Ciri-ciri lampin Moony

Kandungannya

Di dunia hari ini, sukar untuk membayangkan menjaga bayi tanpa menggunakan cara yang mudah seperti lampin. Semua orang telah mendengar tentang kelebihan jenama terkenal seperti Pampers, Huggies atau Libero, tetapi tidak semua orang tahu bahawa jenama ini tidak dianggap oleh pakar untuk menjadi yang paling selesa dan mudah.

Terdapat juga jenama lampin yang lebih maju teknologi yang dilengkapi dengan mekanisme hampir berkomputer untuk menjejaki penghunian produk dan penambahbaikan yang serupa yang membuat produk lebih mahal, tetapi membawa penggunaannya ke tahap yang lebih baik.

Pemimpin dalam pengeluaran lampin ultra moden ini dijangka Jepun, yang memimpin teknologi terkini, dan Moony dianggap sebagai salah satu jenama paling popular popok Jepun kelas elit.

Maklumat jenama

Moony tidak sia-sia dalam peneraju - syarikat itu mempunyai sejarah yang agak kaya untuk pengeluar lampin Jepun. Tahun penubuhannya adalah tahun 1981 yang agak baru-baru ini, ketika Pampers yang sama telah banyak didengar di seluruh dunia, tetapi orang Jepun dengan cepat membuat kesilapan. Sudah jelas bahawa banyak produk yang diiklankan oleh mereka juga agak dipuji, tetapi masih majoriti ibu bapa membuat pendapat yang sangat baik tentang mereka.

Bagi pencapaian cemerlang pengeluar, sudah pada tahun 1987 beliau membentangkan "lampin pakai buang kalis air yang pertama di dunia", dengan ketara memperbaiki sistem kembung tiga dimensi di sepanjang garis lingkar kakinya. Sebelum itu, ketegangan itu semestinya membawa kepada masalah kulit yang jelas seperti ruam lampin, tetapi pemaju memikirkan segalanya di kompleks, setelah membuat lampin itu sendiri daripada bahan bernafas. Baiklah: sebenarnya, mana-mana lampin boleh bocor, tetapi ini telah menjadi revolusi sebenar.

Pada tahun 1992, jenama memperkenalkan satu lagi produk baru - seluar Moony Man, ciri utama yang menjadi tumpuan mereka pada bayi yang sudah tahu cara berjalan. Pada masa itu, ini adalah satu-satunya lampin di dunia yang boleh diubah dari bayi berdiri tanpa meletakkannya di atas permukaan yang rata. Yang terakhir ini tidak boleh di tempat awam, kerana ramai ibu bapa menyukai kebaharuan. Pada tahun 2001, konsep yang sama telah dibentangkan, tetapi untuk bayi merangkak.

Hari ini, pemaju syarikat terus berusaha untuk memperkenalkan teknologi baru keselesaan dan keselamatan dari kebocoran. Sesetengah formulasi mungkin kelihatan aneh kepada orang yang tidak mengetahui, tidak berkaitan dengan keperluan kanak-kanak, tetapi ibu bapa di seluruh dunia tidak boleh salah - Produk Moony dari siri yang berbeza dianggap sebagai yang terbaik di kalangan semua pesaing.

Ciri-ciri Utama

Lampin Moony dibezakan oleh pelbagai jenis yang baik - pelbagai model termasuk kedua-dua "lampin" klasik untuk bayi baru lahir dan bayi, dan seluar kanak-kanak untuk kanak-kanak yang bersedia untuk mengambil langkah pertama mereka. Terdapat kedua-dua lampin pakai buang biasa, yang keberkesanannya berlangsung hanya beberapa jam, dan lebih banyak produk "tahan lama" tahan lasak. Produk dihasilkan secara berasingan untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan - ini dinyatakan bukan sahaja untuk mengukuhkan lapisan penyerap di tempat yang sesuai, tetapi juga dalam reka bentuk gaya produk.

Dasar teknologi pengeluaran lampin teknologi itu adalah bahan khusus, yang disebut "Air Skinny".Oleh itu, ia dijadikan mesh, ditenun dari gentian ultrafin dan hampir bebas melalui udara, berkat kelembapan biasa dikekalkan di dalamnya. Ini membolehkan anda mencapai kekeringan sempurna kulit dan membantu mengelakkan kesan negatif tipikal kelembapan berlebihan dalam bentuk ruam lampin.

Lapisan luar, tentu saja, juga tidak mempunyai teknologi moden - bahan shell terbuat dari poliolefin. Di dalam, pada pandangan pertama, tidak ada yang luar biasa - lapisan penyerap dibuat berdasarkan kapas, tetapi sebenarnya terdapat superabsorbent bahan kimia yang hadir, yang membolehkan cecair cepat menebal. Model lampin untuk kanak-kanak yang lebih tua, tidak lagi terdedah kepada alahan kepada orang yang tidak dikenali, mempunyai penambahan lapisan dalaman dengan pelbagai ekstrak herba yang diekstrak daripada chamomile dan eucalyptus, serta hazel penyihir.

Terlepas dari penugasan kepada satu atau satu lagi siri, semua lampin jenama Jepun mempunyai ciri-ciri ciri, yang, tentu saja, lebih logik untuk atribut ke tambah. Sebagai contoh, pita pelekat yang digunakan dalam "memanjakan" ini tidak merosot selepas pertama melepaskan - ia mudah bukan sahaja untuk lampin yang boleh diguna semula, tetapi juga memberikan penekanan yang lebih dipercayai secara umum. Para pemaju juga benar-benar semua model dilengkapi dengan penunjuk pengisian, terima kasih kepada ibu bapa yang tetap mengikuti situasi semasa, walaupun tanpa membuang aksesori.

Semua produk semestinya direka sedemikian rupa agak ketat pada badan bayi, walaupun tidak menyekat pergerakannya, dan perkhidmatan khas yang diperkuatkan meminimumkan kemungkinan kebocoran. Terlepas dari konfigurasi yang tepat, bahan-bahan yang digunakan semestinya bernafas dan tidak menimbulkan kerengsaan pada kulit, menjadi hypoallergenic dan hanya lembut pada sentuhan.

Faedah

Menurut banyak ibu bapa yang mempunyai pengalaman sendiri menggunakan lampin pelbagai jenama terkemuka, ia adalah Moony yang paling patut dipanggil yang terbaik. Terdapat beberapa sebab untuk pendapat seperti itu, tetapi kami akan mempertimbangkan hanya orang-orang yang paling popular dalam komen di laman web ibu-ibu.

 • Keupayaan untuk menyerap najis cair dengan baik. Bagi kebanyakan jenis lampin, kriteria utama untuk penggantian segera adalah kejutan bayi "besar", tetapi ini tidak selalu berlaku dengan Moony. Fakta adalah bahawa bayi makan terutamanya pada susu dan lain-lain jenis makanan yang konsisten lembut, dan oleh itu najis mereka adalah cecair, dan popok dalam soalan mengatasi dengan masalah seperti mudah seperti jika air kencing.
 • Keupayaan untuk mengekalkan bentuk dalam apa jua keadaan. Masalah lampin banyak adalah bahawa mereka rusak disebabkan oleh tindakan aktif bayi, dan dalam keadaan sedemikian kemungkinan aksesori meningkat.

Keadaan ini diperparah oleh hakikat bahawa gel penyerap di bawah pengaruh cecair yang diserap dapat menjadi lebih berat dan mengalir, bergerak dari tempat yang sepatutnya, yang selanjutnya akan mengurangkan kemampuan penyerapan. Pemaju Moony dapat memastikan bahawa kelemahan popular ini tidak ciri produk mereka.

 • Lebar Banyak pengeluar, cuba mengurangkan kos produk mereka, membuat lampin agak kecil - bahan yang kurang mahal digunakan dengan cara ini. Dianggap bahawa ketebalan yang ketat di tempat yang betul mengimbangi saiz kecil, tetapi dalam praktiknya ternyata bahawa ia cukup untuk secara harfiah mendapatkan bendalir secara literal satu sentimeter melepasi zon yang diharapkan - dan itu sahaja, kita mendapat kebocoran. Itulah sebabnya "popok" Moony oleh Moony paling bernilai di atas pengeluar Jepun yang lain, yang juga merupakan antara pemimpin dunia dalam industri ini. Jenama yang dimaksudkan dibezakan oleh keluasan produk yang lebih tinggi, oleh itu ia memberikan perlindungan yang lebih munasabah terhadap kebocoran.
 • Keseimbangan getah. Untuk mengelakkan kebocoran, anda perlu memastikan bahawa badan bayi adalah ketat yang mungkin, tetapi anda tidak perlu menekan terlalu keras, kerana jika tidak, ia akan menyebabkan ketidaknyamanan yang jelas. Masalahnya diperparah dengan hakikat bahawa kulit seorang kanak-kanak lebih lembut, kerana tekanan yang berlebihan akan meninggalkan kesan yang lebih serius. Pencipta Jepun "lampin" berjaya mencari garis halus, apabila bahan tidak meninggalkan jurang yang sedikit, tetapi pada masa yang sama tidak mengatasi tisu-tisu badan, tetapi tidak menghalang pergerakan.
 • Lapisan dalaman timbul. Kesukaran membuat lampin sempurna terletak pada hakikat bahawa lapisan penyerap hampir selalu agak basah, dan sentuhan bahan basah dengan kulit sangat cepat membawa kepada ruam lampin. Pencipta produk Moony di luar jabatan, membuat lapisan dalaman bahan timbul, yang, agak tebal, tidak basah dan tidak membenarkan lapisan penyerap dalam mencapai kulit.

Pada masa yang sama, pelepasan juga bermakna lampin tidak menyentuh kulit di mana-mana - sebaliknya, ia bergantung kepada titik-titik tertentu, yang boleh berubah semasa pergerakan, yang mana sebahagian besar kulit dapat bernafas sepenuhnya dan mengalami tekanan yang kurang.

Kelemahan

Secara teorinya, lampin terbaik di dunia sepatutnya bebas daripada apa-apa kelemahan, tetapi sebenarnya ada kelemahan tertentu, sudah tentu, Moony tidak akan mempunyai pesaing sama sekali. Jenama Pampers, Huggies dan Libero mendapat peluang kerana beberapa masalah tidak diselesaikan oleh pemaju dari Jepun, tetapi mereka tidak selalu begitu kritikal untuk membuat ibu bapa menolak untuk membelinya. Walau bagaimanapun, jika anda hanya merancang untuk mencuba produk jenama ini, maka anda harus tahu tentang kemungkinan kelemahan terlebih dahulu.

 • Kos Penggunaan teknologi moden dan kehadiran "cip" teknologi seperti penunjuk pengisian dalam semua model tanpa pengecualian tidak boleh tetapi mempengaruhi harga - dalam beberapa kategori kadar dua kali lebih tinggi daripada yang Pampers yang sama. Ini mungkin tidak menjadi titik asas di Jepun, di mana tahap pendapatan penduduknya agak tinggi, tetapi di negara kita ramai ibu bapa akan sekali lagi berfikir tentang bagaimana untuk membeli satu.

Pengeluar utama lampin tidak terlalu rendah daripada kualiti yang lebih murah, jadi pilihan ini tidak dibincangkan.

 • Tidak sempurna. Kebanyakan ibu bapa menjalankan pemilihan lampin mengikut jadual saiz, yang menunjukkan berat badan yang mana lampin diperlukan. Sukar untuk mengatakan apa sebabnya - ukuran yang tidak tepat atau perbezaan saiz anak-anak kita dan Jepun, tetapi ramai ibu bapa mendakwa bahawa lampin Moony yang dipilih dari meja sempit. Ini, tentu saja, bukan masalah besar, jika anda sedar terlebih dahulu - maka anda hanya dapat membeli lampin dengan ukuran yang lebih besar.
 • Kualiti yang tidak stabil. Secara berasingan, perlu mengeluarkan satu kenyataan yang meluas bahawa satu lampin pengilang ini kepada yang lain adalah berbeza, walaupun kedua-dua pek tergolong dalam siri yang sama. Bagi kebanyakan ibu bapa, masih menjadi misteri bagaimana menentukan tahap kualiti produk yang dibeli, tetapi perhatian yang khusus memberi perhatian kepada fakta bahawa Moony, menghasilkan produk berasingan, sebenarnya, untuk Jepun, dan secara berasingan - untuk eksport.

Semua kelebihan cerah yang dikaitkan dengan produk jenama berkaitan dengan "lampin" yang memberi tumpuan kepada jualan di Jepun - agak mudah untuk membezakannya dengan kekurangan inskripsi pada pembungkusan dalam bahasa selain daripada bahasa Jepun, serta kod bar bermula pada 45 atau 49. Oleh itu, jika ada terjemahan sekurang-kurangnya dalam bahasa Inggeris mengenai pembungkusan, maka tidak ada keraguan bahawa lampin dibuat khusus untuk dieksport.

Destinasi eksport utama untuk jenama adalah negara-negara Asia yang berjiran, contohnya China, di mana taraf hidup penduduknya semakin rendah, seperti kualiti "lampin" tempatan, kerana Moony membekalkan lampin mereka di dalam versi "ringan", menyimpan bahan. Ia sering merupakan jenis produk kedua yang masuk ke kedai kami, kedua-duanya kerana kos yang lebih rendah dan kerana prasasti yang lebih mudah difahami mengenai pembungkusan.

Dimensi

Rangkaian saiz produk jenama Moony dibezakan dengan membahagikan saiz khas untuk lampin diri dan secara berasingan untuk seluar dalam. Sebaliknya, untuk memudahkan orientasi dalam ukuran membolehkan bilangan potongan dalam pakej - sebagai peraturan, yang lebih tua (lebih berat) kanak-kanak, lebih kecil lampin dalam pek. Perlu diingatkan tentang kelemahan yang telah disebutkan di atas - ramai ibu bapa percaya bahawa cadangan berat produk syarikat agak dipandang remeh.

Jika kita bercakap tentang saiz, terdapat empat kategori utama:

 • "Bayi baru lahir", atau hanya "NB", direka untuk bayi baru lahir yang berat dari 0 hingga 5 kg - biasanya 90 item dalam pek;
 • "S" boleh digunakan untuk kanak-kanak berat dari kelahiran, ia menganggap kategori berat dalam julat 4-8 kg, 81 buah muat ke dalam pakej;
 • "M" Direka untuk toppers dewasa, yang beratnya sudah mencapai 6-11 kg, pek standard mengandungi 62 lampin itu;
 • "L" - saiz terbesar untuk kanak-kanak dari kategori berat 9-14 kg, dalam pakej ini ada 54 buah.

Lampin tidak begitu selesa dalam kes kanak-kanak aktif, yang merangkak dengan segala kekuatan mereka, atau boleh berdiri atau berjalan. Direka khas untuk mereka seluar dalam, tetapi kerana ia direka untuk kanak-kanak lebih berat, maka saiz meja untuk produk tersebut berbeza.

 • "M" dalam kes ini, dikira berdasarkan berat anak dalam 6-10 kg, seluar dalam pakej tersebut biasanya 58 keping. Harus diingat bahawa dalam seluar dalam ini, berbeza dengan saiz yang lebih besar, pemisahan oleh jantina belum diberikan.
 • Seluar saiz "L" memberi tumpuan kepada kanak-kanak dalam kategori berat 9-14 kg, di sini bahawa pembahagian oleh jantina muncul untuk kali pertama, dan kerana kerumitan lokasi penyerap, adalah sangat tidak diingini untuk memilih model yang tidak sepadan dengan seks kanak-kanak. Salinan dalam pakej ini sudah kurang nyata - 44.
 • "Moony XL" direka untuk kanak-kanak yang cukup besar yang sudah terbiasa dengan periuk - ini tidak menghairankan, kerana berat pemilik potensi harus 12-17 kg. Jadi bayi tidak perlu lampin dengan kerap, kerana 38 buah dalam pek cukup masuk akal.
 • "XXL" - Ini adalah pilihan untuk mereka yang mendapat berat badan lebih cepat daripada belajar menggunakan periuk. Mereka direka untuk "pelanggan" dengan berat 18-35 kg dan digunakan lebih sebagai jaring keselamatan daripada untuk kegunaan penuh, oleh itu terdapat hanya sedikit daripada mereka dalam pek - hanya 26 buah.

Harus diingat bahawa kebanyakan penjual tidak membuat perbezaan kos antara pakej dengan saiz yang berbeza - biasanya satu harga yang ditetapkan adalah biasa untuk semua lampin Moony dan satu harga lagi untuk semua seluar pendek.

Pendekatan ini disebabkan oleh fakta bahawa mengurangkan bilangan salinan tidak mengurangkan bilangan bahan yang digunakan, kerana produk itu sendiri meningkat dalam saiz. Dalam praktiknya, ini bermakna bahawa bayi anda lebih berat, lebih mahal setiap lampin atau panties individu akan menjadi.

Ulasan

Terdapat sedikit komen mengenai Moony walaupun di laman web khusus berbanding dengan pesaing syarikat - kos yang tinggi dalam produk syarikat memberi kesan, ia menyakitkan poket kebanyakan rekan.

Di sisi yang terbaik, mereka biasanya dicirikan oleh pengguna yang tidak dikekang oleh wang dan sangat menghargai keselesaan mereka sendiri. Mereka menyedari bahawa lampin dan jenama seluar jauh lebih baik daripada yang lain dari segi perlindungan dari kebocoran dan kebimbangan terhadap kesihatan bayi.Ulasan cemerlang dikumpulkan dan kebolehgunaan aksesori sedemikian adalah mungkin untuk mengubahnya walaupun pada kanak-kanak berdiri, dan untuk sentiasa memantau keadaan lampin, kerap mengawalnya, tidak perlu, kerana sensor pengisian dengan sempurna melaksanakan fungsi memberitahu ibu bapa.

Beralih kepada ulasan negatif, ia harus dikatakan bahawa terdapat persepsi di Internet bahawa produk Moony sering dipalsukan. Sememangnya, palsu dan asal sangat berbeza dalam kualiti - ini disahkan oleh ramai ibu bapa. Malah, ini mungkin bukan palsu, tetapi versi lampin yang diimport, seperti yang dinyatakan di atas - anda hanya perlu berhati-hati apabila memilih pakej untuk mengelakkan kejutan yang tidak menyenangkan.

Jika Moony dikritik secara keseluruhan, maka itu biasanya bermaksud perbezaan antara harga dan kualiti. Kebanyakan kritikan ini mengakui bahawa teknologi yang digunakan (penunjuk pengisian yang sama) mungkin bernilai wang itu, tetapi tidak ada keperluan mendesak untuk menggunakannya. Penulis-penulis semacam itu percaya bahawa sekali lagi membuang lampin untuk memeriksa tahap pengisiannya tidak begitu sukar, memandangkan kadang-kadang ini dapat disimpan dua kali.

Logik yang sama berlaku untuk aspek lain yang menggunakan produk penjagaan anak. Di sini, tentu saja, semua orang bebas membuat keputusan untuk dirinya sendiri, tetapi populariti berleluasa pesaing yang lebih mudah dan lebih murah menunjukkan bahawa logik hadir dalam hujah-hujah tersebut.

Dalam video seterusnya, anda akan menemui semula lampin Moons Jepun.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan