Memilih lampin Molfix

Kandungannya

Ramai ibu bapa, melihat kos lampin dan menganggarkan berapa banyak kos keluarga yang akan dibelanjakan, sudah tentu akan meninggalkan produk-produk seperti meminjam lampin kapas klasik. Anda boleh, tentu saja, melakukan ini, tetapi di dunia moden itu tidak mudah - ibu tidak akan dapat meninggalkan anaknya sekurang-kurangnya untuk dua tahun pertama dalam hidupnya, dan juga dia tidak boleh pergi ke mana-mana sahaja dengannya. Penyelesaian masalah ini boleh menjadi pilihan yang memihak bukan jenama yang paling popular. Pengilang lampin yang agak terkenal, namun masih tidak banyak diiklankan ialah Molfix.

Beberapa perkataan mengenai pengeluar

Jenama Molfix milik syarikat Turki Hayat yang besar, yang menyatukan empat belas syarikat yang terlibat dalam pelbagai bidang pengeluaran - dari pemprosesan kayu dan pelabuhan servis untuk menghasilkan produk-produk kebersihan. Sudah tentu, kami paling berminat dengan syarikat itu - syarikat itu memanggil pengeluar lampin kelima terbesar di dunia. Ditubuhkan pada tahun 1937, syarikat transnasional pada masa kini telah mencapai skala yang mengagumkan. Produknya diwakili di 100 negara di dunia, dan jumlah pekerja mencapai 17 ribu.

Pejabat perwakilan syarikat itu terbuka di beberapa negara asing, termasuk Rusia, dan laman web Molfix (tetapi bukan Hayat secara keseluruhan) bahkan mempunyai seksyen bahasa Rusia. Produk-produk perbadanan yang sama juga boleh diketahui oleh pengguna-pengguna Rusia berkat pad sanitari.

Bertentangan dengan skala pengeluaran yang jelas, banyak pengguna secara tidak langsung berkaitan dengan produk jenama. Walaupun negara yang menghasilkan lampin adalah Turki, yang cukup baik, kerana syarikat itu memfokuskan terutama pada pasar negara-negara berkembang. Cukup untuk melihat di mana pejabat-pejabatnya terletak - di samping Rusia, ia diwakili dengan baik di Bulgaria, Iran, Mesir, Algeria, Maghribi, Nigeria dan Pakistan.

Di semua negara ini, penduduk tidak tergolong dalam hal yang baik, jadi produk, yang dapat diprediksi, termasuk dalam anggaran. Ini boleh dilihat sebagai tambah, tetapi, jelasnya, syarikat perlu mencari kompromi antara kos pengeluaran yang rendah dan kualiti yang baik, dan yang kedua tidak selalu sesuai.

Aspek dan saiz

Bertentangan dengan trend umum, jenama Turki tidak menghasilkan seluar dalam kanak-kanak untuk latihan tandas atau apa-apa produk lain yang boleh dipanggil sejenis pengganti untuk lampin sebenar. Daripada produk lain untuk kanak-kanak dalam rangkaian model syarikat itu, hanya kain lap basah dan lampin pakai buang yang diwakili, jadi pilihan di antara lampin sebenar boleh dikurangkan kepada penentuan ukuran. Pengilang mendakwa bahawa lampin dengan saiz yang berbeza dioptimumkan untuk usia kanak-kanak yang sesuai, jadi patut mempertimbangkan dengan lebih teliti apa yang ditulis mengenai mereka.

 • Saiz 1 atau Bayi baru ia bertujuan untuk bayi baru lahir, kategori berat digambarkan sebagai 2-5 kg. Pemaju Turki menyedari bahawa kulit bayi baru lahir terdedah, dan oleh itu hanya memerlukan sentuhan yang paling halus - karya mereka diperbuat daripada kain yang memenuhi syarat ini. Di samping itu, lampin ini direka dengan potongan khusus untuk tali pusat, yang tidak dapat merengsakan luka yang baru dan mempunyai akses berterusan kepadanya. Lapisan dalaman diresapi dengan ekstrak aloe vera dan chamomile, yang direka untuk menyembuhkan kulit jika berlaku apa-apa.
 • Saiz 2, aka Mini, dari segi parameter berat adalah hampir sama (3-6 kg), oleh itu ia sesuai untuk bayi yang baru lahir, hanya sedikit lebih berat. Di leher garis pusat, tiada apa yang dikatakan di sini, tetapi pengeluar mendakwa bahawa dengan semua kehalusan dan keanjalan yang tidak mengganggu keselesaan bayi, lampin itu menyerap kelembapan dengan sempurna.
 • Midi, juga dikenali sebagai saiz 3, menganggap berat bayi dalam 4-9 kg. Kanak-kanak mencapai antropometri sedemikian di puncak penggunaan lampin apabila periuk masih terlalu jauh dari permulaan, dan intensiti penggunaannya hanya meningkat, dan terdapat kesukaran tambahan dalam bentuk peningkatan aktiviti bayi. Memandangkan keperluan untuk menyesuaikan diri dengan permintaan kanak-kanak yang sentiasa berubah, pengeluar menawarkan pembungkusan saiz yang paling berbeza - dari 10 hingga 90 keping setiap pek. Sebenarnya, mengenai hal ini, serta perbezaan berat badan, semua perbezaan dari akhir kategori sebelumnya.
 • Saiz 4 atau maxi dari segi kualiti, mereka juga tidak begitu berbeza - perbezaan utama adalah dalam potensi berat bayi, yang kini dapat dari 7 hingga 14 kg. Untuk bayi langsing yang tidak mendapat berat badan terlalu cepat, produk sebegini mungkin yang terakhir dari jenisnya, jadi terdapat banyak pilihan pakej yang tersedia, yang telah berkurangan dalam segi kuantitatif - boleh terdapat antara 9 hingga 80 naskhah dalam pek.
 • Molfix juga mempunyai cawangan kecil dalam saiz saiz sebagai saiz. 4+ atau Maxi Plus. Produk ini sama sekali sama dengan yang terdahulu, tetapi direka untuk kanak-kanak yang sedikit lebih besar dengan berat 9 hingga 16 kg.
 • Junior atau saiz 5 mewakili saiz lampin yang terakhir bagi kebanyakan kanak-kanak - selepas itu, ia adalah masa untuk mereka menukar kepada seluar untuk latihan tandas, atau dapat menggunakan sepenuhnya. Berat kanak-kanak yang ukurannya sesuai adalah dalam lingkungan 11-18 kg.
 • Tidak semua kanak-kanak terbiasa dengan periuk secepat ibubapa mereka ingin, jadi ada lampin dalam model model jenama itu. Lebih Besar atau hanya 6 saiz. Berat kanak-kanak untuk aksesori tersebut bermula dari 15 kg, pengeluar tidak menunjukkan had massa atas pengguna utama. Banyak pengeluar produk bersaing untuk penjagaan bayi dalam kategori berat badan itu hanya mempunyai panties untuk latihan untuk periuk, tetapi Molfix belum menguasai pengeluaran aksesori tersebut.

Harus dikatakan bahawa jadual di atas menunjukkan angka rasmi yang diisytiharkan oleh pengilang, sementara kebanyakan ibu bapa, sekurang-kurangnya di negara kita, tidak setuju dengan anggaran ukuran saiz ini.

Di Internet, anda sering boleh mendapatkan aduan bahawa lampin, yang sesuai untuk kanak-kanak mengikut berat, sama ada sama sekali tidak sesuai dengannya atau slip, jadi ibu bapa sering mengeluh bahawa ia agak sukar untuk memilih produk jenama Turki.

Penilaian pengguna

Ia diramalkan bahawa di laman web pengeluar produk sendiri biasanya ditunjukkan hanya dari sisi terbaik, tetapi penunjuk yang lebih jujur ​​biasanya adalah komen ibu bapa yang mempunyai pengalaman menggunakan produk yang relevan. Kami tidak terlalu malas untuk melihat tapak yang didedikasikan untuk menjadi ibu, dan mencari pendapat di sana mengenai lampin Molfix. Katakan ini, walaupun pada hakikatnya kebanyakan penulis masih menunjukkan kelebihan tertentu, kemungkinan besar, penilaian negatif produk berlaku.

Ia tidak dikecualikan bahawa segala-galanya tidak selalu begitu buruk, dan kemungkinan bahawa penyelesaian sedemikian akan sangat sesuai untuk anak anda, tetapi pengguna harus mengetahui semua risiko terlebih dahulu.

Dan mari kita mulakan, mungkin, dengan yang baik. Sebagai kelebihan, kebanyakan penulis menunjukkan beberapa mata.

 • Harga. Lampin dari Jepun dianggap sebagai pemimpin mutlak dari segi kualiti, tetapi mereka juga dibezakan dengan harga tertinggi.Sebagai perbandingan, Molfix menelan kos kira-kira satu setengah kali lebih murah, yang bagi kebanyakan ibu bapa adalah faktor penting untuk sekurang-kurangnya mencuba sesuatu produk tersebut.
 • Kebolehpercayaan Ramai ibu bapa, walaupun secara terbuka mengkritik barangan dari pengeluar Turki, menunjukkan bahawa ia masih tidak bocor, iaitu, diatasi dengan fungsi utamanya.
 • Kelembutan. Mungkin terdapat lampin yang lebih lembut, yang tidak ada yang menafikan, tetapi produk Molfix dalam hal ini tidak mengecewakan. Sesetengah lampin lain, walaupun dari yang terkenal dan yang terkenal, agak lebih rendah daripada yang dipertimbangkan dalam konteks ini.
 • Reka bentuk. Kebanyakan ibu memberi respons positif kepada lukisan yang menghiasi aksesori penjagaan bayi jenama ini. Tambahan juga adalah hakikat bahawa pengguna boleh memilih dengan tepat bagaimana gambar sedemikian rupa - terdapat beberapa pilihan untuk dipilih, jadi lampin seperti yang pertama sekali kepada pemilik kecil mereka.

Ini, pada hakikatnya, momen-momen positif biasanya berakhir. Bagi kritikan pengilang, ia lebih luas dan pelbagai, dengan beberapa komen menyerang prinsip asas lampin.

 • Ketidakupayaan untuk menyerap. Apa yang diketepikan orang Turki adalah penyerap yang mampu mengubah cecair menjadi gel. Ramai ibu bapa mengadu bahawa kulit bayi masih basah, dan ini adalah laluan langsung kepada pendarahan, ruam lampin dan masalah lain. Dalam sesetengah kes, lampin seperti itu, tidak dilengkapi dengan teknologi moden, boleh bocor, yang tidak menghairankan, kerana ia tidak menyerap.
 • Potongan aneh. Kebarangkalian kebocoran semakin meningkat kerana sebab lampin Molfix tidak duduk dengan sempurna pada kebanyakan kanak-kanak. Moms sering mengadu bahawa aksesori seperti itu duduk pada kanak-kanak seperti beg, sarang sama ada dari bahagian depan atau dari belakang, dan ia tidak berfungsi dengan betul - menarik satu sisi, kita akan menjadi lemah pada yang lain. Dengan beberapa bayi, terutamanya yang mudah alih, lampin itu juga tergelincir, dan ini, bersama dengan penyerapan yang lemah, membuat kebocoran hanya mengancam.
 • Crumple and rub. TMengenai hakikat bahawa lampin yang dipertimbangkan tidak duduk dengan baik, memberi kesan buruk kepada penampilan, tetapi juga penggunaan praktikal produk. Menjadi bebas secara keseluruhan, lampin seperti itu dapat dilihat dengan menggosok kaki bayi, dan sebenarnya air kencing juga boleh sampai ke sana, yang hanya akan memperburuk kesakitan. Molfix sering tidak mahu mengekalkan bentuknya, kerana kemungkinan kebocoran sekali lagi menjadi lebih berkemungkinan.
 • Bau. Malah, lampin jenama yang tidak digunakan mempunyai bau tertentu (kertas, walaupun tidak sepatutnya), dan yang digunakan tidak memegang sama sekali, oleh itu anda akan belajar menggunakan aksesori dengan serta-merta.
 • Kekurangan teknologi. Di lampin Molfix, penunjuk pengisian dan perlindungan tambahan kanak-kanak terhadap ruam tidak disediakan, tetapi dalam konteks kos yang agak rendah dan semua kelemahan di atas, ini tidak menghairankan.
 • Harga Walaupun sesetengah menimbangkan kos produk jenama sebagai tambahan, ibu bapa yang berpengalaman menunjukkan bahawa untuk wang yang sama, anda boleh membeli rakan-rakan berkualiti dari Pampers atau Huggies yang terkenal.

Semak lampin Molfix dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan