Lampin: jenis, saiz dan pengeluar terbaik

Kandungannya

Secara harfiah dua atau tiga dekad yang lalu, persoalan tandas kanak-kanak pada tahun-tahun pertama kehidupan kekal kritikal untuk ibu bapa - ibu terpaksa tinggal di rumah kebanyakan masa, menumpukan banyak kekuatannya untuk mencuci lampin setiap hari. Hari ini, lampin, yang telah menjadi perkara biasa di negara kita baru-baru ini, telah menyelesaikan masalah ini. Satu lagi perkara adalah bahawa pelbagai produk yang serupa kadang-kadang memberikan layanan yang buruk kepada pengguna tanpa menolongnya memilih pilihan terbaik, tetapi, sebaliknya, membingungkannya lebih.

Mari cuba pertimbangkan kategori produk ini secara umum, untuk membantu pembeli berpotensi sedikit.

Apa itu?

Mari kita mulakan dengan menentukan lampin apa. Kata ini biasanya dipanggil seluar kanak-kanak, diperbuat daripada beberapa lapisan bahan, yang konvensional dipanggil kain (sebenarnya, ini tidak selalu benar), dan lapisan luar polietilena atau bahan minyak yang lain. Produk ini dibuat secara khusus untuk memastikan sisa kanak-kanak kekal di dalam, tidak menembusi, terima kasih kepada ini hanya lampin itu sendiri menjadi kotor, tetapi tidak semuanya di sekelilingnya. Produk semacam itu biasanya dipakai setiap hari daripada seluar biasa, tetapi ada juga jenis khas, contohnya, untuk berenang, tetapi lebih lanjut mengenai ini kemudian.

Harus diingat bahawa hari ini agak popular adalah persoalan tentang apa perbezaan antara lampin dan lampin, kerana yang terakhir adalah konsisten sepenuhnya dengan yang di atas. Di sini adalah perlu untuk menjelaskan bahawa Pampers adalah nama jenama yang mula-mula memasuki pasaran kami, dan jika anda menonton iklan dengan teliti, anda mungkin tahu bahawa "lampin" juga lampin.

Akibatnya, secara amnya, lampin berbeza daripada lampin hanya di mana bekas boleh dihasilkan oleh mana-mana firma, dan yang terakhir itu terikat kepada pengeluar tertentu, walaupun hari ini mereka hampir sama sinonim. Perlu diingat bahawa syarikat Pampers sebenarnya menghasilkan bukan sahaja lampin, tetapi juga beberapa produk penjagaan anak lain.

Kebaikan dan keburukan

Berdasarkan iklan, sama sekali semua ibu bapa menggunakan lampin buatan kilang hari ini, tetapi dalam forum khusus, tidak jarang disebutkan bahawa sesetengah keluarga masih melakukan tanpa inovasi sedemikian. Sudah tentu, ini tidak merugikan perkembangan perdagangan moden, hanya lampin model moden yang terbaik masih mempunyai kelemahan tertentu.

Sebaliknya, sebahagian besar penduduk bersungguh-sungguh bersyukur kepada pemaju, dan oleh itu terdapat juga kelebihan. Kebaikan dan keburukan perlu dipertimbangkan sebelum memilih lampin tertentu: mungkin anda akan menjadi orang yang lebih suka melakukan kaedah rawatan lama untuk bayi.

Mari kita mulakan dengan mempertimbangkan manfaat lampin.

 • Mana-mana lampin boleh digunakan sedikit lebih lama daripada lampin atau celana kasa buatan sendiri: ia biasanya berlangsung selama beberapa jam. Ini mewujudkan rasa selesa untuk kedua-dua kanak-kanak dan ibunya, dia tidak perlu mengawal keadaan bayi secara harfiah setiap minit.Sempurna menyerap kelembapan, lampin biasanya mampu mengekalkan kelembapan normal di dalam dirinya sendiri, sehingga anak kecil kurang cenderung mempunyai ruam lampin dan kesan kulit negatif yang lain untuk pembasahan.
 • Oleh kerana lampin sempurna menyerap kelembapan dan bahkan dapat menahan beberapa "sesi" tersebut, kanak-kanak itu mendapat peluang untuk tidur dengan nyenyak tanpa bangun setiap kali dia mendapati dirinya dalam lopak. Kelebihan ini tidak hanya menyumbang kepada keadaan psiko-emosi yang lebih baik dari bayi, tetapi juga untuk tidur normal ibu bapanya, yang mempunyai tugas lain selain berjaga sepanjang masa.
 • Secara tradisinya, ibu muda terpaksa menghabiskan sebahagian besar waktunya di rumah selama beberapa tahun pertama kehidupan bayi, kerana dia tidak dapat mengekalkan keadaan kebersihan biasa untuk anaknya di sebuah pesta atau di mana-mana tempat awam. Lampin moden telah menjadi sebab bahawa hari ini kita sering melihat ibu bapa muda di jalan atau di pasar raya dengan anak-anak mereka, untuk keluar seperti tidak membawa sebarang ketidakselesaan tertentu.

Jika anda boleh menangguhkan lawatan ke masa depan, dan letakkan ayah anda di kedai, maka anda masih perlu membawa kanak-kanak ke klinik kanak-kanak, dan lampin itu tidak boleh digantikan di sini.

Sudah tentu, dalam amalan, tidak semuanya sangat mudah. Malah, lampin moden yang terbaik menawarkan semua kemungkinan yang diterangkan di atas, tetapi anda perlu memahami bahawa setiap produk tersebut adalah sejenis keajaiban teknologi. Bukan untuk apa-apa, kami memanggil bahan lapisan lampin hanya kain kondisional: sesetengah serat yang digunakan di sini tidak boleh digunakan dalam industri lain.

Ini bermakna bahawa pengenalan teknologi sedemikian memerlukan makmal khusus dan penyelidikan berterusan, dan ini, secara semula jadi, membiayai wang, dan dibiayai oleh pembeli. Tanya mana-mana ibu bapa, mereka akan mengesahkan kepada anda itu lampin sahaja boleh menelan kos lebih daripada kandungan kandungan bayi secara keseluruhan.

Sudah tentu, lampin datang dalam kategori harga yang berbeza, dan tidak semuanya berbeza dalam harga transenden, tetapi di sini anda perlu memahami bahawa penjimatan tidak diambil dari mana-mana. Pengilang yang menawarkan produk berharga murah mungkin menyimpan sesuatu, yang bermaksud bahawa beberapa kelebihan yang dijelaskan oleh jenama ini tidak dapat dikesan. Lampin murah biasanya sama-sama mengisi lebih cepat, memaksa ibu bapa untuk mengubahnya lebih kerap, atau mengalir dengan keteraturan yang tidak dapat dielakkan, itulah sebabnya semua makna hilang.

Dalam sesetengah kes, bahan itu sendiri tidak berjaya dipilih, ia juga boleh membahayakan anak anda jika pengeluar terhad kepada serat yang tidak menyebabkan alahan pada 70% kanak-kanak, dan bukannya mencari pengganti yang benar-benar hypoallergenic. Selalunya lampin ini tidak "bernafas", oleh itu suasana yang terlalu lembap terbentuk di dalamnya, yang membawa kepada masalah kulit.

Alahan lampin

Singkatnya, ciptaan secara keseluruhannya adalah wajar dan pasti patut diberi perhatian, tetapi jika anda tidak mempunyai wang yang cukup untuk sampel terbaik, kadang-kadang ada gunanya membelanjakan wang ke atas produk yang kelebihannya meningkat.

Jenis

Klasifikasi lampin sangat luas, jadi anda harus membuat keputusan untuk memulakan, kepada siapa dan mengapa anda membeli aksesori sedemikian. Sebagai contoh, secara tradisinya dipercayai bahawa lampin dihasilkan hanya untuk kanak-kanak tahun pertama kehidupan, tetapi sebenarnya ini tidak berlaku. Sesetengah pengeluar, sebagai contoh, telah menjaga kanak-kanak yang lebih tua dengan inkontinens, dan orang dewasa yang sakit parah. Untuk bayi yang sama, lampin diklasifikasikan mengikut umur dan berat badan: model yang sangat kecil dihasilkan untuk bayi pramatang, dan untuk kanak-kanak lebih tua daripada setahun, mereka agak besar.

Seluar dalam

Lampin Pant adalah penyelesaian yang paling biasa, yang mana ramai ibu bapa pun menyedari sebagai satu-satunya pilihan yang mungkin.Aksesori ini direka bentuk untuk pakaian sehari-hari dan sepanjang masa, kerana untuk bahan hipoallergenik pengeluaran kategori "eco" digunakan. Kebanyakan produk ini diwakili oleh lampin pakai buang, yang hanya dibuang selepas mengisi.

Seluar dalam itu sering diklasifikasikan oleh jumlah bahan buangan yang dapat mereka simpan. Hasilnya, mereka menyediakan lampin malam yang boleh bertahan sehingga 12 jam, dan lebih murah untuk beberapa jam, yang bagus untuk keluar jangka pendek dari rumah.

Velcro

Produk serupa umumnya sama dengan seluar yang diterangkan di atas, tetapi lebih kerap digunakan semula: lengan yang baik hanya membolehkan mereka untuk menahan kitaran yang agak panjang, dengan setiap kali menukar saiz pinggang ketika anak tumbuh. Logik di sini adalah sama seperti seluar dalam yang mudah, tetapi lapisan polietilena yang terapung kelembapan, dengan mudah dipisahkan dari semua yang lain dan digunakan berulang kali, manakala "pemadam" dalaman sama ada dipadam atau digantikan dengan analogi dengan produk pakai buang, yang semuanya sama ternyata agak murah.

Adalah logik bahawa hayat perkhidmatan tanpa penyelenggaraan aksesori ini hampir sama dan berjumlah beberapa jam. Sebaliknya, sebilangan besar kitaran lapisan luar mendorong ibu bapa untuk berfikir bukan sahaja tentang kepraktisan, tetapi juga mengenai reka bentuk produk, jadi lampin oren atau aksesori warna cerah dan hangat yang lain sering dipilih.

Untuk latihan tandas

Terdapat lampin khas yang direka untuk cepat mengajar kanak-kanak untuk secara sadar pergi ke periuk. Secara luar, mereka kelihatan seperti yang biasa, tetapi mekanisme tindakan pada dasarnya berbeza, kerana seorang kanak-kanak di lampin mudah tidak akan meminta pot, dia tidak merasa tidak nyaman. Untuk mengajarnya sama sekali tanpa lampin tidak terlalu baik, kerana pada mulanya dia tidak akan memahami hubungan sebab-akibat, yang bermaksud bahawa lopak di lantai dan laminasi bengkak akan menjadi perkara biasa.

Keanehan panties latihan (ini juga dipanggil aksesori sedemikian) adalah bahawa mereka tidak membenarkan sisa keluar, tapi pada masa yang sama mereka tidak memberikan bayi dengan kekeringan yang sempurna. Akibatnya, setelah mengabaikan periuk dan, dari tabiat, setelah pergi di bawahnya, kanak-kanak itu akan memikirkan apa yang dia lakukan salah, dan kali lain dia akan cuba memperbaiki. Sudah tentu, kenyataan terakhir adalah benar jika kanak-kanak itu hanya asas kepada tahap perkembangan sedemikian: biasanya kesedaran seorang warganegara muda diperhatikan pada usia kira-kira satu setengah tahun.

Seluar pendek latihan tergolong dalam kategori yang boleh diguna semula, kerana ia boleh dibasuh dan digunakan semula. Jika ibu bapa memilih saat yang tepat apabila anak itu benar-benar bersedia menguasai pendekatan sedar ke dalam periuk, maka prosesnya akan cepat dan tidak akan mahal.

Untuk berenang

Fakta yang terkenal adalah bahawa seorang kanak-kanak dapat belajar berenang lebih awal daripada berjalan. Dengan cara ini, percubaan seperti itu tidak akan menjadi penghinaan kepada seorang anak sama sekali, sebaliknya, ia akan membolehkannya berkembang lebih cepat dan menguatkan kesihatannya, apatah lagi fakta bahawa anak-anak sering menyukai prosedur air. Memandangkan permintaan yang semakin meningkat untuk perkhidmatan sedemikian, di banyak bandar besar walaupun kolam renang khas untuk kanak-kanak telah muncul hari ini. Satu lagi perkara ialah popok klasik dalam kes "kemalangan" tiba-tiba tidak akan menyimpan di sini.

Pengeluar moden di sini bersedia untuk meminjamkan bantuan: mereka telah mencipta lampin khas dengan pengikat dan penyokong yang lebih ketat, yang dengan kebolehpercayaan tertinggi memegang pembaziran kehidupan kanak-kanak, dan juga tidak membenarkan air dan kotoran dari kolam atau kolam terbuka untuk menembusi, menjadikan produk lebih berat.Lampin biasa akan membengkak dan menarik bayi ke bahagian bawah, tetapi ini tidak akan berlaku dengan aksesori yang direka khas untuk berenang. Kelonggaran tertinggi produk telah diperiksa berulang-ulang, yang membolehkan kita mempertimbangkan mandi dalam takungan dengan anak-anak kecil sebagai kebersihan dan di kebanyakan kolam, kanak-kanak tanpa lampin itu semata-mata tidak dibenarkan.

Lampin renang kedua-duanya boleh guna dan boleh diguna semula. Dilihat oleh ulasan pengguna, beberapa yang pertama lebih baik dalam erti kata bahawa air membengkak dan tidak menahan pergerakan kanak-kanak, walaupun mereka, tentu saja, agak lebih mahal. Oleh itu, ciri-ciri lampin yang boleh diguna semula adalah bertentangan - mereka kurang selesa dari segi keselesaan kanak-kanak, tetapi ibu bapa akan lebih murah.

Lampin renang pakai buang
Lampin renang yang boleh diguna semula

Pandangan

Tanpa pengecualian, lampin bayi dibahagikan kepada dua kategori utama, bergantung pada berapa banyak kitaran yang dapat bertahan hidup. Seperti dalam semua kes lain, tiada spesies sememangnya lebih baik daripada yang lain, kerana ia patut mempertimbangkan kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Dibuang

Kebanyakan ibu bapa moden lebih suka lampin dan alasan untuk cinta sedemikian terletak pada permukaan: lampin, yang digunakan untuk kegunaan sekali sahaja, hanya dibuang selepas itu, dan oleh itu tidak memerlukan sebarang penyelenggaraan. Ini adalah mudah kerana tidak selalu boleh mencuci popok atau rakan kongsi yang boleh digunakan semula. Tiada apa-apa yang perlu dikeringkan, ia cukup untuk mencari tong sampah atau tangki dan mempunyai salinan seterusnya di tangan.

Selain itu, spesimen pakai buang adalah betul-betul dianggap lebih bersih dan memberi manfaat kepada kesihatan kulit bayi. Ibu bapa tidak berhadapan dengan persoalan tentang bagaimana "malapet" terdahulu dibersihkan - lampin baru yang bersih sentiasa diletakkan pada bayi. Tanpa dipakai, aksesori itu berfungsi sebagai "sangat baik", dan anda tidak boleh takut bahawa ia telah kehilangan kebolehannya kerana mode mencuci yang salah.

Bagi kos, lampin boleh guna adalah, lebih murah daripada yang boleh diguna semula, tetapi dalam jangka masa panjang, kos adalah minus yang pertama, kerana walaupun satu lampin yang boleh diguna semula boleh menggantikan keseluruhan pek yang boleh guna. Boleh dikatakan, pek hampir selalu menelan kos lebih daripada satu lampin, walaupun ia boleh diguna semula, jadi praktikalnya satu-satunya perkara yang menyebabkan ibu bapa untuk meninggalkan lampin pengganti yang dipersoalkan ialah kos mereka.

Boleh diguna semula

Oleh itu, lampin yang boleh diguna semula mempunyai ciri-ciri yang berlawanan. Kelebihan penyelesaian ini adalah cukup untuk meluangkan masa sehingga tidak memerlukan pembelian untuk waktu yang lama. Sudah tentu, satu salinan kanak-kanak itu tidak mencukupi, kerana secara berkala menukar lampin, tetapi cukup untuk membeli beberapa keping bukannya satu pek berisi berpuluh-puluh seluar seperti itu. Biasanya ini berguna untuk dompet dan ruang bebas di apartmen.

Satu lagi perkara ialah lampin yang boleh digunakan berbeza dari lampin klasik biasa, kecuali ia telah meningkatkan perlindungan kebocoran dan tidak memerlukan penggantian segera. Selepas setiap penggunaan, ia perlu dibasuh terlebih dahulu dan kemudian dikeringkan, yang memerlukan banyak masa dan usaha di bahagian ibu. Sekali lagi, mudah untuk melakukan manipulasi seperti di rumah, tetapi ini tidak selalu praktikal, misalnya, bercuti. Di samping itu, banyak lampin yang boleh digunakan semula mengemukakan keperluan tertentu untuk keadaan mencuci, mengabaikan yang akan membawa kepada kemerosotan pramatang, yang tidak diingini.

Walau bagaimanapun, terdapat variasi lampin yang boleh diguna semula, apabila hanya kain minyak luar yang tetap, sementara "bahagian", dengan analogi dengan lampin boleh guna, hanya dibuang.Dari segi mencuci, tentu saja, lebih mudah, kerana kain minyak tidak menyerap pencemaran dan agak mudah digosok walaupun dengan kain lembap yang mudah, tetapi kedai dengan memasukkan yang sesuai selalu ada, dan wang harus dibelanjakan secara berkala. Benar, hanya membeli satu "pengisian" untuk aksesori yang masih kos kurang daripada lampin sekali pakai buang.

Walau bagaimanapun, simpanan jangka panjang dan mencuci berulang, jika tidak seluruh lampin, maka bahagian luarnya, mungkin menjejaskan keadaan kebersihan atau ciri-ciri fungsian produk.

Tugas ibubapa tidak hanya untuk menjaga seluar dalam sehingga mereka berkhidmat lebih lama, tetapi juga untuk memahami pada masa itu bahawa tempoh perkhidmatan mereka sudah berakhir. Jika tidak, bayi mungkin akan mengalami kerengsaan pada kulit atau gejala yang tidak menyenangkan, serta kebocoran.

Bahagian jantina

Lampin juga diklasifikasikan mengikut jantina bayi. Ramai ibu bapa secara keliru percaya bahawa perbezaannya hanya terletak pada reka bentuk produk dan ini adalah kesilapan yang besar: lampin bagi setiap jantina disesuaikan dengan struktur anatomi badan kanak-kanak, jadi anak lelaki itu tidak boleh membeli lampin untuk kanak-kanak perempuan dan sebaliknya.

Perbezaannya, sebagai contoh, kebanyakan pengeluar, untuk menyelamatkan bahan dan mengurangkan kos produk, tidak mempunyai lapisan penyerap utama di seluruh kawasan popok, tetapi hanya di mana perkumuhan dijangka. Oleh itu, apabila memilih lampin yang salah, penyerapan akan tidak berkesan, dan ini adalah jalan langsung kepada kebocoran.

Di samping itu, model untuk kanak-kanak lelaki lebih banyak dipotong di depan, supaya tidak memerah alat kelamin. Reka bentuk ini juga berbeza, tetapi, seperti yang telah kita fahami, ia hanya faktor pilihan kecil.

Dimensi

Untuk menjamin bahawa tidak akan ada kebocoran, perlu memilih saiz popok untuk kanak-kanak itu. Aksesori itu harus dibungkus rapat di pinggang dan kaki bayi, kerana ia tidak dipilih oleh umur, tetapi berat, walaupun, tentu saja, pembentukan kanak-kanak mungkin sedikit berbeza dari standard.

Harus diingat bahawa pengeluar yang berbeza mungkin mempunyai saiz yang berbeza, jadi sebelum anda melakukan pembelian, anda harus melihat laman web rasmi untuk carta ukuran perusahaan ini.

Walau bagaimanapun, kebanyakan pembekal masih menggunakan nombor-nombor untuk menunjuk yang tidak begitu sukar difahami.

 • Saiz sifar tidak dijumpai di semua pengeluar dan tidak dalam permintaan khas, ia hanya sesuai untuk bayi pramatang, yang beratnya tidak mencapai dua kilogram. Lampin sedemikian hampir tidak pernah dibeli dalam rizab: sebagai peraturan, kanak-kanak mengatasi mereka dalam masa beberapa minggu sahaja.
 • Saiz pertama adalah pilihan tipikal bagi banyak bayi baru lahir, pelan berat maksimum di sini adalah 5 kg. Rata-rata, lampin itu digunakan tidak lebih daripada enam bulan pertama kehidupan, tetapi bahkan kebanyakan bayi berkembang daripada saiz ini dengan cepat.
 • Saiz kedua sebahagiannya bertindih dengan yang pertama, kerana ia sudah mempunyai berat minimum 3 kg, manakala maksimum ialah 6 kg. Bagi bayi yang belum matang, lampin itu tidak sesuai dengan sempurna, tetapi juga tidak sesuai untuk bayi yang baru lahir, walaupun beberapa bayi boleh memakainya hingga umur 8 bulan.
 • Saiz 3 Menganggap berat badan seorang kanak-kanak adalah dalam 4-9 kg, biasanya ia adalah kanak-kanak berumur 5-10 bulan, walaupun bayi berat mampu memakai lampin sejak lahir.
 • Saiz keempat menganggap berat badan - dari 7 hingga 18 kg. Ia biasanya dipakai dari 8 hingga 18 bulan, dan bagi kebanyakan kanak-kanak seperti lampin adalah yang terakhir. Di dalamnya, mereka mencapai tahap kesedaran apabila sudah mungkin untuk membiasakan diri dengan periuk.
 • Saiz 5 sesuai untuk kanak-kanak kategori berat dari 11 hingga 25 kilogram.Adalah dipercayai bahawa kanak-kanak mencapai apa-apa berat yang tidak lebih awal daripada 10 bulan, tetapi had umur lebih tinggi biasanya tidak ditentukan. Untuk berat dan bukan anak-anak terawal yang tidak menguasai periuk terlalu cepat, saiz ini adalah yang terakhir.
 • Terdapat saiz lebih besartermasuk untuk orang dewasa yang sakit parah, tetapi mereka sudah jauh lebih jarang, bukan di pasar raya dan bukan pengeluar.

Anda mungkin perasan bahawa beberapa saiz bertindih dalam kategori berat. Ini dilakukan agar lebih banyak membeli lampin untuk digunakan pada masa akan datang. Seorang kanak-kanak tumbuh dengan cepat dan dapat beralih dari satu kategori kepada yang lain lebih cepat daripada satu pek besar lampin akan berakhir, oleh itu kebanyakan kanak-kanak jatuh ke dalam dua atau tiga kategori sekaligus. Mempunyai berat badan "perantaraan", mereka memerlukan lampin yang lebih besar, kerana ia boleh digunakan lebih lama.

Perkara lain adalah bahawa lampin juga tidak bernilai membeli, kerana mereka tidak akan sesuai dengan badan anak itu dengan ketat dan akan membenarkan kebocoran.

Sekiranya anda tidak membeli saiz yang anda mahu pilih sekarang, lebih baik jika tidak mengambil beg besar dengan segera, tetapi dapatkan kedai di mana anda boleh membeli lampin secara berasingan. Pastikan bayi berasa selesa dalam lampin saiz ini, dan aksesori itu sendiri mengekalkan kelembapan dan pergerakan usus, dan hanya kemudian memutuskan untuk membeli sejumlah besar lampin.

Kriteria Pemilihan

Setiap pengeluar akan mengatakan bahawa ia adalah produknya yang jauh lebih baik daripada syarikat lain, tetapi juga dalam produk satu syarikat terdapat lampin yang berbeza, di antaranya anda masih perlu memilih.

  Adalah juga jelas bahawa setiap kanak-kanak adalah individu, dan oleh itu baginya penyelesaian yang lebih baik secara objektif untuk kebanyakan kanak-kanak tidak akan sentiasa optimum.

  • Untuk permulaan, ia patut menentukan apa yang, secara umum, lampin diperlukan. Kami telah bercakap mengenai klasifikasi terperinci di atas, kerana jelas bahawa untuk memakai dan keselesaan maksimum, ibu memerlukan seluar pakai buang, untuk digunakan semula pangsapuri dan menjimatkan wang, yang boleh diguna semula berguna, untuk pergi ke kolam renang, anda harus memilih aksesori yang direka untuk berenang, dan sebagainya.
  • Tahap seterusnya adalah untuk memahami siapa lampin dibeli. Di atas dikatakan bahawa mereka dilepaskan berbeza untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan, dan pilihan juga sangat bergantung pada berat anak. Adalah penting untuk cuba mencari model yang akan mengikat tubuh bayi dengan ketat tanpa meremasnya.
  • Selepas itu adalah perlu untuk menentukan bilangan keping. Sekiranya anda membeli lampin dan ukuran ini untuk pertama kalinya, anda tidak boleh membungkus banyak masa yang akan datang, anda tidak boleh memastikan bahawa pembelian itu akan sesuai dengan anak anda. Sentiasa ambil kira saat bayi berkembang dengan cepat, jadi stok yang dibuat dengan sembarangan tidak berguna. Perlu membeli banyak lampin hanya jika pengilang dan saiz ini telah diuji, dan bayi itu jelas tidak lama lagi akan keluar dari kategori saiz ini. Pada bungkusan terbesar, secara umum, anda tidak boleh melihat, jika hanya anda yang tidak mempunyai lebih daripada satu anak.
  • Perhatikan kualiti produk, jangan menggambarkan persamaan antara pengeluar yang diiklankan dan produk yang benar-benar baik. Perhatikan, contohnya, hari ini lebih mahal, tetapi pada masa yang sama, lampin lebih bernafas, lebih berguna untuk kulit bayi, sangat popular - mereka tidak menangguhkan penyejatan, mengekalkan tahap kelembapan biasa tanpa kebocoran. Pilih aksesori yang betul dengan betul dan mengikut kriteria pengikatnya pada bayi, sebagai contoh, pita pelekat mudah boleh dengan mudah merosot dari serbuk atau minyak yang tidak disengajakan.
  • Lukutkan kesimpulan dari pengalaman lampin sebelumnya. Kanak-kanak terdedah kepada alahan dan mereka sering mengalami ruam.Walaupun hanya muncul di kawasan yang diliputi lampin, dan di bahagian lain badan itu tidak ada, ia bukan fakta bahawa ia adalah panties yang harus dipersalahkan, mungkin mereka hanya disimpan dengan tidak betul. Sebaliknya, sebab sering ruam kulit adalah sama ada alergen yang berpotensi, atau kualiti penyerap yang rendah pada produk, atau lapisan atasnya terlalu keras - dalam kes-kes yang digambarkan ia patut dicuba untuk mengubah pengeluar atau model untuk yang lain.

  Dalam keadaan ini, anda tidak boleh dibimbing oleh fakta bahawa rakan anda mempunyai anak-anak memakai popok ini tanpa masalah - setiap kanak-kanak adalah berbeza, jadi lampin yang baik mungkin tidak sesuai untuk bayi anda.

   • Memilih lampin, jangan lupa untuk menyemak dengan tarikh tamat tempoh yang dinyatakan pada pakej. Produk mahal jenis ini adalah kombinasi kompleks bahan sintetik dan semulajadi, dan sesetengahnya mungkin merosot dari masa ke masa, oleh sebab itu keseluruhan produk kehilangan sifat asalnya. Pampers tidak boleh dibandingkan dengan tuala atau kertas tandas, ia lebih sukar, kerana ia boleh merosot.
   • Bagi pilihan kos dan pengilang, maka kriteria ini selalu dibiarkan bertahan. Wang, secara amnya, perlu memainkan peranan yang minimum pada masa membeli sesuatu untuk kanak-kanak, kerana tugas ibu bapa bukan untuk menyelamatkan, tetapi untuk mencapai matlamat yang ditetapkan untuk produk tersebut.

   Ia diterima secara meluas di kalangan pengguna untuk memberi tumpuan kepada jenama-jenama terkenal yang bukan sahaja dalam iklan dan forum khusus, tetapi juga di dalam kawan-kawan mereka sendiri, tetapi di sini ia harus difahami bahawa setiap kanak-kanak mempunyai keperluan yang berbeza.

   Fokus pada pengilang yang benar-benar baik, jangan lupa bahawa dalam nombor modelnya mungkin ada lampin yang sama sekali berbeza, semuanya boleh dipanggil baik, tetapi tidak ada anak yang sesuai untuk anda.

   Pengeluar popular

   Sebagai permulaan, ia harus dikatakan bahawa semua lampin di dunia boleh dibahagikan kepada dua kelas utama - premium dan ekonomi. Menurut kata-kata, ramai ibu bapa yang tidak berpengalaman bersedia untuk melepaskan kelas ekonomi, dan hanya ingin yang terbaik untuk anak-anak mereka, tetapi mereka akan terkejut dengan hakikat bahawa Pampers yang terkenal dan super terkenal di seluruh dunia, yang memberi nama kepada lampin secara umum dan Huggies.

    Oleh itu, untuk permulaan, ia patut mengetahui apakah perbezaannya.

    • Anda boleh menyimpan dengan cara yang berbeza dan penjimatan semacam itu tidak selalu menjejaskan kualiti asas produk. Sebagai contoh, lampin kelas ekonomi jenama terkenal sering tidak berkualiti rendah, semata-mata, tidak seperti kelas premium, mereka tidak dihiasi dengan sebarang lukisan.
    • Jika lampin dilengkapi dengan velcro, maka dalam versi ekonomi ia biasanya boleh guna, sedangkan dalam versi premium ia lebih tahan lama. Untuk lampin pakai buang, ini tidak mengubah apa-apa, tetapi ekonomi velcro yang boleh digunakan adalah lebih baik untuk tidak memilih.
    • Premium sering dijejali dengan pelbagai teknologi, contohnya, ia mungkin mengandungi sensor penghunian khas yang boleh digunakan untuk menentukan bila sudah tiba masanya untuk menukar lampin tanpa mengecilkannya. Satu lagi bonus yang menyenangkan adalah aromatisasi - dengan bau anda tidak akan menganggap bahawa lampin itu "dibaptiskan dalam peperangan". Analog murah semua bonus ini, tentu saja, tidak disediakan.
    • Jumlah lampin premium secara rata-rata agak lebih besar, lebih-lebih lagi, mereka lebih baik dilindungi dari kebocoran, oleh itu hayat perkhidmatan purata aksesori sedemikian sedikit lebih tinggi. Penyelesaian ekonomi perlu dipantau dengan teliti, jika tidak, kolam di lantai tidak dapat dielakkan.
    • Pengeluar model premium melakukan yang terbaik untuk menyediakan pelanggan mereka dengan keselesaan maksimum, jadi model mereka juga mempunyai cutout khas untuk pusar. Kebanyakan bayi tidak memerlukan ciri reka bentuk sedemikian, tetapi jika kita bercakap tentang bayi baru yang luka pusingnya tidak sembuh sepenuhnya, keputusan sedemikian akan sangat membantu untuk mengekalkan tidur yang normal.Dalam istilah yang membina, konfigurasi ini agak rumit, jadi pengeluar bajet tidak menggunakannya.
    • Produk premium dalam jumlah besar biasanya tidak dijual - mereka sudah agak mahal. Jangan berfikir bahawa pengguna utamanya hanya kaya dan terkenal, sebenarnya, ia adalah lampin yang ibu bapa kali pertama harus dinasihatkan untuk membeli kepada ibu bapa mereka agar dapat memudahkan bayi untuk terbiasa dengan keadaan yang baru. Di masa depan, kebanyakan keluarga masih pergi ke ekonomi, walaupun, jika kewangan membenarkan, anda tidak boleh melepaskan keselesaan kelas tertinggi sehinggalah pembelian periuk.

    Seperti yang telah kita fahami, jenama dunia yang paling terkenal dari lampin bukan impian muktamad, walaupun mereka berbeza dalam kualiti tertentu. Ini agak mengelirukan pengguna yang terbiasa memilih untuk memberi tumpuan tidak banyak pada kriteria tertentu, tetapi berdasarkan reputasi pengilang. Membuat rating yang mencukupi dari lampin yang paling popular di Persekutuan Rusia atau dunia akan menjadi agak sukar, kerana jisim itu biasanya bukan yang terbaik, dan golongan elit tidak boleh didapati untuk semua orang, jadi pertimbangkan beberapa jenama popular yang kualiti produknya tidak diragui.

    Menariknya, kelas premium termasuk produk dari beberapa syarikat yang berlainan, tetapi mereka semua bersatu oleh negara pengeluaran - Jepun. Bagi kebanyakan rakan senegara kami, nama-nama jenama ini tidak akan mengatakan apa-apa, kerana Jepun tidak berusaha memasarkan produk mereka di negara kita, Namun, produk mereka sangat popular di dunia, dan juga dapat ditemukan di supermarket kami.

    • Hampir lampin standard dipertimbangkan Merry, yang sangat bernilai untuk kelembutan maksimum dan hypoallergenicity. Produk sedemikian idealnya duduk pada kanak-kanak dan tidak menyebabkan kerengsaan, "bernafas", jangan mengganggu pergerakan kanak-kanak. Penunjuk isi secara semula jadi juga hadir. Walau bagaimanapun, harga produk tersebut juga sesuai - walaupun di antara "rakan sekerja" premium mereka, lampin ini kelihatan nyata.
    • Jenama lampin sedikit lebih murah Goonmemaparkan semua kelebihan yang dinyatakan di atas. Menariknya, pengeluar juga menambahkan vitamin E ke lapisan dalam supaya bukan sahaja untuk mencetuskan masalah kulit, tetapi juga menyumbang kepada penghapusan mereka, jika, untuk sebab tertentu, mereka masih muncul.
    • Jenama Moony Ia juga dicirikan oleh produk dengan ciri-ciri yang serupa, tetapi ada juga ciri-ciri yang membuat syarikat memenangi peminat mereka sendiri.
     • Pertama, ia berada di syarikat ini, seperti yang biasanya dipercayai, velcro adalah hampir yang terbaik - pengancing tersebut direka bentuk untuk banyak pengikat dan pengikat, oleh itu ia tidak akan menjadi pautan lemah pada lampin.
     • Kedua, velcro seperti ini juga terkenal dengan ketiadaannya - ia melonggarkan dirinya dengan senyap sehingga lampin dapat diubah bahkan kepada seorang anak yang tidur tanpa bangun. Memandangkan salah satu tugas utama lampin yang baik adalah untuk mengekalkan tidur bayi yang baik, ciri ini betul-betul hanya memberi maklum balas positif daripada ibu bapa.
    • Firma Amerika Pampers untuk senegara kita adalah model produk sedemikian, dan juga memberi nama kedua untuk lampin, tetapi adalah kebiasaan untuk merujuknya kepada kelas ekonomi. Pengilang mempunyai pengalaman yang luas dalam pengeluaran produk penjagaan anak, kerana ia adalah perintis tidak hanya di pasar kami, tetapi juga di dunia. Syarikat ini juga mempunyai makmal sendiri di mana ia kerap berinovasi untuk menjadikan masa kanak-kanak (dan penjagaan kanak-kanak) lebih selesa. Secara umum, produk jenama ini tidak memerlukan pengenalan, ramai menganggapnya sebagai yang terbaik di kalangan semua lampin.
    • Saingan saingan yang layak adalah syarikat Amerika yang lain, sangat popular dengan kami, - Huggies. Jenama ini juga mempunyai sejarah setengah abad, dan pengguna menaklukkan kerana hakikat bahawa ia bersedia untuk membentangkan pelbagai maksimum di mana sesuatu yang sesuai akan dijumpai untuk setiap kanak-kanak.
    • Tiada penarafan lampin akan lengkap tanpa menyebut produk syarikat Sweden itu. Libero, yang di negara kita adalah antara tiga yang paling dicari, bersama dengan dua jenama yang dinyatakan di atas. Di sini juga, keanehan adalah tumpuan kepada strata penduduk yang luas: dalam julat model terdapat juga seluar latihan untuk digunakan untuk periuk, dan juga lampin dicat dengan gambar-gambar yang jelas, yang agak tidak jelas dari produk kelas ekonomi.
    • Sudah tentu, pengeluaran dunia lampin tidak terhad kepada enam syarikat ini, ada jenama lain yang tidak banyak dipromosikan (untuk masa ini), tetapi telah menemui pengguna mereka sendiri jauh di luar negara pembuatan. Antara syarikat yang belum menjadi terkenal, tetapi mungkin mendapat populariti dunia pada tahun-tahun mendatang, contohnya, Finland Muumi, yang kini boleh dibeli di Rusia. Kelebihan jenama sedemikian ialah, tanpa dipromosikan, ia tidak menyiratkan lebih bayar untuk nama itu.

    Ulasan

    Kebanyakan ibu bapa moden bersetuju dengan kenyataan bahawa lampin berada di puncak ciptaan terbaik manusia dalam sejarah. Kami telah berpindah dari saat popok muncul di pasaran dan ramai ibu bapa benar-benar meragui sama ada ia bernilai membelanjakan wang untuk mereka atau lebih baik menggunakan lampin klasik, dan hari ini persoalan sama ada aksesori itu diperlukan hampir tidak dibangkitkan.

    Sudah tentu, secara keseluruhannya, ibu bapa memuji lampin, sementara mereka boleh menjadi kritikal mengenai pengeluar atau garisan individu: pengalaman peribadi mencadangkan agar anda tidak membelanjakan wang untuk produk tersebut pada masa akan datang. Di sini adalah perlu untuk membezakan punca negatif - kadang-kadang ia adalah persoalan produk yang biasa-biasa saja, tetapi kemudian kritikan itu adalah massa. Satu lagi sebab untuk ulasan negatif yang bukan sifat jisim adalah pilihan salah lampin yang salah, apabila ibu bapa mempercayai jenama itu, lupa untuk memberi perhatian kepada ciri produk tertentu.

    Secara amnya, perhatian juga harus dibayar kepada pengguna tentang apa yang berkaitan dengan pembelian. Kecenderungan ciri-ciri seolah-olah bahawa produk murah tidak mempunyai kefungsian yang tinggi dan mengalir lebih kerap, tetapi kadang-kadang terdapat harapan yang tinggi apabila ibu bapa pasti bahawa mana-mana lampin dalam kategori harga pertengahan harus mengekalkan kelembapan sepanjang malam.

    Ringkasnya, memberi tumpuan kepada maklum balas, tidak pernah membuat kesimpulan mengenai fakta satu komen, sama ada kritikan atau pujian keras.

    Sentiasa ambil produk sejenis dengan ketat di bawah bayi anda, tidak percaya secara membuta tuli kepada fakta bahawa mereka mendekati orang lain.

    Cara memilih lampin yang betul, lihat video berikut.

    Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan.Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

    Kehamilan

    Pembangunan

    Kesihatan