Cuti dengan anak-anak di Laut Azov

Kandungannya

Krisis ekonomi dan kesulitan kewangan tidak ada sebab untuk meninggalkan cuti musim panas dengan seorang kanak-kanak di laut. Walaupun anggaran keluarga tidak mencukupi untuk bercuti di Turki atau di Sochi, maka anda dapat mencari pilihan yang lebih ekonomis dan sama menyenangkan.

Salah satu alternatif ini ialah pantai Laut Azov. Kami akan cuba memberitahu anda tentang ke mana hendak pergi dengan tepat supaya cuti anda akan diingati untuk masa yang lama dalam artikel ini.

Ciri khas Laut Azov

Sekiranya sebahagian besar pantai Laut Hitam berkulit keras dan berbatu, Laut Azov akan dipenuhi dengan pasir lembut. Hakikat ini menjadikan Priazovie destinasi yang sesuai untuk perjalanan dengan kanak-kanak kecil. Pantai di sini adalah lembut, keturunan ke dalam air hampir di mana-mana lancar, yang juga ditambah untuk percutian pantai dengan anak-anak.

Faedah udara laut untuk kanak-kanak adalah jelas. Walau bagaimanapun, di rantau Azov, anda dapat menguatkan kesihatan anda, bukan sahaja dengan berjalan di sepanjang pantai dan mengambil mandi matahari. Terdapat sumber asli lumpur pemulihan yang unik.

Fakta menarik mengenai Azov laut:

 • Laut menerima namanya dari frasa Arab "Bahr-El-Azov". Diterjemahkan, ia bermaksud "laut biru gelap."
 • Dari semua lautan yang membasuh Rusia, ini adalah yang terkecil dan terkecil (titik terdalam dari bawah terletak 13 meter dari permukaan air). Ini adalah salah satu daripada beberapa lautan yang mampu hampir ditutup dengan ais pada musim sejuk.
 • Pada musim panas, di zon pantai, air bersinar pada waktu malam. Kesan visual ini diberikan oleh alga yang mekar yang mendiami perairan cetek Laut Azov. Jika anda bernasib baik, anda boleh melihat lumba-lumba yang paling nyata, dan di kawasan-kawasan asin yang paling sedikit terdapat pikes air tawar dan krusia.
 • Air di laut ini mempunyai ciri-ciri biokimia yang unik yang menjadikannya sangat berguna untuk keseluruhan spektrum pelbagai penyakit - dari penyakit pernafasan kepada gangguan sistem saraf.

Ciri iklim: pilih masa untuk perjalanan

Berbeza dengan iklim subtropika, yang khas untuk pantai Laut Hitam, iklim benua yang sederhana di dunia menguasai di rantau Laut Azov, yang bermaksud bahawa terdapat musim panas yang hangat, kering dan kering, sementara musim sejuk adalah ringan dan pendek. Untuk beristirahat di Laut Azov, secara teoritis, adalah mungkin pada bila-bila masa sepanjang tahun. Pada musim sejuk dan musim luruh, trend ini popular dengan mereka yang lebih suka murah rehat perjalanan, memperbaiki prosedur di sanatoriums. Suhu udara semasa bulan-bulan musim sejuk rata-rata 0- + 6, terkadang beku juga berlaku (sehingga -15 darjah).

Musim berenang di Laut Azov dibuka pada pertengahan Mei. Oleh sebab laut cetek, airnya panas dengan cepat, dan pada musim panas hampir sama dengan suhu udara. Sebagai contoh, pada bulan Jun-Julai, suhu udara purata harian berada pada tahap 27-30 darjah, manakala suhu air adalah 26-28 darjah. Kemasukan pelancong puncak diperhatikan pada bulan Julai dan Ogos. Musim "baldu" berlangsung dari awal bulan September hingga dekad ketiga bulan ini.

Cuaca panas pada pertengahan musim panas di Azov tidak dianggap sebagai menyakitkan seperti di Laut Hitam, tetapi harus diingat bahawa radiasi matahari lebih jelas di sini, dan oleh itu lebih mudah untuk dibakar.Angin yang sentiasa meniup di Laut Azov, dan cukup kuat, juga boleh menyumbang kepada ini.

Jika anda akan pergi dengan anak kecil sehingga umur tiga tahun, maka lebih baik untuk berehat di rantau Azov pada akhir bulan Mei dan Jun.. Di sini pada masa ini masih tidak begitu panas, air di laut sudah menjadi panas. Tidak banyak pelancong di pantai, dan harga untuk segala-galanya, termasuk bilik dan papan, agak berpatutan.

Pada musim panas (pada bulan Julai dan Ogos), kadar cuti akan meningkat, tetapi masih boleh didapati untuk kebanyakan keluarga Rusia. Bermula pada bulan September, perumahan, produk mula jatuh dalam harga. Musim "baldu" sangat ideal untuk bercuti dengan anak-anak: ia tidak panas lagi, ia tidak sejuk lagi, matahari panas tetapi tidak agresif, ramai pelancong telah reda, dan anda boleh berehat di pantai dengan senyap dan ketenangan tanpa terlalu banyak kekecohan dan perbelanjaan.

Gambaran keseluruhan tempat peranginan terbaik di pantai di Wilayah Krasnodar

Resort di Laut Azov terletak secara geografi secara mendalam - dari Wilayah Krasnodar ke Crimea. Mari lihat mereka dengan lebih terperinci:

Yeisk

Bandar peranginan ini di rantau Krasnodar mempunyai status pelabuhan. Yeisk berkait rapat dengan halaman sejarah yang paling menyedihkan - di sini peristiwa tragis berlaku, berkaitan dengan pengagihan semula kuasa pada tahun 1917, serta pendudukan semasa Perang Patriotik Besar. Nama-nama seperti Putera Alexander Golitsyn, pegulat Ivan Poddubny selamanya tertulis dalam sejarah kota.

Resort ini secara rasmi diiktiraf sebagai Yeisk hanya pada 2006, dari ketika itu pembangunan infrastruktur pelancongan yang paling intensif bermula. Sekarang bandar ini mempunyai beberapa rumah asrama, terdapat hotel dan hotel untuk sebarang bajet, pusat rekreasi dan beberapa kem musim panas kanak-kanak. Pantai-pantai yang terbaik, termasuk pantai anak-anak istimewa, terletak di spesis Yeisk. Kebanyakan mereka berpasir, di pantai anda boleh menemui banyak cengkerang yang paling pelbagai.

Pantai kerikil yang disebut "Kamenka" terletak berhampiran pelabuhan. Tidak ada benang kecil yang kurang menyenangkan untuk berehat di tebing Yeisk Muara. Tidak boleh dikatakan bahawa pantai Yeisk dilengkapi dengan baik, ramai, malangnya, kelihatan seperti pantai liar, tetapi pihak berkuasa bandar dan wakil-wakil perniagaan pelancong sedang giat mengusahakannya.

Di pantai rasmi, tunggangan air kanak-kanak telah muncul - slaid, trampolin, "pisang". Bandar ini dibina dan dilancarkan beroperasi dolphinarium. Tidak jauh dari itu dibuka dan taman air. Di taman tengah, yang menanggung nama ahli gusti Poddubny, pelbagai tarikan dan kafe kanak-kanak berfungsi.

Anda juga boleh pergi ke Yeisk dengan anak-anak remaja, kerana di sini mereka dapat dengan mudah dibawa oleh memancing laut dan luncur angin.

Ia berada di bandar peranginan ini bahawa pertandingan windsurfing atas negara diadakan.

Di samping itu, terdapat tarikan pelancong lain - menunggang kuda, payung terjun, belayar.

Stanitsa Golubitskaya

Ini adalah sebuah resort kecil yang menanggung status kampung Cossack. Ia dinamakan sempena pengasasnya, Cossack Golubitsky. Dalam sejarah penempatan terdapat kedua pasukan Cossack yang gemilang dan pertempuran Perang Patriotik Besar. Hari Golubitskaya adalah salah satu destinasi percutian yang paling dicari di Semenanjung Taman. Di sini, bukan sahaja rekreasi pantai dibangunkan, tetapi juga terapi lumpur, kerana tidak jauh dari kampung terdapat gunung berapi lumpur, yang dulu terkenal dengan penyembuhan pada masa Empress Catherine II.

Laut di kawasan Golubitskaya cetek dan sangat hangat. Bahagian bawahnya dan pasir. Pada musim panas, anda boleh dengan mudah menyewa sebuah rumah di sini, memandangkan kebanyakan penduduk kampung memperolehi sewa bilik. Sekarang jumlah rumah tetamu mempunyai beberapa dozen. Di Golubitskaya terdapat pusat pencen dan rekreasi.

Berdekatan dengan ladang-ladang anggur yang dirajang, yang menanam varieti anggur Rusia yang terbaik. Daripada mereka membuat wain premium domestik.

Kampung ini dianggap salah satu tempat terbaik untuk rekreasi di Laut Azov dengan kanak-kanak. Di Golubitskaya sendiri, kanak-kanak yang lebih tua akan bosan, kerana di sini segala-galanya "diasah" untuk percutian pantai yang tenang dengan anak-anak. Tetapi anda boleh menggunakan perkhidmatan meja pelancongan dan merancang perjalanan ke tempat-tempat menarik dan kemudahan hiburan di kawasan-kawasan yang berdekatan.

Kampung Dolzhanskaya

Dalam masyarakat nama kampung resort sering terdengar mudah - Dolzhanka. Ia diasaskan oleh Kuban Cossacks pada akhir abad ke-19. Ia terletak 40 kilometer dari Yeisk. Kampung ini dibasuh tidak hanya oleh Laut Azov, tetapi juga oleh Teluk Taganrog. Jika anda ingin berehat di Laut Azov, maka anda perlu pergi ke bahagian selatan-barat Dolzhanskaya. Pantai-pantai di sini berpasir dengan sentuhan cemeti, air panas.

Ia adalah batu permata yang membentuk daya tarik utama tempat-tempat ini - Long Spit. Berdekatan terdapat Swan tasik lumpur. Komposisi lumpur terapeutik termasuk hidrogen sulfida, kalium, kalsium, magnesium dan bromin. Komposisi ini, menurut doktor, mempunyai sifat yang luar biasa untuk menyembuhkan penyakit kulit, penyakit sistem saraf dan sistem muskuloskeletal.

Tempat ini sesuai untuk percutian keluarga terpencil. Resort ini sepatutnya menanggung status salah satu yang paling mesra alam di Rusia, kerana tidak ada perusahaan perindustrian di kawasan itu, hanya hutan pain, tupai, harimau dan lanskap yang berbeza yang luar biasa bagi lintang padang rumput.

Pada pertengahan musim panas, kampung menjadi pusat kehidupan remaja - perayaan muzik elektronik dan sukan ekstrem diadakan di sini. Selebihnya masa di Dolzhanskaya agak tenang dan tenang.

Hampir semua pantai mempunyai pemilik mereka - ini pusat-pusat rekreasi dan pencen tempatan. Tidak banyak hiburan di kampung itu sendiri, hanya terdapat satu muzium - muzium kehidupan Cossack, tetapi di pantai anda boleh menyewa peralatan untuk sukan air, menaiki jet ski. Untuk kanak-kanak mengatur slaid air.

Kuchugurs

Ini adalah sebuah kampung kecil di Wilayah Krasnodar, terletak 35 kilometer dari bandar Temryuk. Ia menerima namanya dari ciri landskap - terdapat banyak bukit pasir yang menyerupai drifts ("Kuchugurs", diterjemahkan dari Ukraine, "bukit salji"). Kampung ini menikmati cita rasa pelancong Rusia yang lebih suka bercuti dengan anak-anak. Pantai pasir menghulurkan beberapa puluh kilometer. Laut agak cetek, hangat.

Infrastruktur pelancongan di Kuchugury hanya membangun, cawangan bank baru-baru ini dibuka, kafe dan kantin muncul. Di kampung banyak perumahan disewa. Pencen kerja, rekreasi, ada kem kesihatan kanak-kanak. Terdapat cukup kafe dan kantin di kampung, ada bar sushi dan restoran. Di tengah-tengah kampung terdapat sewa basikal quad dan planetarium yang kecil. Anda boleh melawat Gereja tempatan Trinity dan gunung berapi lumpur Plevak di Cape Pekla.

8 foto

Primorsko-Akhtarsk

Sebuah bandar peranginan kecil terletak di tepi Teluk Akhtar. Mendapatkan di sini tidak sukar - di bandar terdapat sebuah stesen bas dan stesen keretapi Akhtari. Di sini, sebagai tambahan kepada rehat pantai dan terapi lumpur, anda boleh melakukan pelbagai jenis ikan, memandangkan masyarakat nelayan tertumpu dalam jumlah besar di bandar, dan oleh itu ikan dijual secara harfiah di setiap sudut.

Di bandar itu sendiri terdapat sebuah muzium bersejarah, bunker markas armada tentera Azov. Anda juga boleh melawat Lembah India lotus yang berdekatan.

Bandar ini tenang dan tidak sesak, hampir tiada kereta, dan oleh itu keadaan ekologi di sini sangat menguntungkan.

Di pantai Primorsko-Akhtarsk, anda boleh naik dengan slaid air kembung, menyewa skuter, bermain bola tampar pantai. Tempat mandi itu sendiri perlu dipilih dengan berhati-hati - terdapat kawasan di pantai di mana batu-batu yang tajam dari pelbagai saiz masuk ke dalam air apabila anda turun ke dalam air.Benteng kota sangat menarik, berjalan di sepanjang jalan itu akan membawa keseronokan yang besar.

Tuangkan

Kampung resort ini dipanggil syurga Azov. Ia terletak berhampiran dengan desa Golubitskaya, hanya sembilan kilometer jauhnya. Pantai-pantai yang besar untuk keluarga dengan kanak-kanak, walaupun kecil, sebagai pasir lembut dan cengkerang kecil tidak menyebabkan sensasi yang tidak menyenangkan untuk kaki bayi yang halus. Laut hangat, hangat, mengalir ke dalam air adalah licin, cetek.

Di kampung terdapat hotel dan hotel, ada pencen yang menawarkan perkhidmatan perubatan, jenis utama penginapan di sini, seperti di kawasan lain di sepanjang Laut Azov, adalah sektor swasta.

Dalam jarak berjalan kaki dari kampung ini terdapat penyembuhan tasik lumpur "Blue beam". Di sekitar Peresip, anda boleh berjalan di sepanjang runtuhan kubu ketenteraan purba, yang mengimbas kembali perang Rusia-Turki. Dalam Peresip tenang dan diukur irama kehidupan. Pada musim panas di pasar tempatan, yang terletak di pusat kampung, anda boleh membeli murah buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

Taman

Kampung resort ini adalah pusat pentadbiran penempatan luar bandar. Sulit di Rusia untuk mencari tempat lain dengan sejarah purba yang sama, bermula dari zaman purba Yunani melalui Zaman Pertengahan, ke Rusia Tmutarakan keturunan lama dan pertempuran untuk Kaukasus semasa Perang Dunia Kedua. Itulah sebabnya resort ini merupakan destinasi percutian ideal untuk pencinta sejarah.

Sekarang ada pelabuhan kargo kering di Taman. Berhampiran pembinaan jambatan Kerch. Dalam kehidupan stanitsa yang kaya, pelancong mempunyai sesuatu untuk dilihat dan ke mana hendak pergi. Pertama sekali, terdapat banyak monumen dan testimoni arkeologi, sebuah taman Cossack etnografi, sebuah muzium Cossack, sebuah muzium Lermontov, dan sebuah muzium pembuatan wain. Inilah yang pertama dalam sejarah Gereja Ortodoks Kuban.

Pantai-taman di Taman banyak dan pelbagai. Pada beberapa pasir yang bersih dan halus, di sisi lain - dengan campuran batu shell. Terdapat pantai yang berbatu, tetapi mereka tidak begitu popular di kalangan pelancong dengan anak-anak; syarikat-syarikat belia lebih suka datang ke sini, yang suka menyelam dari pantai ke mana mereka lebih mendalam. Semua tempat mandi dilengkapi dengan baik dan disesuaikan untuk berehat yang selesa. Di Taman terdapat hotel, hotel, pusat rekreasi, pencen. Terdapat perkhemahan, di mana anda boleh tinggal di perkhemahan.

7 foto

Temryuk

Bandar ini terkenal sebagai salah satu pusat peranginan iklim terbaik di negara ini. Dia terkenal kerana banyaknya gunung berapi lumpur semulajadi, salah satunya terletak tepat di tengah-tengah kota. Sejarah penyelesaian kaya dengan legenda dan monumen, dan oleh itu di Temryuk ada sesuatu yang dapat dilihat.

Bandar ini menghasilkan ikan dan wain ikan, dan oleh itu di kafe tempatan terdapat banyak pilihan hidangan dari ikan dan anggur Kuban muda. Terdapat pantai-pantai di Temryuk sendiri, tetapi mereka tidak banyak permintaan kerana ketakutan. Selalunya pelancong memilih pantai liar di utara Temryuk, tidak ada slaid air dan faedah lain tamadun, tetapi airnya sangat bersih. Mereka yang mencari aktiviti pantai biasanya pergi ke kompleks pantai "Pulau Hilang", berdasarkan lumpur berpasir dan dibasuh di satu sisi oleh Laut Azov, dan di sebelah Sungai Kuban.

7 foto

Istirahat di Azov di Crimea

Pantai Azov di Crimea (timur) mula menerima tetamu lebih awal daripada resort di rantau Azov di rantau Krasnodar. Di sini, air mula panas pada bulan April. Dan musim berenang berakhir pada bulan Oktober. Kebanyakan pusat peranginan tertumpu di pantai Kazantip Bay. Kesemua mereka dianggap sebagai alternatif yang sangat baik untuk bersantai di Laut Hitam, terutamanya ketika datang untuk cuti keluarga:

Novootradnoe. Kampung ini berdekatan dengan Cape Kazantip, 40 kilometer dari Kerch. Terdapat beberapa pencen, pusat peranginan, hotel, rumah percutian. Pantai berpasir, panjang dan luas. Di kampung kem sukan kanak-kanak. Terdapat kedai, farmasi, pasaran.Harga untuk rekreasi dan perumahan sewa di sektor swasta adalah lebih tinggi daripada rantau Azov di Wilayah Krasnodar, tetapi ini adalah kecenderungan umum rehat Crimean.

Shelkino. Sebuah bandar peranginan kecil dengan infrastruktur yang baik dibangunkan terletak 75 kilometer dari Kerch. Pantai berpasir yang luas dengan sedikit batu cangkuk yang rapi dan bersih. Tidak jauh dari bandar ini terletak Kazantip Reserve. Kemudahan pelancong, termasuk hotel dan pencen, menikmati kemasyhuran yang baik.

Spa. Perkampungan dengan nama yang sedap ini terletak 30 kilometer dari Feodosia. Berdekatan adalah Karadag rizab, dan ini adalah satu-satunya tarikan resort. Perniagaan hotel masih berkembang di sini, begitu ramai orang muda yang datang ke kampung untuk berehat. Ini memberi manfaat kepada keluarga dengan anak-anak, kerana bercuti mereka tidak akan mengganggu bunyi bising malam syarikat-syarikat besar.

Pilihan penginapan: hotel, rumah tumpangan, sanatorium kanak-kanak

Utama dan paling popular di pesisir Laut Azov, baik di Crimea dan di Wilayah Krasnodar, kekal sebagai sektor swasta. Sewa di sini tersedia untuk keluarga dengan pendapatan yang berbeza. Benar, perkhidmatan yang tinggi dan keadaan yang selesa di rumah-rumah persendirian di kampung-kampung dan kampung-kampung tidak boleh diharapkan, paling baik akan ada dapur berasingan di mana anda boleh memasak makanan sendiri. Ramai orang melakukan ini, terutamanya kerana sayur-sayuran dan buah-buahan adalah murah pada musim panas.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar ingin berehat dari memasak dan membasuh pinggan, maka di rantau Azov, anda boleh menemui hotel atau rumah tumpangan dengan kolam renang, animasi, yang akan berfungsi pada sistem "semua inklusif". Banyak hotel menawarkan diskaun yang signifikan untuk pelancong dengan anak-anak kecil, dan tempahan awal dapat mengurangkan kos permit sebanyak 20-25%. Rumah-rumah tetamu tidak menyediakan makanan secara umum, dan di rumah penginapan tiga kali sehari disediakan pada bufet atau di menu yang disesuaikan.

Hotel terbaik dan pencen untuk percutian keluarga, menurut pelancong:

 • Di Yeysk: Lilia Hotel, Leta Club Waterfront, Assol Hotel, Pusat Rekreasi Asteria, Babylon dan Gavan Hotel, Hotel Bristol, Kompleks Hotel Verona, Limansky Hotel, rumah percutian "Salut".
 • Di desa Golubitskaya: Rumah Rehat Palmira Selatan, Vympel Sanatorium, Hotel Premier, Siyaniye Taman Hotel, Family Spa Resort Hotel, Flamingo Hotel, Pusat Rekreasi Kuban.
 • Di desa Dolzhanskaya: Sevilia Park Hotel, Hotel Eco-Usadba, Dolzhanskie Owls Hotel, Alisa Hotel, Pusat Rekreasi Breeze, Azov Mermaid Hotel, asrama Kolobok.
 • Di kampung Kuchugury: House of the Sea Hotel, Dua Kapten Hotel, Azovochka Hotel, Hotel Tatyana House, Kuchugury Chocolate Hotel, Bintang Kimerika Hotel, Azov Pearl Hotel, Kelab Keluarga Castle ".
 • Di Primorsko-Akhtarsk: Babylon Hotel, Venice Guest House, Tropicana Hotel, Nika Hotel.
 • Di desa Peresyp: Villa Victoria Hotel, Peresyp Guest House, Lazurny Hotel, Hotel Barin, Azov-Shinkar Pension, Parus Hotel, Priazov Guest House.
 • Di Taman: hostel Taman, hotel Loza, hotel Fort Apatur, hotel Kapten, hotel Blanco, hotel Paradise.
 • Di bandar Temryuk: rumah tamu "Central", hotel "Golden Ring", rumah rehat "German Sloboda", hotel "Victoria" dan "Alexander".

Beberapa resort di pantai Azov yang paling terkenal memberi peluang kepada anak-anak untuk berehat dan meningkatkan kesihatan mereka. Baucar adalah agak murah, tetapi mereka bernilai membeli terlebih dahulu - sebaiknya pada bulan Januari-Februari untuk musim panas yang akan datang. Sesetengah sanatorium menerima anak-anak dengan ibu bapa mereka, mereka boleh dengan selesa tinggal bersama seluruh keluarga:

 • "Yeisk";
 • "Kerch" (Crimea);
 • "Severyanka" (Golubitskaya stanitsa);
 • Iskra (Kuchugury);
 • sanatorium "Sand Spit" (Yeisk).

Lawatan popular dan tarikan di kawasan itu

Jika anda telah memutuskan untuk pergi ke Laut Azov, ia akan berguna untuk mengetahui ke mana hendak pergi dan pergi apabila berbaring di pantai bosan.Laluan boleh dirancang secara mandiri, dan anda boleh meminta bantuan di mana-mana meja tempahan lawatan, yang terdapat di setiap kampung resort. Penduduk tempatan sendiri sering menawarkan perkhidmatan panduan kepada tetamu sektor swasta. Hiburan berikut menanti anda di Wilayah Krasnodar:

 • Dolphinarium Dolphinarium (Yeisk).
 • Taman air "Nemo" (Yeisk).
 • Taman Rekreasi bernama Poddubny (Yeisk).
 • Taman Gorky (Yeisk.
 • Menangkap ikan di Yeysk meludah.
 • Muzium Ivan Poddubny (Yeisk).
 • Kompleks Pameran "Ataman" (Taman, Temryuk).
 • Muzium Vine dan Wain (Temryuk).
 • Muzium "Bukit Tentera" (Temryuk).
 • Tasik Khan (Yeisk).
 • Ladang burung unta (Golubitskaya).
 • Gunung lumpur Taman.
8 foto

Di Crimea, di pantai Laut Azov, pastikan untuk melawat Lake Sivash, Arbat Arrow spit.

Lawatan, yang baru-baru ini menjadi yang paling popular di kalangan pelancong di Wilayah Krasnodar, melampaui Laut Azov. Selalunya dari Yeisk atau Kuchugur mereka menawarkan untuk pergi ke Anapa dan melawat akuarium, taman air dan banyak hiburan lain di sana. Popular dan perjalanan ke Novorossiysk.

Walau bagaimanapun, jika anda melakukan perjalanan dengan kanak-kanak kecil, dan anda tidak mahu menempuh jarak jauh, anda boleh mengehadkan diri anda untuk bersiar-siar di Semenanjung Taman (terdapat banyak dari mereka), dan juga mengambil perjalanan sungai di sekitar Kuban dengan bot, lihat bagaimana teratai India berkembang mekar, yang berumur 4 ribu tahun, menyentuh mereka dan membuat harapan.

Ulasan

Ulasan ibu bapa yang telah berehat dengan anak-anak mereka di Laut Azov kebanyakannya positif. Segala-galanya di mana keluarga datang ke sini - laut, matahari, kesendirian di pantai - sangat banyak. Ibu dan bapa anak-anak remaja mengatakan bahawa kanak-kanak bosan dengan cepat dan perlu pergi jauh untuk bersenang-senang. Tidak ada masalah seperti itu dengan anak-anak, mereka sangat senang dengan perjalanan dari slaid air yang sama di pantai dan merasa hebat.

Bagi mereka yang bercuti bercuti pada bulan Julai dan awal bulan Ogos, pelancong yang berpengalaman mencadangkan mengambil bekalan penghalau nyamuk dengan mereka, banyak serangga, dan berehat pada Ogos-September untuk merebut jaket, kerana sejuk pada waktu malam.

Penarafan purata - 4.5 bintang (daripada 5.0), mengesyorkan arah 97% pelancong.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan