Dalam satu kejadian: seorang penduduk Iraq telah melahirkan tujuh anak sekaligus

Di timur Iraq, di wilayah Diyala, tujuh bayi ibu yang sama muncul pada masa yang sama. Penduduk 25 tahun dari wilayah itu melahirkan secara semula jadi kepada enam perempuan dan seorang lelaki.

Kelahiran fenomenal ini adalah yang pertama dalam sejarah negara Timur Tengah dan yang kedua dalam sejarah dunia. Wakil rasmi Departemen Kesehatan setempat datang kepada akhbar dengan pernyataan di mana ia menyatakan bahwa tujuh anak adalah kejutan lengkap untuk staf medis (diharapkan wanita itu akan melahirkan maksimum triplet), tetapi dan anak-anak, dan ibu mereka, dalam satu masa menjadi sangat besar, merasa baikTiada apa-apa yang mengancam nyawa dan kesihatan mereka.

Terdapat kanak-kanak dalam keluarga, tiga daripadanya. Bapa kepada tujuh anak yang baru lahir, Yusef Fadl, memberitahu pemberita bahawa dia dan isterinya tidak merancang untuk meningkatkan saiz keluarga mereka, kerana sekarang mereka perlu menjaga sepuluh sekaligus.

Walau bagaimanapun, bapa gembira menyatakan bahawa dia tak terhingga bersyukur kepada Tuhan dan gembira bahawa ia berada di keluarganya sehingga bayi-bayi yang menarik datang.

Tujuh dalam satu rahim adalah septaplet, iaitu tujuh biji yang dipanggil dalam perubatan. Kes pertama, ketika lahir septaplety terselamat, telah didaftarkan di Iowa di Amerika Syarikat pada tahun 1997.

Kemudian, tujuh orang anak dilahirkan kepada Bobby dan Kenny McCauga selepas rawatan panjang untuk kemandulan. Kemudian pasangan sekarang telah mengucapkan tahniah kepada Presiden presiden negara itu, Bill Clinton. Keluarga itu dibentangkan dengan sebuah rumah besar, van, bekalan makaroni dan keju setahun, bekalan dua tahun lampin dan biasiswa untuk mengajar semua kanak-kanak di mana-mana universiti di Iowa dalam apa-apa keistimewaan yang mereka pilih ketika mereka dibesarkan.

Ia tidak dilaporkan sama ada mereka akan meraikan septuplet Iraq di peringkat negeri.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan