Sanatoriums kanak-kanak di Evpatoria

Kandungannya

Setiap kanak-kanak berharap untuk musim panas dengan jangkaan, kerana ini adalah permulaan percutian musim panas yang hebat dan masa rehat yang indah. Jika ibu bapa tidak mampu membeli resort mahal di luar negara, anda perlu memberi perhatian kepada Evpatoria. Bandaraya yang hebat ini menawan pada pandangan pertama!

Ciri-ciri lokasi dan iklim

Evpatoria adalah sebuah bandar yang indah Crimea, yang terletak berhampiran dengan laut. Kelebihan lokasi ini termasuk iklim yang indah dan ketiadaan hujan lebat pada musim panas. Sanatoriums terletak di kawasan yang sangat indah: berhampiran gunung dan laut. Ini menyebabkan kesucian dan kesegaran udara yang luar biasa. Ia mempunyai banyak oksigen berguna, yang merupakan alat yang sangat baik untuk merawat pelbagai penyakit sistem pernafasan atau asma pada anak-anak.

Sejak zaman Soviet, bandar ini telah mendapat pengiktirafan yang pantas di kalangan banyak keluarga. Tidak semua orang dapat menjalani rawatan dan berehat di sana bersama anak itu. Baucer dikeluarkan hanya untuk ibu-ibu dengan anak-anak yang mempunyai penyakit kronik dalam profil pekerjaan sanatoriums.

Sekarang berehat dan menguatkan kesihatan anda menjadi lebih mudah. Sanatorium atau dispensari, anda boleh memilih citarasa anda sendiri. Lebih baik, tentu saja, untuk memilih sanatoriums yang paling sesuai untuk penyakit yang anak anda ada. Di Evpatoria anda boleh mencari sejumlah besar pencen yang berbeza untuk keluarga dengan kanak-kanak.

Arah utama rawatan

Setiap tahun, resort Evpatoria menawarkan banyak program rawatan untuk memulihkan kesihatan. Program komprehensif untuk kanak-kanak dan ibu bapa, program neurologi untuk memerangi cerebral palsy, prosedur balneological untuk rawatan penyakit pernafasan kronik dan banyak lagi telah dibangunkan.

Pakar perubatan dari institusi perubatan mempunyai pengalaman klinikal yang cukup dalam menjalankan prosedur fisioterapeutik yang bertujuan untuk memulihkan dan menguatkan sistem imun dan badan secara keseluruhan.

Salah satu destinasi terbaik dan paling dicari di resort adalah program kesihatan untuk ibu dan anak-anak. Ibu sedang dirawat bersama bayi. Mereka ditempatkan di dalam bilik yang berasingan, dengan segala kemudahan yang diperlukan di dalamnya. Program sedemikian biasanya direka untuk tempoh 14-21 hari. Ia adalah selama tempoh masa ini anda dapat menyelesaikan sepenuhnya keseluruhan prosedur yang diperlukan: urut, mandi terapeutik, terapi nitrogen dan laser.

Gambaran keseluruhan pilihan popular

Sanatorium Klinik Kanak-kanak Evpatoria Kementerian Pertahanan (EKDS MO)

Sanatorium terletak di kawasan taman yang indah di daerah Kalamitsky. Ini adalah pusat pemulihan klinikal yang agak besar. Ia memberi rawatan untuk pelbagai penyakit yang berlainan. The sanatorium mempunyai bahan moden dan asas teknikal yang sangat baik. Ini membolehkan anda menggunakan pelbagai jenis fisioterapi dan kaedah kesihatan.

Sanatorium kanak-kanak mempunyai lokasi yang sangat baik. Ia mempunyai zon pesisir yang baik dengan pintu masuk yang lancar ke air. Sekitar jam, resort ini dijaga. Anda boleh mendaftar untuk prosedur pada bila-bila masa sepanjang tahun. Sanatorium ini dikelilingi oleh banyak pokok. Aktiviti terapeutik yang penting. Sanatorium pakar dalam rawatan:

  • Patologi sistem muskuloskeletal dan saraf (Cerebral palsy, sindrom selepas trauma pada lokalisasi yang berlainan, tempoh pemulihan dan pemulihan selepas kecederaan dan keseleo, lumpuh yang disebabkan oleh pelbagai penyakit, neurosis dan banyak lagi).
  • Penyakit sistem pernafasan. Selalunya ia adalah bronkitis kronik dan laringitis, asma bronkial, pemulihan selepas pembedahan pada paru-paru dan pokok bronkial.
  • Pelbagai penyakit kulit: psoriasis, eksim, dermatitis atopik.

Sanatorium mempunyai lokasi yang sangat baik, tidak jauh dari stesen kereta api (hanya dua kilometer). Mendapatkannya mudah. Bandar ini mengendalikan pengangkutan awam, yang berhenti berdekatan. Sanatorium kanak-kanak terletak di Duvanovskaya Street, 21.

FSBI "sanatorium tentera"

Di sanatorium kanak-kanak, yang akan menyambut ulang tahun ke-100 pembukaan, sejumlah besar prosedur diagnostik dan terapeutik yang bertujuan untuk meningkatkan kesihatan kanak-kanak dijalankan.

Bahan asas dan asas teknikal membolehkan rawatan komprehensif untuk kanak-kanak dengan pelbagai penyakit kronik, serta kombinasi mereka. Sanatorium menyediakan rawatan semasa tempoh selepas operasi dan pemulihan.

Sanatorium bangga mempunyai program pemulihan sendiri untuk banyak penyakit, yang membolehkan anda dengan cepat dan berkesan memulihkan kesihatan yang hilang selepas sakit, kecederaan atau pembedahan yang serius.

Ia direka untuk 600 katil. Lebih daripada 755 pakar perubatan merawat bayi. Ini adalah pusat perubatan utama, yang kegiatannya bertujuan untuk memulihkan potensi pemulihan kanak-kanak dari berbagai usia.

"The Seagull"

Resort ini adalah salah satu yang paling terkenal di Crimea. Setiap tahun, beratus-ratus kanak-kanak datang ke sana untuk memperbaiki kesihatan mereka, berehat dan mengecas bateri mereka sebelum tahun baru sekolah yang akan datang. Kemungkinan rawatan di sini sangat besar: kira-kira 100 kaedah dan kaedah pencegahan dan pemulihan yang berlainan.

Bagi kanak-kanak yang mengalami gangguan neurologi atau kanak-kanak dengan cerebral palsy dijalankan hippotherapy. Kanak-kanak suka menunggang kuda. Ini mempunyai kesan positif terhadap latar belakang emosi mereka, dan juga menguatkan otot dengan baik. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa sumber dengan air mineral mengetat di wilayahnya sendiri. Ia digunakan dalam rawatan, serta dalam memasak dan untuk tujuan teknikal.

Sanatorium mengambil kanak-kanak dari tiga tahun (dengan ibu bapa). Sekiranya kanak-kanak mempunyai cerebral palsy, maka ia mungkin menjalani rawatan dari enam bulan selepas kelahiran. Kawasan kediaman terletak berdekatan dengan pantai Laut Hitam, hampir 150 meter. Menguruskan makanan pecahan yang betul. Bayi diberi makan dengan hidangan lazat dan sihat (5-6 kali sehari). Apabila menetapkan diet, semua penyakit yang berkaitan dengan kanak-kanak itu diambil dengan tegas.

Jika kanak-kanak itu dihantar untuk rawatan jangka panjang, dia boleh menghadiri sekolah, yang terletak di wilayah sanatorium. Ini akan membolehkan kanak-kanak tidak terlepas kursus program sekolah dan belajar dengan baik. Untuk anak-anak menganjurkan percutian yang indah. Di wilayah sanatorium terdapat banyak kawasan sukan, serta kebun binatang kecil untuk kanak-kanak.

"Resort Kesihatan"

Sanatorium ini mengkhususkan diri dalam menyediakan rawatan perubatan dan pencegahan untuk kanak-kanak. Ketibaan berlaku sepanjang tahun. Doktor menyediakan rawatan untuk pelbagai profil penyakit. Kanak-kanak yang paling kerap dihantar untuk rawatan penyakit pernafasan dan kardiovaskular.

Sanatorium mengambil kanak-kanak dari dua tahun. Kerja sedang dijalankan dengan kumpulan kanak-kanak, tetapi diiringi oleh orang tua. Resort ini mempunyai lokasi yang hebat. Berhampiran alam yang indah, banyak kehijauan. Sanatorium terdiri daripada 2 zon: pentadbiran dan tidur. Kawasan tidur terdiri daripada dua bangunan. Terdapat kafe di atas dasar sanatorium, serta pendandan rambut, dewan video, alasan sukan untuk bermain bola keranjang dan tarikan.

Sajian sanatorium juga menyediakan perkhidmatan rekreasi untuk seluruh keluarga.Ia terletak di Gorky Street, 24, berhampiran stesen keretapi. Laluan ini sangat mudah.

Nama Krupskaya

Di pusat Evpatoria adalah "sanatorium Krupskaya". Ia terletak di tepi Teluk Kalamitsky. Satu kelebihan penting ialah kehadiran zon persisirannya sendiri. Tahap air di tempat ini agak cetek. Atas sebab ini, ramai ibu bapa memilih tempat ini untuk berehat. Kanak-kanak kecil dengan selamat boleh bermain-main dalam air cetek. Ini tidak akan menimbulkan kebimbangan kepada ibu bapa.

Sanatorium termasuk bangunan pentadbiran, tiga bangunan tidur dan bahagian perubatan di mana rawatan dijalankan dan semua prosedur yang diperlukan. Anda boleh melalui sanatorium pada bila-bila masa sepanjang tahun. Di wilayah ini terdapat sekolah untuk kanak-kanak. Ia akan menjadi sangat mudah untuk kanak-kanak lemah yang dihantar untuk masa yang lama.

Seorang kanak-kanak yang menjalani rawatan tidak akan bosan sama sekali. Dia boleh mencari pelajaran menarik untuk dirinya sendiri. Terdapat sebuah perpustakaan dengan dana buku dan cetakan yang bagus. Acara sukan diadakan di kawasan sukan khas yang dilengkapi. Disko musim panas diadakan untuk remaja di udara terbuka.

Salah satu kaedah yang digunakan dalam kerja sanatorium untuk rawatan kanak-kanak adalah benar-benar unik. Ini adalah kaedah terapi tablet hidrodinamik. Dengan itu, anda boleh banyak kali meningkatkan peredaran darah dalam tisu dan menguatkan sistem imun.

"Tukar"

"Smena" adalah sanatorium kanak-kanak yang mengkhususkan diri dalam menyediakan rawatan perubatan dan rekreasi untuk bayi. Ia terletak di kawasan pusat Evpatoria, dikelilingi oleh taman yang indah. Lengannya adalah kira-kira 250 meter dari laut. Iklim yang sangat baik, matahari yang lembut dan jarak laut menjadikan sanatorium kanak-kanak ini sangat menarik untuk mendapat rawatan.

Kanak-kanak berumur 6 hingga 14 tahun diterima untuk berehat dan rawatan. Rawatan itu dilakukan pada keseluruhan profil penyakit kronik. Di wilayah ini terdapat banyak kawasan sukan luar di mana kanak-kanak boleh bermain permainan pasukan. Terdapat gim juga. Bagi kanak-kanak yang suka membaca, perpustakaan disediakan.

"Rainbow"

Resort kesihatan kanak-kanak terletak di tempat yang indah di pantai. Di sini, bukan sahaja bekerja dengan kanak-kanak. Ia juga merupakan pangkalan penyelidikan Universiti Perubatan Crimean. Semua perkembangan terkini saintis saintis mengenai penggunaan pelbagai rawatan fisioterapeutik digunakan dalam sanatorium secara kerap.

Sanatorium menyediakan perkhidmatan untuk rawatan pelbagai penyakit kronik pada kanak-kanak. Kanak-kanak santai yang teratur. Terdapat sebuah perpustakaan di wilayah itu, serta taman permainan, tarikan sukan. Bagi orang-orang yang menganjurkan bulatan minat: melukis, membuat pelbagai kraftangan dengan tangan mereka sendiri.

Atas dasar sanatorium terdapat makmal yang memungkinkan untuk berbagai analisis yang berbeza. Perundingan diadakan dari pakar-pakar terkemuka di jabatan-jabatan Universiti Perubatan Crimean.

Ulasan

Evpatoria adalah luar biasa untuk sejumlah besar institusi perubatan yang mengkhususkan diri dalam merawat kanak-kanak. Ulasan bekas pesakit muda menunjukkan bahawa dirawat di laut adalah pilihan terbaik untuk cuti musim panas.

Peluang untuk menggabungkan rawatan dengan mandi di laut dan rekreasi yang aktif memberi anak-anak hanya emosi positif. Mereka menganggap ini bukan sebagai rawatan, tetapi sebagai satu lagi pengembaraan musim panas.

Di antara ulasan negatif, kanak-kanak menunjukkan perabotan yang buruk dan lama di beberapa bangunan. Baru-baru ini, sanatorium cuba mengemaskini asas bahan dan teknikal, sehingga angka-angka mulai terlihat lebih baik. Ibu bapa perlu memberi perhatian kepada harga yang mendedahkan sanatorium untuk rawatan. Biasanya mereka boleh diterima untuk keluarga berpendapatan sederhana. Bagi kanak-kanak yang mempunyai kumpulan kecacatan, untuk sesetengah penyakit, baucar ke sanatorium dikeluarkan secara percuma, melalui perlindungan sosial.

Rehat dan rawatan di laut adalah cara terbaik untuk menghabiskan cuti musim panas untuk manfaat tubuh kanak-kanak. Kombinasi banyak faktor (laut, matahari, mata air mineral semula jadi) akan menguatkan imuniti kanak-kanak dan memberi pertimbangan suasana suram yang cemerlang sepanjang tahun!

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan