Kem kanak-kanak di Anapa

Kandungannya

Cuti musim panas di Anapa adalah pilihan yang sangat baik untuk menghabiskan cuti musim panas untuk keseronokan dan aktif anak anda. Selepas perjalanan sedemikian, bayi pasti akan mempunyai kenangan yang paling terang dan terang. Bukan untuk apa-apa yang Anapa dianggap salah satu bandar terbaik Rusia untuk rekreasi kanak-kanak.

Faedah

Selama bertahun-tahun, kem kanak-kanak yang terletak di Anapa telah menarik pelancong muda dari semua bandar di Rusia. Dan tidak secara kebetulan! Lagipun, berehatlah seperti itu kemudahan penjagaan kanak-kanak Ini membantu kanak-kanak bukan sahaja untuk memulihkan untuk tahun persekolahan, tetapi juga untuk bertemu rakan-rakan baru dan juga meningkatkan kesihatannya sepanjang tahun depan.

Kelebihan pusat kanak-kanak tersebut termasuk:

 • Jarak ke Hitam laut. Sebagai peraturan kem terletak terus di pantai laut. Susunan ini membolehkan kanak-kanak berenang banyak dan bersenang-senang di dalam air. Mandi - selalu disertakan dalam rutin harian kanak-kanak. Sepanjang perjalanan kanak-kanak di kem tersebut, kanak-kanak melawat laut setiap hari dan mandi.

 • Lokasi yang hebat. Sering kali, pusat kanak-kanak terletak di kawasan hijau. Bangunan kediaman, di mana kanak-kanak hidup, dikelilingi oleh pain tua dan oak yang kuat. Kemudahan kesihatan juga sering dijumpai di tempat-tempat seperti itu. sanatoriums. Udara laut berguna dalam kombinasi dengan phytoncides tumbuh-tumbuhan konifer mempunyai kesan yang benar-benar penyembuhan, menyembuhkan badan kanak-kanak.

 • Iklim yang besar. Pada musim panas, hampir tiada ribut dan hujan lebat di Anapa. Satu-satunya pengecualian adalah anomali semulajadi, yang berlaku, sebagai peraturan, tidak lebih dari sekali setiap seratus tahun. Suhu air di musim panas boleh memanaskan sehingga 25-28 darjah. Pintu masuk ke air sangat halus. Berhampiran pantai laut hampir tidak ada gelombang yang kuat. Penduduk akuatik berbahaya tidak berenang ke pantai dan hanya diperkenalkan jauh ke laut.

 • Organisasi riadah aktif. Rutin harian di kem kanak-kanak diduduki oleh pasukan pedagogi yang mempunyai pendidikan yang mencukupi dalam bekerja dengan anak-anak. Ia adalah wajib bahawa guru dan kaunselor cuba untuk memasukkan permainan aktif, pertandingan sukan, serta pelbagai malam tema dalam mod. Untuk remaja Disko disusun.

 • Makanan biasa. Perkara ini di kem kanak-kanak memberi kepentingan. Mereka cuba memberi makan bayi dengan penuh dan bervariasi. Pastikan menu termasuk hidangan dari ayam, ikan, daging lembu. Setiap hari di meja kanak-kanak ada sayur-sayuran segar dan buah-buahan bermusim. Semasa makan tengah hari, bayi diberi produk baking atau tenusu. Makanan, terutamanya, lima kali sehari.

 • Kos yang agak rendah permit. Istirahat di kem kanak-kanak, yang terletak di Anapa, akan jauh lebih murah daripada mengatur perjalanan untuk kanak-kanak ke Eropah atau negara-negara lain di dunia. Setiap tahun pusat-pusat cuba menawarkan program diskaun atau tawaran promosi.

 • Kemungkinan kenalan baru. Kanak-kanak yang suka berkomunikasi dengan mudah membuat kawan menarik di kem kanak-kanak. Walaupun selepas baucar, anak-anak tetap berteman baik. Mereka mudah berkomunikasi dengan rakan-rakan baru melalui rangkaian sosial atau panggilan balik. Sesetengah orang datang ke perkemahan tahun depan bersama-sama.

Cuti di kem kanak-kanak adalah pilihan yang sangat baik untuk percutian musim panas.Jumlah besar kelebihan seperti itu di Laut Hitam membuat tinggal dalam keadaan pusat kanak-kanak yang tidak dapat dilupakan bagi setiap kanak-kanak. Anak-anak, sebagai peraturan, mengingatkan orang lain di kem kanak-kanak Laut Hitam selama bertahun-tahun.

Bersedia untuk perjalanan

Organisasi perjalanan kanak-kanak itu adalah tugas yang agak menyusahkan. Setiap ibu mula bimbang: adakah dia meletakkan semua perkara yang dia perlukan dengannya di jalan? Jangan panik! Sebelum anda menghantar anak anda berehat, pastikan anda mengambil buku nota dan merancang semua yang anda perlukan untuk perjalanan ke bayi.

Apabila merancang perkara yang perlu jangan lupa:

 • Sijil dari institusi perubatan bahawa bayi tidak mempunyai penyakit berjangkit dan senarai vaksinnya. Dokumen perubatan sedemikian dikeluarkan oleh pakar pediatrik tempatan. Ini adalah perlu bagi mengelakkan wabak penyakit berjangkit atau berjangkit di kem kanak-kanak. Jika bayi anda mempunyai diabetes, pastikan anda memeriksa kehadiran dalam beg meter, jalur ujian, serta gula-gula "cepat". Mereka mungkin memerlukan kanak-kanak di jalan raya sekiranya berlaku hipoglikemia.

 • Perkara hangat. Jangan cuba mengisi beg perjalanan anda dengan sejumlah besar sweater, jumper dan kaus kaki bulu. Hadkan diri anda kepada sepasang perkara hangat dan tidak berat. Pada musim panas, angin sejuk boleh meniup di pantai Laut Hitam pada sebelah petang. Cahaya, tetapi pada masa yang sama baju sejuk hangat pasti akan memerlukan bayi pada masa ini.

 • Beberapa set seluar. Cuba mempunyai produk yang dibuat dari bahan semula jadi. Jangan pilih sintetik. Semak bahawa kanak-kanak lelaki mempunyai batang renang dengan mereka, dan kanak-kanak perempuan mempunyai baju renang. Pilih produk dari bahan pengeringan cepat.

 • Tuala. Lebih baik meletakkan dua. Satu - untuk kebersihan umum, yang kedua - untuk muka. Sebagai peraturan, di tuala kem kanak-kanak dikeluarkan. Walau bagaimanapun, selalunya mereka mungkin tidak mencukupi. Adalah lebih baik bahawa bayi dengan dia mempunyai tuala peribadi. Pilih produk yang menyerap air dengan cepat dan mudah dengan mudah. Mereka tidak sepatutnya besar dan mudah dimuatkan dalam beg pakaian.

 • Penyediaan psikologi kanak-kanak itu untuk berehat. Sekiranya bayi itu melakukan perjalanan sedemikian untuk kali pertama, pastikan anda secara berselang-seli menyiapkannya untuknya. Cuba bercakap dengan anak anda seperti kawan. Beritahu kami bagaimana orang lain bersenang-senang di sana, bagaimana mereka menikmati bersantai di kem kanak-kanak. Dalam cerita ini, tumpuan kepada kelebihan pusat: jenis hiburan yang dianjurkan, berapa banyak tarikan yang ada, bagaimana makanan lazat dihidangkan di ruang makan. Jangan menolak kanak-kanak itu dalam apa jua keadaan! Cuba minat dia dalam perjalanan ini dengan cara yang suka bermain.

Pandangan

Anda boleh memilih kem kanak-kanak dari pelbagai pilihan. Di setiap pusat, pihak penganjur cuba untuk membuat rehat untuk kanak-kanak yang benar-benar menarik dan menarik. Selama bertahun-tahun, pusat kanak-kanak yang terletak di Anapa mempunyai pakar dalam mengatur aktiviti rekreasi yang sangat baik untuk kanak-kanak berumur yang berbeza.

Semua pusat kanak-kanak boleh dibahagikan kepada beberapa jenis.

Sukan

Di pusat tersebut, organisasi permainan aktif memainkan peranan utama. Banyak pertandingan sukan dan pelbagai pertandingan diadakan untuk kanak-kanak. Pemenang dijamin hadiah dan cenderahati.

Spa

Di dalamnya, anak-anak bukan sahaja menyeronokkan dan secara aktif menghabiskan cuti musim panas mereka, tetapi juga dapat meningkatkan kesihatan mereka dan menguatkan kekebalan mereka. Pusat-pusat tersebut terletak, sebagai peraturan, di tempat-tempat yang indah dan indah. Doktor-doktor merawat profil penyakit yang berbeza. Ramai pusat menerima kanak-kanak dari usia tiga tahun. Bagi kanak-kanak yang lebih muda adalah perjalanan yang dianjurkan "ibu-anak".

Tematik

Ini boleh menjadi tentera, orienteering, sejarah, kem buruh. Sebagai peraturan, mereka memberi tumpuan kepada remaja dan kanak-kanak berumur lebih dari 10 tahun. Masa lapang di pusat-pusat tersebut dianjurkan mengikut fokus tematik.Istirahat akan menarik untuk kanak-kanak yang ingin tahu yang berminat dalam sejarah atau geografi.

Psikologi

Mereka menjalankan pelbagai latihan dan program pendidikan untuk membetulkan tingkah laku remaja dan mewujudkan hubungan komunikasi. Sesuai untuk remaja dan kanak-kanak yang sukar untuk bertemu dengan orang baru.

Pendidikan

Menggabungkan bukan sahaja rekreasi kanak-kanak, tetapi juga laluan kursus atau latihan untuk mengkaji mana-mana subjek. Selalunya ia belajar bahasa asing. Sewaktu tinggal di pusat kanak-kanak itu, kanak-kanak itu meningkatkan pengetahuannya dalam bahasa Inggeris atau Jerman. Semua acara biasanya diadakan dalam bahasa asing. Rendaman sedemikian dalam program ini membolehkan anda mencapai kejayaan yang baik dalam mengkaji subjek dalam masa yang agak singkat.

Amatur

Mereka agak inovatif di kalangan pusat kanak-kanak lain. Dianjurkan untuk kanak-kanak yang suka pengaturcaraan atau bermain di komputer, serta pelbagai teknik. Di pusat-pusat tersebut, anak-anak boleh mempelajari sesuatu yang baru mengenai teknik-teknik canggih dalam bidang teknologi komputer.

Bagaimana untuk memilih

Memilih percutian musim panas untuk kanak-kanak adalah tugas yang agak sukar dan bertanggungjawab untuk ibu bapa mereka.

Bagi bayi yang mempunyai masalah kesihatan, lebih baik memilih sanatoriums. Di dalamnya, kanak-kanak itu dapat berehat dan memperbaiki kesihatannya.

Bagi remaja, pelbagai pusat kanak-kanak bertema adalah sempurna Setelah beristirahat di tempat itu, kanak-kanak itu tidak akan bosan dan akan bersenang-senang semasa cuti.

Kos baucar

Harga untuk cuti di pusat kanak-kanak di Anapa berbeza-beza. Jun adalah bulan terpanas dan paling sibuk untuk semua organisasi riadah. Permit mulai awal Jun, sebagai peraturan, yang paling mahal. Rata-rata, rehat selama 21 hari tinggal adalah kira-kira 20-25 ribu Rubles. Harga boleh berubah-ubah dan bahkan mencapai 50-60 ribu rubel.

Kem-kem yang terkenal

Senarai pusat kanak-kanak Rusia yang terbaik adalah agak besar. Banyak pusat-pusat, yang terletak di Anapa, mempunyai reputasi yang baik untuk rekreasi kanak-kanak dari berbagai usia. Pilihan institusi untuk cuti musim panas kanak-kanak itu kekal dengan ibu bapa.

Shift

Pusat ini beroperasi sepanjang tahun. Pintu kem dibuka untuk kanak-kanak berusia tujuh hingga 17 tahun. Dalam setiap bilik biasanya hidup dari 2 hingga 4-5 orang. Makanan dianjurkan untuk bayi 5 kali sehari, dengan mengambil kira keperluan fisiologi setiap umur kanak-kanak. Terdapat pelbagai aktiviti sukan dan rekreasi.

Mutiara Rusia

Terletak di kawasan semula jadi yang indah. Bagi kanak-kanak, bukan sahaja program hiburan yang teratur, tetapi juga rawatan yang diperlukan. Semua bangunan kediaman pusat kanak-kanak dilengkapi dengan baik dan dalam keadaan teknikal yang baik.

Vita

Menyediakan sejumlah besar rawatan kesihatan untuk kanak-kanak dengan pelbagai penyakit. Pada masa yang sama, lebih daripada 1,500 kanak-kanak boleh berehat di wilayah pusat. Kanak-kanak boleh secara aktif menghabiskan masa di ladang sukan yang lengkap.

Bertenaga

Ia terkenal dengan organisasi rekreasi yang santai untuk pelancong kecil. Sering kali lawatan menarik, penyelidikan geografi disusun. Peraduan dan acara tematik diadakan untuk kanak-kanak. Rehat di kem kanak-kanak ini meninggalkan banyak kenangan dan emosi positif.

Perdana

Ia adalah pusat kesihatan. Sebagai sebahagian daripada rawatan, pelbagai program terapeutik dianjurkan dengan pelbagai jenis penyakit kronik. Terdapat pengawal keselamatan 24 jam di kem tersebut. Aktiviti luang yang menarik dianjurkan.

Gelombang

Pusat ini terletak di Pioneer Avenue. Semua acara diadakan dalam bentuk permainan. Kanak-kanak ditempatkan dalam kumpulan yang dibahagikan mengikut umur. Kaunselor dan pendidik profesional yang mempunyai perjanjian pendidikan pedagogi dengan anak-anak.

Globe

Di wilayah kompleks kanak-kanak terdapat banyak bidang sukan, termasuk bermain bola keranjang dan bola tampar. Untuk mengadakan pertandingan vokal terbuka pop studio. Untuk kanak-kanak menganjurkan pelbagai pertandingan dan acara tematik.

Dawns of Anapa

Masa luang yang menarik diadakan untuk kanak-kanak, dan rawatan juga disediakan. Kanak-kanak hidup, biasanya, untuk 3-6 orang di setiap bilik. Makanan untuk bayi dianjurkan 5 kali sehari. Di atas meja terdapat kue-kue segar dan buah-buahan bermusim.

Cahaya

Pusat ini terletak berdekatan dengan laut. Untuk kanak-kanak, terdapat pelbagai program hak cipta untuk masa lapang. Kanak-kanak mengambil pelbagai kelas bahasa, serta mengambil bahagian dalam pelbagai pertandingan dan perayaan.

Polar Dawns

Pelancong kecil tinggal di bangunan kediaman tiga tingkat. Semua bilik dilengkapi dengan bilik mandi. Menu dibuat dengan mengambil kira keperluan fisiologi kanak-kanak setiap umur. Acara menarik dan pertandingan kreatif disediakan untuk kanak-kanak.

Oka

Pusat ini terletak di zon hijau. Pantai berpasir. Mandi di laut sentiasa memasuki rutin harian. Suhu air laut dikawal ketat. Pada sebelah petang, pelbagai aktiviti diadakan untuk kanak-kanak kecil.

Permata Ural

Pertandingan sukan dan permainan aktif diadakan untuk kanak-kanak. Kanak-kanak hidup untuk 3-5 orang di setiap bilik. Terdapat air panas kerap. Makanan di kem adalah lima kali sehari. Di kakitangan berpasir pantai berpasir sedang bertugas.

Selamat pagi

Menerima kanak-kanak dari 7 hingga 16 tahun. Pusat kanak-kanak mempunyai pantai sendiri. Sepanjang percutian, banyak program hiburan diadakan untuk kanak-kanak kecil.

Petrel

Menawarkan program hiburan yang sangat baik dan rawatan kesihatan yang kompleks. Pusat kanak-kanak dianugerahkan dengan diploma dan pingat untuk menganjurkan rawatan yang sangat baik untuk kanak-kanak. Ketibaan diadakan pada musim panas.

Oceania

Menawarkan sejumlah besar program pendidikan untuk pelancong muda. Kanak-kanak diperkenalkan kepada flora dan fauna Laut Hitam. Banyak lawatan menarik dan kenaikan dianjurkan.

Ulasan

Sebelum anda menghantar kanak-kanak ke kem kanak-kanak - semak semua maklumat tentangnya di Internet. Halaman rasmi biasanya mengandungi semua maklumat hubungan. Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan, anda boleh menghubungi pentadbiran pusat itu dengan mudah, dan menjelaskan segala-galanya.

Ulasan tentang percutian musim panas di kem kanak-kanak di Anapa kebanyakannya baik. Kenyataan negatif termasuk jumlah buah atau perabot lama yang tidak mencukupi di bangunan kediaman. Organisasi masa lapang, sebagai peraturan, disukai oleh majoriti kanak-kanak yang telah beristirahat di sana.

Percutian musim panas untuk setiap kanak-kanak adalah yang paling dinanti-nantikan sepanjang tahun. Pusat kanak-kanak di Anapa adalah pilihan yang baik untuk menghabiskan hari cuti yang hebat untuk kanak-kanak hampir umur.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan