Sapu salji kanak-kanak: jenis dan petua untuk dipilih

Kandungannya

Musim sejuk adalah masa yang hebat sepanjang tahun untuk berjalan. Permainan salji sangat popular dengan kanak-kanak dan memberikan ruang lingkup yang besar untuk pembangunan mereka. Lagipun, sekarang anda boleh membina kubu salji, menggali salji, mengempaskan salji dan membuang bola salji. Sudah tentu, seseorang tidak boleh melakukan tanpa sekop salji untuk kanak-kanak, kerana ini adalah ciri penting untuk berjalan-jalan musim sejuk yang menyeronokkan bersama anak anda. Dalam artikel ini anda boleh berkenalan dengan jenis penyodok salji dan petua memilih.

Pandangan

Jenis bajak salji bergantung kepada apa yang dibuat.

  • Plastik. Mereka adalah yang paling mudah digunakan dan lazim untuk kanak-kanak dari umur 1 tahun. Berbeza dengan berat kecil dan skala warna cerah. Plastik tahan kelembapan dan kotoran, ia mudah dicuci, menjaga ia tidak memerlukan dari anda hampir apa-apa usaha.
  • Kayu sebahagian. Dalam sekop semacam itu, burung hantu dan pemegangnya diperbuat daripada plastik, dan pemotongan kayu. Jenis ini sesuai untuk kanak-kanak dari 3 tahun, kerana beratnya produk tersebut lebih berat daripada plastik.
  • Kayu. Bilah jenis ini adalah yang paling mudah dan paling mudah. Pemandangan ini mesra alam dan tahan lama. Mereka boleh dengan mudah menahan pukulan keras di atas ais dan berkhidmat untuk anak kecil anda untuk masa yang lama. Apabila memilih selendang pilihan bajet seperti itu, anda pasti perlu memberi perhatian kepada bagaimana pemegang kayu dibuat. Tidak boleh ada cangkuk yang tajam di atasnya, supaya bayi tidak menggaruk atau menanam serpihan.
Plastik
Pokok
Bahan gabungan

Anda juga boleh mencari pembahagian bilah berikut pada jenis.

  • Dengan reka bentuk. Di sini terdapat model cast dan prefabrikasi.
  • Bentuk hujungnya. Antara spesies ini terdapat bulat, persegi, dengan sudut bulat.

Petua untuk memilih

Memilih spatula untuk kanak-kanak, anda perlu memberi perhatian kepada kualiti plastik. Ia mesti kuat. Dalam permainan, kanak-kanak akan menggunakannya untuk penyingkiran salji, berinteraksi dengan objek lain, seperti cawan, baldi. Dan tidak semestinya interaksi ini boleh menjadi tepat. Dalam kes ini, plastik yang kuat akan dapat memberikan anda lebih lama.

Apabila memilih produk, pertimbangkan saiz dan beratnya. Jika mereka tidak sesuai dengan bayi anda, maka dia tidak boleh bermain. Oleh itu, untuk kanak-kanak dari 1 tahun hingga 3 tahun, adalah disyorkan untuk memilih produk dengan panjang sehingga 37 cm, kanak-kanak yang lebih tua akan sesuai dengan model dari 60 cm. Skema warna sangat penting untuk kanak-kanak. Adalah lebih baik untuk memeriksa dengan kanak-kanak apa warna yang dimaklumkan oleh spatula.

Jika anda memilih sekop kayu, maka perlu diingat bahawa bahan ini tidak boleh digunakan dalam cuaca basah dan lembap. Pokok ini menyerap kelembapan dan kotoran dengan mudah.

Beri perhatian kepada kit untuk bermain kanak-kanak dengan salji. Antaranya adalah pilihan yang sangat menarik, di mana sebagai tambahan kepada scapula, pelbagai peranti lain ditawarkan. Dengan set permainan ini, serbuk anda dengan salji akan menjadi lebih menarik. Apabila memilih mainan untuk anak mereka, ibu bapa sering memilih pengeluar seperti "Polesie"produk pembuatan menurut teknologi Wader, Nordplast, Plastmaster, Spectr dan Little Angel.

"Polesie"
Wader
"Plastmaster"
"Spektrum"
Malaikat kecil

Dalam video seterusnya, anda akan mendapati arahan untuk membuat sekop salji mudah untuk kanak-kanak.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan