Kem kanak-kanak "Eaglet"

Kandungannya

Salah satu yang hebat kem kanak-kanak adalah "Eaglet". Sejak zaman Soviet, pusat kesihatan ini membuka pintu untuk kanak-kanak dari pelbagai bandar. Rehat yang baik dan meningkatkan kesihatan mereka di "Eaglet" boleh setiap kanak-kanak yang suka menghabiskan masa lapang mereka secara aktif.

Lokasi

All-Russian Wellness Centre terletak di bandar Tuapse, Wilayah Krasnodar. Pantai terletak lebih daripada tiga kilometer. Kem musim panas terletak 50 kilometer dari Tuapse.

Lokasi yang sangat baik di pusat kanak-kanak membolehkan pelancong kecil untuk berehat dengan baik di pantai Laut Hitam.

Iklim

Kondisi iklim musim panas di rantau ini di mana kesejahteraan berada kem, sangat lembut dan menguntungkan. Suhu air dalam laut pada musim panas - + 26-28 darjah. Gelombang besar berhampiran pantai tidak dijumpai. Kanak-kanak dengan selamat boleh berenang di air cetek.

Semasa musim panas, suhu udara mengering hingga + 27-30 darjah.

Badai yang teruk, hujan atau hujan lebat tidak direkodkan di rantau ini. Anda boleh berenang di laut dengan tenang.

Kehidupan marin berbahaya yang tinggal berhampiran pantai, tidak dijumpai.

Di sekitar kem kesihatan tumbuh sejumlah besar ruang hijau.

Ciri-ciri ACC

Tempoh penginapan di bawah baucar - 21 hari. Setiap peralihan dua belas berlangsung selama satu bulan. Kanak-kanak yang datang ke pusat kesihatan ditempatkan dalam pasukan. Setiap skuad terdiri daripada 26-30 kanak-kanak. Guru profesional yang mempunyai pengalaman pendidikan dan pengalaman yang diperlukan dengan anak bekerja dengan anak-anak.

Sepanjang tahun, terdapat dua belas peralihan atau perlumbaan dalam "Orlenok".

Semasa peralihan dengan anak-anak terdapat banyak acara hiburan dan perayaan.

Program berubah setiap tahun. Secara kerap, pusat kanak-kanak itu dikunjungi oleh pelakon dan penari terkenal. Dengan penyertaan mereka dalam konsert menarik "Orlenok" dan malam kreatif diadakan. Peluang untuk melihat pelakon terkenal memberikan kegembiraan kepada kanak-kanak yang tidak dapat dilupakan dan kenangan yang paling menyenangkan.

Untuk organisasi rekreasi kanak-kanak pelbagai lawatan menarik dan perjalanan diadakan. Orang-orang ini pergi ke pelbagai bandar di Wilayah Krasnodar. Mereka juga melawat Sochi, Gelendzhik dan resort Laut Hitam yang lain. Perjalanan sedemikian memberikan anak-anak banyak emosi yang gembira. Semasa lawatan, kanak-kanak dapat berkenalan dengan pemandangan Laut Hitam, serta mempelajari lebih lanjut tentang geografi unik rantau ini.

Camp VDTs

Struktur kompleks kanak-kanak termasuk kem kanak-kanak. Di dalam "Storm", "Star" dan "Swift" kanak-kanak ditempatkan di bangunan kediaman berasingan yang dilengkapi dengan semua peralatan yang diperlukan dan dilengkapi dengan sempurna. Kanak-kanak tinggal di bangunan di 4 tingkat.

Bangunan kediaman moden "Sunny", "Patrol", "Komsomolsky" terdiri daripada beberapa buah rumah. Di pusat kanak-kanak "Olimpik" tinggal di bangunan baru, yang dilengkapi dengan semua peralatan yang diperlukan untuk percutian yang indah. Eaglet juga mempunyai skuad yang berasingan untuk menampung kanak-kanak yang lebih muda. Ia dipanggil "Sunny." Krim diterima dari enam tahun.

Setiap unit mempunyai unit perubatan sendiri, ruang makan, bangunan pentadbiran, serta dobi sendiri. Kompleks kanak-kanak mempunyai banyak alasan sukan untuk permainan aktif dalam sukan pasukan.

Untuk anak-anak mengembangkan makanan khusus.Setiap hari, menu kanak-kanak disusun oleh pakar diet yang mempunyai pendidikan perubatan khusus dalam diet pemakanan untuk kanak-kanak dan remaja.

Setiap hari buah-buahan dan buah-buahan Crimean musim panas yang segar hadir di meja-meja anak-anak. Kanak-kanak menetapkan jadual mereka sendiri di bawah kawalan yang teliti terhadap kaunselor. Selepas makan, mereka membersihkan pinggan dan kutleri.

Setiap bilik biasanya mempunyai almari pakaian, meja tepi katil, serta meja ringan dan beberapa kerusi. Biasanya di dalam bilik diletakkan pada 3-4 kanak-kanak. Setiap bayi diberi set tuala sendiri.

Pentadbiran kem kanak-kanak cuba mengemas kini asas bahan dan teknikal tepat pada masanya sehingga selebihnya berlaku dalam keadaan yang paling nyaman.

Di kampus mana-mana wi-fi.

Terdapat juga perpustakaan, pelbagai muzium, dan taman musim sejuk. Untuk kanak-kanak lebih aktif membuka dinding mendaki. Di sana, anak-anak boleh berlatih di bawah pengawasan pengajar sukan yang berkelayakan.

Bagi kanak-kanak yang suka menari dan menyanyi, panggung terbuka dianjurkan di wilayah pusat kanak-kanak. Ia menganjurkan pelbagai persembahan teater, pertandingan lagu dan pertandingan tari tematik.

Pendidikan

Perhatian khusus diberikan kepada program pendidikan dalam "Eaglet". Sebelum digunakan untuk kanak-kanak, mereka mesti disahkan oleh Kementerian Pendidikan dan Sains Persekutuan Rusia. Hanya guru profesional yang bekerja dengan anak-anak, yang juga mengambil kursus tiga bulan untuk meningkatkan kemahiran profesional mereka untuk bekerja dengan kanak-kanak di kem kanak-kanak.

Semasa perayaan dan pelbagai acara tematik wartawan profesional, ahli alam sekitar, lifeguards dan wakil-wakil pelbagai profesion menarik bekerja dengan anak-anak. Mereka memberitahu cerita kanak-kanak dari aktiviti praktikal, dan juga mengajar kemahiran yang berguna yang berguna kepada mereka dalam kehidupan seharian mereka.

Untuk kanak-kanak kreatif menganjurkan pelbagai bengkel profesional, yang dijalankan oleh wakil profesyen kreatif yang popular. Peristiwa sedemikian kekal dalam ingatan untuk masa yang lama dan hanya memberi emosi positif kepada anak-anak.

Semasa bengkel yang menarik ini, kanak-kanak akan mempelajari lebih banyak maklumat mengenai ciri profesion atau penyanyi.

Pemulihan

Kompleks kesihatan mempunyai beberapa unit perubatan. Kakitangan perubatan yang berkelayakan menjalankan pelbagai kaedah terapi pemulihan untuk bayi dengan pelbagai penyakit organ dalaman.

Pelbagai kaedah fisioterapi membolehkan anda memulihkan tubuh kanak-kanak dan menguatkan imuniti yang lemah.

Sukan dan pelancongan

Bagi kanak-kanak pelawat, seringkali termasuk pelbagai pertandingan mudah alih di udara laut segar. Sebilangan besar alasan sukan membolehkan pertandingan pasukan dalam pelbagai sukan. Jurulatih profesional dan jurulatih sukan bekerja dengan anak-anak.

Bagi kanak-kanak yang suka berenang, kelas diadakan di kolam renang.

Latihan sukan seperti ini dianjurkan pada musim panas: dari Mei hingga Oktober.

Bagi kanak-kanak yang ingin tahu akan menghargai perjalanan dan lawatan pelancong yang banyak. Aktiviti sedemikian mempunyai kesan positif terhadap penyesuaian anak dalam persekitaran luaran dan menanamkan rasa cinta kepada tanah air.

Rekreasi

Mengadakan masa yang menyeronokkan di dalam kem mengetepikan banyak perhatian. Kanak-kanak mengambil bahagian dalam pelbagai pertandingan, acara hiburan yang didedikasikan untuk peristiwa menarik dalam sejarah dunia dan kehidupan seharian.

Antara pasukan mengadakan pelbagai pertandingan kreatif.

Setiap kanak-kanak semasa selebihnya mengembangkan kebolehan lakonan dan oratorinya.

Untuk rehat yang baik dengan anak-anak, terdapat seluruh pasukan profesional yang menyediakan penginapan di pusat kesihatan sebagai percutian sebenar untuk setiap kanak-kanak.

Kos baucar

Harga di pusat kesihatan mungkin berbeza bergantung pada masa ketibaan.

Secara purata, kos baucar 21 hari pada tahun 2017 adalah 45 000-50 000 Rubles. Anda boleh membelinya di alamat rasmi untuk pentadbiran pusat kanak-kanak atau melalui pelbagai syarikat perjalanan.

Adalah lebih baik untuk membeli baucar terlebih dahulu, seperti pada musim yang tinggi mungkin tidak mencukupi untuk semua orang.

Petua untuk ibu bapa

Untuk selebihnya di pusat kanak-kanak untuk membawa bayi anda hanya emosi positif, gunakan petua ini:

Sebelum perjalanan ke kem, pastikan untuk menyediakan anak itu. Beritahu anak anda mengenai semua kelebihan cuti sedemikian. Cobalah untuk memberi tumpuan kepada program rekreasi yang menarik, jarak laut, serta kemungkinan percutian yang hebat di kalangan rakan-rakan.

Sediakan semua dokumen yang diperlukan yang mungkin diperlukan. Jangan lupa untuk memasukkan satu salinan sijil kelahiran kanak-kanak dan sijil perubatan yang menyatakan bahawa kanak-kanak tidak mempunyai kontraindikasi di pusat kesihatan.

Bentuk beg pakaian terlebih dahulu.

Jangan letakkan perkara tambahan! Pastikan anda meletakkan anak-anak lelaki berenang, dan baju renang kanak-kanak perempuan. Cuba pilih produk dari bahan yang lebih ringan yang kering dengan cepat di bawah matahari.

Berhati-hati sebelum membeli tiket. Anda boleh memilih perjalanan kereta api atau kapal terbang. Terdapat banyak laluan bas ke kem kanak-kanak. Kumpulan kolektif pekerja "Orlenka" bertemu pada waktu yang telah dipersetujui di stesen keretapi dan pengangkutan kanak-kanak ke pintu pusat kesihatan.

Ulasan

Anak-anak yang beristirahat di "Eaglet" dengan mesra ingat tentang selebihnya di dalam perkhemahan. Ramai kanak-kanak suka menyusun masa lapang dan mengadakan pelbagai kelas tuan. Antara tinjauan yang positif adalah banyak di mana kanak-kanak bersemangat bercakap tentang bagaimana mereka bertemu dengan pelakon terkenal.

Dari ulasan negatif, kita dapati bahawa kanak-kanak tidak menyukai keadaan hidup.

Kehadiran bilik mandi di lantai dan tidak di dalam bilik untuk beberapa kanak-kanak memanjakan kesan cuti.

Pusat kesihatan "Eaglet" rfad membuka pintu kepada kanak-kanak yang tinggal di seluruh dunia dan mempunyai pelbagai minat. Semasa cuti di kem, anak-anak akan berehat dan mendapat kekuatan untuk pencapaian baru.

Maklumat lanjut mengenai kem kanak-kanak "Eaglet" anda akan belajar dari video berikut.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan