Bagaimana untuk memilih kereta luncur anak-anak dengan roda?

Kandungannya

Kereta dorong adalah aksesori yang sangat tipikal untuk kanak-kanak kecil di mana-mana negara di dunia, tetapi permulaan masalah di negara-negara utara pada musim sejuk. Salji untuk musim sejuk kita dianggap sebagai fenomena biasa, tetapi di banyak rantau ia tidak terletak terus. Cara terbaik ialah membeli reka bentuk yang hanya mendapat populariti setakat ini - sleds kanak-kanak dengan roda.

Pandangan

Sledges kanak-kanak yang dibahagikan secara global dengan kastor jenis transformer boleh dibahagikan kepada dua kategori: sesetengah daripada mereka boleh dianggap sebagai kereta bayi penuh untuk bayi, tetapi dengan kemungkinan perjalanan yang selesa di sepanjang jalan bersalji, yang lain adalah sledges anak-anak klasik, yang biasanya akan melalui jalan yang dibersihkan dan di pasar raya .

Jika kita bercakap tentang pelbagai pertama, maka ia dicirikan oleh semua tanda-tanda yang dianggap wajib untuk pengangkutan bayi standard. Reka bentuk ini melibatkan penggunaan secara eksklusif pada musim sejuk, jadi kebanyakan model terlindung dari awal, dan orang tua tidak perlu memikirkan secara khusus tentang selimut khusus. Giring kerusi roda sering dilengkapi dengan roda besar untuk kebolehan bergerak yang lebih baik, kerana penumpang biasanya agak kecil dan tidak dapat mengatasi jarak jauh dengan sendiri.

Banyak kerusi roda dengan roda dan pelari, serta yang biasa, dibuat dengan pemegang flip, jadi anda boleh memerhatikan anak yang terlalu gelisah atau memberi peluang kepadanya untuk mengagumi pandangan pembukaan. Dalam kebanyakan kes, peralihan dari perjalanan ski ke roda dilakukan melalui pergeseran kaki dan tidak memerlukan usaha khas dari ibu.

Sudah tentu, satu kriteria penting adalah bahawa belakang kebanyakan model boleh melekat pada kedudukan yang menyegarkan, membolehkan bayi tidur.

Dengan sleds, keadaan agak berbeza. Jenis strok utama di sini adalah tepat yang disediakan untuk salji, jadi biasanya 4 roda tarik keluar berada dalam posisi yang dibangkitkan. Sekiranya terdapat suis mekanikal dari satu mod ke satu lagi, maka ia hanya dalam kes-kes yang luar biasa - roda dilipat secara manual, kerana kanak-kanak di atas kenderaan tersebut telah melancarkan sudah dewasa untuk bertahan sedikit.

Bagi bahagian atas struktur itu, ia jarang berbeza daripada sled biasa - selalunya ia adalah backrest tetap diperbuat daripada paip logam. Terima kasih kepada ini, perbandingan ringan pembinaan dicapai, tetapi anda terlalu bernasib baik untuk mempunyai anak kecil - tidak ada posisi tidur yang menyegarkan, atau sesuatu seperti tali pinggang keledar.

Dalam kata-kata, ini adalah sledges biasa, satu-satunya ciri tersendiri yang kemungkinan besar akan pergi secara mendadak pada pemacu roda, tanpa diduga memukul kawasan yang dibersihkan dengan baik.

Reka bentuk

Apabila membuat keputusan tentang pilihan sleds pada roda dari segi reka bentuk, anda harus ingat prinsip-prinsip memilih warna untuk kanak-kanak yang berumur berbeza. Sekiranya kita bercakap tentang kerusi roda, selain dilengkapi dengan pelari, maka dalam hal ini kita tidak boleh lupa bahawa pada usia yang sangat awal, tidur penuh adalah yang paling penting untuk bayi. Pada peringkat ini, pelbagai mainan dan juga corak objek biasa yang dapat membuat anak belajar menumpukan perhatian dapat berguna, tetapi jika semua ini diterapkan pada dinding kereta dorong, anak dan orang tua tidak boleh mengeluarkannya, maka hiasan itu kemungkinan besar akan terluka.

Kanak-kanak itu belum dapat menumpukan perhatiannya selama beberapa minit, tetapi dengan cara yang sama dia tidak dapat abstrak dari apa yang selalu dilihatnya di hadapannya. Akibatnya, dia menjadi letih dan menderita banyak tekanan, dan hasilnya adalah tidur yang kurang baik, sering menangis, gementar ibu bapa dan malah memperlambat perkembangan yang disebabkan oleh kekurangan tidur yang cetek.

Untuk mengelakkan hal ini berlaku, hud kereta bayi disyorkan untuk menjadi monoton dan, sebaiknya, tidak terlalu terang, dan gambar-gambar tertentu dibenarkan, tetapi mereka tidak boleh dibelenggu di mata, dan lebih baik untuk melakukannya tanpa mereka dalam dua tahun pertama kehidupan.

Bagi giring sebenar dengan kemungkinan peralihan ke pemacu roda, di sini prinsip-prinsip memilih warna benar-benar bertentangan. Ia bermasalah untuk tertidur dalam pembinaan seperti itu, walaupun anda benar-benar mahu, dan juga untuk kanak-kanak, keluar dari giring adalah pengembaraan yang menarik untuk hanya tidur. Pada tahun-tahun prasekolah, kanak-kanak berkembang hampir terpantas, kerana keingintahuan mereka yang besar kini dilengkapi dengan kekuatan yang besar untuk belajar tentang dunia di sekeliling kita.

Kanak-kanak suka segala-galanya yang terang, kerana barang-barang semacam itu menstimulasi minat mereka dan menarik perhatian. Kerana kawasan permukaan yang agak kecil seperti reka bentuk, anda tidak boleh meletakkan gambar di atasnya, tetapi giring yang baik tidak boleh pudar.

Kriteria Pemilihan

Pengangkutan kanak-kanak dengan roda dan skid, apa sahaja yang dipanggil, agak berbeza, dan tugas ibu bapa bukan hanya untuk membeli penyelesaian sejagat, tetapi untuk memilihnya supaya ternyata menjadi yang paling praktikal dan sesuai untuk anak itu. Oleh itu, sebelum membuat pembelian, anda harus terlebih dahulu memutuskan kriteria pemilihan.

Sememangnya, penunjuk pertama dan paling penting ialah usia semasa bayi, dan jika produk itu tidak dipilih pada masa yang sejuk tahun ini, maka usia itu, yang akan dicapai oleh musim sejuk yang akan datang. Coraknya kelihatan seperti ini: semakin tua kanak-kanak, semakin mudah kenderaannya. Logik ini didasarkan pada hakikat bahawa untuk kanak-kanak berusia dua tahun adalah layak memilih kerusi roda pada pelari, kerana bayi masih tidak berdaya dan tidak akan meninggalkan pengangkutannya, dan itu pula tidak boleh berfungsi seperti yang mungkin dan mudah.

Kenderaan semacam itu semestinya hangat dan menawarkan pelbagai kemudahan untuk penjagaan kanak-kanak.

Apabila bayi tumbuh sedikit, ia menjadi lebih aktif dan tidak berbeza dalam ketekunan. Dia suka berlayak, tapi mungkin bagi dia, dalam erti kata tertentu, mereka akan menjadi peluang untuk berehat, dan semasa rehat dia akan suka berlari. Pada masa yang sama, seorang penumpang kecil berat lebih daripada sebelumnya, jadi ibu bapa harus memilih kereta luncur roda yang kelihatan lebih klasik, jika tidak, mereka tidak akan menarik kanak-kanak itu bersama-sama dengan pengangkutan, dan semua kemudahan yang banyak tidak semestinya tidak perlu.

Sekiranya seorang kanak-kanak sudah berusia sekurang-kurangnya lima tahun, ia patut ditarik balik kerana dia mesti dapat mengangkut pengangkutannya secara bebas untuk masa yang tertentu.

Titik penting adalah kekerapan penggunaan struktur komposit. Fakta adalah bahawa peralihan yang kerap dari pelari ke roda adalah relevan hanya jika musim sejuk tempatan adalah turun naik suhu normal pada kedua-dua belah sifar darjah, atau apabila utiliti berfungsi tidak sekata.

Sekiranya iklim di rantau ini berbeza dengan pencairan musim sejuk dan salji, atau pekerja utiliti di bandar berfungsi dengan baik, maka adalah logik untuk kekal di kenderaan beroda atau beralih ke sled mudah pada masa yang sesuai, kerana model gabungan, sebagai peraturan, agak lebih mahal.

Dalam hal gaya sled gaya, walaupun dengan roda, pilihannya kelihatan agak mudah, satu lagi perkara adalah dengan rakan-rakan dari pram dipasang pada pelari gelongsor.Perlu diingat bahawa hud mestilah hangat - ini akan menjimatkan kos pakaian untuk kanak-kanak yang berkembang terlalu cepat, memaksa dia sentiasa mengemaskini almari pakaiannya.

Di samping itu, perlu diingatkan bahawa pemegang flip tidak hanya memudahkan memilih antara mengawal bayi dan memberi ulasan, tetapi juga keupayaan untuk mematikannya dari angin kepala yang kuat, hanya mengubahnya untuk menghadapi anda. Adalah wajar kain itu adalah penahan air, dan struktur keseluruhannya tahan lama dan boleh dipercayai. Tilam yang dibekalkan dalam kit adalah lebih baik daripada apa yang dijual secara berasingan - ia biasanya lebih murah. Di samping itu, kit sentiasa mencapai keserasian bahagian yang lebih tinggi.

Saiz roda adalah penting dalam mana-mana, kerana yang kecil kurang keliru apabila dilipat, tetapi lebih sesuai untuk berjalan kaki singkat. Roda besar, sebaliknya, dicirikan oleh trafik yang tinggi, dengan bantuan mereka lebih mudah untuk memandu kenderaan.

Berat dan dimensi produk adalah satu lagi kriteria yang tidak boleh diabaikan. Sleds klasik dengan roda biasanya mengambil ruang yang agak kecil, tetapi lebih baik bahawa mereka boleh dilipat, tetapi kerusi roda pada pelari mesti mempunyai fungsi sedemikian, jika tidak ia akan mengambil banyak ruang di sebuah apartmen untuk sebahagian besar tahun. Ia juga bernilai menjaga berat produk supaya lebih kecil - walaupun pengangkutan kami adalah sejagat, ia masih tidak dapat bergerak naik tangga, yang bermaksud bahawa anda perlu membawa masuk di pintu masuk, dan anda tidak akan dapat masuk pengangkutan awam. hanya.

Akhirnya - kriteria pemilihan, yang terpakai secara eksklusif kepada pelari, tanpa mengira sama ada reka bentuk mempunyai roda. Adalah diperhatikan bahawa jenis jenis ski lebih sesuai untuk menunggang di salji - mereka besar dan luas, kerana mereka membolehkan anda untuk mengedarkan berat pengangkutan di kawasan yang besar dan tidak jatuh ke dalam salji longgar. Walaubagaimanapun, lengan-lengan yang berdiri di atas pelari tubular lebih stabil di atas ais.

Tips Penjagaan

Intipati logam dari giring orang tua yang tidak peduli menunjukkan bahawa beberapa penjagaan khusus untuk struktur tidak diperlukan, tetapi sebenarnya tidak. Sudah tentu, walaupun tanpa sebarang penjagaan, produk ini boleh bertahan selama beberapa tahun, tetapi pada hakikatnya, ketahanan pengangkutan sangat bergantung pada sikapnya. Walaupun kanak-kanak biasanya tidak memerlukan aksesori sedemikian selama lebih dari beberapa tahun, ia patut melindungi produk sekurang-kurangnya untuk dijual semula pada masa akan datang.

Perlu diperhatikan bahaya utama pelari dan roda adalah komponen yang mungkin terdapat di salji bandar. Di kawasan luar bandar, segala-galanya agak mudah, kerana salji dari langit jatuh agak bersih dan tidak begitu mencemarkan jika kampungnya sangat jauh dari bandar-bandar besar. Di metropolis, segala-galanya berbeza, kerana pelepasan industri boleh mencemarkan salji dengan pelbagai zarah, dan ia juga ditaburi di atas - baik jika anda hanya menggunakan pasir atau garam, kerana reagen kimia sering digunakan untuk tujuan ini. Kekotoran tersebut menggaru pelari dan menyumbat mekanisme roda, menjadikannya sukar untuk memutar roda secara normal. Dalam kes yang paling teruk, "kimia" sedemikian boleh mencetuskan percepatan pengoksidaan bahagian logam.

Itulah sebabnya pakar menasihati bukan sahaja untuk membersihkan bahagian bawah kenderaan dengan berus selepas setiap keluar, tetapi juga mencuci secara berkala.

Jika kita bercakap tentang sled gaya klasik, maka ini adalah akhir penjagaan, bagaimanapun, dalam hal sidecar pada pelari, ia perlu untuk menjaga bahagian atas, yang juga terdiri daripada bahan. Walaupun ketika memilih model, seseorang perlu memberi perhatian kepada bagaimana semua bahagian kain dibuang, apa syarat untuk membasuh bahagian tersebut. Basuh secara berkala adalah wajib atas sebab bahawa kedua-dua kanak-kanak dan bandar sekitarnya boleh menjadi sumber pencemaran bagi sleds.

Perhatian khusus harus dibayar kepada bahagian kereta dorong hangat, kerana beberapa pengisi, seperti sintepon, mampu kehilangan kualitas kedap udaranya setelah mencuci klasik. Pada masa yang sama, sesetengah kain mengeluarkan keperluan ketat yang ketat mengenai suhu air dan penggunaan bahan pencegah yang agresif, sementara pilihan lain kurang aneh, tetapi kering untuk masa yang agak lama, memaksa mereka untuk tinggal di rumah - semua perkara ini tidak boleh diabaikan.

Ulasan ibu bapa

Pada laman web khusus yang ditujukan kepada topik kanak-kanak, anda boleh menemui banyak komen dari ibu yang mempunyai sled pilihan dengan roda yang boleh ditarik balik. Adalah menarik bahawa dengan gambaran positif umum, hampir setiap komen memberikan kelemahan tertentu model yang dipilih. Ibu bapa menyedari bahawa konsep buruk dalam kes ini bukanlah keseluruhan konsep sled sejagat, tetapi hanya masa tertentu yang mereka keluarkan ketika memilih model. Ini sekali lagi mengingatkan bahawa aksesori sedemikian muncul agak baru-baru ini dan belum lagi tersebar luas, dan oleh itu tidak ada algoritma yang maju untuk memilih model yang baik di kepala orang biasa - ia memaksa anda untuk hanya bergantung pada kesedaran pilihan dan kesedaran dalam kriteria utama.

Sebagai contoh, sesetengah ibu bapa memilih kereta luncur dengan roda kecil dan kemudian mereka menyedari bahawa yang besar akan lebih praktikal - diameter yang besar akan membolehkan mereka memanjat tangga. Orang lain memberi perhatian kepada hakikat bahawa model itu diuji secara eksklusif pada skid, yang menduduki kawasan yang besar, tetapi roda terletak jauh dari perimeter luar, oleh kerana itu, pada kedudukan tertentu kanak-kanak, struktur keseluruhan dapat memberikan tumit yang kuat, dan ibu harus menjaga bayi dan sleds berat badan.

Kerusi roda murah pada pelari dikritik sama, di mana kereta biasa - dalam mengejar tawaran yang menguntungkan, ibu bapa terlambat menyedari bahawa penebatan struktur itu miskin, kain tidak boleh dipercayai dan sukar dijaga. Bentuk tubuh sangat sedemikian rupa sehingga kaki kanak-kanak menggantung berat dan kadang-kadang juga mengganggu pergerakan normal.

Secara umum, sleds dengan roda menikmati kejayaan tertentu dan mencari pengguna mereka, kerana di banyak bandar di tengah-tengah yang sama mereka menunjukkan kepraktisan mereka. Ia harus dijelaskan bahawa mereka bukanlah untuk apa-apa bahawa mereka dibahagikan kepada dua kategori asas yang berbeza - ibu bapa hampir selalu menggunakan tujuan utama produk, mengenai kemungkinan kedua hanya sebagai bonus.

Oleh itu, membeli kereta dorong di pelari, mereka akan senang menggunakannya pada bila-bila masa sepanjang tahun, dan sled sering dianggap sebagai aksesori untuk bermain ski dari slaid pada musim sejuk.

Untuk maklumat tentang cara memilih kerusi roda luncur, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan