Kem hoki ais untuk kanak-kanak

Kandungannya

Jika anak anda bersemangat mencintai hoki, dan bukan hanya menonton, tetapi juga bermain, maka musim panas mungkin tidak begitu bercuti baginya. Dalam kes ini, hadiah yang sempurna untuknya akan menjadi perjalanan ke kem hoki untuk kanak-kanak.

7 foto

Ciri khas

Secara umum, kem kanak-kanak hoki ais adalah pusat rekreasi yang sama, seperti orang lain, iaitu, mereka datang ke sini dalam banyak cara untuk berehat dan mendapatkan kekuatan. Tetapi inilah persamaannya berakhir, kerana versi hoki dicipta khusus untuk kanak-kanak yang tidak dapat membayangkan diri mereka tanpa sukan ini. Di sini semua syarat dibuat untuk meningkatkan kemahiran mereka setiap hari - terdapat penggelek, pukulan dan kayu hoki, serta masa yang diperuntukkan khusus untuk permainan kegemaran anda. Musim dalam hal ini bukan halangan, jadi pada musim panas, anda boleh memacu puck di atas padang ais.

Tambahan pula adalah bahawa kem-kem tersebut mengumpul orang yang berfikiran sama. Walaupun populariti hoki di Russia, ia akan menjadi lebih sukar untuk memasang beberapa pasukan untuk permainan biasa di halaman daripada akan berlaku dengan bola sepak. Tetapi tidak di kem hoki, kerana semua orang di sini gila tentang hoki! Ini juga terpakai kepada kakitangan - jika terdapat kelas teori di sini, maka mereka akan menumpukan kepada topik yang sama.

Jenis pekerjaan

Apa yang mereka lakukan kem hoki? Secara umum, kelas di kebanyakan organisasi ini boleh dibahagikan kepada tiga jenis:

  • Teori Ini termasuk secara harfiah segala-galanya, dari prinsip pembinaan taktikal permainan jurulatih profesional dan bekas pemain kepada kecenderungan motivasi diri psikologi sebelum perlawanan dari psikologi sukan.
  • Kelas-kelas di atas tanah. Ini termasuk, utama, perkembangan kaedah individu untuk bekerja dengan kelab.
  • Kelas-kelas di atas ais. Dan inilah praktikal - di sini anda boleh memperbaiki semua teknik dan teknik ski yang sama, dan anda boleh pergi terus ke perniagaan, dan, menaip perintah, untuk mengajar lawan anda pelajaran.

Di Rusia

Disebabkan fakta bahawa Rusia adalah negara yang agak hoki, tidak banyak kem-kem khusus di sini. Sudah tentu, sebagai peratusan dari jumlah pusat rekreasi, mereka mewakili bahagian yang sangat kecil, tetapi jika seseorang bersedia, ada yang boleh sampai ke sana.

Mungkin yang paling terkenal ialah Kem Junior Hockey di bandar Sochi. Latihan diadakan di gelanggang yang sama, yang digunakan untuk Sukan Olimpik 2014. Orang-orang ini dilatih oleh pasukan profesional antarabangsa, semua pemasangan orang asing semestinya diterjemahkan ke dalam bahasa Rusia. Kos baucar untuk atlet muda 9-14 tahun termasuk benar-benar segala-galanya, termasuk kelengkapan dan aksesori lain yang diperlukan.

Di rantau Mozhaisk di Moscow, atau sebaliknya, di dekatnya, terdapat latihan Latihan Gaya Es. Di sini, penekanan adalah pada pendekatan individu - kad khas ditambah kepada setiap orang yang mempunyai rehat, di mana semua maklumat mengenai sikapnya terhadap hoki dimasukkan. Banyak perhatian diberikan kepada psikologi sukan. Bagi pelawat biasa terdapat sistem diskaun.

Terdapat kem-kem serupa di kawasan lain di negara ini.. Bagi kanak-kanak dari Kazan dan seluruh Tatarstan, Kem Hoki Individu Antarabangsa (MIHL) di Naberezhnye Chelny membuka pintunya. Bagi pemain hoki kecil rantau Nizhny Novgorod di Nizhny Novgorod, sekurang-kurangnya dua institusi bekerja - Hoki Camp NN dan Sekolah T-Hoki. Sesuatu yang sama boleh dicuba untuk mencari di mana-mana bandar di mana hoki profesional diwakili, jadi terdapat peluang bukan sahaja bagi mereka yang tinggal di pusat hoki dunia - dalam Pskov bersyarat yang anda juga boleh mencapai kejayaan.

Pusat-pusat asing

Kem asing sering mencadangkan pendekatan yang sama sekali berbeza dengan latihan pemain masa depan - mereka sering sangat khusus, misalnya, direka khas untuk para pembela, atau hanya untuk penjaga gol, atau hanya untuk pemain lapangan. Ia perlu pergi ke sana, jika hanya kerana ada sekolah yang sama sekali berbeza, dan ada peluang untuk belajar sesuatu yang tidak akan diberikan oleh rumah itu.

Di samping itu, dalam organisasi asing terdapat lebih banyak peluang untuk perempuan, kerana di Eropah, secara tradisinya, mereka menonton peluang yang sama untuk jantina yang berbeza.

Di hoki Eropah, orang Czech dianggap sebagai pasukan tradisional, jadi di Republik Czech, kebanyakan kem profil yang sepadan. Apa yang bernilai hanya satu Elgraff di bandar Beroun, mengumpulkan jurulatih terbaik Czech, merekrut pemain lapangan dan penjaga gol secara berasingan, termasuk mengikut program individu. Pertubuhan-pertubuhan Czech secara umum diiktirafkan, jadi selalu menarik di sini. Begitu juga, institusi serupa di Slovakia dan Hungary.

Lebih dari lautan, tradisi hoki tidak kurang hebatnya, pemain hoki muda sedang menunggu di sana di Kanada dan Amerika Syarikat. Lebih banyak perhatian, tentu saja, Kanada, sebagai juara dunia berganda, dan yang paling terkenal di sini adalah Kem Hoki Kanada dan Kem Musim Panas Prestasi Berkhemah TWIST Elite.

Jika anda mahu kanak-kanak tidak meninggalkan terlalu jauh dari rumah, tetapi masih berlatih oleh sempadan, beri perhatian kepada Negara Baltik - pusat yang agak baik diwakili di Lithuania dan Latvia.

Harga

Kos baucar bergantung pada syarat-syarat tinggal (jumlah orang yang tinggal di bilik yang sama, ciri-ciri gelanggang dan peralatan), serta lokasi kem (jumlahnya boleh termasuk kos pemindahan ke dan dari, mempengaruhi harga tempatan untuk makanan, dan sebagainya selanjutnya). Tempoh penginapan juga memainkan peranan, tetapi secara amnya biasanya kira-kira seminggu.

Oleh itu, jika kem tersebut terletak di suatu tempat di Rusia, maka pada 2017, diharapkan dapat menghabiskan di mana saja dari 20 hingga 30 ribu rubel. Kira-kira harga yang sama di luar negara, khususnya, di Slovakia dan Hungary.

Di khemah-khemah Czech, harganya lebih tinggi - anda perlu menghabiskan 40-60 ribu rubel setiap peralihan. Bagi organisasi Kanada, ada kos yang perlu dijelaskan secara berasingan, kerana mereka tidak mempunyai syarat standard - pemindahan boleh dimasukkan dalam harga, atau ia mungkin tidak dianjurkan sama sekali, adalah dibenarkan untuk menyelesaikan dalam keluarga Kanada.

Ulasan

Sekiranya saya mengatakan bahawa untuk kekasih dalam sukan ais remaja Adakah perjalanan ke kem hoki salah satu kesan terbaik seumur hidup? Sehubungan itu, dalam majoriti kes-kes, tanggapan ibu bapa bersemangat - tindak balas anak-anak tidak semestinya memberi jawapan yang lain. Momen negatif tertentu mungkin hanya jika pilihan jatuh pada organisasi asing yang jauh yang tidak mengatur keberangkatan dari Rusia - maka masalah mungkin timbul untuk menyampaikan anak itu ke sana dan membawanya pergi dari sana, tetapi itu semua kemungkinan negatif .

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan