Skuter salji: jenis dan model terbaik

Kandungannya

Ramai orang dewasa tidak menyukai musim sejuk kerana cuaca sejuk, keadaan cuaca yang sukar yang menghalang mereka daripada bekerja atau meningkatkan kadar utiliti, tetapi zaman kanak-kanak adalah tempoh ketika kebahagiaan tidak bergantung pada masa tahun. Sekiranya orang dewasa tidak selalu gembira dengan salji pertama, maka bagi anak-anak ia sentiasa menjadi kegembiraan yang hebat - anda akhirnya boleh mendapatkan kereta luncur dan bermain ski dari mana-mana bukit terdekat. Hari ini, ia menjadi bergaya untuk membeli skuter salji untuk kanak-kanak dan bukannya sleds klasik, tetapi tidak semua ibu bapa masih memahami apa perbezaannya dan sama ada ia wujud sama sekali.

Apa itu?

Untuk semua pengesahan berabad-abad lamanya, sleds biasa tidak sesuai dengan ciptaan manusia. Hari ini, dalam abad teknologi maju, jenis pengangkutan ini semakin dikritik kerana fakta bahawa ia tidak bergerak sendiri, dan bahkan tidak menyediakan kawalan penumpang. Ternyata sledding semestinya memerlukan sama ada slaid (tetapi kemudian tidak diketahui di mana anak itu akhirnya akan tiba), atau gaya fitnah dalam bentuk ibu bapa atau rekan yang kekuatan dan keinginannya tidak terbatas.

Skuter salji yang paling mudah perlu menyelesaikan sekurang-kurangnya masalah pengurusan. Baginya, segala-galanya juga memerlukan slaid, yang akan memberikan percepatan pengangkutan ini, tetapi sekarang kanak-kanak akan memastikan bahawa dia akan dapat mengelak pokok yang tiba-tiba muncul tepat sepanjang perjalanan atau berhenti di hadapan jalan raya, yang ternyata tidak diduga dekat dengan titik permulaan. Oleh itu, ibu bapa berasa lebih yakin, dan kini lebih mudah bagi mereka untuk memutuskan dan melepaskan anak dewasa di atas bukit tanpa pengiring peribadi orang tua mereka.

Dalam kes ini, sudah tentu, peranti ini juga boleh digunakan dengan analogi dengan sleds konvensional - maka bayi boleh dibawa di salji walaupun tanpa cerun.

Lebih-lebih lagi, beberapa model bermotor, yang mempunyai rizab kuasa sendiri dan beroperasi, sebagai peraturan, dari bateri elektrik juga dirujuk kepada skuter salji. Jika ia masih merupakan model kanak-kanak, maka ia biasanya mustahil untuk dipertimbangkan sebagai kenderaan sepenuhnya - rizab kuasa bateri tidak begitu besar, dan lebih bijak untuk menggunakannya semata-mata untuk permulaan yang yakin di sepanjang lebuh raya yang cenderung.

Terdapat juga model di mana anda benar-benar dapat mengusir, tetapi mereka biasanya hanya dijual di kawasan utara dan dipanggil kereta salji, dan untuk kanak-kanak, pengurusan mekanisme sedemikian akan terlalu rumit.

Sekiranya kita bercakap tentang konfigurasi "kanak-kanak" biasa, motor biasanya tidak sama sekali, tetapi terdapat rangka logam yang teguh yang berfungsi sebagai struktur sokongan utama dan ski plastik yang fleksibel yang tidak boleh memecahkan kawasan yang tidak rata. Ramai model juga menyediakan penyerap kejutan untuk membuat perjalanan selesa, dan ciri utama adalah ski swivel depan yang terletak di tengah dan dipasang pada roda - terima kasih, anda boleh muat ke hampir mana-mana giliran.

Menyedari bahawa seorang kanak-kanak mungkin melampaui batas dengan gilirannya, pengilang biasanya membatasi sudut putaran mungkin sehingga penunggang muda tidak "melempar ke laut." Satu lagi bonus berguna adalah brek, dan dalam banyak model terdapat juga penyumbat khas, yang merasakan masa di mana penumpang jatuh dan tidak membenarkan kenderaannya melayang jauh.

Skuter salji purata bagi seorang kanak-kanak beratnya dalam lingkungan 5-10 kg, walaupun model plastik yang lebih ringan baru-baru ini tanpa bahagian logam sedang dihasilkan - reka bentuk itu lebih mudah untuk menyeret bayi yang bebas.Beban reka bentuk untuk pengangkutan sedemikian biasanya dalam lingkungan 50 kg, tetapi pengeluar dan orang dewasa tidak menolak peluang untuk kembali ke zaman kanak-kanak - skuter salji khas dihasilkan untuk mereka dengan beban yang dibenarkan sehingga 100 kg.

Perlu difahami bahawa kebanyakan jenis plastik tidak mampu menahan sejuk yang pahit, kerana di dalam iklim dengan suhu sejuk di bawah 25 darjah, model khas dengan skru bertetulang harus dipilih.

Seperti yang sepatutnya untuk produk yang paling moden, skuter salji berbeza dengan ketara dalam reka bentuk - pengguna mempunyai hak untuk memilih warna yang lebih disukainya atau hanya membenarkannya untuk mencari anaknya dengan lebih banyak anak-anak lain di atas bukit.

Jika perlu, anda boleh memberi tumpuan kepada peralatan tambahan: sesetengah memilih untuk mencapai keselesaan maksimum dalam bentuk lapisan lembut untuk tempat duduk, yang lain memerlukan kemudahan pengangkutan dengan kereta, yang difasilitasi oleh kabel menunda, yang lain mahu keselamatan maksimum dari pengguna jalan lain, oleh itu mereka memilih model dengan lampu belakang terbina dalam .

Pandangan

Bagi negara kita, skuter salji masih nampaknya sangat jarang, tetapi pada hakikatnya, pengeluar telah mencipta banyak jenis pengangkutan ini, yang masing-masing melibatkan penambahbaikan tertentu untuk pengguna, dan memberi tumpuan kepada kumpulan populasi tertentu.

Di kebanyakan wilayah yang padat penduduknya di negara kita, iklim masih tidak begitu parah sehingga orang membeli pengangkutan musim sejuk sepenuhnya untuk diri mereka sendiri, jadi model anak-anak adalah yang paling dituntut, yang agak baik sleds. Skuter salji untuk kanak-kanak jarang boleh dipanggil keajaiban teknologi - biasanya reka bentuk yang agak mudah untuk satu kanak-kanak, dilengkapi dengan kemudahan yang diterangkan di atas - duduk, belakang, stereng dan brek.

Sekiranya terdapat dua orang anak dalam keluarga, mereka adalah kira-kira umur yang sama dan bergaul dengan satu sama lain, anda tidak boleh membuat alasan khas untuk konflik kerana ski, tetapi hanya membeli skuter salji berganda. Reka bentuk untuk dua tidak berbeza secara prinsip dari satu bilik - dimensi hanya meningkat dan semua bahagian utama diperkuat untuk menahan beban yang meningkat. Perlu diingat bahawa satu model untuk dua boleh direka untuk dua orang anak, atau untuk seorang kanak-kanak yang disertai oleh orang dewasa.

Keadaan yang sama sekali berbeza yang ditawarkan oleh skuter salji dengan motor, yang dalam keadaan bandar sebaiknya elektrik - jadi ia lebih murah dan lebih mudah. Keuntungan yang besar dari peranti sedemikian ialah ia sudah menjadi kenderaan sendiri, dan oleh itu ia boleh digunakan pada permukaan yang rata tanpa daya babi. Kanak-kanak yang sangat kecil biasanya tidak mempercayai teknik seperti ini, kerana terdapat risiko bahawa mereka tidak akan mengatasi pengurusan atau, baik, mereka akan menjadi mangsa penceroboh yang dapat melarikan diri dari kereta salji yang sama.

Keajaiban seperti itu jauh lebih mahal daripada biasanya, dan lebih kerap ia diperoleh untuk remaja dan orang dewasa dengan analogi dengan moped atau motosikal.

Eksklusif untuk kemudahan penyimpanan, walaupun lipatan salji lipat telah dibangunkan, walaupun hanya mereka yang tidak dilengkapi dengan mana-mana motor biasanya milik mereka. Apabila dilipat, pengangkutan sedemikian memakan banyak ruang, yang sangat praktikal di sebuah pangsapuri sempit yang terletak di sebuah bandar di mana salji tidak terletak sepanjang tahun.

Di samping itu, skuter salji juga diklasifikasikan mengikut bagaimana rendah atau tinggi mereka berbanding dengan tahap ski, seberapa luas mereka diletakkan, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, ini sudah pun maklumat teknikal, yang akan kita pertimbangkan di bawah - di bahagian mengenai peraturan untuk memilih pengangkutan sedemikian.

Akhirnya, ia harus dikatakan bahawa di atas semua masa kita bercakap mengenai skuter salji yang dihasilkan oleh perusahaan perindustrian dalam kuantiti yang banyak. Walau bagaimanapun, masih ada tukang rakyat yang boleh membuat sesuatu yang serupa dengan tangan mereka sendiri.Mungkin tiada siapa yang akan terlibat dalam membuat kenderaan bermotor sendiri dengan tangannya sendiri, tetapi pengelasan ski ke roda basikal lama dan kemudian mengarahkan kereta itu sendiri ke kereta luncur adalah tugas yang sepenuhnya diselesaikan untuk seseorang yang tahu bagaimana dan siapa yang suka bekerja dengan tangannya.

Untuk membuat apa-apa pembinaan, pemikiran kejuruteraan yang minimum diperlukan, dan sekurang-kurangnya beberapa contoh dalam bentuk skuter salji yang baik. Di Internet, anda boleh menemui banyak arahan teks dan video latihan mengenai cara mengelakkan kesilapan yang biasa.

Bagaimana untuk memilih?

Skuter salji adalah peranti untuk jenis aktiviti sukan, kerana anda perlu memilihnya dengan berhati-hati, kerana produk itu mengalami tekanan yang lebih tinggi dan harus selamat untuk kanak-kanak. Atas sebab ini, tidak boleh diterima untuk memilih model pertama yang menangkap mata - semua pilihan perlu diperiksa dari semua pihak untuk memilih yang ideal.

Tujuan

Tidak mustahil untuk membeli produk yang baik tanpa ide yang jelas tentang apa yang anda mahu terima. Hakikatnya adalah bahawa skuter salji biasanya dianggap sebagai kenderaan untuk kawalan sedentari, tetapi ada juga model berdiri, dan dengan tidak sengaja anda boleh membeli tidak sama sekali apa yang anda inginkan.

Umur penumpang

Kebanyakan model skuter salji mempunyai cadangan yang sangat khusus mengenai berapa tahun penumpang. Sebagai contoh, kanak-kanak boleh dibawa di atas sleds walaupun dalam 1-2 tahun, tetapi di sini anda tidak boleh melakukan tanpa daya membajak dalam bentuk ibu bapa, dan oleh itu stereng tidak diperlukan. Oleh itu, model yang mempunyai stereng dianggap berguna, tetapi ia boleh diperbaiki supaya ia tidak mengganggu.

Model sedemikian biasanya mendapat sedikit pertumbuhan, tetapi ingat bahawa kerusi itu perlu selesa untuk kanak-kanak itu, dan untuk itu ia mesti sesuai saiznya.

Pada kira-kira 3-4 tahun, kanak-kanak itu mula memahami tujuan stereng, tetapi dia biasanya tidak boleh memandu dengan yakin pada kelajuan tinggi sehingga berusia 6 tahun, apabila skuter salji dengan stereng dan brek, yang dilancarkan dari bukit yang curam, mula membenarkannya sepenuhnya. Bagi pengangkutan dengan motor, masa pembeliannya perlu ditentukan berdasarkan kelajuan kematangan bayi, tetapi, mungkin, sebelum sepuluh tahun, hadiah sebegini masih tidak relevan. Secara umum, orang dewasa boleh menaiki skuter salji, tetapi anda harus memberi perhatian kepada berat maksimum yang strukturnya dapat bertahan.

Bahan

Adalah mudah untuk meneka bahawa skuter salji turun dari bukit pada kelajuan tinggi sebahagian besarnya tertakluk kepada kerosakan mekanikal, tetapi bahaya mengintai produk dari sisi lain. Kanak-kanak jarang cenderung untuk mengurus perkara-perkara, kadang-kadang mereka sengaja memecahkan sesuatu untuk memenuhi rasa ingin tahu kanak-kanak yang mudah. Atas sebab ini, pada masa pembelian, adalah munasabah untuk menilai kekuatan produk tersebut dan bertanya sama ada bahagian pengganti tersedia untuknya, dan di mana ia boleh dibeli.

Perhatian khusus perlu dibayar kepada bahagian plastik - walaupun dalam kes terbaik, mereka masih lebih lemah daripada bahagian logam, dan paling tidak mereka tidak boleh dipercayai sama sekali.

Berat badan

Tidak seperti sleds, skuter salji membayangkan otonomi tertentu seorang anak yang, walaupun dengan keturunan cepat, dapat mengawal pengangkutannya sendiri. Adalah pelik sekiranya seorang kanak-kanak itu pergi berjalan-jalan semata-mata disertai oleh ibu bapanya, tetapi peralatan sukannya sepatutnya cukup ringan untuk menurunkannya dan mengangkatnya ke tangga atau menyeretnya ke atas bukit.

Pentingnya berat badan dan terbalik - reka bentuk yang lebih berat lebih cenderung menyebabkan kecederaan pada anak. Itulah sebabnya model-model ini di mana sebanyak mungkin bahagian-bahagian plastik adalah dalam permintaan yang baik - secara purata, beratnya lebih rendah daripada yang di mana bingkai diperbuat daripada logam.

Lokasi kerusi dan ciri-cirinya

Peraturan umum ialah kerusi set rendah yang menyediakan kestabilan meningkat kepada keseluruhan struktur, tetapi membuat anda merasa kesemutan tidak ternama. Oleh itu, kerusi yang lebih tinggi untuk penumpang menyediakan kelembutan rolling yang semakin meningkat, tetapi pada masa yang sama lebih mudah untuk mengetepikan skuter salji seperti itu. Keperluan tertentu juga dikemukakan kepada kerusi itu sendiri - ia harus tidak sempit atau tidak terlalu luas, dan pemanasan dan pelapisan lembut dialu-alukan.

Dalam sesetengah model, kerusi itu dinaikkan secara khusus untuk menampung dua penumpang sekaligus.

Berski

Ia adalah sebahagian daripada skuter salji yang biasanya mengalami beban maksimum, lebih-lebih lagi untuk kelembutan yang sering dibuat dari plastik fleksibel. Tugas orang tua adalah untuk mencari keseimbangan tertentu antara ketegaran, mencukupi untuk perkhidmatan tahan lama, dan kelembutan yang akan menyelamatkan anak dari lebam pada "titik kelima". Perlu diberi perhatian terhadap lokasi ski: semakin luasnya jarak jauh, semakin kecil strukturnya akan terbalikWalau bagaimanapun, ini mengurangkan kebolehlaksanaan peranti dan keberkesanan stereng.

Model di ski, terletak dekat, tidak begitu stabil, tetapi di atasnya, dengan rasa keseimbangan yang halus, anda boleh muat ke mana-mana giliran.

Roda stereng

Ski swiveling adalah sebahagian wajib dari mana-mana skuter salji, ia adalah yang membezakannya dari sleds biasa, tetapi kemudahan operasi model yang berbeza boleh berbeza-beza dengan ketara. Oleh itu, stereng yang baik mempunyai batasan sudut putaran, yang melarang berpaling terlalu tajam - seperti yang anda ketahui, hampir apa-apa pengangkutan akan hujung, dan ski rendah yang menaik boleh melepaskan diri dari set yang rendah dan mantap.

Kanak-kanak berkembang pesat, kerana apa yang dia perlukan pada setiap tahun ketinggian baru helm, jadi mekanisme yang baik harus menyediakan untuk kemungkinan peraturan. Akhirnya, susut nilai diperlukan bukan sahaja untuk kerusi, tetapi juga untuk stereng - tanpa ini, ia boleh menggegarkan terlalu banyak, yang menjadikan kenderaan tidak begitu mudah.

Brek

Keandalan komponen ini tidak diperiksa sehingga anda sampai ke trek, tetapi peralatan standard hanya menganggap mekanisme kaki, manakala model terbaik juga mempunyai sandaran manual. Segera, dua brek sepertinya tidak perlu begitu sahaja sehingga tiba-tiba sebuah pokok muncul tepat di depan penembak salji - pada masa ini mekanisme manual tambahan mungkin merupakan peluang terakhir untuk mengelakkan perlanggaran.

Pilihan lipat

Skuter salji, yang direka khas untuk penumpang yang berpengalaman cukup umur, boleh menduduki sejumlah besar ruang bebas di sebuah apartmen, yang tidak selalu mudah, kerana ia akan menjadi begitu banyak untuk tahun ini. Atas sebab ini, model-model di mana sekurang-kurangnya ski boleh dikeluarkan adalah dalam permintaan tinggi.

Harus diingat bahawa kekompakan yang baik dinilai bukan sahaja dalam keadaan penyimpanan rumah, tetapi juga semasa pengangkutan, kerana skuter salju yang baik mesti dibawa melawat nenek saya, dan juga untuk cuti musim sejuk di pergunungan.

Julat warna

Pengilang hari ini menghasilkan skuter salji dalam reka bentuk yang cerah. Mereka boleh menjadi monophonik - biru, merah, kuning, dan dengan pola tertentu. Ibu bapa mempunyai peluang untuk memilih reka bentuk untuk seorang lelaki atau perempuan, mengikut cita rasa kanak-kanak itu, yang tidak boleh tetapi merayu kepada pengguna kecil. Di samping itu, para pakar menegaskan bahawa memilih model yang terang bukan sahaja penghormatan kepada kecantikan luaran, tetapi juga prasyarat untuk keselamatan, kerana pengangkutan yang berwarna-warni dapat dilihat dari jarak di atas bukit bersalji, dan ini membantu untuk mengelakkan pertembungan atau hanya mencari anak anda lebih cepat.

Akhir sekali, kami mengatakan bahawa kadang-kadang di Internet boleh memenuhi kritikan skuter salji individu, yang breknya tidak cukup tajam, yang menyebabkan sama ada untuk meninggalkan jalan raya, atau perlanggaran dengan pengangkutan kanak-kanak lain.Harus difahami bahawa kritikan seperti model tertentu biasanya tidak begitu adil, kerana tidak satu brek skuter salji akan memberikan brek tanpa jarak berhenti yang sepadan.

Ini tidak begitu banyak ketidaksempurnaan mekanisme, kerana keprihatinan keselamatan penumpang - ibu bapa tidak mungkin mahu kanak-kanak itu dibuang keluar dari pelana apabila terlalu cepat berhenti. Atas sebab ini, kehadiran brek dan stereng perlu dilihat hanya sebagai bonus keselamatan tertentu, dan bukan sebagai jaminannya - sebagai yang terakhir, adalah lebih baik untuk mengikuti peraturan dasar ski, yang memilih laluan dari jalan raya dan untuk menjaga jarak antara kereta salji dan kereta luncur salji.

Bagaimana hendak menyimpan?

Prinsip penyimpanan skuter salji biasanya sama dengan prinsip-prinsip yang harus diikuti untuk pemeliharaan jangka panjang sleds biasa.

Untuk memulakan, perlu difahami bahawa di banyak bandar di negara kita pada musim sejuk, mereka secara aktif menggunakan reagen kimia, yang menjejaskan integriti bahagian-bahagian mekanisme. Sudah jelas bahawa tiada siapa yang sengaja menaburkan slaid dari mana kanak-kanak suka meluncur, tetapi slaid tersebut biasanya masih perlu dijangkau, dan laluan itu berjalan di sepanjang laluan awam yang biasanya dilaburkan oleh pekerja awam.

Kimia yang digunakan adalah sama-sama berbahaya bagi kedua-dua logam dan plastik, jadi untuk meningkatkan hayat perkhidmatan pembelian, adalah dinasihatkan untuk melakukan pembersihan ski minimum selepas setiap perjalanan pulang dari jalan. Selepas penggunaan biasa, produk mesti dibasuh dengan air suam dan kemudian dikeringkan untuk mengelakkan karat daripada menyebabkan masalah yang berpotensi.

Pembersihan harus lebih teliti sebelum skuter salju masuk ke penyimpanan sehingga musim sejuk yang akan datang. Pada ketika ini, adalah wajar untuk membuang semua butir-butir yang pada dasarnya dikeluarkan dari model ini, dan menjalankan pembersihan lengkap semua sambungan di mana pasir, batu kecil atau sebarang reagen lain boleh masuk. Sekiranya karat muncul pada permukaan logam, adalah dinasihatkan untuk menggilap kawasan yang rosak. Skrin salji yang dibasuh dengan sempurna dan boleh disalirkan ke penyimpanan.

Sebagai tempat menyimpan pengangkutan sementara, adalah wajar untuk memilih bilik-bilik tersebut di mana kelembapan yang tinggi tidak diperhatikan. Pengeluar moden sering menggunakan bahan tahan karat atau sebatian pelindung khas yang digunakan untuk permukaan bahagian logam, tetapi dalam kes model murah terlalu bergantung pada ini tidak seharusnya. Jika anda beratus-ratus peratus yakin bahawa tidak ada yang buruk akan berlaku kepada pengangkutan kanak-kanak, anda boleh membaikinya di balkoni dari luar - jadi ia tidak akan campur tangan.

Faktor terakhir juga sangat penting, kerana sentiasa menyentuh bahagian-bahagian plastik struktur tersimpan dengan ketara dapat meningkatkan tahap memakai mereka.

Pengilang

Kini, ramai pengguna tidak mahu meneliti butiran bagaimana memilih produk tertentu - mereka lebih memilih untuk mempercayai pengeluar yang dipercayai, yang selama bertahun-tahun telah mengumpulkan sebahagian besar maklum balas positif daripada pelanggan. Kadang-kadang pendekatan ini tidak sepenuhnya betul jika produk yang dikehendaki mestilah sangat khusus, dan memenuhi keperluan bukan standard tertentu. Tetapi dalam hal skuter salji dan kereta salji, masalah seperti ini biasanya tidak timbul - dalam keadaan ini, sangat mungkin untuk bergantung pada profesional yang mengetahui perniagaan mereka.

Salah satu produk domestik terbaik jenis ini dianggap terkenal di bulatan tertentu "Argamak". Ini adalah "binatang" sebenar: dengan berat sehingga 7 kg, reka bentuk ini mampu menahan sehingga 100 kg muatan, kerana seorang kanak-kanak dengan mudah dapat menungganginya bersama dengan salah seorang ibu bapa.Skating bebas kanak-kanak di atas model ini dibenarkan dari umur tiga tahun, kerana kawalannya agak mudah, dan roda stereng, seperti stereng pesawat, akan menyebabkan ribut emosi positif dalam bayi.

Secara umum, model ini sesuai untuk hampir semua keadaan operasi - ia boleh dengan mudah menahan sehingga 40 darjah fros, dan bahagian keluli dan plastik adalah ketara untuk rintangan hentaman yang meningkat. Struktur kestabilan yang tinggi dan kelembapan yang sangat baik di atas salji yang longgar, serta rem kaki yang selesa dan susut nilai yang lembut menjadikan pengurusan keajaiban idea reka bentuk ini secukupnya.

Satu alternatif yang baik untuk "Argamaku" adalah skuter salji dalam negeri - "Bar". Model ini juga bertahan sehingga 100 kg, dan pengilang sendiri dalam arahan untuk pengangkutan menunjukkan bahawa usia optimum untuk pengurusan akan dari 3 hingga 14 tahun - batasan ini disebabkan oleh pengurangan kapasiti penyimpanan hingga 80 kg dalam keadaan keturunan yang cepat.

Sesetengah kelemahan Barça adalah rintangan yang agak lemah terhadap frosts yang teruk (suhu di bawah -25 darjah sudah berbahaya untuk itu), namun kelebihannya terletak di tempat lain - sebagai contoh, di sini tempat duduk ditutup dengan kain. Dalam beberapa versi terdapat juga lipat belakang, yang pada bila-bila masa boleh dilipat supaya tidak terpasang semasa penyimpanan. Terutamanya popular adalah model, yang dipanggil Vanessa Comfort.

Di antara pengguna Rusia, Nika mempunyai kejayaan tertentu, walaupun ciri-cirinya mungkin tidak sesuai dengan banyak orang. Sekiranya suhu operasi yang agak rendah (tidak kurang daripada 25 darjah fros) dianggap tipikal bagi kebanyakan penembak salji, maka mengurangkan kebolehtelapan untuk salji longgar yang disebabkan oleh permukaan bawah rata sepenuhnya ski itu mungkin tidak akan dihargai oleh ibu bapa yang sama yang ingin menggunakan pembelian itu sebagai kanak-kanak biasa giring pada tali.

Mereka yang masih sanggup memberikan wang untuk apa-apa titik reka bentuk untuk kelebihan yang juga boleh dijumpai - sebagai contoh, tempat duduk sangat lembut dan selesa, tanpa mendapat basah walaupun dengan sentuhan langsung dengan salji atau air. Pengilang juga menawarkan pilihan sejumlah besar pengubahsuaian yang berlainan, berbeza bukan hanya dalam warna kes itu, tetapi juga dalam usia anggaran penumpang.

Strob salji, bertentangan dengan nama yang didakwa diimpor, sebenarnya adalah produk Rusia - skuter salji seperti itu dihasilkan di Kaliningrad. Ciri ciri model ini adalah ia dipasang di atas ukiran ski yang luas, yang boleh pergi bukan sahaja ke hadapan, tetapi juga ke belakang. Keputusan yang menarik dari pemaju adalah mereka membuat kabel penarik dipasang di dalam bingkai, kerana ia tidak boleh dilupakan atau hilang.

Jika semua skuter salji untuk frosts yang agak lemah tidak sesuai untuk anda kerana anda tinggal di zon iklim yang lebih teruk, beri perhatian kepada produk jenama "Bola salji". Ia boleh dikatakan dengan keyakinan bahawa anda tidak akan dapat mencari skuter salji yang lebih tahan beku - pengeluar mendakwa bahawa semua butiran reka bentuknya boleh menahan frost sehingga 70 darjah!

Ciri-ciri sedemikian memungkinkan untuk menggunakan model dalam keadaan di mana-mana rantau Rusia, dan bahkan di Antartika, kemungkinan besar akan berguna.

Keseriusan pendekatan pengeluar untuk pembuatan peralatan tersebut juga dinyatakan dalam fakta bahawa dia berhati-hati menjaga alat ganti - jika komponen mana pun pecah, mereka boleh diganti dengan membeli yang baru di kedai khusus. Adalah jelas bahawa dalam keadaan yang melampau walaupun kanak-kanak biasanya tidak sabar-sabar untuk berjalan, sama seperti ibu bapa tidak begitu bersemangat untuk membiarkan anak-anak pergi ke sejuk pahit. Jadi pengeluar memilih untuk melepaskan skuter saljunya terutama untuk remaja 14-16 tahun, yang mempunyai sukan musim sejuk dalam darah mereka.

Yamaha - ini adalah tahap peralatan yang sangat berbeza, kerana skuter salji seperti ini dengan kejayaan yang sama boleh dipanggil kereta salji.Reka bentuk ini juga menyediakan lampu depan, terletak di belakang dan di depan, kerana objek itu tetap jelas kelihatan walaupun dalam kegelapan dan kurang mungkin tidak disedari oleh objek bergerak lain.

Ramai model pengeluar ini dilengkapi dengan motor yang sama, yang dapat menjadi mimpi sebenar bagi mana-mana lelaki, walaupun walaupun jumlah volumnya sangat kecil di sini dan tidak akan membenarkan mereka pergi jauh. Satu lagi kelebihan penting produk-produk syarikat Jepun ini adalah reka bentuk - tidak ada keraguan bahawa projektil ini direka untuk perjalanan sukan yang cepat. Memandangkan kenderaan sukan berkelajuan tinggi, skuter salji seperti ini dilengkapi dengan sistem brek yang berfungsi dengan sempurna, dan juga kabel penunda disediakan untuk pengangkutan yang lebih mudah ke resort ski terdekat.

Skuter salji yang diimport jenama lain agak jarang, tetapi jika tidak ada keyakinan terhadap pengeluar domestik, cuba sekurang-kurangnya memilih jenama yang didaftarkan di negara-negara utara bersalji. Agak popular di negara kita, contohnya skuter salji Sweden Stiga dan Snow Moto Kanada, serta KHW Jerman. Yang pertama adalah pelbagai perubahan yang baik - ini adalah di mana anda bebas memilih antara logam atau bingkai plastik tulen.

Satu lagi kelebihan produk Sweden ialah menggunakan ukiran ukiran yang sama, berkat kemampuan manuver pengangkutan sedemikian meningkat dengan ketara.

Jenama Kanada yang disebut, bertentangan dengan nama itu, tidak memberi tumpuan kepada model bermotor, tetapi sebutan perkataan "moto" hanya penghormatan kepada reka bentuk, yang meniru kenderaan sendiri. Produk sedemikian mempunyai tolak yang besar dalam bentuk beban yang dibenarkan tidak melebihi 70 kg, namun kelebihan penting adalah keupayaan untuk menyesuaikan ketinggian kerusi.

Bagi skuter salji Jerman, mereka dihargai dengan reka bentuk yang moden dan sangat bergaya, dan juga untuk kapasiti beban yang belum pernah berlaku sebelum 110 kg, tetapi anda perlu memahami bahawa tidak ada frosts khas Rusia di Jerman, jadi produk ini tidak beroperasi pada suhu di bawah -20 darjah dikira. Malah, ini bermakna bahawa ia sesuai untuk musim sejuk sepanjang hujungnya hanya di kawasan selatan negara kita.

Mengkaji harimau salju "Bars", lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan