Ketenangan tersendiri di Kabardinka dengan kanak-kanak

Kandungannya

Kabardinka adalah sebuah kampung kecil dengan mikroklimat ringan di pantai Laut Hitam. Cuti dengan anak-anak di Kabardinka akan menjadi alternatif yang hebat untuk pelancong yang ingin melawat Crimea. Jumlah kecil hujan pada musim panas, infrastruktur yang dibangunkan, pantai liar dan dilengkapi, hiburan untuk kanak-kanak membuat kampung ini sangat popular di kalangan pelancong.

Ciri khas

Kampung Kabardinka terletak di pantai Laut Hitam berhampiran bandar peranginan Gelendzhik (12.5 km). Ia terletak di tebing teluk Tsemesskaya, dilindungi dari angin oleh gunung. Air hangat, hutan dan gunung membuat iklim mikro khas di tempat ini, sesuai untuk keluarga dengan anak-anak.

Jalur panjang pantai Kabardian terbentang dari Nadezhda Hotel (Cape Doob) ke pinggir bandar Novorossiysk (Cape Penai). Kebanyakan mereka landskap dan dimiliki oleh rumah asrama, kem kanak-kanak dan sanatorium.

Istirahat di kampung itu betul-betul dipanggil "keluarga". Kenapa pilih Kabardinka untuk cuti dengan kanak-kanak?

 • Tiada cakera malam dan parti yang bising di udara terbuka. Tempat terdekat dengan infrastruktur bar malam dan diskotik yang dibangunkan adalah Gelendzhik.
 • Lanskap yang unik dan pelbagai jenis pantai: dari batu-batu kecil hingga liar, tidak tersentuh oleh batu.
 • Keturunan yang licin di dalam air di mana-mana pantai - kanak-kanak boleh berenang, ibu bapa boleh menjadi tenang.
 • Pasir pasir atau kerikil perlahan-lahan.
 • Udara tempatan dianggap penyembuhan kerana banyak pain yang tumbuh di sepanjang pantai.
 • Beberapa kantin katering dengan makanan segar bagi mereka yang memilih untuk tinggal di sektor swasta.
 • Pelbagai sayur-sayuran dan buah-buahan bermusim dari petani tempatan.
 • Di dataran kecil kampung terdapat beberapa pusat hiburan: taman air, taman tali, akuarium, exotarium, dolphinarium. Adalah penting bagi pelancong dengan kanak-kanak. Kanak-kanak tidak mengekalkan jarak jauh, mereka memerlukan hiburan di sini, di mana mereka tinggal.
 • Keaslian pantai dipantau - anda tidak akan mencari sampah di tempat-tempat di mana para pelancong berkumpul.

Di mana untuk tinggal?

Segera, beberapa buah rumah tumpangan akan mengalu-alukan pelancong dengan kanak-kanak dan menawarkan keadaan yang selesa. Berdasarkan maklum balas dari pelancong dengan kanak-kanak, kami menawarkan pilihan tempat untuk berehat.

 1. Rumah tumpangan. Pelancong memanggil "Pearl of the Sea" pencen terbaik untuk kanak-kanak. Tempat kedua pergi ke rumah tumpangan "Kabardinka", yang ketiga - "Prometheus".
 2. Hotel. Di antara tempat yang paling selesa dengan infrastruktur yang dibangunkan, pelancong mencatat kompleks lima bintang "Harapan. Spa dan Sea Paradise "semua termasuk". Tempat kedua pergi ke hotel butik "Achilleon Park". Hotel ketiga yang paling popular dinamakan Platan.
 3. Sektor swasta Rumah-rumah tetamu, berkhemah, mini-hotel - ini adalah percutian yang murah dengan kanak-kanak. Harga dari 800 hingga 3500 rubel setiap bilik setiap hari. Maklumat terperinci boleh didapati di laman carian.

Penting: baca ulasan terkini pelancong!

Apa yang hendak dikunjungi?

Sebuah kampung kecil tidak menawarkan banyak hiburan untuk kanak-kanak. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa di seluruh wilayah terdapat taman permainan kanak-kanak dengan laluan rekreasi. Beberapa tahun lalu, pentadbiran resort Gelendzhik dilengkapi semua tempat pelancongan dengan kawasan selamat kanak-kanak.

Jadi, apa yang perlu dilawati pelancong dengan kanak-kanak?

 • Pemasangan "Rumah terbalik." Dibuka pada tahun 2013. Anda boleh sampai ke sana dengan pengangkutan awam ke monumen Eternal Flame.
 • Kompleks hiburan "LunaPark". Carousels untuk kanak-kanak dari mana-mana umur terletak di persiaran tengah.
 • "Knot"taman tali. Terletak di wilayah sanatorium "Pearl of the Sea."Untuk kanak-kanak sekolah rendah dan menengah, jaring, kabel, dan tali tali digantung.
"Knot" taman tali.
Pemasangan "Rumah terbalik"
 • "Old Park". Dari pusat Kabardinka ia dapat dicapai dengan berjalan kaki di sepanjang tanda-tanda. Di wilayah ini terdapat sebuah muzium seni, satu salinan amfiteater, muzium Caucasian House (terutama untuk kanak-kanak lelaki), air pancut, lorong, pagoda Cina dan hiburan yang lebih menarik untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Di taman ada kafe kecil. Di belakang muzium ini adalah mesin untuk pengeluaran minuman ringan dan makanan ringan.
 • Galeri Seni Kaca. Kegembiraan dalam kanak-kanak akan menyebabkan dewan dengan watak-watak kaca kartun yang terkenal.
 • Oceanarium. Bilik padat yang dibenarkan untuk menampung beberapa jenis starfish, ikan eksotik, jerung kecil, belut moray, dan lain-lain. Terdapat juga exotarium untuk penggemar reptilia.
"Old Park"
Galeri Seni Kaca
 • Lumba-lumba luar. Terletak di pantai tengah. Ia hanya berfungsi pada musim ini - dari Mei hingga Oktober. Selain lumba-lumba, singa laut turut serta dalam pameran itu.
 • Taman air "Hellas". Terletak bersebelahan dengan Dolphinarium. Slaid, kolam renang, katil matahari dan kafe adalah selamat untuk pelancong dengan kanak-kanak.
 • Dinopark. Banyak kehijauan, kedai, laluan runtuhan dan 12 pameran dinosaur besar. Terdapat beberapa pameran di mana anda boleh mengambil gambar asli untuk ingatan, sebagai contoh, shell.
Lumba-lumba luar
Dinopark

Bagaimana hendak ke sana?

Untuk sampai ke kampung dalam beberapa cara.

 1. Pesawat ke lapangan terbang Gelendzhik atau Anapa. Seterusnya, naik teksi atau bas.
 2. Melatih ke Novorossiysk atau Anapa. Seterusnya - dengan pengangkutan peribadi atau bas.
 3. Bas dari bahagian Eropah Persekutuan Rusia.
 4. Kereta peribadi.

Kami mengesyorkan menjaga pengangkutan terlebih dahulu. Panggil teksi sebelum pesawat tiba atau kereta api tiba. Ini mudah: nombor telefon teksi rasmi di Internet atau anda boleh menggunakan aplikasi mudah alih khas.

Teksi rasmi dilengkapi untuk pengangkutan kerusi kanak-kanak dan sabuk keledar tambahan.

Petua

Pelancong perlu tahu perkara berikut:

 • Teksi adalah lebih baik untuk menempah melalui operator atau aplikasi mudah alih. Pemandu dalam kedudukan teksi memandang tinggi kos perjalanan sebanyak 1.5-2 kali.
 • Periksa monumen bersejarah dan dolmen dengan panduan.
 • Kejiranan dan pinggir sepanjang tahun paling baik dilihat pada siang hari, kerana mereka lebih menarik.
 • Rantaian farmasi dibangunkan di kampung - anda boleh dengan mudah membeli apa-apa ubat.
 • Minum sahaja air botol.
 • Ia dilarang untuk mencuci buah-buahan dan sayur-sayuran dengan air laut.
 • Beli bayi anda getah khas atau kasut silikon. Kebanyakan pantai adalah kerikil, bayi mungkin tidak selesa.
 • Ambil kosmetik khas dari rumah.

  Kabardinka - tempat untuk berehat dengan kanak-kanak. Ia tenang, bersih dan cantik. Di waktu pagi anda boleh berenang dan berjemur, dan pada sebelah petang anda boleh bermain di taman permainan.

  Ramai ibu bapa memilih kampung itu kerana tidak ada kehidupan malam dan harga lebih rendah daripada di bandar.

  Lawatan video kecil ke pemandangan Kabardinka, pantai dan taman permainan untuk kanak-kanak akan membolehkan pelancong berpotensi menghargai tempat ini untuk berehat.

  Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

  Kehamilan

  Pembangunan

  Kesihatan