Cuti dengan kanak-kanak di Laut Hitam

Kandungannya

Berfikir tentang percutian yang ideal, Laut Merah atau Laut Caribbean sering disebutkan, tetapi ketika berlatih, pilihan hampir selalu jatuh di pantai Laut Hitam. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh masalah kewangan asas, tetapi masih tidak pergi ke sini jika ia buruk. Mungkin bercuti dengan anak-anak di Laut Hitam bukan impian semata-mata kerana majoriti senegara kita tidak begitu sukar untuk menyedarkannya, dan setiap ahli keluarga pasti akan menyukainya di sini.

Faedah

Kenapa Rusia begitu banyak menariknya ke Black? laut? Ini bukan kemalangan - ada banyak sebab memaksa pelancong keluarga pergi ke sini. Oleh itu, pilihan yang memihak kepada Laut Hitam ialah:

  • Semua yang anda perlukan untuk percutian berkualiti. Di samping itu, sebenarnya, laut juga memerlukan infrastruktur yang sesuai, bermula dengan pantai yang selesa dan dilengkapi, dan berakhir dengan hotel dan hiburan. Pantai Laut Hitam hampir satu-satunya perkara di keseluruhannya Daripada Rusiayang lebih kurang memenuhi keperluan ini.
  • Hanya dalam segi organisasi. Beberapa negara mempunyai akses ke pantai Laut Hitam, tetapi pelancong Rusia dalam 99% kes pergi ke Laut Hitam tanpa meninggalkan negara mereka sendiri. Ini bermakna tiada dokumen tambahan diperlukan, sama ada pasport atau visa, tidak ada keperluan untuk pengetahuan tentang bahasa asing, dan juga untuk perhatian kepada adat tempatan - mereka tidak begitu berbeza. Dalam satu perkataan, tidak ada banyak langkah perantaraan dari kemunculan idea kedatangan di tempat itu.
  • Tutup. Perjalanan dengan kanak-kanak sentiasa sukar kerana toleransi yang buruk dari jalan panjang oleh anak-anak. Lebih dari seribu kilometer dari pantai Laut Hitam dari Moscow, lebih dari seribu setengah dari St Petersburg, dan lebih jauh dari Urals dan Siberia, tetapi ini masih jauh lebih dekat daripada semua lautan lain yang mendakwa bukan hanya sebuah badan air asin, tetapi sebuah resort biasa.
  • Mudah dijangkau. Bagi syarikat pengangkutan Rusia, arah selatan penting sepanjang tahun, dan pada musim panas ia menjadi keutamaan. Pusat peranginan tempatan yang besar boleh dicapai hanya dalam beberapa jam dari hampir setiap sudut Rusia, yang sangat mudah untuk keluarga dengan bayi dan anak-anak. kanak-kanak kecil. Kereta api meliputi hampir semua wilayah yang sama, tetapi dengan kos yang lebih murah sedikit, untuk kebanyakan wilayah di bahagian Eropah Persekutuan Rusia, masa perjalanan biasanya tidak melebihi dua hari. Akhirnya, subjek bersekutu bersekutu juga berkaitan dengan pantai Laut Hitam dengan perkhidmatan bas, yang juga meluas ke Moscow dan St. Petersburg. Kira-kira 2/3 daripada semua rakyat kita tinggal di zon pencapaian biasa, ramai dari mereka bersedia untuk bercuti walaupun hanya dengan kereta.
  • Murah. Memandangkan kedekatan geografi perbandingan dengan pengguna dan sifat bukan antarabangsa resort tempatan, anda boleh menjimatkan perjalanan. Ini sangat penting bagi keluarga dengan anak-anak yang sudah selalu menghadapi keperluan untuk kos yang tinggi. Adalah lebih baik untuk berehat di sini dan masih membeli sesuatu yang berguna daripada membelanjakannya semua di Dubai bersyarat.

Di samping itu, potensi pelancongan di rantau ini berkembang pesat di kawasan yang tidak mempunyai hubungan langsung dengan percutian pantai. Sebagai contoh, di bahagian selatan pantai Laut Hitam Rusia terdapat peluang pada bila-bila masa untuk pergi ke lawatan kecil ke gunung - untuk mengagumi pemandangan di musim panas atau pergi berski di musim sejuk.

Gourmets tidak akan dapat lulus dengan masakan tempatan, yang telah menyerap tradisi masyarakat pribumi Caucasus. Peminat menjelajah budaya rantau ini di mana mereka berehat, ingin mengetahui fakta menarik baru mengenai sejarah dan ciri-ciri kawasan ini.

Ringkasnya, pergi ke laut, anda boleh berehat dengan sedikit wang tanpa kertas kerja yang terlalu banyak, dan juga membawa banyak kesan yang tidak dijangka.

Ciri iklim kawasan: suhu air dan udara mengikut musim

Berfikir mengenai ciri-ciri iklim pantai Laut Hitam di Rusia, perlu difahami bahawa ini adalah wilayah yang meregangkan beratus-ratus kilometer, oleh itu mutlak keadaan iklim yang sama di sini semata-mata tidak boleh. Selalunya rantau ini dibahagikan kepada tiga bahagian mengikut ciri-ciri iklim, yang berbeza jauh berbeza antara satu sama lain.

Dari Taman ke Anapa

Iklim maritim sederhana berlaku di sini - tidak seperti wilayah selatan, tidak ada gunung yang melindungi pantai daripada angin dari utara. Keadaan cuaca adalah tipikal di selatan Rusia, kecuali mungkin dikurangkan dengan jarak laut. Purata suhu musim panas adalah 26-30 darjah di atas sifar. Air panas hingga suhu yang sama, tetapi musim-musim lain untuk percutian pantai pasti tidak akan berfungsi di sini. Sekiranya anda bercuti dengan kanak-kanak kecil, maka Jun bukanlah pilihan terbaik, kerana airnya belum menjadi panas.

Malah, sisanya di sini tidak jauh berbeza dari yang sama di pantai jiran Laut Azovdan masuk akal untuk memandu beberapa kilometer tambahan untuk mendapatkan lebih banyak keadaan yang lebih baik.

Di sisi lain, populariti pelancong yang berkurangan dari pantai ini boleh merayu kepada orang-orang yang tidak menyukai bunyi bising dan ingin menyelamatkannya.

Dari Anapa ke Tuapse

Pakar memanggil Mediterranean iklim tempatan, yang pasti menarik minat pelancong. Ciri ciri kawasan ini adalah kelembapan khusus, kerana bilangan hari cerah setahun melebihi 300, dan pada musim panas awan secara umum mewakili kelangkaan yang sangat besar, yang hanya menyumbang kepada rehat pantai. Bagi suhu, di sini mereka tidak boleh berbeza dari Taman - kecuali mungkin beberapa darjah lebih panas. Haba musim panas tempatan lebih banyak diterima oleh kelembapan yang rendah.

Bahagian pantai ini boleh digambarkan sebagai salah satu yang menikmati tahap populariti di kalangan pelancong, tetapi bagi kanak-kanak ia adalah syurga. Oleh itu, di sini kebanyakan kanak-kanak kem. Julai dan Ogos adalah musim pelancongan yang tidak jelas, ia juga jarang sejuk pada bulan Jun, dan anda boleh datang dengan kanak-kanak yang lebih tua walaupun pada akhir bulan Mei atau separuh pertama bulan September.

Selatan Tuapse

Bahagian pantai ini telah dilindungi dengan aman oleh tanjakan Pergunungan Caucasus, jadi iklim di sini, dengan hampir tiada peralihan, berubah menjadi basah subtropika. Tidak ada salji sama sekali, tetapi hujan tidak biasa, walaupun kebanyakan mereka tidak jatuh di pantai, tetapi beberapa kilometer lagi - di pergunungan. Suhu udara pada musim panas sering mencapai 35 darjah, dan keadaan sedemikian agak sukar kerana kelembapan yang tinggi, yang agak pengap di sini.

Air mengering hingga suhu 30 derajat selama hampir setengah tahun, yang memanjangkan musim. Secara umum, kemasukan pelancong yang ketara diperhatikan di sini walaupun pada separuh kedua bulan April dan sepanjang Oktober, tetapi untuk cuti dengan kanak-kanak kecil adalah lebih baik untuk mempertimbangkan tarikh dari Mei hingga September.

Lokasi tepat dari penyelesaian tertentu juga memainkan peranan penting, kerana beberapa penempatan ditutup dengan aman oleh gunung di semua pihak, dan yang lain, dalam beberapa kilometer, dapat dibuka ke angin dari lembah. Pada masa yang sama, pada musim panas, ia hampir hampir di mana-mana, dan jika mereka naik ke selatan, maka bulan Mei dan September tidak akan mengecewakan.

Ciri-ciri penyesuaian diri: bagaimana untuk tidak merosakkan selebihnya

Untuk orang dewasa yang sentiasa hidup dalam iklim yang sejuk, tiba-tiba bergerak untuk sementara waktu menjadi musim panas yang panas adalah mimpi, tetapi bagi seorang kanak-kanak ujian seperti itu mungkin terlalu sukar. Kanak-kanak biasanya agak sukar untuk bertolak ansur dengan perubahan mendadak dalam suhu, jadi mereka dikontraindikasikan untuk peralihan pesat "dari musim sejuk hingga musim panas."

Benar, pantai Laut Hitam tidak memberikan peluang seperti itu, tetapi masih ahli pediatrik berpendapat penyesuaian seorang kanak-kanak dari Moscow dan terutama Peter akan mengambil masa sehingga sepuluh hari - pada masa ini adalah perlu terutamanya berhati-hati memantau keadaan kesihatan anak anda, elakkan terlalu lama pendedahan kepada matahari dan memantau keadaan keseimbangan air badan.

Di samping itu, masuk ke iklim yang tidak dikenali boleh memburukkan atau jelas nyata masalah kesihatan yang sedia ada. Sebelum perjalanan ke resort, adalah disyorkan untuk berunding dengan doktor dan menjelaskan kemungkinan bahawa perjalanan yang panjang akan memberikan hasil yang tidak menyenangkan yang tidak dijangka. Hakikatnya, cuaca yang terlalu panas, sebagai contoh, akan memberi impak yang sangat negatif kepada kanak-kanak yang mengalami masalah kardiovaskular jika rumah mereka lebih sejuk. Perjalanan ke laut juga dianggap tidak diingini sekiranya alahan dikesan pada kanak-kanak - sekali lagi, dalam keadaan iklim subtropika yang panas, lebih banyak tumbuhan berbunga boleh dijangka, masing-masing mewakili bahaya yang berpotensi untuk bayi.

Gambaran keseluruhan resort popular di pantai dari Anapa ke Sochi

Semua pusat peranginan pantai utama di Russia, mengumpul sejumlah pencinta kolam renang dan berjemur di negara ini, terletak di sepanjang pantai kira-kira 400 kilometer. Seperti yang telah disebutkan, walaupun keadaan iklim di sini berbeza jauh, tidak kira set hiburan dan tarikan, jadi anda perlu mempertimbangkan dengan teliti pilihan titik akhir perjalanan.

Anapa

Pekan kecil ini adalah resort keluarga yang baik. Terdapat sejumlah besar lumpur terapeutik, dan pada tahun 2011 Anapu bahkan diakui sebagai resort balneological terbaik di dunia. Pantai berpasir tempatan mempunyai panjang 40 kilometer, ada pantai kerikil, tetapi mereka lebih kecil. Di antara tarikan pelancong, kampung bertema (Afrika, Yunani, Armenia), Dinosaur Park dan Cypress Lake menonjol.

Ia akan merayu kepada mereka yang suka berehat tenang. Anda boleh pergi ke sana dengan apa cara sekalipun: ada lapangan terbang (pada musim panas terdapat pilihan penerbangan yang banyak, sepanjang tahun hanya Moscow), sebuah stesen kereta api (sepanjang tahun - Moscow, Krasnoyarsk, Tomsk dan Minsk, semasa musim pelancongan beberapa kali lebih banyak pilihan) dan stesen bas.

Tempat peranginan popular berhampiran Anapa - Vityazevo dan Djemete, kami menasihatkan anda untuk melihatnya.

8 foto

Novorossiysk

Potensi pantai Novorossiysk agak kecil - kehadiran sebuah pelabuhan besar yang mencemarkan air mempengaruhi. Secara rasmi, bandar ini tidak dianggap sebagai tempat peranginan, tetapi ia masih memerlukan beribu-ribu pelancong setiap tahun. Pantai yang baik boleh didapati di kawasannya - di Wide Beam, Sukhoi Gap atau South Ozereevka.

Peminat lawatan disarankan untuk melawat kilang wain berkilauan terkenal "Abrau-Durso" dan pergi ke dolmens, Novorossiysk sendiri juga menarik dari segi berjalan di sekitar bandar.

Cara paling mudah untuk masuk ke dalam bandar adalah melalui kereta api - pada musim panas, stesen keretapi bandar menerima lebih dari dua dozen pasang kereta api dari pelbagai bahagian Eropah di Persekutuan Rusia, serta dari Urals dan Siberia Barat.Tidak ada lapangan terbang swasta di Novorossiysk - jika anda sedang dalam perjalanan, pilih tetangga Anapa atau Gelendzhik.

7 foto

Gelendzhik

Termasuk di TOP resort paling kanak-kanak yang terletak di pantai ini. Infrastruktur di sini adalah pada tahap yang agak baik, alam semulajadi juga sangat baik, tetapi terdapat sedikit tarikan yang sangat besar, jadi tidak ada kemasukan gila para pelancong. Percutian yang benar-benar tenang boleh ditemui di kampung sekitar, di mana untuk sedikit wang anda boleh tinggal hampir bersendirian dengan laut, hutan dan gunung.

Ciri ciri adalah alam semulajadi kerikil pantai, tetapi anda juga boleh mencari pantai berpasir jika anda inginkan.

Dari segi kebolehaksesan, Gelendzhik adalah bertentangan sepenuhnya dari Novorossiysk - tidak ada kereta api, tetapi ada sebuah lapangan terbang, sehingga dua kota melengkapi satu sama lain. Dari banyak bandar besar di Rusia, anda boleh terbang ke sini tanpa pemindahan.

Tuapse

Resort terkenal, tetapi agak kecil. Oleh kerana saiznya, bandar agak tenang. Di sini, serta di Gelendzhik, tidak ada hiburan yang terlalu bising, tidak juga pemandangan istimewa, dan tidak terlalu ramai pelancong, terutama sekali kerana lebih banyak lagi yang tidak dikenali cukup dekat Sochi.

Ramai pengunjung ke Big Tuapse datang ke kampung Dzhubga - terdapat banyak kemudahan rekreasi, ditambah dengan pantai pasir yang baik dan batu kecil.

Tidak mudah untuk sampai ke Tuapse dengan pesawat, kerana masing-masing dari tiga lapangan terbang terdekat (Gelendzhik, Sochi, Krasnodar) terletak lebih dari 100 kilometer dari bandar, walaupun kereta api pinggir bandar berjalan ke lapangan terbang Sochi. Kereta yang sama yang pergi ke Adler melalui Tuapse, tetapi kebanyakan pengunjung lebih suka pergi ke Sochi.

Sochi

Tempat peranginan Big Sochi adalah resort laut utama Rusia. Adler yang terkenal, dilihat oleh ramai sebagai resort mewah yang berasingan, hanyalah salah satu daerah di Sochi. Sebagai tambahan kepada pantai berpasir yang berkualiti tinggi, bandar ini menarik para tetamu dengan infrastruktur yang menakjubkan, diucapkan rasa dan masakan Caucasian, berdekatan dengan resort gunung yang popular, di mana anda boleh melakukan lawatan, serta kemudahan Olimpik untuk Sukan 2014.

Musim berenang di sini adalah dari pertengahan Mei hingga Oktober.

Kesesakan lapangan terbang tempatan hanya kedua ke Moscow dan St. Petersburg, yang melayani puluhan penerbangan dari seluruh negara. Kira-kira keadaan yang sama - dan dengan kereta api.

Menarik untuk keluarga dengan kanak-kanak dan resort di Crimea - Pertama sekali, Yalta, Feodosiya, Evpatoria.

Di sini, di pantai selatan banyak kem kanak-kanak (termasuk Artek yang terkenal) dan sanatoriums, terdapat pantai berpasir yang mudah, dan berdekatan terdapat gunung. Iklim di sini sangat cantik, laut bersih, dan alam adalah menarik, jadi berjalan kaki melalui persekitaran akan merayu kepada orang dewasa dan kanak-kanak.

Pada masa yang sama, ke sini dengan kanak-kanak agak menyusahkan - tidak ada kereta api langsung, tidak ada banyak bus sama ada. Hampir satu-satunya pengangkutan yang ada adalah udara, kerana kapal terbang terbang ke Crimea dari berpuluh-puluh lapangan terbang Rusia, tetapi mereka mendarat di Simferopol, dan dari sana ke laut tidak kurang dari 60 kilometer. Keadaan ini akan membetulkan jambatan yang sedang dibina, yang akan menghubungkan tanah besar Rusia dengan Crimea dan membuat rehat lebih mudah diakses.

Anda boleh mempertimbangkan resort Laut Hitam di negara-negara lain. Perjalanan dengan kanak-kanak ke Laut Hitam ke negara lain masuk akal hanya jika dokumen-dokumen telah dikeluarkan terlebih dahulu untuk tujuan lain, dan kanak-kanak sudah cukup lama untuk bertahan dalam perjalanan yang sangat panjang. Rusia paling kerap memilih Bulgaria (sebagai contoh, resort Varna) dan pantai Laut Hitam Turki.

Pilihan penginapan dengan kanak-kanak kecil: apa yang perlu dipilih

Oleh kerana ia adalah pantai Laut Hitam Rusia yang merupakan destinasi percutian paling popular bagi senegara kita dengan anak-anak, lebih berharga untuk dibicarakan. Oleh kerana jumlah pelancong yang besar datang, ia mempunyai tahap pembangunan infrastruktur perumahan sewa yang mencukupi, yang dibentangkan dalam semua bentuk yang mungkin. Datang ke sini dengan anak-anak yang sangat muda, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan semua pilihan penyelesaian.

  • Pilihan yang paling murah - sektor swasta, yang tersedia untuk dipilih walaupun tidak terdapat hotel - penduduk tempatan tidak pernah mengambil sedikit wang. Dengan membuang rumah tamu, pada tahap kemudahan, anda akan berada di rumah - tidak akan ada perkhidmatan, mencuci dan memasak yang paling mungkin harus anda sendiri, tetapi tingkah laku anak tidak akan mengganggu jiran, dan jiran yang bising tidak akan mengganggu tidur bayi. Apabila memilih perumahan itu, beri perhatian khusus kepada kemudahan untuk kanak-kanak. Bilik mandi, pancuran mandian atau tandas yang hilang boleh menjadi masalah yang serius bagi tetamu dengan kanak-kanak kecil. Di samping itu, untuk menghiburkan anak itu juga akan mempunyai semata-mata sendiri.
  • Resort keluarga baik bukan sahaja peluang untuk sembuh, tetapi juga organisasi masa lapang tertentu. Sekiranya ini adalah sebuah institusi yang besar, tumpuan, antara lain, dengan penerimaan keluarga dengan anak-anak, pasti ada pelbagai aktiviti hiburan untuk anak-anak kecil. Mungkin, mereka akan mengambil masa tidak lebih daripada beberapa jam sehari, tetapi ini akan meningkatkan suasana kanak-kanak, dan membenarkan ibu bapa berehat sedikit, terutamanya kerana masa lapang itu sudah termasuk dalam kos baucer.
  • Hotel Diciptakan secara khusus bagi mereka yang ingin bersantai, sambil menyelesaikan masalah sehari-hari yang mungkin. Ketika melakukan perjalanan dengan anak-anak, lebih baik memilih mereka yang semuanya sudah termasuk dalam harga - mereka sering menawarkan hiburan yang cukup baik, termasuk untuk kanak-kanak. Jika sebuah hotel tertentu dengan animasi, anda tidak boleh bimbang bahawa bayi akan bosan, kerana ia akan dilayan seharian oleh orang yang terlatih. Mod "semua termasuk" juga termasuk makanan - tanya terlebih dahulu jika ada menu kanak-kanak istimewa di hotel ini. Bagi kanak-kanak, idea yang bagus adalah memilih hotel dengan kolam renang - tidak ada gelombang, lebih mudah untuk belajar berenang, dan air tidak terlalu sejuk.

Perkhidmatan sewa seperti Tempahan dan Ostrovok memudahkan untuk memilih tempat tinggal.

Jika anda memerlukan penerbangan, lihat perkhidmatan khas seperti OnlineTours: di satu tempat anda dapat melihat tawaran pelancongan terbesar. pengendali.

Kesejahteraan tinggal

Pantai Laut Hitam Rusia mempunyai potensi kesihatan yang besar. Terdapat iklim yang menguntungkan, gabungan udara laut dengan udara gunung, tidak ada pelepasan toksik dari tumbuhan industri, terdapat banyak sumber air mineral, deposit lumpur curative. Dalam hal ini, di empat ratus kilometer resort ini beratus-ratus pusat peranginan, yang kebanyakannya adalah jenis keluarga.

Bahagian utama mereka adalah pelan kesihatan umum. Anda boleh datang ke sini dengan seluruh keluarga, tepat di tempat untuk diperiksa untuk kesihatan, dan sedikit untuk membetulkannya. Sisa ini melibatkan pemerhatian doktor, pemakanan yang betul tanpa makanan yang berbahaya (sebagai pilihan - dengan penggunaan air mineral), prosedur kesihatan ringan dan perubatan, tetapi juga program hiburan tertentu dengan masa lapang.

Jadual hari direka supaya tetamu tidak merasa seperti pesakit, tetapi merasa diri mereka bercuti. Institusi sedemikian boleh ditemui di mana-mana resort besar rantau Laut Hitam Rusia, terutama sekali mereka, khususnya, di Gelendzhik.

Terdapat juga sanatorium khusus yang memberi tumpuan kepada rawatan penyakit tertentu. Dapatkan ke sini biasanya ke arah doktor. Selalunya, orang datang ke sini untuk merawat penyakit sistem pernafasan, atau menjalani pemulihan selepas pemulihan - udara tempatan sangat baik untuk ini.Walau bagaimanapun, terdapat institusi dan kawasan lain, khususnya, untuk pesakit ortopedik atau kanak-kanak menjalani pemulihan selepas kecederaan kompleks.

Oleh kerana keperluan untuk rawatan mungkin timbul bukan sahaja semasa cuti, tetapi juga di tengah-tengah tahun sekolah, beberapa sanatorium bahkan mengatur kelas mereka sendiri, sama seperti yang ada di sekolah.

Perkhemahan dan tapak perkhemahan yang terbaik

Tidak semua orang memerlukan perkhidmatan kelas pertama - ramai orang lebih suka bersantai "orang liar", jauh dari tamadun. Pada masa yang sama, tidak perlu menolak keselesaan asas dunia moden.

Khemah boleh ditubuhkan di kem khemah khas, di mana bilik mandi dan tandas dianjurkan, di beberapa tempat terdapat keselamatan seketika.

Plus, percutian ini - dalam perpaduan yang lebih besar dengan alam semula jadi, walaupun orang di sekelilingnya tidak terlalu sedikit. Ini adalah cara yang murah untuk mengingati percintaan pelajar muda. Perlu diingatkan bahawa percutian yang tenang dan tenang itu mungkin tidak begitu menarik untuk anak-anak kecil, jadi ia mungkin hanya sesuai dengan remaja.

Sudah tentu, di pantai Laut Hitam perkhemahan seperti itu tidak cukup - mereka hadir di persekitaran yang indah dan tenang di setiap resort yang agak besar. Sebagai contoh, Kubanets perkhemahan yang terkenal, terletak di bawah Tuapse, membayangkan tinggal di khemah-khemah, tetapi terdapat juga taman permainan dan program petang yang dianjurkan. Dengan semua privasi tempat ini terletak sangat dekat dengan kampung, yang membolehkan satu hari untuk mengubah jenis rehat secara dramatik.

Banyak perkemahan dengan semua kemudahan yang diperlukan terletak di sekitar Gelendzhik - ini adalah "Sosny" di Betta, "Krinitsa" di kampung dengan nama yang sama, "Juniper Grove" di Kabardinka dan "Blue Bay" berhampiran Gelendzhik. Perkhemahan yang terletak di bahagian pantai ini jauh dari tempat pelancongan utama, anda hanya perlu pergi ke sini jika anda mempunyai idea yang baik tentang apa yang menanti anda di sana, dan pastikan anda menginginkannya.

Ulasan

Ulasan percutian musim panas di laut di Wilayah Krasnodar dicirikan oleh kepuasan yang tinggi secara konsisten, dan dengan sifatnya menunjukkan pelbagai pilihan cara untuk mengatur percutian di sini.

Pilihan yang paling banyak adalah tentu saja, khemah-khemah di hutan atau di pantai, tetapi dengan organisasi yang tepat, anda boleh membuat percintaan yang tidak dapat dipisahkan dari kemudahan asas, dan ia akan menjadi agak murah. Istirahat yang murah adalah mungkin di rumah tetamu penduduk tempatan, tetapi untuk peminat rehat yang mahal dan berkualiti tinggi dengan semua keselesaan, pintu hotel terbaik di rantau ini terbuka.

Mereka yang ingin bukan sahaja untuk berehat, tetapi juga untuk meningkatkan kesihatan mereka dan untuk bersenang-senang untuk menghibur, adalah disyorkan untuk memberi perhatian khusus kepada pusat peranginan dan sanatoriums, yang pada harga biasanya sama ada di antara pilihan mahal dan murah, atau sedikit lebih dekat dengan yang mahal.

Jenis percutian juga sangat berbeza bergantung kepada resort. Terdapat peraturan umum yang lebih jauh ke selatan, lebih mahal cuti itu akan dikenakan biaya, tetapi hiburan lebih menanti para pelancong. Peraturan lain mengatakan bahawa penggredan yang sama dari murah dan terpencil menjadi mahal dan bising diperhatikan bukan sahaja dari utara ke selatan, tetapi juga dari bandar-bandar kecil ke pusat-pusat tempatan yang besar - Anapa, Novorossiysk, Gelendzhik, Tuapse dan Sochi.

Majoriti mutlak dari mereka yang telah melawat sini akan menyarankan Anda untuk datang ke sini. Rupa-rupanya, anda juga tidak akan kecewa, kerana Pantai Laut Hitam Rusia adalah tempat yang ideal untuk menghabiskan cuti musim panas dengan kanak-kanak.

Dan kini ada tip berguna bagi mereka yang merancang percutian di Laut Hitam.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan