Cuti dengan anak-anak di rantau Leningrad

Kandungannya

Semakin banyak keluarga Rusia pada tahun-tahun kebelakangan ini lebih suka beristirahat di wilayah negara mereka untuk bercuti atau bercuti di luar negara. Jika persoalan di mana lebih baik mengatur percutian keluarga dengan kanak-kanak dinaikkan ke ketinggian penuh, supaya bukan hanya menyenangkan, tetapi juga bermaklumat dan bermanfaat, anda harus memberi perhatian kepada Wilayah Leningrad. Sifat ini dan menakjubkan, dan banyak tarikan, dan rekreasi yang selesa, di mana pendudukan boleh ditemui untuk semua ahli keluarga.

Dalam artikel ini, kita akan memberitahu tentang ke mana hendak pergi dan apa yang dapat dilihat dengan kanak-kanak di rantau Leningrad, serta tentang keunikan rekreasi di rantau ini di Rusia.

Ciri rantau ini

Walaupun tidak ada laut dan eksotik tropika di sini, pasti tidak akan membosankan di rantau Leningrad - wilayah jarang menawarkan kehadiran serentak beberapa kelebihan penting sekaligus - sejarah kuno, sifat yang luar biasa, serta banyak tempat yang monumen budaya dan sejarah kepentingan dunia.

Wilayah ini terletak di bahagian barat laut Rusia, dari sini ia berada dalam jangkauan Finland dan Estonia. Dan rantau ini juga bersempadan dengan Karelia, wilayah Vologda, Novgorod dan Pskov. Iklim yang unik membuat percutian dengan kanak-kanak bukan sahaja menarik, tetapi juga bermanfaat - kanak-kanak akan menghirup udara segar, dan remaja, di samping itu, akan menyertai sejarah, akan melawat taman hiburan.

Anda boleh melakukan perjalanan dengan anak-anak ke Wilayah Leningrad pada bila-bila masa sepanjang tahun. - Musim panas di sini agak sederhana kerana iklim kontinental Atlantik. Pada musim panas ia tidak panas di sini - suhu purata pada bulan Jun adalah kira-kira 18 darjah Celsius. Semasa musim panas dan musim gugur di rantau ini biasanya jatuh kebanyakan hujan tahunan. Tetapi di musim sejuk, tanah-tanah ini dapat menggembirakan peminat rekreasi musim sejuk dengan salji yang lembut, hampir tanpa beban, hutan hujan salji, sangat mengingatkan pemandangan dari kisah dongeng musim sejuk, serta banyak pusat rekreasi yang bersedia menerima tetamu sepanjang tahun.

Pada musim panas, anda boleh pergi ke salah satu daripada 1,800 tasik yang berada di rantau Leningrad. Yang paling indah ialah Lake Ladoga. Ia juga yang terbesar di Eropah.

Pencinta alam akan menghargai kehadiran rizab negara semula jadi, lebih daripada 15 rizab, 16 monumen alam semula jadi. Connoisseurs seni bina bandar akan senang dengan jalan-jalan di St Petersburg dan beberapa bandar lain subordinasi serantau, kerana mereka semua mempunyai sejarah yang berabad-abad lamanya, dan mereka mempunyai sesuatu yang mengejutkan anda.

Di mana untuk tinggal?

Di mana hendak pergi dan di mana tinggal bersama kanak-kanak di rantau Leningrad bergantung kepada berapa umur kanak-kanak yang membesar dalam keluarga, apa minat dan hobi mereka, dan tuntutan keluarga apa untuk masa lapang secara keseluruhan.

Jika terdapat remaja di dalam keluarga, bergaul dan tidak ragu-ragu, haus untuk pergerakan, masa lapang aktif, pencapaian sukan dan pukulan adrenalin biasa ke kepala, ada kemungkinan untuk pergi ke salah satu pusat rekreasi tasik. Perhatikan asas-asas yang terletak di pinggir Tasik Ladoga, Teluk Finland, Tasik Putih. Di sini anda boleh bermain bola sepak pantai, bola tampar atau badminton. Di sini anda boleh pergi berperahu, kapal layar, luncur angin, mengambil bahagian dalam berkanu yang menakjubkan. Pusat rekreasi yang mana untuk dipilih - persoalan ketebalan dompet anggaran keluarga dan pandangan keluarga mengenai keselesaan keadaan hidup.

Yang terbaik, dari segi nilai untuk wang, adalah:

 • pusat rekreasi "Pearl on Vuoksa" (daerah Priozersky, Losevo) - Kos hidup dari 3500 Rubles, ada bilik kecil dan padat, serta bilik untuk keluarga besar - untuk katil 6-8;
 • Drive Park "Ladoga" (Daerah Priozersky, Berezovo) - kos sara hidup dari 2200 rubel, ada bilik dari kategori yang berbeza dari "ekonomi" hingga VIP, anda boleh tinggal di sebuah pondok yang terpisah;
 • pusat rekreasi "Zhuravushka" (daerah Vyborg, Orekhovo) - Kos hidup dari 1000 Rubles, penginapan boleh didapati di rumah yang mempunyai kapasiti yang berbeza.
"Pearl on Vuoksa"
"Ladoga"
"Crane"

Sekiranya keluarga merancang untuk menghabiskan percutian budaya, pergi ke lawatan keluarga, belajar banyak perkara baru dan menarik, selesaikan lebih baik di kawasan yang tidak jauh dari ibu negara utara, supaya anda dapat melihat pemandangan maksimum Peter Great, melawat Hermitage, melawat teater, pergi ke persembahan dan muzium.

Kognitif, dari segi budaya, rekreasi dengan kanak-kanak boleh dianjurkan di mana-mana bahagian lain di rantau Leningrad. Perhatian khusus perlu dibayar kepada daerah Pavlovsky, Priozersky, Lomonosovsky dan Vyborg. Kawasan-kawasan ini akan gembira bukan sahaja dengan sebilangan besar istana dan anugerah seni bina, tetapi juga dengan peristiwa tahunan nasional. Oleh itu, apabila melakukan perjalanan pada musim panas, anda boleh melawat perayaan budaya zaman pertengahan di daerah Vyborg, dan di Pavlovsk - setiap tahun perayaan bunga besar diadakan.

Untuk menganjurkan percutian kebudayaan di rantau Leningrad, anda perlu memilih pusat sanatorium, hotel atau rekreasi, di mana tidak terdapat banyak tetamu yang bertujuan untuk rekreasi aktif dan sukan. Tempat sedemikian boleh, misalnya, salah satu hotel negara.

 • Hotel negara "Potemkin" (Pushkin) - Penginapan dari 2200 Rubles. Terletak berhampiran dengan istana istana yang terkenal, ia menawarkan lebih daripada 20 jenis program lawatan yang berlainan untuk cuti keluarga.
 • Hotel negara "Terijoki" (Zelenogorsk) - Penginapan dari 7500 Rubles. Hotel berhampiran dengan ibu kota utara di pinggir Teluk Finland. Bagi kanak-kanak terdapat kelab pembangunan kanak-kanak, untuk remaja, orang dewasa - kelab kapal layar yang besar, selain lawatan bersiar-siar, anda boleh pergi ke lawatan air.
"Potemkin"
"Terijoki"

Bagi mereka yang ingin menganjurkan rehat yang bermaklumat dan mudah alih, anda boleh menghentikan pilihan di mana-mana pusat rekreasi, serta di banyak perkhemahan. Hampir semua pangkalan menggunakan kemahiran alam semulajadi - landskapnya dan segala yang berjalan di hutan pinus mengagumkan berjalan, merangkak, mengapung dan tumbuh. Hampir mana-mana asas boleh menganjurkan kenaikan keluarga untuk cendawan, memancing, memburu. Asas-asas apa yang boleh disyorkan untuk mereka yang ingin secara aktif menghabiskan masa dengan kanak-kanak:

 • pusat rekreasi "Zavetnoye";
 • pusat rekreasi "Georgian-4";
 • kelab negara "Opex".
"Dihargai"
"Georgian-4"
"Opex".

Apa yang perlu anda perhatikan ketika memilih tempat tinggal:

 • Memadankan pangkalan, hotel atau kelab negara untuk tujuan perjalanan anda;
 • ketersediaan infrastruktur kanak-kanak mengikut usia kanak-kanak (kolam renang, taman permainan, tunggangan, taman trampolin, kelab, pengasuh, kelas induk untuk remaja dan kanak-kanak yang lebih muda);
 • makanan (papan penuh, hanya sarapan Eropah, makan malam sahaja) - soalan perlu dijelaskan terlebih dahulu;
 • kehadiran doktor, doktor kanak-kanak di pangkalan (apa-apa boleh berlaku semasa bercuti).

Kos hidup di pusat rekreasi, hotel, sanatorium berbeza dengan musim. Oleh itu, harga yang disenaraikan di atas, pastikan untuk memeriksa tapak tempat bercuti tertentu atau melalui agensi pelancongan.

Apa yang hendak dikunjungi, ke mana hendak pergi, apa yang harus dilihat?

Jika keluarga memutuskan untuk mengalih perhatian orang tengah, dan merancang untuk melawat rantau Leningrad sendiri, pengetahuan mengenai tempat paling menarik di rantau ini, di mana anda boleh dan harus bersama dengan anak-anak anda, akan membantu anda merancang program ini. Setiap kawasan di rantau ini terkenal dengan tarikannya. Sekiranya terdapat keinginan dan peluang untuk melawat beberapa kawasan, maka anda pasti akan melihat ke dalam tempat yang menarik ini.

 • Gereja St. Andrew yang Pertama Dipanggil - terletak berhampiran dengan kampung Melnikovo. Struktur unik, terletak tepat di dalam batu, dibasuh dari semua sisi oleh perairan Tasik Vuoksa. Disenaraikan dalam Buku Rekod Guinness sebagai satu-satunya gereja di dunia, dibina di atas tanah yang sangat terhad.
 • Depot kereta api yang dilupuskan "Taman Perintis" - terletak di Lebyazhye kampung. Di sini anda tidak boleh melihat kereta api yang paling berbeza - lokomotif diesel, lokomotif elektrik dan juga lokomotif, tetapi juga mendaki mereka, duduk di dalam teksi pemandu, membuat gambar yang tidak dapat dilupakan.
Gereja St. Andrew yang Pertama Dipanggil
"Taman Perintis"
 • Labirin Krutoyarsky - sebuah labirin kuno yang unik yang diletakkan di atas batu di atas tanah. Terletak di pulau Krutoyar. Berdekatan adalah apa yang kekal pada abad-abad dari kampung Finland kuno. Mereka mengatakan bahawa labirin itu dibina oleh Viking. Setiap kali setiap pahlawan dan nelayan terpaksa melaluinya setiap kali sebelum pergi ke laut. Sekarang anda boleh pergi dengan cara ini bersama seluruh keluarga.
 • Kubu "Nut" - terletak di pulau Nut. Ia diasaskan sebagai cucu Alexander Nevsky pada abad XIV. Pada abad ke-18, ia dengan bangganya dikenali sebagai Bastille Rusia kerana sifatnya yang tidak dapat dibantah dan menonjol, serta fakta bahawa tokoh politik dan bangsawan yang terkenal diasingkan di sini untuk menyampaikan hukuman mereka.
Labirin Krutoyarsky
Kubu "Nut"
 • Mercusuar "Tolbukhin" - rumah api tertua di Rusia. Terletak di Kronstadt di pulau buatan. Dia menciptanya dan melukisnya sendiri dengan baik oleh Peter the Great.
 • Hut Baba Yaga - tempat yang tidak akan meninggalkan acuh tak acuh sama ada bayi atau remaja. Pondok sebenar di kaki ayam terletak di kampung Ulyanovka. Sekeliling pondok adalah pelbagai watak dongeng.
Mercusuar "Tolbukhin"
Hut Baba Yaga
 • Bison Kennel - Untuk melihat bagaimana alam bison hidup secara alamiah boleh berada di Toksovo. Terdapat rizab semulajadi yang unik, di mana tangan manusia tidak mengubah apa-apa.
 • Veps Forest - Taman Alam Semulajadi yang indah. Anda boleh berjalan-jalan, melihat tasik-tasik jernih, melawat kawasan-kawasan kuno kuno yang telah dipelihara di taman.
Bison Kennel
Veps Forest

Tetapi anda juga boleh melawat Muzium kejayaan sekatan Leningrad di Maryino, harta pusaka muzium Hannibal di kampung Suyda, rumah pengasuh Pushkin di Pribytkovo, Istana Besar Gatchina di Gatchino, Tosno Falls.

Untuk mengaturkan keseronokan kanak-kanak, anda boleh pergi bersama keluarga anda ke Taman Koshkino - sebuah taman tali yang menyeronokkan dan menghiburkan di bawah langit terbuka, melawat kompleks ski Okhta-Park, berehat dengan emosi maksimum di ladang burung unta di Beloostrov. Perjalanan yang menarik ke Muzium Cat di Vsevolzhsk, ke taman tali "Toksovo", ke taman hiburan aktif "Emerald Lake" di Toksovo, anda boleh pergi ke jabatan api di St Petersburg, salah satu yang tertua di Rusia.

Petua berguna

Untuk menjimatkan perjalanan ke rantau Leningrad akan membantu petua yang berpengalaman mudah:

 • menjimatkan penginapan akan membantu menyewa sewa rumah atau rumah di rantau Leningrad;
 • Pilihan yang baik untuk kanak-kanak berusia 12 tahun akan menjadi kem belia atau kanak-kanak di rantau ini;
 • banyak muzium negeri mengadakan lawatan tanpa perantara untuk bayaran nominal, dan beberapa pemandangan semula jadi dan seni bina bebas sama sekali - masuk dan lihat;
 • jika kanak-kanak sudah agak besar, di peta kawasan Leningrad anda boleh menemui beberapa taman tenda di mana anda boleh dengan mudah tinggal dengan perbelanjaan minimum;
 • adalah mustahil untuk memanggil percutian mahal di rantau Leningrad, ia dianggap agak belanjawan, terdapat banyak pilihan untuk menyelamatkan, lebih-lebih lagi, terdapat banyak.

Pada musim sejuk, banyak pusat peranginan ski dan pusat rekreasi beroperasi di Wilayah Leningrad.Di sini anda boleh menguruskan percutian musim sejuk yang sebenar, yang akan diingati untuk masa yang lama - untuk mandi di dalam mandi, menunggang biri-biri dan rusa, pergi ke perjalanan memancing musim sejuk.

Dalam video seterusnya, bandar Priozersk dan pemandangannya dari pemandangan mata burung menunggu anda.

Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Pada gejala pertama penyakit itu, dapatkan nasihat doktor.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan