Bagaimana hendak mengambil anak di kereta api?

Kandungannya

Perjalanan dengan kanak-kanak boleh dijadikan pengembaraan yang sebenar, yang akan dikenang oleh anak. Jika anda mempunyai perjalanan panjang di kereta api, pastikan anak itu tidak ketinggalan. Adalah dinasihatkan mengambil sedikit yang tidak mengambil banyak ruang, tidak besar, tetapi cukup berfungsi.

Bergaya bergantung kepada umur kanak-kanak itu

Lebih mudah untuk bayi melalui jalan yang panjang jika anda merancang dengan berhati-hati semua masa lapangnya di dalam kereta kereta api. Adalah penting untuk mengambil kira ciri umur dan keistimewaan permainan.

1-2 tahun

 • Xylophone kecil. Banyak tempat seperti mainan tidak mengambil, tetapi akan membolehkan untuk melayan bayi dan menarik minatnya.
 • Pewarna, album dan penanda membenarkan serbuk untuk menghabiskan masa dengan faedah dan memberi ibu kepada beberapa puluhan minit berdiam diri.
 • Mainan kegemaran. Sebuah kelinci, beruang teddy atau robot dengan yang paling sering dimainkan bayi di rumah harus menemani anak dalam perjalanan. Dengan karapuzu dia akan lebih mudah tidur.
 • Permainan pendidikan. Anda tidak perlu mengambil sekumpulan kotak dengan "povvaykami", anda boleh mendapatkan dengan beberapa elemen dengan lubang-lubang yang perlu diikat pada rentetan. Pilihan yang baik - klip plastik berwarna, yang disambung dengan mudah antara satu sama lain. Adalah penting untuk tidak mempercayai butir-butir kecil kepada kanak-kanak, biarkan mereka berurusan dengan mereka dengan penyertaan wajib orang dewasa.
 • Plasticine. Sempurna mengembangkan kemahiran motor yang baik. Di samping itu, pemodelan bersama meningkatkan hubungan psikologi dengan kanak-kanak, yang, sebagai peraturan, ibu bapa tidak mempunyai cukup masa dalam kehidupan seharian. Kepada plasticine pastikan anda mengambil pinggan mangkuk dan tisu basah untuk membersihkan pemegang bayi.
Pencetakan plastik tidak hanya membolehkan anda lulus masa, tetapi juga mempunyai kesan positif terhadap perkembangan kemahiran motor halus.
 • Angka yang menakjubkan. Jangan malas dan terlebih dahulu, di rumah, potong angka geometri berbeza dari kertas berwarna atau kadbod berwarna. Gam gam dan beberapa helaian album akan membantu untuk mewujudkan semua jenis aplikasi dari mereka.
 • Teka-teki kanak-kanak. Anda boleh mengambil teka-teki besar untuk kanak-kanak dari 1 tahun, dan anda boleh membuatnya sendiri, hanya potong gambar ke dalam beberapa bahagian besar. Teka-teki kecil untuk kanak-kanak zaman ini tidak sesuai, koleksi mereka akan tumpul serbuk, masih terlalu sukar baginya.
 • Kotak kadbod. Sekiranya anda mempunyai kotak kecil, anda boleh mengambil lampiran itu dengan butang yang besar dan barangan tidak berbahaya yang bayi boleh dilipat dan kotaknya. Biasanya tugas mudah ini sangat menyeronokkan untuk serbuk.
 • Piramid pada batang. Terkenal untuk banyak generasi orang mainan terkenal tidak kehilangan kaitan.

Dalam video berikut, permainan terbaik untuk perjalanan panjang dalam kereta api, dengan pesawat atau kereta diletakkan pada perhatian anda.

2-3 tahun

Sekiranya seorang kanak-kanak pada zaman ini diberikan beberapa mainan, maka dia mungkin tidak akan bosan, tetapi di sini adalah penting untuk mengambil bahagian dalam permainannya.supaya dia dapat dengan cepat memahami soalan asas: besar-kecil, keras-lembut, fleksibel dan tidak begitu.

 • Buku kanak-kanak. Di jalan raya, anda boleh mengambil buku dengan pelekat yang perlu digabungkan dengan gambar yang sesuai. Dengan membeli buku dengan hampir sama secara umum, tetapi berbeza dengan lukisan terperinci, anda boleh mengamalkan perhatian dan ingatan bayi, dan jika tidak ada buku sedemikian, hanya dengan mengumpul beberapa item, mula-mula menunjukkan semuanya, dan kemudian keluarkan sesuatu dan biarkan kanak-kanak menentukan apa tidak cukup.
 • Pembina. Dia akan membenarkan kanak-kanak itu untuk masa yang lama untuk melakukan kerja kanak-kanak penting - penciptaan segala yang mendorong fantasi.Tetapi elakkan pereka dengan banyak butiran, supaya anda tidak mencari mereka di seluruh kereta.
Pembina boleh dipilih secara teratur, contohnya, dalam bentuk kereta api atau kereta api. Jadi bayi akan lebih menarik untuk perjalanan.
 • Album untuk lukisan. Di dalamnya, anda boleh cuba menggambar keseluruhan kumpulan lelaki, yang terdiri daripada hanya bulat, dari segi segi tiga atau segi empat.
 • Permainan papan. Jika kanak-kanak sudah tahu cara bermain dam, ambilnya dengan anda. Pencarian pencarian desktop yang sangat baik, di mana anda perlu menggulung mati dan membuat cip jumlah yang ditunjukkan bergerak ke hadapan.
 • Apa rupa awan? Tanya kanak-kanak itu untuk menjelaskan apa awan kelihatan di luar tingkap kereta. Ambil bahagian yang paling aktif dalam ini, sesiapa yang membuat perbandingan lebih banyak memenangi permainan ini.
 • Kartun. Paparkan kartun kegemaran kanak-kanak anda pada tablet atau telefon pintar ibu bapa di kereta api, tentu saja, mungkin, tetapi tidak lama, tidak lebih daripada 15 minit sehari. Dari skrin kecil, mata bayi menjadi letih dengan cepat, walaupun dia sendiri tidak menyedarinya. Penonton kartun pada pemantauan telefon pintar yang berpanjangan bahkan boleh menyebabkan sakit kepala dan mengganggu tidur kanak-kanak.

4-5 tahun

Pada usia ini, kanak-kanak terus berkembang dengan cepat dan bertanya banyak soalan, antaranya yang paling popular adalah "Mengapa?". Di sini adalah sangat penting untuk mempunyai kesabaran dan menjawab semua soalan mengapa paling lengkap dan jelas, sambil mengawasi kanak-kanak supaya dia tidak terganggu.

 • Puisi dan dongeng. Ambil buku dengan puisi dan cerita dongeng kegemaran seorang kanak-kanak. Anda juga boleh belajar sajak atau patter dan bersaing yang akan memberitahu lebih pantas.
 • Sembunyikan dan cari. Untuk bermain bersembunyi dan mencari di kereta api, ia tidak semestinya diperlukan untuk menjalankan dan menyembunyikan sepanjang kereta dan mengunci diri di dalam tandas. Ia cukup untuk menetapkan lebih banyak keadaan sederhana permainan: anda boleh menyembunyikan sama ada mainan atau beberapa objek dan tidak melampaui batas petak. Satu menyembunyikan, kedua mencari.
Jalan panjang adalah peluang yang hebat untuk mengamalkan ingatan seorang kanak-kanak dan belajar sajak baru.
 • Permainan papan. Checkers, "sudut", tag memori yang sempurna melatih, pemikiran logik, ketekunan.
 • Buku dengan lukisan "Cari sepuluh perbezaan" akan membantu memberi perhatian.
 • Pertempuran laut Anda boleh mengambilnya dalam kotak atau bermain dengan kanak-kanak, seperti yang mereka lakukan sebelum ini - dengan kertas dan dua pensel.
 • Set untuk kreativiti. Kanak-kanak itu akan menyukai bukan sahaja album dan pensil, tetapi juga kit siap untuk membuat lukisan pasir, jubin, model pra-rekaan mesin pesawat-pesawat untuk lelaki, set appliqués kain terang untuk kanak-kanak perempuan.

6-7 tahun

Kanak-kanak moden mempunyai kekurangan komunikasi penuh, dan alat elektronik telah memainkan peranan penting dalam hal ini. Dan kanak-kanak, seperti abad yang lalu dan sebelum ini, perlu belajar untuk menyatakan fikiran dan perasaan mereka dengan cekap dan logik. Pastikan permainan di kereta semasa perjalanan untuk kanak-kanak prasekolah dan pelajar yang lebih muda diarahkan tepat pada masanya.

 • "The Wizard of the Emerald City". Permainan ini mungkin menarik bukan hanya kepada anak anda, tetapi juga kepada rakan-rakan lain, jika ada, dengan anda dalam ruang yang sama. Pemain perlu menggabungkan usaha untuk mencapai kemenangan.
 • Permainan papan "Imaginarium Childhood" bertujuan untuk komunikasi aktif antara pemain. Dalam permainan, anda perlu meneka gambar. Menurut peraturan, setiap pemain ditangani beberapa kad. Penyampai datang dengan gambaran yang membingungkan untuk mana-mana gambarnya dan meletakkannya di atas meja, sementara yang lain, walaupun penjelasan yang memperdaya penyampai, mesti memilih kad dari senjata mereka yang mempunyai lukisan yang paling sesuai dengan keterangan ini. Tugas pemain adalah untuk mengelirukan orang lain dan memenangi sebanyak mungkin kad gambar. Permainan ini mempunyai banyak pilihan - orang dewasa, jalan raya dengan alat ganti, dan lain-lain. Tema-tema ini adalah pelbagai.

Kanak yang lebih tua

Cara menduduki kanak-kanak berusia lebih dari 7 tahun di jalan raya bergantung pada kepentingan kanak-kanak. Sesetengah kanak-kanak di zaman ini suka membaca, yang lain - untuk menarik, yang lain tidak suka bermain dengan ibu bapa mereka di "bandar", "tidak boleh dimakan" dan sebagainya. Kemungkinan besar, kanak-kanak akan menjaga semua hiburan yang akan menarik kepadanya dalam perjalanan.

Dikombinasikan dengan sempurna adalah model peralatan dan kenderaan pasang siap yang pelajar dapat dengan sabarnya memasang sekeping, alat bordir dengan skema siap pakai, jika anda mempunyai seorang gadis.

Memilih pelajaran untuk kanak-kanak berumur lebih daripada 7 tahun adalah bergantung kepada minatnya.

Petua

Fikirkan perjalanan sebagai peluang terbaik untuk memperbaiki hubungan dengan anak anda. Walaupun anda berfikir bahawa anda mempunyai hubungan yang hebat, tidak ada had untuk kesempurnaan.

Untuk masa yang agak lama anda akan berada di ruang yang sama, tidak terganggu dengan kerja, membasuh pinggan dan kerja rumah yang lain. Biarkan jam dan hari ini diingatkan oleh kanak-kanak sebagai salah satu yang terbaik dan paling menarik.

Dalam video seterusnya, ibu yang berpengalaman akan memberitahu anda bagaimana untuk mengambil anak dalam perjalanan yang panjang dan bagaimana untuk meluangkan masa lapangnya.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan