Kehidupan selepas pengguguran: bagaimana seorang budak lelaki hidup yang ibu menyingkirkannya pada minggu ke-25 kehamilan

Seluruh dunia mengagumi kisah hidup seorang pemuda bernama Tim, yang melambangkan cinta hidup dan berfungsi sebagai panduan bagi mereka yang berada dalam keadaan yang sukar. Kisahnya diberitahu oleh ibu bapa angkat yang menerbitkan sebuah buku yang dengan cepat menjadi buku terlaris bukan sahaja di Jerman, di mana mereka hidup, tetapi di seluruh dunia.

Kembali pada tahun 1997, ibu bapa Tim memutuskan untuk melakukan pengguguran, sejak pada minggu ke-25 kehamilan, kanak-kanak menunjukkan tanda-tanda Sindrom Down. Mengikut undang-undang, pengguguran adalah dilarang di Jerman selepas 13 minggu kehamilan, tetapi dalam beberapa kes, doktor bersetuju untuk melakukan pengguguran pada masa akan datang. Begitu juga pada masa itu. Ibu Tim dibenarkan melakukan pengguguran.

Doktor adalah yang pertama terkejut apabila bayi dilahirkan hidup pada 25 minggu. Anak lelaki yang pramatang dengan berat 690 gram bergerak, menangis dan menghembuskan nafas sendiri. Kemudian ia memutuskan untuk membungkusnya dalam lampin dan biarkan tanpa rawatan perubatanuntuk mati

Apabila perubahan pakar obstetrik baru bertugas, dan ia berlaku sembilan jam selepas kelahiran Tim, doktor sangat terkejut mendapati bayi itu masih hidup. Jantung salah seorang doktor tidak dapat menahannya, dan dia memerintahkan untuk memindahkan remah-remah itu kepada rawatan intensif, di mana dia mula memberikan bantuan.

Dari hari-hari pertama, kad perubatan bayi menyerupai ensiklopedia perubatan - paru-paru yang belum dimajukan, pendarahan di otak, lebih daripada sepuluh kecederaan kelahiran yang berbeza, tahap awal yang mendalam. Semua ini, tentu saja, menjejaskan perkembangan kanak-kanak itu. Organ penglihatan Tim telah rosak, terdapat pelbagai disfungsi otak dan sistem saraf pusat, dia membangun autisme. Ibu bapa yang asli meninggalkan anak itu lagi.

Seorang budak lelaki dari hospital enam bulan selepas kelahirannya diambil oleh pasangan Guido. Bernhard dan Simone, ibu bapa dua orang anak lelaki, tidak teragak-agak untuk masa yang lama - jika ada orang di dunia yang memerlukan bantuan lebih daripada yang anda perlukan bantuan, pasangan mereka berkata.

Mereka terkejut dengan daya hidup yang hebat dari bayi, yang selamat bukan kerana, tetapi walaupun.

Doktor berkata bahawa seorang kanak-kanak dengan sejarah sedemikian akan hidup tidak lebih daripada dua tahun. Ibu bapa yang mengamalkan berusaha untuk melakukan segala-galanya untuk tahun-tahun ini adalah baik untuk bayi. Dan Tim mengejutkan semua orang lagi - 2 tahun, 5 tahun, 10 tahun berlalu, dan dia terus hidup, berkembang dan berkembang. Sudah tentu, budak lelaki itu tidak pernah belajar untuk bercakap, tetapi dia berkomunikasi dengan bunyi istimewa yang boleh difahami oleh ibu dan bapa. Ibu dan bapa yang mengamalkan mengajar Tim untuk berjalan. Dia menari, masuk untuk berenang.

Walaupun segala-galanya, Tim mempunyai kehidupan penuh, dan bersama keluarganya dia merayakan ulang tahun ke-21nya.

Ibu angkat anak itu menulis buku "Hidup Tim," yang menimbulkan gelombang kemarahan sosial, pertama di Jerman dan kemudian di seluruh dunia - orang membincangkan bagaimana aborsi lewat etika adalah.

Ibu bapa Tim juga muncul, tetapi tidak sama sekali untuk mengenali anaknya, tetapi untuk memfailkan tuntutan mahkamah di mahkamah. Mereka menuduh klinik itu tidak diberi amaran tentang kemungkinan mempunyai bayi hidup.

Pada 4 Januari tahun ini, Tim berasa tidak sihat, doktor tidak dapat menyelamatkannya. Seorang lelaki muda meninggal akibat penyakit paru-paru.

Beberapa hari selepas kematiannya, buku mengenai kehidupannya menjadi buku laris. Adalah diketahui bahawa kisah Tim sudah mempunyai pembuat filem yang berminat. Mereka mahu membuat drama filem yang dirancang untuk dibentangkan tahun depan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan