi berada di bahagian bawah di dalam penutup.
 • Pam tiub dengan pam konvensional selama kira-kira sepuluh minit sehingga ruang boleh mengisi seluruh penutup kain. Pada mulanya ia mungkin kelihatan sangat kecil. Tetapi ini adalah gambaran yang salah. Apabila diisi dengan udara, ia meningkatkan saiz dan mengisi seluruh kain dari bahagian dalam.
 • Adalah penting untuk mewujudkan tekanan optimum di dalam ruang. Tidak cukup dipam, ia boleh merosakkan penutup. Pam akan terlalu keras dan tidak selesa apabila menunggang, menyerap kejutan yang mungkin.Isikan bilik dengan udara sehingga lipatan sampingan di sampul tersebar. Pada saat terakhir, matikan pam dan semak jika injap tidak membiarkan udara melalui. Selepas itu, ia tertutup rapat atau dicelup, bergantung kepada reka bentuk tiub.

Tips Penjagaan dan Penyimpanan

Tubing bukanlah kesenangan yang murah. Oleh itu, semua orang mahu dia berkhidmat sebanyak mungkin musim. Malah produk berkualiti tinggi memerlukan rawatan yang teliti dan penyimpanan yang betul. Salah satu kelebihan penting tiub adalah bahawa semasa penyimpanan musim panas ia mengambil sepuluh kali kurang ruang daripada sled biasa. Secara semulajadi, ini merujuk kepada kek keju dalam bentuk yang dicerap.

Bleed and disassemble cheesecake mestilah betul. Kemudian dia akan berkhidmat lebih dari satu musim sejuk.

Apabila pembungkusan untuk masa musim panas, anda boleh menggunakan petua berikut.

 • Letakkan tiub dalam urutan terbalik bagaimana ia dipam. Menggunakan atribut hiburan musim sejuk selama lebih daripada satu tahun, selepas setiap ski, adalah disyorkan supaya udara keluar dari tiub sedikit. Ini perlu supaya kamera tidak memecahkan udara. Apabila mendapat dari sejuk ke bilik yang hangat, ia berkembang dengan ketara.
 • Proses menurunkan udara akan menjadi sedikit lebih cepat dan lebih mudah jika anda memasukkan jarum dari pam ke dalam injap pencetus dan tekan sedikit.
 • Selepas itu, penutup hendaklah dibersihkan dari serpihan menggunakan kain lembap, dan kemudian dikeringkan dengan kering di udara panas.
 • Adalah lebih baik untuk mengeluarkan kebuk getah dari tiub dan simpannya secara berasingan dari kain atas.
 • Potongan yang mungkin perlu diperiksa dengan teliti dan dilekatkan dengan gam atau patch yang dipasang di bahagian dalamnya.
 • Adalah lebih baik untuk menyimpan produk dalam kes khas apabila dilipat. Jadi, ia akan mengambil sedikit ruang dan akan dilindungi dari kerosakan.

Apa sahaja tiub yang anda pilih, anda perlu membaca dengan teliti cadangan pengilang dan ikuti mereka semasa pemasangan. Nasihat ringkas mengenai penggunaan dan penggunaan sled kembung akan membolehkan anda menikmati ski tanpa kecederaan yang kuat.

Bagaimana untuk memilih tiub yang betul, lihat video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan