Bagaimana untuk memilih kem bahasa untuk remaja?

Kandungannya

Sistem pendidikan domestik semakin dikritik untuk cuti yang terlalu lama, mereka mengatakan, kanak-kanak di luar negeri belajar lebih lama dan ini tidak menyebabkan beban mental. Walau bagaimanapun, keadaan ini tidak mungkin berubah secara radikal, jika tidak, anda boleh mendapat pemberontakan sebenar kanak-kanak. Ia masih perlu dilakukan supaya kanak-kanak tidak membuang masa pada musim panas, tetapi menerima pengetahuan yang berguna tepat dalam proses rehat.

Dengan matematik, contohnya, tidak mungkin dilakukan, tetapi bahasa asing dapat dikaji walaupun dalam proses istirahat, untuk tujuan ini kem bahasa khusus dibuat. Walau bagaimanapun, tidak semuanya sempurna dan sesuai untuk semua orang, kerana anda harus terlebih dahulu memahami bagaimana memilih institusi yang betul.

Apa itu?

Dalam beberapa dekad kebelakangan ini, mana-mana kem yang menghormati diri cuba menumpukan pada spesifik pembelajaran khusus, supaya anak-anak tidak hanya bersantai di pantai, tetapi menerima beberapa beban kerja. Inilah, sejenis kelab minat yang terletak di tepi pantai, di hutan atau gunung ekologi yang bersih: sebahagian dari masa yang digunakan setiap hari dalam kelas dalam subjek khusus, dan sepanjang masa anda boleh berehat untuk kesenangan anda.

Sesetengah kem akan menjadi syurga bagi peminat sukan (bola sepak khas, bola keranjang dan pusat rekreasi lain), yang lain harus pergi ke semua peminat kreativiti (versi dengan penekanan pada menari, lukisan atau muzik), dan kem bahasa, seperti namanya, direka untuk membantu belajar atau bahasa lain. Walaupun mereka sendiri hanyalah semacam rekreasi musim panas, mereka juga dikelaskan mengikut beberapa tanda.

Pengkelasan

Pembelajaran bahasa

Perkara pertama yang perlu difahami ialah biasanya institusi tersebut tidak menjadi akademi berbilang bahasa, jadi setiap satunya dikhususkan untuk mempelajari hanya satu bahasa tertentu. Dalam keadaan negara kita, pembelajaran Bahasa Inggeris adalah paling sering tersirat, bagaimanapun, terdapat pilihan dengan bahasa lain, terutama bahasa Jerman, Perancis dan Sepanyol.

Perlu diperhatikan bahawa di Rusia terdapat juga kem-kem seperti yang dirancang untuk kajian Rusia oleh orang asing. Kanak-kanak di sana, tentu saja, juga akan menarik untuk pergi, kerana dia akan mendapat peluang untuk bercakap dengan rakan-rakannya dari negara lain yang akan menceritakan banyak perkara menarik. Dalam keadaan tertentu, seseorang boleh berkomunikasi dengan mereka dalam bahasa mereka sendiri, bagaimanapun, di pusat rekreasi seperti itu, pengetahuan linguistik baru biasanya tidak diperolehi.

Anggaran tetamu usia dan kemahiran bahasa

Kanak-kanak yang berumur berbeza memerlukan syarat yang berbeza untuk rekreasi, apatah lagi syarat untuk pembelajaran. Pusat-pusat besar mampu melatih kumpulan-kumpulan dari semua peringkat umur, namun seringnya kekhususan mereka menunjukkan bahawa mereka merekrut baik anak-anak atau remaja yang sangat muda. Perbezaan ini sebahagian besarnya disebabkan oleh satu atau lokasi lain kem tersebut.

Sebagai contoh, kem untuk kanak-kanak yang belajar bahasa Inggeris mungkin terletak di rantau Moscow. Kakitangan di sini, sebagai peraturan, benar-benar berbahasa Rusia, hanya dengan peraturan pusat itu ditentukan bahawa komunikasi berlaku dalam bahasa arahan apabila mungkin. Ini bermakna ibu bapa dengan selamat boleh memberi kanak-kanak kecil di sini, kerana pekerja dalam keadaan kecemasan dengan mudah akan memahami kanak-kanak itu dan akan dapat membantunya.

Program ini sememangnya direka untuk mereka yang tidak begitu kuat dalam bahasa Inggeris, dan dengan keperluan tetamu yang sedikit, anda juga boleh menghantar pulang lebih awal.

Adalah satu perkara lagi jika ibu bapa telah memilih pusat asing untuk kanak-kanak itu. Di satu pihak, penyelesaian sedemikian mempunyai banyak kelebihan - dan akan ada lebih banyak kesan daripada yang lain, dan semua kakitangan hanya bercakap bahasa yang diperlukan, memaksa mereka untuk menyesuaikan diri dan dengan cepat mengasimilasi bahan dengan cara yang santai.

Sebaliknya, pilihan sedemikian memberikan beberapa keperluan kepada kanak-kanak sekaligus, yang mungkin tidak dapat dipenuhi.

  • Perjalanan ke negara lain tanpa ibu bapa dalam mana-mana memerlukan kemerdekaan tertentu. Kakitangan akan melakukan segala yang mungkin supaya bayi itu baik di sini, bagaimanapun, keupayaan dasar dan autonomi mesti hadir, jika tidak, anda tidak perlu membiarkan anak pergi ke luar negara, terutama sejak pulang dari sana lebih awal akan sangat sulit.
  • Di luar negara demi mempelajari bahasa itu tepat kerana di sana anda perlu menggunakan pengetahuan anda sendiri sepanjang masa, walaupun dalam komunikasi tidak rasmi dengan rakan-rakan baru yang berpotensi. Ini bermakna bahawa pelancong muda sudah berkemampuan untuk memiliki tahap bahasa tertentu untuk mempunyai beberapa jenis pelancaran pad. Pendatang baru yang mutlak dalam bahasa tertentu tidak mencapai kem asing, dengan kakitangan antarabangsa dan berehat seketika tidak mempunyai apa-apa untuk dilakukan di sana.
  • Apabila melancong ke luar negara, seorang kanak-kanak perlu ditanya sama ada dia mahu atau tidak.. Jika ramai ibu bapa menghantar kanak-kanak ke kem lain, walaupun dengan persetujuan mereka sendiri, maka anda tidak boleh berbuat demikian di sini, kerana masuk ke dalam persekitaran yang asing, tidak dapat difahami akan menjadi tekanan sebenar bagi anak, yang mana ia mungkin lebih letih dari mental.

Lokasi

Semua kem bahasa boleh dibahagikan kepada dalam dan luar negara. Domestik adalah murah dan komparatif perbandingan yang praktikal pada semua bahasa yang diperlukan untuk senegara kita, tetapi dari cuti semacam itu, anda tidak akan membawa sebarang teraan terang (keadaan biasa, pelajaran bahasa yang tidak berguna), atau pengetahuan yang luar biasa (tidak ada persekitaran bahasa).

Perjalanan ke luar negara lebih mahal, tetapi semua kelemahan kem Rusia di pusat-pusat rekreasi seperti menjadi kelebihan.

Pada masa yang sama terdapat beberapa destinasi tipikal untuk cuti di luar negara yang bernilai tinggi.

  • Selalunya, Rusia ingin belajar Bahasa Inggeris, dan lebih baik untuk diajar di negara-negara di mana setiap orang bercakap bahasa ini, oleh itu kem di England, Amerika Syarikat dan Malta menikmati kejayaan yang luar biasa. Walau bagaimanapun, bahasa ini bukan untuk apa-apa yang dianggap sebagai cara utama komunikasi antarabangsa - kem-kem yang berkualiti dapat dijumpai, contohnya, di Finland atau negara-negara lain.
  • Keadaan ini sama dalam bahasa Jerman.Tetapi pilihan barangan siap adalah lebih kurang. Bahasa ini dituturkan dalam jumlah besar di Jerman, Austria dan Switzerland - negara-negara ini harus berorientasikan terlebih dahulu. Kem-kem yang baik boleh berada di negara-negara jiran seperti Republik Czech, kerana penduduk tempatan mungkin ingin mempelajari lebih lanjut mengenai bahasa jiran yang lebih besar. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat kekurangan persekitaran bahasa.
  • Dengan bahasa Perancis keadaannya lebih rumit: ia hanya dituturkan di Perancis, dan sebahagiannya di Switzerland dan Belgium, walaupun yang terakhir menggunakan dialek yang jauh dari norma sastera standard.
  • Sepanyol dituturkan di Eropah hanya di Sepanyol, walaupun tidak ada kekurangan kem bahasa. Bagi mereka yang bersedia untuk pergi ke hujung dunia, ada bonus bagus - akan ada kem belajar bahasa Sepanyol di Amerika, terutama di negeri selatan, di mana terdapat banyak pendatang dari Mexico dan negara-negara Amerika Latin lain.

Antara lain, adalah mungkin untuk mengklasifikasikan kem bahasa dengan apa sebenarnya yang mereka baik untuk rekreasi. Lokasi di mana-mana pantai selatan menyumbang kepada rekreasi pantai yang berkualiti tinggi, yang berada di pergunungan menjadikannya ski atau snowboarding di musim sejuk, tetapi kem hutan membolehkan anda menghilangkan paru-paru anda untuk sementara waktu dari udara bandar yang kotor.

Pada akhirnya, adalah perlu untuk menangani apa yang anak akan lakukan semasa cuti mereka.Sebagai contoh, pembelajaran bahasa dapat disediakan oleh pelajaran yang membosankan seperti sekolah, dan dapat dicapai melalui komunikasi yang menarik dengan teman sebaya yang tidak mengerti bahasa Rusia.

Memandangkan kem tersebut bukan sahaja perlu dipelajari, tetapi juga untuk berehat, adalah penting untuk memberi perhatian kepada program hiburan. Sebagai contoh, kanak-kanak tidak boleh dibiarkan sendiri: di kem-kem berbahasa Inggeris mereka memegang peralihan tematik yang dikhaskan untuk kerja Shakespeare atau buku mengenai Sherlock Holmes. Ia juga mungkin untuk menggabungkan program linguistik dengan program pelancongan atau sukan.

Cara memilih kem bahasa untuk remaja, lihat video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan