Percutian murah dengan kanak-kanak

Kandungannya

Bersantai dengan kanak-kanak dan tidak membayar lebih bayar adalah lebih daripada sebenar. Perkara utama adalah dengan betul menganggarkan kos yang anda boleh pergi untuk mencari percutian yang menyenangkan dan tidak dapat dilupakan dan merancang laluan. Mengenai di mana anda boleh pergi bersama anak-anak supaya ia murah dan baik, kami akan bercakap dalam artikel ini.

Bagaimana anda boleh berehat di laut murah?

Jika anda ingin pergi ke laut, tetapi tidak ada wang untuk perjalanan ke Turki atau Mesir, anda boleh pergi ke resort asli Rusia. Sochi, kita tidak akan membincangkan, kerana selebihnya di sini kos purata seperti Turki, dan bahkan lebih mahal. Tetapi di pantai Laut Hitam, selain bandar ini, yang menjadi pusat Olimpik 2014, terdapat banyak tempat yang baik yang menawarkan cuti pantai yang agak baik pada harga beberapa kali lebih rendah daripada di Sochi.

Pertama sekali Anapa, Tuapse, Loo. Untuk memastikan kos minimum, anda perlu memikirkan terlebih dahulu bagaimana untuk sampai ke resort dan tempat tinggal.

Pengangkutan yang paling ekonomi adalah kereta api, terutamanya sejak syarikat penerbangan menawarkan diskaun kanak-kanak dan faedah, dan jika anda bernasib baik untuk mencari tawaran super di laman web Keretapi Rusia di bahagian Promosi, ini akan memberikan diskaun tambahan sebanyak 40-50%.

9 foto

Anda boleh menjimatkan penginapan dengan mencari sebuah hotel mini atau rumah tamu terlebih dahulu. Untuk tempahan awal, banyak tawaran diskaun. Sekiranya kos sedemikian adalah penting untuk belanjawan keluarga, adalah wajar mempertimbangkan kemungkinan berehat di sektor swasta.

Di samping itu, di sepanjang pantai Laut Hitam, sesungguhnya, di Laut Azov terdapat banyak tempat perkemahan di mana anda boleh memasang khemah-khemah.

Sekiranya Laut Hitam tidak terjangkau sama sekali, anda boleh menjimatkan perbelanjaan dengan pergi ke Laut Azov atau Laut Caspian. Terdapat kos bilik di rumah penginapan dan hotel mini adalah beberapa kali lebih rendah daripada harga Sochi. Di samping itu, ada kemungkinan untuk mencari tempat untuk memasang khemah, atau menyewa perumahan murah di sektor swasta. Sebagai contoh, di Kaspiysk, kos menyewa bukan pangsapuri satu bilik paling ekonomik setiap hari adalah kira-kira 1,000 Rubel. In Sochi perumahan yang sama pada jarak yang sama dari laut akan menelan kos 4000-7000 rubel setiap hari.

Untuk menjimatkan hiburan, anda tidak boleh menggunakan perkhidmatan panduan, jauh lebih murah untuk membeli buku panduan dan meneroka pemandangan anda sendiri. Dalam kes yang teruk, anda boleh menggunakan perkhidmatan agensi pelancongan tempatan yang murah, yang boleh anda pilih terlebih dahulu.

7 foto

Perkhemahan

Cuti dihabiskan di latitud tengah Daripada Rusia, juga boleh diingati dan jelas. Walau bagaimanapun, ia lebih murah daripada laut. Anda boleh mempertimbangkan beberapa pilihan untuk tapak kem di Volga. Mereka bertaburan sepanjang sungai Rusia yang hebat, yang paling popular untuk cuti keluarga - terletak di wilayah Saratov, Samara, Volgograd. Terdapat senarai hiburan yang agak terhad di tapak perkemahan - berenang, menaiki catamaran, memancing. Tetapi keindahan semula jadi, jika anda bernasib baik dengan cuaca, lebih daripada mengimbangi kekurangan taman air dan dolphinariums.

8 foto

Tapak kemah Volga tidak mempunyai tarif seragam dan standard. Anda boleh mencari tempat yang baik untuk keadaan hidup, tetapi lebih mahal untuk kelasnya, dan anda boleh mencari keadaan hidup yang lebih sederhana, tetapi pada harga yang berpatutan. Di kebanyakan pangkalan, kanak-kanak berusia sehingga 7 tahun diambil secara percuma; mereka meminta bayaran tambahan kecil untuk kanak-kanak berumur 7 hingga 14 tahun. Contohnya. Pangkalan "Samarkand" di rantau Saratov menawarkan bilik untuk keluarga pada 2500 rubel, untuk remaja anda perlu membayar lagi 500 rubel setiap hari.

Menurut tinjauan pelancong yang menghabiskan percutian dengan anak-anak di tapak perkemahan dan di rumah percutian berhampiran Volga, tempat yang paling murah dan boleh diterima untuk percutian keluarga adalah Avangard (pusat rekreasi di rantau Saratov), ​​Scarlet Sails (pusat rekreasi di Togliatti ), "Breeze" (pusat rekreasi di rantau Samara).

Jangan menjangkakan bahawa hidangan masakan menunggu di pusat rekreasi Volga. Masakan di restoran dan kafe tempatan agak mudah, menu kanak-kanak dalam 90% kes tidak hadir sepenuhnya. Dan hiburan itu sendiri perlu dicipta, kemungkinan besar, secara bebas.

12 foto

Dengan sanatoriums di Rusia, semuanya lebih menarik. Terdapat banyak daripada mereka, mereka berbeza, anda boleh mencari pilihan yang sangat murah dan boleh diterima. Jika anda membeli tiket ke resort yang dipilih terlebih dahulu (kira-kira setengah tahun, iaitu, pada musim sejuk), maka simpanan akan dari 20 hingga 40%. Apabila memilih, berhati-hati mengkaji semula senarai prosedur perubatan yang ditawarkan setiap sanatorium, dan pilih kawasan yang dikehendaki berehat dengan faedah, iaitu dengan pemulihan.

Berikut adalah beberapa pilihan yang boleh dipertimbangkan, kerana ulasan tentang mereka agak positif: sanatorium "Assy" (Bashkortostan) - kos hidup dari 2,000 rubel sehari (termasuk makanan, prosedur dan segala sesuatu yang lain), sanatorium "Ust-Iletsk" (Orenburg kawasan) - kos sara hidup dengan makanan dan rawatan setiap orang setiap hari - dari 1200 rubel. Sanatorium "Kunci putih" di Karelia, di kota Petrozavodsk, di mana kos penginapan dengan makanan dan rawatan bermula dari 2,200 rubel setiap hari patut mendapat perhatian.

9 foto

Baru-baru ini (mungkin kerana krisis, mungkin kerana orang-orang agak romantik di sini), tapak perkhemahan mula menikmati populariti. Malah ada peta perkemahan di Internet, di sumber ini, anda boleh memilih pilihan yang paling dekat dengan destinasi perjalanan anda - di laut, di tasik atau di pergunungan.

9 foto

Penginapan di sana akan menelan kos 200-1000 rubel bagi setiap orang. Biasanya mereka menawarkan Wi-Fi percuma, mandi, tandas, menjaga kereta anda di tempat letak kereta. Di wilayah perkhemahan terdapat kantin dan kafe kecil di mana anda boleh makan dengan murah. Sesetengah tapak perkhemahan tidak mengenakan bayaran untuk kanak-kanak berumur kurang dari 7 tahun. Ada yang mempunyai peluang untuk menyewa khemah.

Pemilihan lawatan keluarga bajet

Bagi mereka yang tidak mahu merancang perjalanan sendiri atau tidak mempunyai pengalaman dan masa lapang, ada penyelesaian yang sangat baik untuk masalah - lawatan keluarga bajet yang ditawarkan oleh banyak agensi pelancongan. Sebagai contoh, teruskan Laut Hitam 7 hari dan 8 malam untuk dua orang dewasa dan satu kanak-kanak disediakan untuk 9500 Rubel. Di dalam rumah tumpangan lain di Anapa, anda boleh meminta 12,000 rubel untuk lawatan yang sama. Perbezaannya ialah jarak ke laut dari tempat kediaman dalam kes pertama adalah kira-kira satu kilometer, dan di kedua - 500 meter.

Apabila memilih perjalanan keluarga yang murah, harus diingat bahawa harga ini tidak termasuk makanan dan hiburan, dan, yang paling penting, tidak termasuk penerbangan dan pemindahan ke tempat istirahat.

Lawatan, yang hanya termasuk sarapan pagi di pantai Laut Hitam, telah dua kali ganda harga dan pada 2017 bermula pada 22.000 Rubles. Lawatan, di mana "semua termasuk" (kecuali untuk penerbangan, sudah tentu), kos sekurang-kurangnya 39,000 rubel selama 7 hari.

Lawatan keluarga selama seminggu di Laut Hitam, di mana "semua termasuk" dan dibayar untuk penerbangan dari Moscow, untuk dua orang dewasa dan seorang anak kos dari 109,000 rubel.

Petua

  • Jika anda perlu menyimpan bercuti, jangan bayar lebih banyak untuk apa yang boleh anda lakukan (memasak, melawat, melihat, membaca) sendiri.
  • Apabila menyewa perumahan di sektor swasta di bandar peranginan, elakkan menyewakan penginapan daripada orang yang menawarkan perkhidmatan sewaan di stesen. Jaga bumbung di atas kepala anda terlebih dahulu, dan cari apartmen atau rumah melalui Internet.
  • Sebelum anda membuat pilihan terakhir, jangan malas dan baca dengan teliti semua ulasan di Internet mengenai pusat rekreasi yang dipilih, sanatorium atau perkhemahan. Sebagai tambahan, cuba hubungi pengarang maklum balas negatif untuk bertanya soalan-soalan yang menjelaskan.Ini akan mengelakkan kejutan yang tidak menyenangkan semasa cuti.
  • Dalam usaha untuk menjadikan selebihnya sebagai ekonomi yang mustahil, jangan lupa tentang keselesaan, kerana anda akan pergi dengan anak-anak yang memerlukannya. Ketahui lebih awal jika ada infrastruktur berdekatan - kedai, farmasi, hospital.

12 tempat terbaik untuk rekreasi dengan kanak-kanak di Rusia mengikut penarafan saluran "Percutian" yang boleh anda lihat dalam video seterusnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan