Sanatoriums kanak-kanak Belarus

Kandungannya

Melaksanakan rawatan dalam keadaan sanatorium kanak-kanak Ia tidak mungkin hanya di Rusia, tetapi juga di luar negara. Kemudahan rekreasi yang terjangkau dan berkualiti tinggi disediakan oleh pelbagai resort dan dispensari di Belarusia. Pusat kesihatan mempunyai asas teknikal yang baik, yang membolehkan anda melakukan banyak prosedur fisioterapeutik yang paling berkesan.

Faedah

Resort di Belarusia adalah pilihan terbaik untuk bercuti dengan kanak-kanak. Di dalamnya, bayi boleh menerima rawatan secara praktikal dari hari-hari pertama selepas kelahiran bersama dengan ibu bapa mereka. Untuk bayi dalam 1,2,3 tahun, pas ibu-ibu dijual bersama ibu-ibu. Rawatan sebegini adalah pilihan terbaik untuk berehat bersama untuk ibu dan anak.

Untuk kanak-kanak berumur, pelbagai program rekreasi dengan animasi disediakan di pusat-pusat rekreasi. Guru dan pendidik profesional menjalankan kelas dan hiburan untuk kanak-kanak. Di wilayah sanatoriums ada bilik permainan dengan pelbagai tarikan untuk menghabiskan masa lapang.

Kelebihan tinggal di pusat tersebut termasuk:

  • Lokasi yang sangat baik di kawasan mesra alam.

  • Kakitangan perubatan berkelayakan profesional.

  • Pelbagai program kesihatan kanak-kanak, termasuk penggunaan kaedah fisioterapi moden, yang diluluskan untuk digunakan di institusi kesihatan kanak-kanak.

  • Program hiburan yang baik dan acara bertema.

Arahan utama

Pusat kesihatan di Belarus boleh menyediakan pelbagai jenis rawatan. Gabungan iklim yang menguntungkan dan penggunaan pelbagai kaedah terapi pemulihan membolehkan kita mencapai hasil yang sangat baik dalam memperbaiki tubuh.

Semua pusat mempunyai arahan yang berbeza mengikut profil penyakit yang rawatannya dijalankan. Di Belarus, terdapat pusat kesihatan paru-paru yang menyediakan terapi pemulihan kepada kanak-kanak dengan penyakit ENT.

Kanak-kanak dengan bronkitis kronik atau asma menjalani pelbagai prosedur perubatan. Rawatan ini memberikan pengampunan yang lebih lama dan meningkatkan sistem imun.

Di wilayah Belarus terdapat sanatorium untuk kanak-kanak buta. Kanak-kanak diajar oleh pakar neurologi dan rehabilitologi yang berkelayakan. Bagi kanak-kanak ini juga dianjurkan pelbagai acara bertema dan malam muzik. Kanak-kanak buta, serta kanak-kanak dengan gangguan visual yang serius tidak hanya boleh menjalani rawatan, tetapi juga bertemu rakan-rakan baru dan berehat.

Dalam institusi pelbagai disiplin, kanak-kanak dengan penyakit kronik sistem muskuloskeletal, penyakit kardiovaskular, penyakit sistem saraf boleh menerima rawatan yang berkelayakan. Kadar baucar biasanya 21 hari. Program yang lebih pendek selama 10 atau 14 hari juga dilaksanakan.

Penarafan Institusi Teratas

Pusat yang pakar dalam kesihatan kanak-kanak, kebanyakannya mempunyai reputasi yang baik. Kebanyakan mereka memulakan kerja mereka pada abad ke-20 dan hingga ke hari ini mereka membantu menyembuhkan ribuan anak-anak dari pelbagai bandar bekas Kesatuan Soviet. Antara pusat kesihatan Belarusia adalah beberapa yang terbaik:

Satu kes

Menerima kanak-kanak dari 6 hingga 18 tahun. Voucher "ibu-anak" untuk rawatan ibu dengan bayi dari 1 tahun juga dianjurkan.Tempoh baucer adalah 21 dan 24 hari. Untuk kanak-kanak menganjurkan enam hidangan. Pusat ini menyediakan pelbagai rawatan pelbagai penyakit kronik.

Dewdrop

Pusat ini membuka pintu kepada anak-anak sekolah dan ibu bapa mereka. Rawatan dijalankan pada baucar, yang berlangsung selama 21 hari. Sanatorium menyediakan rawatan untuk bayi dengan penyakit saluran pernafasan atas, saluran saluran pencernaan, serta penyakit sistem urogenital. Pada waktu petang, pelbagai pertandingan dan konsert keluarga diadakan. Pusat ini mengkhusus dalam reka bentuk dan pelaksanaan program untuk rekreasi dan rawatan keluarga.

Ruzhansky

Ia memberi rawatan sepanjang tahun. Ia terletak di tempat yang indah berhampiran Tasik Papiernia, rantau Brest. Pusat mengambil rawatan kanak-kanak dari tiga tahun. Untuk masa lapang aktif di wilayah kemudahan rekreasi terdapat sejumlah besar bidang sukan dan tarikan hiburan, serta kursus roller moden.

Borovoye

Terletak di daerah Myadel di republik itu Belarus. Sanatorium terletak di hutan pain yang indah. Tempoh baucer adalah 14 dan 21 hari. Bagi kanak-kanak, terdapat pelbagai pertandingan dan program hiburan. Lawatan menarik juga dianjurkan.

Tomashovka

Pusat pemulihan kanak-kanak terletak di Brest. Kakitangan perubatan yang berkelayakan merawat pesakit muda dengan pelbagai penyakit organ dalaman. Rawatan itu termasuk teknik physiotherapeutic maju yang membolehkan untuk mencapai kesan terapeutik yang baik.

Praleska

Terletak di rantau Minsk, ms Volozhinsky. Kanak-kanak diterima dari 6 hingga 14 tahun. Terdapat beberapa bangunan untuk pemulihan perubatan. Menjalankan kursus pemulihan terapi fizikal, urut, akupunktur, serta lumpur dan hidroterapi.

Jurmala

Di tengah anda boleh menjalani pelbagai prosedur pemulihan. Lokasi yang sangat baik di kawasan bersih ekologi juga mempunyai kesan positif terhadap kesihatan tubuh kanak-kanak. Pusat kesihatan menganjurkan aktiviti riadah untuk masa lapang aktif.

Bogatyr

Terletak di rantau Minsk. Pusat ini terletak berhampiran pantai di sebelah takungan - di tempat yang mesra alam dengan sejumlah besar pokok tumbuh. Di bangunan perubatan, mereka merawat pesakit muda dengan penyakit sistem pencernaan, penyakit jantung, serta penyakit kronik paru-paru dan bronkus.

Zubrenok

Pintu pusat kesihatan dan pendidikan kanak-kanak telah dibuka sejak separuh kedua abad ke-20. Semua kakitangan sangat bersedia dan kerap menjalani latihan serta kursus latihan semula. Ini menyediakan tahap organisasi rekreasi kanak-kanak dan pelbagai program pendidikan yang tinggi. Tahap yang baik dan teknikal asas perubatan membolehkan kakitangan perubatan melaksanakan pelbagai teknik fisioterapeutik yang pelbagai. Kanak-kanak bukan sahaja mempunyai rehat yang hebat, tetapi juga memulihkan kesihatan.

Petua untuk memilih

Memilih sanatorium untuk rawatan kanak-kanak, memberi perhatian kepada beberapa nuansa:

  • Cuba pilih institusi penjagaan kesihatan yang memberikan rawatan mengikut profil penyakit pada anak anda. Sebagai contoh, jika kanak-kanak mempunyai aritmia atau gangguan jantung, pilih sanatorium yang merawat kanak-kanak dengan patologi sistem kardiovaskular.

  • Perhatikan umur. Sesetengah sanatorium melaksanakan program rawatan hanya untuk kanak-kanak berusia lebih daripada tiga tahun. Sekiranya anda ingin menjalani rawatan dengan anak anda, maka lebih baik memilih pusat tersebut di mana mereka memberi rawatan kepada semua ahli keluarga. Bukan sahaja bayi, tetapi juga ibu bapa akan dapat menjalani prosedur kesihatan di dalamnya.

  • Kajian kajian. Ramai pelawat meninggalkan pendapat mereka tentang yang lain. Membaca ulasan ini, anda boleh melihat kebaikan dan keburukan setiap pusat kesihatan.Cuba ketahui lebih banyak maklumat sebelum anda membuat pilihan akhir.

  • Bincang dengan anak anda kehendaknya untuk berehat. Sekiranya bayi itu sudah cukup tua, maka pendapatnya juga sepatutnya menjadi berat dalam keputusan itu. Anda boleh memilih sanatorium dengan anak anda. Dalam kes ini, risiko memilih tempat yang salah untuk berehat diminimumkan.

Belarusia Belarusia menawarkan program yang baik untuk kesihatan kanak-kanak. Kebanyakan kompleks rawatan pemulihan tertakluk kepada pensijilan wajib dan diluluskan untuk kegunaan yang berjaya dan selamat dalam amalan pediatrik. Di sanatoriums di Belarus anda boleh meningkatkan kesihatan anda dan memperoleh kekuatan untuk kehidupan aktif.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan