Pampers Lampin: Ciri-ciri dan Jenis

Kandungannya

Pampers adalah salah satu jenama dunia yang benar-benar telah didengar oleh semua orang, dan kami dengan selamat boleh mengatakan bahawa sekurang-kurangnya sekali dalam hidup mereka sekurang-kurangnya satu bilion orang menggunakan produk kami. Satu lagi perkara ialah untuk orang biasa nama ini hanyalah lampin, dan apabila memilih cara untuk anak mereka sendiri, anda tiba-tiba ingat bahawa pengeluar alternatif adalah mungkin. Pendek kata, ibu bapa yang bertanggungjawab mungkin tidak terhad kepada maklumat yang diberikan dalam pengiklanan, kerana bermanfaat untuk memahami dengan jelas apa produk dari merek ini.

Sejarah jenama

Lampin tidak mengherankan di negara kita sering dipanggil "lampin" - hakikatnya ialah Pampers yang dicipta dan mula memperkenalkan produk penjagaan anak tersebut. Menariknya, syarikat ini adalah Amerika, dan pada zaman Kesatuan Soviet, produknya, tentu saja, tidak sampai ke negara-negara pasca Soviet yang sekarang ini, yang tidak menghalang keutamaannya di sini, itulah sebabnya popok dan lampin di Rusia menjadi hampir sama.

Seperti yang sering berlaku, produk penjagaan kanak-kanak yang lebih baik berjaya dicipta tidak banyak oleh pakar makmal seperti orang yang menjaga anak mereka sendiri di rumah. Dalam kes kita, pencipta itu masih bukan bapa, tetapi datuknya, tetapi apa yang - Victor Mills (1897-1997), menjadi seorang lelaki keluarga yang teladan, menggabungkan kualiti baik manusia ini juga dengan kerja yang sama, kerana dia bekerja sebagai jurutera kimia di Procter & Gamble, yang sudah pada masa itu ia telah dikenal luas untuk produk kanak-kanak. Walau bagaimanapun, hubungan keluarga memainkan peranan yang lebih penting dalam ciptaan ini, kerana pengarang popok pertama tidak pada mulanya melihat komponen perindustrian dalam perkembangannya, hanya cuba menyederhanakan perubahan lampin dengan cucunya.

Walau bagaimanapun, terdapat cubaan awal untuk membuat lampin, di mana, terutamanya, habuk papan digunakan bukannya pengisi moden, tetapi untuk sebab-sebab yang jelas ia tidak digunakan secara meluas, dan oleh itu Mills, yang terlambat selama beberapa tahun, sering dianggap penemu sepenuhnya. lebih dekat dengan versi moden.

Percubaan pertama untuk menghasilkan produk seperti ini untuk kegunaan rumah datang pada 50-an abad yang lalu, tetapi apabila Victor Mills menyedari bahawa dia berjaya menghasilkan sesuatu yang mudah, dia segera membuat keputusan untuk melancarkannya. Sudah sedekad yang akan datang, lampin Pampers membanjiri rak-rak kedai, tetapi pada masa itu ia adalah produk yang sangat berbeza dari semua yang lain yang sukar baginya untuk memilih jabatan, jadi produk penjagaan anak-anak ini dijual. Menariknya, sejarah rasmi jenama itu mengakui merit dalam menyebarkan ciptaan baru itu kepada hippie dan orang muda yang bersimpati dengan mereka, kerana orang-orang seperti itu tidak percaya bahawa mempunyai seorang anak mewajibkan seorang wanita duduk di empat dinding.

Menyedari bahawa terima kasih kepada popok dapat diperkaya, pengilang telah menjadi lebih banyak upaya untuk dibelanjakan untuk perbaikan mereka, dan tahun 70-an abad yang lalu menjadi dekade lampin terobosan ini.Pertama sekali, yang biasa bagi kita melekat pada "memanjakan" tidak selalu hadir - sebelum ini, bukannya terdapat penutupan butang, yang tidak terlalu bersih untuk ibu bapa. Di samping itu, dalam dekad pertama jualan, produk tersebut terlalu membosankan dan tidak mengambil kira ciri-ciri individu kanak-kanak. Oleh itu, pada tahun 70-an, Velcro diperkenalkan, serta penggredan "lampin" dengan tujuan - mengikut umur dan saiz bayi, serta model untuk serbuk lahir awal, dan lampin khas untuk sepanjang hari yang dapat menyerap lebih banyak.

Pada tahun 80an, proses penambahbaikan produk penjagaan anak berterusan. Pertama sekali, lampin, yang sebelum ini dijual oleh sekeping atau dalam pek kecil, kini mula dihasilkan dalam pakej besar - pengeluar menyedari bahawa ibu bapa muda tidak mempunyai banyak masa untuk terus melawat kedai. Hingga ke tahap ini, semua seluar menyerap agak tebal dan tebal, tetapi penemuan pengisi gel menjadikannya sedikit mengurangkan "beg udara" ini.

Para pemaju sedar bahawa parameter kanak-kanak berubah secara berterusan, dan anda tidak boleh mengehadkan "lampin" pada saiz standard - hasilnya adalah lengkung yang membolehkan anda menyesuaikan saiz setiap salinan. Seluar itu sendiri menjadi lebih mudah, kerana sisipan elastik khas di sebelah kaki telah ditambah ke reka bentuk mereka.

Bagi ibu bapa, penyelesaian yang sangat mudah ialah penampilan penunjuk khas kekeringan dalam bentuk jalur menunjukkan tahap pengisian lampin.

Pada 90-an abad yang lalu, ketika Pampers akhirnya sampai ke pasaran negara-negara pasca Soviet sekarang, produk mereka hampir sesuai. Walau bagaimanapun, perkembangan ini sentiasa dijalankan sehingga sekarang, kerana yang ideal, seperti yang anda tahu, tidak dapat dicapai. Oleh itu, banyak perhatian telah diberikan untuk meningkatkan penyerapan "popok", kerana walaupun dengan peningkatan kos setiap salinan, ini bermakna pengurangan kekerapan penggantiannya, yang sangat mudah. Bukan tanpa penambahbaikan dari segi keselesaan untuk anak itu sendiri - tali pinggang elastik moden berpaut pada pinggang bayi dengan sangat ketat, tetapi pada masa yang sama tidak menghalang pergerakan sama sekali.

Lampin moden, tidak membiarkan kelembapan, dapat melepasi udara, dengan itu mengurangkan dengan ketara kemungkinan masalah kulit, dan beberapa model juga dilengkapi dengan lapisan pelembab losyen.

Faedah

Bertentangan dengan kerja keras para pemaju, yang telah berlangsung lebih dari setengah abad, lampin masih belum sempurna. Malah, Pampers, yang produknya dianggap tradisional maju kerana pengenalan teknologi mereka sendiri yang baru, belum dapat menawarkan solusi sejagat untuk semua kanak-kanak, kerana orang tua harus memilih beberapa pilihan, yang akan dibahas sedikit lebih rendah.

Walau bagaimanapun, untuk semua jenis "memanjakan" terdapat kelebihan umum tertentu yang membuat anda membuat pilihan untuk memihak kepada mereka.

 • Kesan jangka panjang. Tidak ada lampin, sudah tentu, adalah kekal, tetapi secara umum, masing-masing mampu menjaga kulit bayi kering selama beberapa jam, dan ini masih merupakan angka minimum. Untuk ibu, ini adalah tambah besar - kini dia tidak diwajibkan untuk bertindak balas kepada kejutan anak dengan serta-merta, dan pada umumnya dia mempunyai lebih banyak masa lapang. Bayi dari ini juga ternyata hanya ditambah, kerana ibu benar-benar boleh sibuk pada masa ini, dan "memanjakan" akan menyelamatkannya dari dermatitis dan masalah kulit lain kerana basah.
 • Tidur yang nyenyak Sangat penting untuk bayi yang baru tidur tidur dan cepat - dalam mimpi mereka mendapat kekuatan yang diperlukan untuk pertumbuhan pesat dan perkembangan pesat. Pada masa yang sama, ia tidak selesa untuk tidur basah, kerana bayi, secara sukarela basah setiap kali, pasti akan bangun, yang menimbulkan beban tekanan yang ketara baik pada anak dan kepada ibu bapanya, yang harus meredakan bayi setiap kali.Teknologi moden membolehkan lampin menyerap kelembapan dengan cepat dan cekap sehingga syarikat kecilnya biasanya tidak bangun.
 • Kemudahan keluar bersama. Seorang kanak-kanak kecil adalah model ketidakberdayaan, yang bermaksud bahawa ibunya sering dilampirkan kepadanya. Lebih-lebih lagi, dia sentiasa memerlukan banyak produk penjagaan, yang sepatutnya selalu di tangan, dan beberapa dekad yang lalu, ini bermakna seorang wanita tidak boleh pergi bukan sahaja untuk melawat, tetapi sekurang-kurangnya ke kedai atau klinik dengan anak yang sama .

Dengan lampin, masalah ini diselesaikan dengan lebih mudah, kerana, digantikan dengan yang baru tepat pada masanya, ia dapat bertahan berjalan dalam beberapa jam tanpa kejadian.

Kelemahan

Sudah tentu, sebelum kemunculan lampin dalam bentuk apa pun, kemanusiaan dilakukan tanpa mereka, yang telah membesar sehingga berbilion-bilion wakilnya, di antaranya adalah personaliti yang sangat berjaya. Tambahan pula, pada hari ini, dalam milenium ketiga, perkembangan pesat teknologi tidak membawa kepada kegunaan umum "lampin" - mereka, yang sangat popular, masih tidak dapat menggantikan sama ada lampin atau alternatif rumah dalam bentuk lampin kain kasa yang boleh diguna semula.

Sebab persaingan yang berterusan adalah bahawa ciptaan Victor Mills, walaupun sangat maju sejak itu, masih memerlukan banyak kerja untuk kelemahan utama mereka hilang.

 • Harga Pertama sekali, anda perlu memahami bahawa lampin yang baik adalah teknologi keseluruhan. Anda boleh menghabiskan pengalaman yang cetek dengan cuba membungkus kanak-kanak itu dalam selimut tebal yang berbeza - tidak seorangpun daripada mereka akan memberi kesan yang sama seperti "lampin". Ini bermakna pengeluar membelanjakan sejumlah besar wang untuk penyelidikan dan menggunakan bahan khas, yang menjejaskan kos produk akhir. Akibatnya, lampin pakai buang membelanjakan anggaran keluarga dengan jumlah kemas, dan ia adalah baik jika bayi usia yang sesuai dalam keluarga hanya satu.
 • Kemungkinan terlalu panas. Model Pampers yang paling moden sudah tahu bagaimana untuk bernafas tanpa membiarkan kelembapan berlebihan, bagaimanapun, apabila membeli produk tersebut, kelemahan dalam bentuk harga yang tinggi malah lebih teruk. Ini memaksa ramai ibu bapa untuk membeli lampin yang lebih murah, di mana, sememangnya, tidak semua kelebihan model yang lebih mahal diperhatikan - khususnya, tidak ada perlindungan terhadap terlalu panas. Akibatnya, bayi masih berisiko mendapat sebarang masalah kulit. Untuk bersikap adil, ia harus dijelaskan bahawa dalam kes cuaca terlalu panas walaupun model teknologi maju tidak mungkin memberikan perlindungan 100% terhadap terlalu panas.
 • Perincian pilihan. Seperti yang sering berlaku, pelbagai jenis model, yang dibuat secara khusus untuk semua orang untuk memilih pilihan terbaik, dalam beberapa kes hanya boleh mengelirukan lagi pengguna. Terdapat beberapa siri dalam barisan Pampers, masing-masing yang mempunyai kelebihan dan kelemahan sendiri, oleh itu, ibu bapa muda sering kali pertama memilih produk dengan percubaan dan kesilapan.

Agar tidak membazir masa yang berharga, menyeksa kanak-kanak tanpa apa-apa, anda perlu berhati-hati mempelajari ciri-ciri semua siri lampin sedemikian.

Siri

Bagi orang asing yang tidak mempunyai anak sendiri, semua kanak-kanak kelihatan sama, tetapi ibu bapa tahu bahawa pada setiap peringkat perkembangan keperluan kanak-kanak adalah sama sekali berbeza. Pemaju Pampers juga menyedari hal ini, dan oleh itu mereka telah mencadangkan beberapa lampin yang berbeza, masing-masing mempunyai kelebihan dan kelemahan sendiri. Sememangnya, adalah wajar untuk mengemudi dalam topik ini - inilah satu-satunya cara untuk memastikan bahawa wang yang dibelanjakan akan membawa manfaat maksimum.

"Tidur dan Main"

Sebagai contoh, siri "Tidur dan Main" betul merujuk kepada yang paling dituntut, terutamanya, atas sebab itu, memandangkan kualiti lampin seperti itu, ia agak murah.Terdapat juga lapisan atas lembut, berkat bahan yang tidak mengganggu kulit, dan batin yang agak lapang, yang dalam beberapa keadaan tetap yakin sepanjang malam. Pengilang tidak terlalu malas untuk mengambil fabrik "bernafas" yang membolehkan anda mengelakkan ruam lampin, dan juga digunakan dalam proses pengeluaran ekstrak chamomile untuk penjagaan kulit tambahan.

Walaubagaimanapun, kanak-kanak itu mungkin alergen, dan lampin itu sendiri dipantau secara berkala - dengan pengisian yang kuat, ia juga boleh bocor. Dengan cara itu, dia tidak akan menggesa anda tentang keperluan untuk perubahan dengan cara yang paling menyenangkan - bau kimia yang sedikit, tetapi masih ciri-ciri akan muncul di udara, yang menakutkan ramai ibu bapa. Penjepit di sini juga tidak sempurna - ia tidak menghulurkan terlalu baik, yang boleh menjadi masalah untuk anak-anak bellied.

"Bayi Aktif Kering"

Siri "Bayi Aktif Kering", seperti namanya, dicipta khusus untuk meningkatkan kadar kekeringan, dan siri yang dijelaskan di atas menjadi asas bagi model ini. Semua manfaat "Tidur dan Main" dipelihara, tetapi "lampin" ini mampu bertahan lebih lama - untuk dia walaupun 12 jam bukan satu prestasi luar biasa. Untuk perlindungan kulit yang lebih baik, ekstrak aloe vera juga digunakan, tetapi kelemahan dengan velcro diperbetulkan - ia lebih elastik.

Dalam kes ini, lidah yang sama boleh menjadi satu lagi sebab bagi kemunculan alahan, dan bau kimia, yang tidak hilang, telah ditambahkan kepada nota biologi murni bahawa kain "pernafasan" ini merindui sedikit. Keupayaan substansial memberi kesan kepada bentuk produk - dengan pengisian yang kuat, ia hanya goyah, dan roda yang kuat diikat, dengan cara, boleh keluar, yang akan membawa kepada bencana domestik sebenar.

Bagaimanapun, penggunaan jangka panjang tanpa kepentingan pengganti sangat banyak ibu bapa, dan walaupun kos yang sedikit lebih tinggi tidak menggalakkan mereka.

Penjagaan Premium

Siri "Penjagaan Premium", seperti namanya, dirumuskan sebagai produk bermutu premium, jadi tidak hairanlah bahawa semua kelebihan dua siri pertama disimpan di sini. Selain itu, penyerap hadir di sini mampu menyerap kelembapan sebanyak tiga puluh kali jumlahnya sendiri. Dengan apa-apa "popok", kebocoran adalah mustahil disebabkan oleh dua belenggu, dan pengikat yang boleh digunakan semula diperkuatkan direka untuk menahan apa-apa berat lampin, yang mempunyai garis leher khas di sekitar pusar untuk kemudahan bayi dari mana-mana umur.

Penunjuk kelembapan melengkapi gambar itu, berkat yang mana ibu bapa yang tidak berpengalaman segera menyedari jika tidak ada masa untuk mengubah "lampin". Terdapat hanya dua kelemahan untuk penyelesaian ini - bau yang terkenal "kimia" dan harga, yang juga termasuk dalam kategori premium.

"New Baby-Dry"

The New Baby Dry siri adalah versi sedikit lebih baik daripada Active Baby Dry klasik. Lampin baru, berbeza dengan versi yang lebih lama, menyerap kelembapan dengan lebih cepat dan tidak bocor kerana bungkus berganda, dan bentuk produk yang direka dengan cermat dan velcro sangat elok bermaksud kebebasan pergerakan untuk kanak-kanak dengan keselamatan yang lengkap untuk pedalaman sekitarnya. Seperti yang sering berlaku dengan penambahbaikan, hanya satu tolak ialah harga.

"Seluar"

Siri Seluar adalah satu penampilan baru di siri Sleep And Play yang lama, yang direka untuk memenuhi keperluan kanak-kanak yang lebih tua, yang sudah cukup aktif, mencipta ancaman kebocoran tambahan. Kelebihan dan keburukan pada umumnya sangat serupa dengan siri asal, dan perbezaan asas adalah bahawa lampin tersebut telah diklasifikasikan kepada pilihan untuk lelaki dan perempuan, yang lebih selesa untuk pergerakan dan lebih berkesan dari segi penyerapan.

Secara berasingan, ia harus dikatakan bahawa "popok" ini dipakai hanya dalam satu gerakan, yang sangat penting dalam keadaan ketika orang kecil itu tidak ingin duduk diam.

Julat saiz

Memilih saiz yang tepat untuk lampin adalah salah satu momen paling penting dalam penjagaan kanak-kanak.Salinan terlalu kecil mungkin tidak sesuai sama sekali, atau ia akan sesuai, tetapi ia akan mengehadkan pergerakan dengan ketara, dan kerana ia diisi, ia akan membawa ketidakselesaan yang nyata. Terlalu besar "memanjakan" juga akan mengecewakan - akan ada kemungkinan kebocoran yang lebih tinggi, tetapi walaupun dengan lengan kaki yang handal dari manset kaki dikurangkan pilihan ini akan berada di ruang bebas antara kulit dan lampin, yang mana kemungkinan kebocangan akan meningkat.

Untuk mengelakkan semua masalah yang berpotensi, perhatian khusus harus dibayar kepada saiz lampin.

«0»

Ia agak jarang, ia direka untuk bayi yang berat 1-3 kilogram, iaitu, lahir sebelum lahir. Sesuai dengan saiz SSS daripada firma bersaing.

"Bayi baru lahir"

Paling dikenali sebagai saiz 1, tidak mempunyai cadangan berat khusus. Seperti namanya, lampin itu direka khusus untuk bayi yang baru lahir, dan dia tumbuh sangat cepat, kerana tempoh penggunaannya terhad kepada harfiah minggu pertama.

Saiz "2"

Direka untuk tots seberat 3 hingga 6 kilogram. Ramai ibu bapa benar-benar merindui pembelian lampin untuk bayi baru lahir, jika bayi dilahirkan agak besar, dan bermula dengan "dua". Rata-rata, penggunaan "popok" sedemikian adalah sesuai sehingga umur dua bulan, walaupun semuanya bergantung pada parameter individu kanak-kanak.

Saiz "3"

Ia mengandaikan bahawa bayi beratnya kira-kira 4-7 kilogram. Ia adalah mudah untuk melihat bahawa parameter berat badan sebahagian besarnya menduplikasi saiz sebelumnya - ini dilakukan kerana perbezaan dalam dimensi kecil dan supaya ibu bapa mampu membeli pakej besar dalam bayi yang berkembang pesat. Biasanya lampin sedemikian adalah sesuai sehingga umur kira-kira tujuh bulan.

Saiz "4"

Ia menganggap peningkatan ketara dalam berat badan - sehingga 18 kilogram. Di sini anda perlu memberi perhatian kepada nombor tertentu, kerana pengeluar lampin yang berbeza di bawah saiz yang sama boleh ditentukan dan had 9-14 kg, dan dengan siling atas 16 kg, dan ada yang menetapkan bar berat badan yang agak tinggi, dan kemudian saman produk hanya untuk bayi yang beratnya 12-18 kg. Produk Pampers mempunyai pengikat yang cukup elastik dan pembalut dengan betul, jadi tidak ada had berat badan yang lebih rendah.

Ukuran keempat bagi kebanyakan bayi sepatutnya menjadi yang terakhir - pada saat berat maksimum yang diizinkan dicapai, anak-anak biasanya sudah tahu cara menggunakan periuk.

Saiz "5"

Juga dikenali sebagai "Junior", ia membolehkan seorang kanak-kanak untuk menimbang sehingga 25 kilogram dan boleh digunakan sehingga ke sekolah. Permintaan untuk sesuatu produk agak jarang, tetapi pengilang mengambil kira ciri-ciri individu setiap anak. Dengan cara ini, dalam kategori ini terdapat saiz yang lebih besar, tetapi kini mereka sangat sukar dicari.

Secara berasingan, anda perlu bercakap tentang memilih saiz. Banyak saiz tidak boleh dipisahkan sebahagiannya - ini dilakukan secara khusus supaya anak yang berkembang pesat tidak memaksa ibu bapa untuk membuang yang tidak digunakan, tetapi lampin terlalu kecil. Oleh itu, jika kanak-kanak itu sesuai dengan segera di bawah dua kategori berat, adalah munasabah untuk memilih yang lebih besar.

Komposisi

Oleh kerana risiko yang berterusan alahan, ramai ibu bapa berminat dengan apa yang dibuat lampin Pampers. Perlu diingatkan bahawa teknologi yang digunakan oleh syarikat sentiasa dikemas kini, kerana bahan-bahan mungkin berbeza-beza walaupun dalam siri berasingan dihasilkan selari, tetapi secara umum mudah untuk menggambarkan bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat lampin.

Mana-mana popok berkualiti terdiri daripada beberapa lapisan, masing-masing melaksanakan tugasnya sendiri. Di luar, kita melihat lapisan yang cerah dan berkilat, yang tugasnya bukan sahaja untuk membuat penampilan yang menarik untuk seluar dalam, tetapi juga untuk mengelakkan kebocoran.Sehubungan itu, bahan-bahan untuk tujuan ini diambil untuk kalis air - biasanya ini adalah bahan bukan tenunan, tambahan dilindungi oleh salutan polietilena.

Segera di bawah lapisan kelembapan-bukti adalah lapisan, terima kasih di mana lampin mampu menyerap kelembapan, tidak membenarkannya untuk jangka masa yang panjang dalam hubungan dengan kulit. Di sini kita memerlukan bahan-bahan yang secara harfiah menarik cecair kepada diri mereka sendiri - serbuk pulpa berfungsi sebagai asas, yang juga ditambah dengan polimer dengan sifat superabsorben.

Malah lebih dekat dengan bayi adalah lapisan, yang dikenali sebagai pengedaran. Di sini, terdapat penyerap yang boleh menyerap kelembapan, tetapi ia tidak begitu aktif, kerana tugas bahannya adalah untuk melepaskan cecair jauh ke dalam lampin dan menyediakan ruang untuk peredaran massa udara. Bahan ini adalah termobond yang dipanggil.

Akhir sekali, lapisan dalam sentuhan langsung dengan kulit semata-mata harus melepasi semua cecair melalui dirinya sendiri, tanpa menjengkelkan kulit dengan sentuhannya dan juga membantu ia pulih dari hubungan biasa dengan kelembapan. Fabrik sintetik poliester yang tidak menyebabkan alahan sering digunakan sebagai asas. Untuk rawatan khas kulit dari potensi perkembangan dermatitis yang digunakan pengambilan herba.

Banyak sintetik dalam produk kanak-kanak ibu bapa biasanya menakutkan, kerana banyak telah dikatakan tentang bahaya bahan tersebut. Dalam kes Pampers tidak perlu takut - syarikat ini adalah yang terbaik dalam bidangnya di seluruh dunia, kerana Semua produknya memenuhi piawaian kualiti yang ketat, yang mana di dunia Barat, seperti yang kita tahu, jauh lebih tinggi daripada kita.

Menariknya, sifat lampin sintetik menunjukkan banyak bahan kompleks yang dapat bertahan dalam alam selama lebih dari satu abad dan memerlukan teknologi yang kompleks untuk dilupuskan, tetapi produk popular seperti ini masih tidak mencipta pencemaran tertentu. Sebab yang mungkin untuk ketidakseimbangan sedemikian adalah bahawa di negara-negara yang mempunyai taraf hidup yang tinggi, kerajaan memperuntukkan dana yang besar untuk pelupusan sisa, termasuk berteknologi tinggi, dan di negara yang lebih miskin, orang hanya memilih jenama kurang terkenal dengan produk yang lebih murah yang tidak memberikan semua manfaat yang diperlukan, namun terurai lebih cepat.

Cadangan untuk pemilihan

Oleh itu, pembungkusan mahal tidak menyebabkan kekecewaan yang besar, ia harus difahami bagaimana untuk tidak salah dengan pilihan lampin.

Memilih Pampers, ibu bapa memberi penghormatan kepada produk yang berkualiti tinggi, tetapi ini tidak menafikan hakikat bahawa anda perlu sentiasa ingat beberapa mata.

 • Hidup rak biasanya tipikal untuk produk makanan, tetapi untuk lampin dengan penghamilan herba, ia juga sangat sesuai. Jika anda mahu produk penjagaan anak yang dibeli sepadan dengan harga dan memberi kesan maksimum, beri perhatian kepada berapa lama pakej ini sah. Sila ambil perhatian bahawa pada tarikh akhir, adalah wajar untuk menggunakan semua lampin dari pek.
 • Bergantung pada siri tertentu, syarikat Pampers mengeluarkan lampin pembungkusan sepenuhnya kebersihan yang berbeza. Jadi, "lampin" dalam 5 saiz boleh dihasilkan dalam pek yang sangat kecil sebanyak 11 buah, manakala pek yang bertanda "kotak mega" boleh mengandungi, katakan, 88, 96 atau bahkan 120 salinan. Ramai ibu bapa masih membeli terlebih dahulu agar tidak pergi ke kedai lagi, tetapi di sini perlu difahami bahawa pada bulan pertama kehidupan kanak-kanak tumbuh dengan pesat dan saiznya berubah dengan cepat, itulah sebabnya lampin lama mungkin menjadi terlalu kecil. Pembekalan bulanan dalam bentuk sekeping 104 keping bernilai membeli hanya dalam kes saiz tidak kurang daripada yang ketiga, apabila kadar pertumbuhan bayi melambatkan sedikit. Bagi saiz yang lebih kecil, yang juga dijual dalam pek besar, di sini pengilang menjaga ibu bapa yang lebih berkemungkinan gembira dengan kembar.
 • Ramai ibu bapa mendakwa bahawa jika bayi dua saiz sekaligus harus membeli tidak lebih besar, tetapi pada mulanya lebih kecil - bertentangan dengan pengesyoran pengilang. Sebilangan besar pemerhatian sememangnya benar, kerana produk yang lebih padat sesuai dengan tubuh kanak-kanak, yang lebih sihat akan menjadi dan peluang yang kurang akan ada kebocoran. Walau bagaimanapun, jika anda memutuskan untuk pergi dengan cara ini, anda harus meninggalkan pembelian pek besar, kerana pilihan yang memihak kepada saiz yang lebih kecil selalu merupakan fenomena jangka pendek.
 • Ia berlaku bahawa pembentukan seorang kanak-kanak tidak selalunya sesuai dengan berat badan - sebagai contoh, secara umum, bayi yang langsing mungkin mempunyai anggota tubuh yang relatif gemuk. Dalam keadaan sedemikian, meja ukuran standard boleh menipu, kerana Perlu memilih satu saiz produk yang lebih besar. Sekiranya jelas bahawa lampin memerah kaki dan menggosoknya, maka anda harus menggantikan dengan secepat mungkin.
 • Kanak-kanak akan berkembang untuk masa yang lama selepas menyerah "lampin", dia melakukannya sepanjang masa, yang bermaksud Velcro pada produk mesti diikat dengan margin tertentu, Jika tidak, satu pek yang besar atau yang dibeli seterusnya dengan saiz yang serupa akan menjadi tidak berguna lagi. Jika produk diikat pada sisi, maka bayi sudah bersedia untuk bergerak ke saiz seterusnya.
 • Saiz lampin Ia bukan sahaja melibatkan kain yang digunakan dan diameter bukaan untuk kaki dan batang badan, tetapi juga jumlah penyerap yang digunakan. Jika seorang kanak-kanak mempunyai metabolisme yang baik (yang dinyatakan, terutamanya dengan pertumbuhan yang pesat), lampin yang sesuai untuk dimensinya tidak akan dapat diatasi secara tiba-tiba dengan tugas, diisi terlalu cepat dan membolehkan kebocoran. Terdapat hanya satu jalan keluar - untuk membeli "lampin" yang lebih besar.
 • Sekiranya pilihan itu jatuh pada seluar dalam yang mempunyai gradasi jantina kanak-kanak, maka tidak dapat diterima untuk mengabaikan masa ini. Mungkin tiada siapa yang melihat ketidakseimbangan corak lantai bayi, bagaimanapun, reka bentuk produk itu sendiri mengandaikan lokasi tertentu penyerap, yang terletak tepat di mana ia diperlukan oleh lantai yang sama. Oleh itu, lampin untuk jantina yang bertentangan, walaupun kualiti tertinggi, pasti akan mengecewakan - ia akan mengisi terlalu cepat dan sering bocor.
 • Apa-apa teori sering dihadapi dengan kekalahan, yang diuji dalam amalan, kerana nasihat terperinci tidak memberi jaminan mutlak bahawa terima kasih kepada mereka, anda akan memilih pilihan terbaik untuk bayi anda. Tanpa percubaan dan kesilapan tidak mencukupi, kerana pada awalnya setiap versi lampin harus diuji dengan membeli pakej kecil. Sesetengah penjual juga menawarkan "lampin" oleh sekeping, tetapi untuk menyemaknya adalah tepat apa yang anda perlukan - dan kesilapan tidak akan membebankan banyak, dan anda akan dapat membandingkan semua pilihan dalam masa yang sesingkat mungkin.
 • Dalam sesetengah kes, walaupun lampin yang terbaik, dibuat secara khusus untuk mengatasi kejadian ruam lampin, tidak dapat menampung tugas mereka. Ibu bapa boleh mengetuk kaki mereka, mencari versi terbaik dari "lampin", tetapi patut dipertimbangkan sama ada terdapat sebarang alasan sama sekali - hakikatnya udara yang terlalu kering dan panas menimbulkan peluh, yang sering menyebabkan masalah kulit.

Ulasan

Lampin Pampers sangat biasa bahawa hampir semua ibu bapa harus mempunyai pendapat mereka sendiri tentang produk tersebut. Seperti yang sering berlaku, ia boleh diwakili oleh sudut pandangan yang menentang, walaupun negatifnya agak sering datang dari pilihan model yang salah.

Bagi kelebihan yang sering disebutkan, mereka semua berkaitan dengan bidang pematuhan yang berbeza terhadap produk tersebut dengan jangkaan pengguna. Lampin ini hampir selalu selesa untuk bayi, dia selesa di dalamnya, dan terjadinya produk diganti dengan betul dan tepat pada masanya adalah fenomena yang sangat jarang berlaku. Dari segi penyerapan, "lampin" adalah, jika bukan yang terbaik di dunia, maka sekurang-kurangnya salah satu daripadanya difasilitasi oleh penggunaan aktif teknologi baru dan penyelidikan kita sendiri.

Pelbagai produk yang dihasilkan di bawah jenama ini membolehkan anda memilih lampin yang baik untuk kanak-kanak dari sebarang berat badan, umur dan jantina, "lampin" sendiri dihasilkan dalam kategori harga yang berbeza untuk memenuhi setiap pelanggan.

Tetapi apa yang semua atau hampir semuanya mengeluh adalah bau kimia - malangnya, sintetik yang digunakan dalam proses pengeluaran mempunyai aroma yang ketara. Di samping itu, bau ini biasanya dipertingkatkan jika lampin digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan, walaupun ini dapat dilihat dan ditambah - ibu bapa akan dimaklumkan walaupun tanpa hubungan visual dengan anak.

Mengenai lampin apa yang dipilih, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan