Bagaimana untuk memilih kem bahasa di luar negara?

Kandungannya

Hari ini, dengan yakin bercakap sekurang-kurangnya beberapa bahasa asing dianggap tidak mewah sebagai keperluan. Beberapa dekad yang lalu, ibu bapa dapat menganggap tugas mereka dipenuhi hanya dengan menghantar anak-anak mereka ke sekolah dengan guru bahasa Inggeris yang baik. Tetapi sekarang kita perlu mencari peluang lain untuk pembangunan anak-anak kita - kursus, program latihan dan juga kem bahasa khas.

Ciri khas

Kem bahasa adalah, pertama sekali, pusat rekreasi kanak-kanak. Ia menyerupai kem tersebut di mana ibu bapa sendiri berehat beberapa masa yang lalu, dengan perbezaan yang mereka seolah-olah agak lebih moden dan menawarkan keadaan yang lebih selesa.

Selain itu, pengkhususan bahasa institusi ini menyatakan bahawa kanak-kanak itu hanya diwajibkan untuk kembali dengan tahap pengetahuan yang lebih tinggi tentang satu atau bahasa lain, walaupun, tentu saja, rehat tidak terhad kepada ini - akan ada pantai, dan kenaikan, dan perhimpunan di sekeliling api, dan permainan pasukan.

Terdapat kem-kem yang sama di negara kita - di sini, anda juga boleh belajar bahasa asing selari dengan yang lain. Satu lagi perkara ialah bagaimana proses itu dianjurkan. Adalah logik untuk mengandaikan bahawa kita semua (atau hampir semua) pelancong adalah kanak-kanak tempatan, yang dalam bahasa sasaran tidak bercakap sama seperti dalam bahasa ibunda mereka.

Di antara mereka, tentu saja, mereka akan berkomunikasi secara utamanya dalam bahasa Rusia, dan oleh itu - semua pembelajaran akan dikurangkan ke meja duduk di meja, yang tidak banyak menimbulkan minat belajar dan tidak banyak menyerupai rehat.

Satu lagi perkara - kem di luar negara. Tidak mungkin ada kelas kelas (seperti itu) sama sekali. Hakikatnya adalah kanak-kanak dari berbagai negara datang ke sini yang tidak faham bahasa masing-masing, oleh itu mereka perlu berkomunikasi dalam bahasa demi kajian yang mereka semua datang ke sini.

Keperluan untuk komunikasi dalam kanak-kanak sangat tinggi, dan rakan-rakan baru dari negara lain dapat memberitahu banyak perkara menarik, kerana semua syarat dicipta supaya kanak-kanak sentiasa bercakap bahasa asing. Ini sangat kondusif untuk menghafal peraturan dan prinsip bahasa, dengan hasilnya dalam masa yang singkat bayi akan dapat bercakap tanpa membuat kesilapan yang serius.

Sekiranya kem itu juga terletak di sebuah negara di mana penduduk tempatan bercakap bahasa yang betul, kemungkinan pekerja institusi itu akan menjadi penutur asli meningkat, dengan peluang untuk menunjukkan anak kepada kesilapannya.

Sebagai peraturan, hanya remaja yang dihantar untuk bercuti ini - mereka sudah cukup bebas melakukan tanpa ibu bapa di negara lain, dan tahap bahasa mereka biasanya agak lebih baik daripada bayi.

Kanak-kanak usia sekolah rendah tidak boleh dihantar ke mana-mana kem bahasa - anda perlu yakin bahawa pusat rekreasi ini dapat menerima, melatih dan menghiburkan bayi. Perlu difahami itu Adalah sukar untuk ibu bapa datang dan mengambil anak yang tidak puas hati dari masa ke masa, dan kakitangan kem tidak akan menghantarnya pulang ke penerbangan antarabangsa.

Negara mana yang hendak dipilih?

Kenapa, untuk belajar bahasa asing, adalah berfaedah untuk meninggalkan negara asal, ia telah diterangkan di atas, bagaimanapun, persoalannya tetap terbuka tentang ke mana hendak pergi secara khusus.

Mungkin, di mana-mana negara dengan infrastruktur pelancongan yang maju, terdapat tempat yang sama, bagaimanapun, Ia adalah penting untuk menonjolkan bidang-bidang yang berada dalam permintaan tertinggi di kalangan senegara kita.

 • England Pemimpin aliran yang dapat ditebak anak-anak yang orang tuanya ingin mengajar bahasa Inggeris.Bahasa Inggeris masih belum menghasilkan tajuk bahasa komunikasi bahasa antarabangsa Cina, dan bilangan orang yang bercakap adalah sepuluh angka. Mereka yang datang ke sini tidak banyak peluang untuk berbaring di pantai - ia terlalu sejuk di sini (walaupun kemungkinan ini juga ada), tetapi ada sesuatu yang dapat dilihat di London, di Cambridge, dan di Oxford. Pilihan kem di England sangat besar: ada cadangan untuk mana-mana dompet.
 • Jerman. Mempelajari bahasa Jerman di negara kita juga agak popular, kerana Jerman, yang juga agak dekat, diramalkan dalam permintaan. Sekali lagi, tidak ada tempat untuk berjemur di sini, tetapi terdapat banyak pemandangan menarik, dan anda tidak perlu bimbang tentang kualiti perkhidmatan yang disediakan - pedantri Jerman diketahui seluruh dunia.
 • Switzerland Di sini, sudah tentu, harga adalah terlalu tinggi, bagaimanapun, panggilan tempatan dan budaya untuk datang ke sini untuk berehat, dan penduduk tempatan, dengan cara itu, bercakap baik Jerman dan Perancis. Anda boleh memilih salah satu daripada dua bahasa atau kedua-duanya sekali, dan hanya jejak akan berlangsung seumur hidup.
 • Amerika Syarikat. Satu lagi negara yang sesuai untuk belajar Bahasa Inggeris. Tetapi di kalangan penduduk tempatan, terutama di negeri-negeri selatan, terdapat banyak warga Hispanik, sehingga mungkin juga datang ke sini demi bahasa Spanyol. Kem tempatan terkenal dengan program luar biasa mereka: selari dengan bahasa, anda boleh mempelajari robotika dan seni mempertahankan diri, memasak atau fizik. Benar, ibu bapa perlu membelanjakan wang, kerana program itu sendiri agak mahal, dan penerbangan itu akan mahal.
 • Republik Czech Satu-satunya negara dalam senarai ini di mana bahasa ibunda penduduknya pastinya bukanlah yang para tetamu kem bahasa datang ke sini. Saudara kita di sini tertarik dengan kos yang berdekatan dan sangat rendah (berbanding dengan negara-negara Barat yang lain). Bahasa Jerman juga diajarkan dengan baik di sini, kerana Republik Ceko bersempadan dengan Jerman dan Jerman yang berbahasa Jerman, dan banyak warganya bekerja di negara-negara ini.
 • Malta. Jika anda tidak mahu menafikan anak itu pada cuti musim panas laut biasa, anda harus menghantarnya ke kem bahasa di Malta Mediterranean. Salah satu daripada dua bahasa rasmi negara pulau ini adalah bahasa Inggeris, kerana penduduk setempat bercakap dengan sempurna. Ciri tempatan yang istimewa adalah anak-anak boleh datang dengan ibu bapa mereka - anak-anak menghadiri kem hari, setiap malam bersatu semula dengan orang dewasa, yang, pada gilirannya, secara bebas memutuskan masalah dengan penyelesaian seluruh keluarga.

Bahasa apa yang popular?

Populariti bahasa yang berbeza sebagai subjek untuk belajar di kem bahasa musim panas sangat berbeza. Oleh itu, apabila memilih institusi ini atau itu, anda masih perlu memikirkan bahasa yang dipelajarinya. Ia sangat penting dan berguna untuk belajar bahasa asing, namun, perlu memilih bahasa dengan bijak supaya berguna dengan kebarangkalian yang tinggi. Dalam kem bahasa biasanya mempelajari sesuatu dari senarai berikut.

 • Bahasa Inggeris Selepas Perang Dunia II, bahasa Inggeris yang diiktiraf sebagai bahasa utama komunikasi antarabangsa, oleh itu bilangan orang yang bercakap adalah hampir separuh daripada populasi dunia. Bahasa Inggeris adalah bahasa negeri di beberapa belas negeri di semua benua, dengan itu kanak-kanak itu tidak akan hilang hampir di mana saja.

Oleh itu, adalah mungkin untuk mengkajinya di banyak negara, tetapi yang terbaik adalah untuk pergi ke England, Amerika Syarikat atau Malta, di mana penduduk tempatan memilikinya sebagai mereka sendiri.

 • Jerman Bahasa ini di dunia jauh dari yang paling popular seperti bahasa Inggeris, tetapi ia masih dipelajari di banyak sekolah di negara kita. Tidak menghairankan, kerana ia adalah bahasa negeri beberapa yang dibangunkan dan pada masa yang sama keadaan tidak jauh dari kami (contohnya, Jerman, Austria dan Switzerland). Ia berada di negara-negara ini dan ia patut dilakukan demi meningkatkan tahap bahasa.
 • Perancis Di negara kita, bahasa ini telah hilang dengan populariti, walaupun dua ratus tahun yang lalu para bangsawan Empayar Rusia dalam kehidupan sehari-hari di antara mereka bercakap hampir secara eksklusif Perancis. Walaupun Perancis tidak lagi dominan di dunia, ia masih menjadi salah satu daripada enam bahasa kerja Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan berasal dari ratusan juta orang, antara mereka: orang Perancis, sebahagiannya Swiss, Kanada dan Belgia. Oleh kerana fenomena kem bahasa di Perancis tidak terlalu biasa, anak-anak kita dihantar ke kem di Switzerland atau Belgium.
 • Sepanyol. Bahasa ini adalah salah satu daripada tiga yang paling biasa di dunia, namun, negara-negara yang bercakap itu jauh dan belum dimasukkan ke dalam puncak utama negara-negara maju, dan karenanya kita tidak begitu popular mempelajari bahasa ini. Walau bagaimanapun, bahasa Sepanyol akan menjadi cara terbaik untuk berkomunikasi bukan sahaja dengan orang Sepanyol sendiri, tetapi juga dengan orang Mexico atau Argentina, serta wakil dari banyak negara lain.

Sejak peratusan penduduk Hispanik hanya berkembang di Amerika Syarikat setiap tahun, dan di beberapa negeri Sepanyol telah pun menerima status rasmi, disarankan untuk pergi ke kem bahasa untuk belajar bahasa Sepanyol di California, Texas atau Florida.

 • Cina. Jika anda tidak mengira diaspora di seluruh dunia, maka hanya dua negara yang menggunakan bahasa ini, tetapi negara-negara ini - China dan Taiwan. Yang pertama mempunyai potensi ekonomi yang besar dan pada dekad yang akan datang boleh menjadi ekonomi dunia utama, dan Taiwan sudah menjadi salah satu pusat dunia utama untuk membangunkan teknologi canggih hari ini.

Jenaka yang tidak lama lagi, bukan bahasa Inggeris, semua orang perlu belajar bahasa Cina, seolah-olah kurang dan kurang setiap hari, begitu banyak kem Amerika bahkan menawarkan latihan dalam bahasa ini.

Kem-kem yang terkenal

Jelas, kem kanak-kanak musim panas boleh berbeza dengan ketara dalam kualiti perkhidmatan yang disediakan, jadi pilihan yang baik di negara ini tidak bermakna institusi itu akan menjadi ideal. Oleh sebab itu, ada baiknya untuk mempertimbangkan kem-kem yang terbaik berdasarkan maklum balas yang ditinggalkan oleh pelawat berbahasa Rusia.

 • IELS sekolah di Malta. Di satu pihak, tempat ini tidak dipanggil kem, dan nama "sekolah" boleh menakutkan seorang kanak-kanak yang ingin berehat percutian yang mudah, tetapi tempat ini akan mengubah semua idea tentang sekolah. Ia menawarkan percutian pantai setiap hari di pantai Mediterranean, lawatan ke kubu Malta abad pertengahan, lawatan ke taman air dan dolphinarium, kursus menyelam dan karting.
 • Oxford International di England. Bertentangan dengan nama itu, sekolah itu tidak terletak di Oxford, tetapi terletak di sebelah taman nasional yang indah dan menawarkan semua syarat yang perlu untuk pembelajaran. Kolam renang, gim dan studio tarian terletak di sana, dan dalam lawatan anda boleh ke London atau Brighton (ke pangkalan tentera laut).
 • Anglolang di England. Sekolah ini terletak di resort Scarborough, di mana pada musim panas anda boleh berenang dan mendapatkan tan yang baik. Ciri-ciri institusi ini adalah kehadiran bersama di sekolah oleh kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapa mereka - program ini, tentu saja, berbeza, tetapi tahap bahasa Inggeris meningkat serta-merta dengan seluruh keluarga. Dalam masa lapang mereka, keluarga dapat bersatu kembali untuk berehat bersama.
 • Sekolah ILSC di Amerika Syarikat. Institusi ini dianggap salah satu yang terbaik di Amerika Syarikat, dan juga terletak di San Francisco terkenal dan sangat indah. Selepas kelas, ada kemungkinan untuk berjalan di sekitar bandar yang unik ini, yang landskapnya dapat dilihat dalam berpuluh-puluh filem dan video Amerika, dipenuhi semangat California dan lebih memahami budaya bercampur penduduk tempatan yang tinggal di persimpangan tamadun Amerika Utara dan Amerika Latin.

Program pembangunan

Sesetengah institusi bukan kem bahasa dalam erti kata literal, tetapi mereka menawarkan program yang luar biasa dan menarik yang akan membantu bukan sahaja untuk mempelajari bahasa yang lebih baik, tetapi juga untuk mendapatkan pengetahuan baru dari pelbagai cabang sains.

Pilihan yang memihak kepada pilihan ini akan memperluas ufuk kanak-kanak dengan ketara, dan sebagai contoh yang jelas, ia patut menyebut beberapa program terbaik di kalangan mereka.

 • STEM di Ireland. Sejak Ireland lama sekali adalah tanah jajahan Inggeris, benar-benar semua orang berbahasa Inggeris, namun penduduk tempatan memutuskan untuk tidak berhenti di kem bahasa bahasa dan jauh lebih jauh, setelah menganjurkan seluruh sekolah di mana anda boleh belajar sains alam dan tepat selama dua minggu. Kanak-kanak berumur 13 hingga 17 tahun dijemput untuk mempelajari teknologi, matematik dan kejuruteraan, dan setelah menguasai semua istilah yang diperlukan dalam Bahasa Inggeris, mereka boleh mendaftar di sebuah universiti asing yang baik untuk kepakaran teknikal.

Dublin, di mana sekolah itu terletak, merupakan tempat yang menarik untuk berjalan-jalan, jadi ia akan berbaloi untuk datang sendiri.

 • Pendidikan Sekolah Bahasa Bucksmore di Universiti Cambridge. Mungkin bahasa asing jauh lebih mudah untuk dipelajari jika ada sesuatu yang dikatakan di atasnya yang benar-benar menarik. Orang muda berusia 16-19 boleh datang ke sini selama dua atau empat minggu untuk memilih hanya dua daripada dua puluh enam mata pelajaran untuk mengikuti kursus ini. Anda boleh memilih dari semua bidang pengetahuan, khususnya: ekonomi dan perniagaan, perubatan dan kimia, undang-undang dan kesusasteraan, dan banyak lagi.

Secara semulajadi, selepas latihan sedemikian, mendaftarkan diri di universiti Inggeris untuk kepakaran yang berkaitan akan menjadi lebih mudah, dan idea umum kehidupan dan belajar di England akan dibentuk. Bonus bagus untuk cuti tersebut akan dimasukkan dalam program lawatan di seluruh negara.

 • Temui program California di Sekolah Amerika FLS International. Ini adalah di mana anda tidak akan bosan - sekolah ini terletak di tengah-tengah negeri California yang terkenal, di bandar Los Angeles, dari mana hanya dalam tiga minggu anda boleh mengadakan lawatan ke Disneyland dan Hollywood, Beverly Hills dan Silicon Valley, serta banyak tempat lain yang biasa dari filem dan buku. Akan tetapi, selepas semua perjalanan ini tidak akan ada masa untuk belajar bahasa Inggeris, namun, penganjur telah menemui jalan yang agak asli dari situasi ini - para pelajar tinggal di dalam keluarga penduduk setempat, berkat yang mereka mempunyai peluang untuk berlatih bahasa itu sepanjang masa luang mereka.

Petua untuk memilih

Perlu diingat bahawa penilaian banyak kem yang dijelaskan mungkin kelihatan terlalu tinggi untuk seseorang, kerana walaupun lembaga yang terbaik mungkin tidak sesuai untuk anak tertentu. Untuk mencari tempat yang baik untuk bayi anda, anda perlu mengambil kira ciri peribadinya.

Pertama sekali Jangan sekali-kali jangan mengabaikan kepentingan bayi. Sebagai contoh, pemain bola sepak kecil mungkin kelihatan seperti kem yang sangat membosankan, di mana keseluruhan program hiburan berkisar sekitar melawat tempat bersejarah.

Kem moden menawarkan banyak perkara menarik: dari belajar golf dan polo kepada asas solek, jadi tanyakan kepada anak apa yang dia ingin lakukan semasa cuti - maka bahasa akan lebih mudah dipelajari.

Untuk mempelajari bahasa, kehadiran penceramahnya sangat penting. Di dalam kem di mana kanak-kanak hanya bercakap bahasa Rusia, ia tidak akan dapat mengajar bahasa Inggeris dengan berkesan, walaupun ia terletak di tengah-tengah England. Komposisi tetamu mestilah multinasional atau menganggap majoriti penutur asli.

Akhirnya, mereka yang ingin menyelamatkan perlu memberi perhatian kepada kem-kem besar dengan beratus-ratus pelancong, tetapi jika kanak-kanak itu kecil dan mahu perhatian kepada dirinya sendiri, lebih baik memilih pusat rekreasi kecil.

Dalam video seterusnya, anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai kem bahasa musim panas di Ireland.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan