Panties Latihan Potty: Ciri, Jenis dan Tips untuk Menggunakan

Kandungannya

Memanfaatkan periuk adalah peristiwa yang lama ditunggu-tunggu yang membolehkan ibu bapa akhirnya berhenti membelanjakan wang pada lampin dan hanya gembira untuk bayi mereka, yang menunjukkan tanda-tanda perkembangan yang normal. Walau bagaimanapun, lampin yang sama tidak menyumbang kepada percepatan proses, kerana bayi itu selesa dan tanpa kemahiran baru, dan penolakan tajam penggunaannya akan membawa kepada hakikat bahawa keadaan kebersihan dan kebersihan di apartmen akan merosot tajam. Keadaan ini telah lama menjadi masalah besar, sehingga populariti mula mendapatkan seluar khas untuk bersekolah di periuk.

Apa itu?

Seluar untuk latihan tandas adalah lampin yang sama, tetapi dengan kadar penyerapan yang sengaja memburuk. Pemaju telah bergelut selama beberapa dekad untuk memastikan kulit kenalan bayi seketika dengan kain lembap untuk memastikan keselesaan maksimum, tetapi dengan cara ini kanak-kanak tidak boleh menguasai kebijaksanaan menggunakan periuk. Oleh itu, pada satu ketika, pengeluar hairan untuk membuat seluar khas, di mana rasa keselesaan akan sengaja dikurangkan dan kanak-kanak akan memikirkan apa yang dia lakukan dengan salah.

Sudah tentu, untuk penggunaan penuh aksesori ini, kanak-kanak perlu mencapai tahap kesedaran tertentu. Oleh itu, bayi tahun pertama kehidupan, walaupun secara teorinya, tidak akan memahami hubungan kausal, tidak akan dapat memahami tujuan periuk, walaupun ibu bapa akan sentiasa menanamnya dan tidak akan dapat memuat keinginan itu.

Kesemua kemahiran ini biasanya muncul pada kanak-kanak berusia kira-kira satu setengah tahun, dan walaupun mereka tidak segera menjadi tegas. Perlu menjadi seperti sekurang-kurangnya beberapa bulan dalam seluar seperti itu, supaya keputusan akhirnya ditetapkan (Oleh sebab itu, produk tersebut tidak tersedia dalam saiz kecil). Oleh itu, terima kasih kepada ciptaan ini, ibu bapa dapat merangsang minat kanak-kanak dalam perjalanan tandas tanpa menghiraukan kebersihan rumah mereka.

Kebaikan dan keburukan

Kedua-dua pengeluar dan ibu bapa yang telah mengalami produk tersebut pasti mempunyai kelebihan berbanding kelemahan. Pertimbangkan kelebihan utama produk penjagaan anak tersebut.

 • Seorang kanak-kanak yang telah mencapai usia tertentu dengan cepat mula memahami hubungan antara berjalan di bawahnya dan sensasi yang tidak menyenangkan. Dan walaupun dia tidak boleh bertolak ansur untuk masa yang lama atau duduk di atas periuk sendiri, dia sudah bersedia untuk secara aktif menyedarkan keperluannya kepada orang dewasa dan bahkan menunggu sedikit.
 • Tidak seperti lampin, kanak-kanak itu boleh melepaskan seluar dalamnya sendiri, mereka dilarang melekit atau zippers yang kompleks, membolehkan bayi menguasai kebijaksanaan baru sepenuhnya.
 • Seluar tidak mengandungi lapisan bahan penyerap tebal, oleh itu ia dibezakan oleh penipisan dan keanjalan yang semakin meningkat, yang memudahkan pergerakan.
 • Dalam model pelbagai lapisan, tahap perlindungan yang tinggi terhadap kebocoran juga terjamin, kerana permulaan latihan anak ke periuk tidak berubah menjadi kejayaan kotoran.
 • Memandangkan prinsip produk agak mudah, tidak banyak "kimia" yang sering menyebabkan haba berduri pada kanak-kanak dan masalah lain yang sama.
 • Produk sedemikian boleh didapati dalam pelbagai jenis, yang membolehkan ibu bapa memilih penyelesaian optimum untuk peringkat ini.

Sebaliknya, penyelesaian yang sangat sempurna seluar pendek itu juga tidak boleh dipanggil. Ramai ibu bapa menunjuk kepada kekurangan yang jelas menggunakan aksesori tersebut.

 • Penyakit ini atau yang dapat berkembang dari sentuhan kulit dengan najis, yang dengan sendirinya sangat buruk, itu bahkan tidak bersih.
 • Jika seluar tidak menyerap "kejutan kebudak-budakan" sama sekali, maka aliran itu berkemungkinan besar, maka makna pengambilalihan sedemikian hilang sepenuhnya, terutamanya sejak kanak-kanak dapat membuang barang milik itu secara bebas.
 • Pada peringkat awal, setiap "acara" akan disertai dengan tangisan yang memekakkan telinga, yang benar-benar memotong telinga ibu bapa yang digunakan untuk fakta bahawa bayi sentiasa mengalami keselesaan. Oleh itu, sesetengah menganggapnya hanya perlu beberapa bulan lagi untuk berjalan di lampin untuk meminimumkan tempoh memakai seluar untuk latihan tandas.

Prinsip operasi

Perbezaan utama antara panties dan lampin adalah bahawa yang pertama sama ada tidak mempunyai bahan penyerap yang mengubah cecair menjadi gel, atau jumlahnya berkurangan. Akibatnya, peranti tidak lagi berkesan menghadapi akibat "kejutan anak", dan bayi sentiasa merasakan pakaian basah, yang, mungkin, kering lebih cepat daripada biasanya, tetapi masih tidak melakukan ini dengan serta-merta. Dalam kes ini, lapisan luar lazimnya sama seperti lampin: ia direka untuk mengelakkan kebocoran untuk menjaga kebersihan.

Tugas ibu bapa adalah untuk menunjukkan kepada anak bagaimana masalahnya diselesaikan. Jika kanak-kanak sudah cukup sedar, dia akan melihat bahawa apabila duduk di atas periuk, memenuhi apa-apa keperluan tidak disertai dengan ketidakselesaan yang sama. Ini akan menyebabkan dia meminta periuk setiap kali dorongan pertama muncul. Kemudian tugas ibu bapa adalah untuk menunjukkan kepada anak bagaimana aksesori dikeluarkan, kerana dia mungkin mula memahami bahawa masalahnya terletak tepat di dalamnya. Ia hanya merupakan masa psikologi yang paling sukar - untuk memaksa kanak-kanak itu berjalan di dalam celana, tanpa membuangnya, kerana ia adalah hasrat ini bahawa bayi akan segera setelah dia menyadari apa yang menyebabkan dia tidak selesa.

Pandangan

Dianggap produk-produk kanak-kanak dibahagikan kepada beberapa subspesies utama, masing-masing mempunyai ciri dan perbezaannya sendiri.

 • Latihan latihan pakai buang untuk kanak-kanak, mereka tidak berbeza dari lampin yang sama, mereka juga kalis air. Lapisan penyerap hadir di sini, walaupun ia mempunyai kecekapan yang lebih rendah, jadi seluar ini biasanya digunakan untuk anak-anak yang baru saja mulai membiasakan dirinya dengan periuk. Oleh sebab kesan penggunaannya untuk bayi itu tidak begitu menyenangkan, produk itu dibekalkan dengan lukisan yang "hilang" apabila aksesori diisi. Kanak-kanak boleh mengeluarkan seluar dalam itu sendiri, tetapi dia jarang melakukannya semasa dia sedang belajar ini.
 • Seluar latihan yang boleh diguna semula juga menyerupai lampin yang sama, di sini bahagian utama produk boleh dibiarkan untuk kegunaan berulang, sedangkan hanya pelapik penyerap tertakluk kepada penggantian biasa. Dia, tentu saja, juga tidak menyerap semua cecair, merangsang bayi untuk memberi perhatian khusus kepada cara lain untuk menghantar keperluan mereka sendiri.

Dengan cara ini, aksesori ini tidak terlalu tahan lama: biasanya dinasihatkan untuk menggunakan tidak lebih daripada tiga sisipan setiap salinan, tetapi ini masih menyimpan wang orang tua.

 • Seluar multilayer Mereka biasanya diperbuat daripada kapas mudah, tidak ada lapisan penyerap minyak atau minyak luaran khas di sini, kerana pakaian tersebut hanya dapat mengekalkan kelembapan untuk waktu yang singkat. Oleh itu, penonton sasarannya adalah anak-anak yang telah menguasai periuk dengan baik, tetapi kadang-kadang masih boleh membuat kesilapan. Dalam erti kata lain, sekiranya berlaku "kemalangan", aksesori seperti ini pasti akan bocor, tetapi reaksi tepat pada masanya bayi dan ibu bapa akan segera menghapuskan masalah yang berpotensi. Produk sedemikian dipilih untuk kos rendah, tetapi pada musim panas mereka tidak terlalu baik, kerana mereka menimbulkan panas berduri.
 • Lampin yang boleh diguna semula untuk latihan tandas, mereka berbeza dari seluar yang sama kerana mereka tidak membayangkan cara penyingkiran mudah, mereka dilengkapi dengan velcro, yang biasanya tidak tertakluk kepada bayi. Secara jujur, kesan pilihan ini adalah dipersoalkan: di satu pihak, ia direka supaya ibu bapa tidak boleh tergesa-gesa untuk menggantikan aksesori selama dua hingga tiga jam, di pihak yang lain, sepanjang masa kanak-kanak itu tidak selesa. Satu-satunya keadaan yang relevan untuk pemakaian produk penjagaan jenis ini ialah apabila kanak-kanak itu sudah cukup besar untuk dapat bertahan untuk masa yang lama atau hanya meminta periuk tepat pada masanya, tetapi atas sebab tertentu tidak mahu melakukannya.

Bagaimana untuk memilih?

Mengenai bagaimana untuk membuat pilihan bergantung kepada jenis produk, telah dikatakan di atas, jadi kami akan memberi tumpuan kepada kriteria lain. Pakar percaya bahawa adalah wajar untuk kanak-kanak memilih produk dengan gambar yang cantik, maka celana tidak akan menyebabkan penolakan dan mempunyai kesan positif pada jiwa bayi, yang tiba-tiba mula mengalami ketidaknyamanan biasa.

Sehingga bayi itu biasanya melihat aksesori dan tidak merasa tidak selesa daripada menggosok, perlu memilih saiz produk, yang, sambil tetap bebas, harus duduk ketat, jika tidak, kebocoran tidak dapat dielakkan. Sebenarnya, ia adalah pilihan saiz untuk ramai orang tua yang merupakan masalah sebenar, terutamanya jika pakaian yang boleh digunakan semula mahal dibeli. Bagi kebanyakan pengilang, julat saiz diseragamkan, kerana nilai saiz berikut hampir selalu relevan:

 • S - 11-15 kg;
 • M - 13-15 kg;
 • L - 15-17 kg;
 • XL - 17-20 kg;
 • XXL - 20-23 kg.

Harus diingat bahawa produk sedemikian boleh didapati di kebanyakan pengeluar yang terlibat dalam pengeluaran lampin konvensional. Seluar dalam - produk tidak begitu teknologi, kerana perbezaan asas antara produk syarikat yang berbeza tidak dipatuhi, jika hanya pemotongan itu masuk akal dan tidak membenarkan kebocoran. Atas sebab ini, dalam memilih jenama, anda boleh menavigasi ke produk syarikat yang lampin yang anda gunakan sebelum ini: jika mereka tidak bocor, maka pengecut, yang paling mungkin, boleh dipercayai.

Petua penggunaan

Ia seolah-olah menggunakan panties untuk mengajar kanak-kanak ke periuk adalah semudah lampin, tetapi pada hakikatnya, sering ulasan negatif tentang produk jenama popular disebabkan oleh fakta bahawa ibu bapa hanya menyalahgunakannya. Di negara kita, ramai pengguna tidak perlu membaca arahan, percaya bahawa mereka sudah tahu segala-galanya, tetapi pada akhirnya ternyata pembelian itu dimanjakan. Dan lebih baik jika pelakunya memahami bahawa sebabnya terletak pada mereka dan membuat kesimpulan.

Kami telah mengumpulkan nasihat yang paling biasa dari ibu bapa yang berpengalaman, yang menunjukkan bagaimana untuk memperbaiki atau tidak merosakkan prestasi seluar dalam.

 • Seluar baru yang tidak boleh dipakai, seperti lampin, sering dinasihatkan untuk meregangkan pertama. Kadang-kadang ibu bapa tidak faham mengapa mereka perlu mencuci masa yang lebih bersih, tetapi banyak ibu mendakwa bahawa cara ini kain itu akan dapat menyerap lebih banyak cecair, yang meminimumkan kebocoran.
 • Kebanyakan model produk tersebut tidak direka untuk penggunaan "kimia" yang kompleks dan agresif, khususnya, penyadap kain boleh memusnahkan kain minyak itu, menjadikan aksesori itu bocor. Bagi serbuk biasa, ia sering tidak berbahaya untuk produk, tetapi ia mesti dibasuh dengan sempurna, kerana ia boleh mencetuskan kerengsaan kulit pada seorang kanak-kanak.
 • Ramai ibu menggunakan pelbagai cara untuk memanjangkan hayat produk, tetapi anda tidak boleh terlalu dibawa dengan ini, aksesori dalam keadaan penggunaannya dengan cepat akan kehilangan bukan sahaja penampilan yang menarik, tetapi juga keupayaan untuk mengekalkan kelembapan dengan berkesan.
 • Penyebab alahan pada kanak-kanak sering tidak memakai kononnya tidak "pernafasan" seluar dalam, tetapi penggunaan aktif krim itu.

Perlu diingatkan bahawa jisim tebal dan berminyak boleh dengan sendirinya menghalang akses udara, dan dalam kombinasi dengan tisu, yang juga menyekat peredaran, ini boleh menjadi faktor kritikal.

Ulasan

Kebanyakan ibu bapa yang memilih seluar latihan yang betul tidak dapat mencukupi: sambil mengekalkan kebersihan (jika tidak dalam semua keadaan tanpa pengecualian), kanak-kanak belajar mengambil periuk lebih cepat. Ramai orang menyatakan bahawa kanak-kanak itu pada awalnya tidak memahami keadaan: dia mula-mula memahami bahawa ketidakselesaan itu disebabkan oleh cucian basah dan cenderung untuk tidak membawanya atau membuangnya ke kencing di mana-mana tanpa melekat pada periuk, tetapi secara umum latihan berlangsung lebih cepat daripada tanpa peranti sedemikian.

Istilah menguasai kebijaksanaan tembikar berbeza bergantung kepada ciri-ciri individu kanak-kanak dan berapa awal ibu bapa turun ke tempat kerja, tetapi walaupun tempoh 3-4 bulan dari sifar hingga hasil yang hebat tidak begitu cepat.

Sesetengah ibu bapa masih menumpukan perhatian mereka kepada kekurangan yang diterangkan dalam bahagian yang berkaitan, tetapi mereka biasanya tidak bersedia menawarkan alternatif yang lebih berkesan dan mudah. Anak-anak mereka, sebagai peraturan, terbiasa dengan periuk lebih lama dan dengan kesedihan tertentu pada ibu bapa mereka, tetapi mereka kononnya lebih selesa tanpa pembedahan berterusan.

Untuk mendapatkan maklumat mengenai cara menjahit celana pendek untuk latihan tandas, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan